bkn5 11.12.13, 19:15 czy wpuszczacie na przeszpiegi ? www.facebook.com/photo.php?fbid=545065205582356&set=p.545065205582356&type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.hrabia Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 19:30 u mnie sami zrezygnowali ,jak kiedyś "napadli" żonę zaraz po powrocie z pracy . po odprawieniu guseł ,zapytała czy może zapłacić kartą . spoko od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
bkn5 Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 19:40 ci księża jacyś XIX wieczni , nie używają jeszcze przenośnych terminali do kart płatniczych ? -- www.fakt.pl/matka-kubusia-o-skapstwie-ksiedza,artykuly,433683,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 19:45 TAK, wpuszczam i w miarę łaskawie traktuję. Daję drobny datek, bo....tak robiła moja babka, moja matka i chcę zachować rodzinną tradycję. Nie "spalikociłam się" i nie mam takiego zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 19:53 :))) chcę zachować rodzinną tradycję. ..................i diabełkowi ogarek :) na wszelki słuczaj..... Odpowiedz Link Zgłoś
bkn5 Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 19:54 a mój pradziadek wpuszczał , dziadek wpuszczał ,ojciec wpuszczał a ja zaprzestałem tej inwigilacji w wykonaniu ksiedza chodzącego po tzw "kolędzie" i nie wpuszczam. -- www.fakt.pl/matka-kubusia-o-skapstwie-ksiedza,artykuly,433683,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 19:55 bkn5 napisała: > a mój pradziadek wpuszczał , dziadek wpuszczał ,ojciec wpuszczał a ja zaprzesta > łem tej inwigilacji w wykonaniu ksiedza chodzącego po tzw "kolędzie" i nie wpus > zczam. > > -- > www.fakt.pl/matka-kubusia-o-skapstwie-ksiedza,artykuly,433683,1.html I kogo to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: kolęda - wpuszczacie ? 15.12.13, 21:22 douglasmclloyd napisał: > bkn5 napisała: > > > a mój pradziadek wpuszczał , dziadek wpuszczał ,ojciec wpuszczał a ja zaprzestałem tej inwigilacji w wykonaniu ksiedza chodzącego po tzw "kolędzie" i nie wpuszczam. > I kogo to obchodzi? Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 19:56 Ateista to kapitalna wiara - ksiedza nie wpusci , pyszczy i ryczy niczym jeleń na rykowisku , rosika na kosciól trzyma w garsci niczym złota rybke ale do slubu konkordatowego pierwszy i aby paliły sie wszystkie swiatła , ma wielkanoc karnie w kolejce z koszyczkiem sie ustawia , na Boze Narodzenie po choinke zapitala , do Marketu po prezenty pierwszy , za Mikolaja sie przebiera a jak juz ledwo zipie to po ksiedza w te pędy a jak przypadkiem nie kojtnal jak ten palant ze szczecina to 90 tysiecy chce , ze go pokropili jak ledwo zipal w spiaczce ale widac św Piotr mial za duzo pokropinych to powiedział spadaj na ziemie , przyjdziesz innym razem , a jak juz kojtnie to mimo , ze do koscioła nie chodzil to rodzina wrzeszczy na cała Polske , ze ksiadz go nie chciał wsadzic do kosciola tylko pokropil nad grobem . Ateista to naprawde fajna wiara !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 19:58 deoand napisał: > Ateista to kapitalna wiara Na dodatek wszystkie święta kościelne obchodzi zamiast w robocie zapi...ć. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 21:34 Nie ma to jak oceniać po sobie. Nie wszyscy są zatrudnieni w administracji publicznej i korporacjach. Wiele osób pracuje na własny rachunek. W końcu ktoś ten grajdoł i nierobów musi utrzymywać... Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 21:42 mietowe_loczki napisała: > Nie ma to jak oceniać po sobie. Nie wszyscy są zatrudnieni w administracji publ > icznej i korporacjach. Wiele osób pracuje na własny rachunek. W końcu ktoś ten > grajdoł i nierobów musi utrzymywać... W Boże Narodzenie harujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 22:15 Haruję we wszystkie długie weekendy, i te zwykłe też, więc BN mogę sobie odpuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 22:19 mietowe_loczki napisała: > Haruję we wszystkie długie weekendy, i te zwykłe też, więc BN mogę sobie odpuśc > ić. Nie odpuszczaj! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: kolęda - wpuszczacie ? 15.12.13, 21:28 douglasmclloyd napisał: > deoand napisał: > > > Ateista to kapitalna wiara > > Na dodatek wszystkie święta kościelne obchodzi zamiast w robocie zapi...ć. Mnie w Niemcach na 1 maja ukarali mandatem za to ze pracowałem , pogadaj ze znajomymi z kurii niech nie naciskają na rząd w celu karania tych którym choinka nie świeci w mieszkaniu . Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 20:06 Ateista to naprawde fajna wiara !!!!!! też tak uważam , dziewicze poczęcie jej nie zaślepia. Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: kolęda - wpuszczacie ? Wykluczone! 11.12.13, 20:13 m.c.hrabia napisał: > Ateista to naprawdę fajna wiara !!!!!! > > też tak uważam , dziewicze poczęcie jej nie zaślepia. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Skrzyknijcie się na fejszbuku 11.12.13, 20:19 I załóżcie funclub. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: kolęda - wpuszczacie ? 15.12.13, 21:33 m.c.hrabia napisał: > Ateista to naprawde fajna wiara !!!!!! > > też tak uważam , dziewicze poczęcie jej nie zaślepia. Dziewicze poczęcie ? Maria miała co najmniej ósemkę i nadal jest cnotką. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 21:35 Ateizm nie jest wiarą. Skończyłam czytać te bzedury po pierwszym zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 21:49 Ateista to naprawde fajna wiara !!!!!! Ateizm jest zaprzeczeniem teizmu czyli wiary w boga. Stoniowanie zaś przymiotnika głupi-wygląda tak: głupi,głupszy,najgłupszy,idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
qqww1122 Re: kolęda - wpuszczacie ? 12.12.13, 13:34 > > Stoniowanie zaś przymiotnika głupi-wygląda tak: głupi,głupszy,najgłupszy,idiota > . Nie dokończyłeś,powinno być tak : Stopniowanie przymiotnika głupi-wygląda tak: głupi,głupszy,najgłupszy,katolik,biskup. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0321 Re: kolęda - wpuszczacie ? 12.12.13, 17:36 gtxl napisał: > Stoniowanie zaś przymiotnika głupi-wygląda tak: głupi,głupszy,najgłupszy,idiota Coś mi się przypomniało - jakie jest stopniowanie przymiotnika słowa: chory? Pytam poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
qqww1122 Re: kolęda - wpuszczacie ? 12.12.13, 13:40 Aleś tu k***a mądry. Całą noc chlałeś z Flaszką Sławojem, i dlatego na kacu piszesz androny? Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: kolęda - wpuszczacie ? 14.12.13, 18:43 deoand napisał: > Ateista to kapitalna wiara - ksiedza nie wpusci , pyszczy i ryczy niczym jeleń > na rykowisku , rosika na kosciól trzyma w garsci niczym złota rybke ale do slub > u konkordatowego pierwszy i aby paliły sie wszystkie swiatła , ma wielkanoc kar > nie w kolejce z koszyczkiem sie ustawia , na Boze Narodzenie po choinke zapital > a , do Marketu po prezenty pierwszy , za Mikolaja sie przebiera............ a co to ma wspolnego z tzw. świętami bożego narodzenia? Co to wszystko ma w ogole wspolnego z nauka rabbe i chrześcijanstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: kolęda - wpuszczacie ? 15.12.13, 21:26 deoand napisał: > Ateista to kapitalna wiara Pijesz ?? >- ksiedza nie wpusci , Ty żula wpuszczasz ? > pyszczy i ryczy niczym jeleń na rykowisku , No a co to znaczy w twoim narzeczu ?? > rosika na kosciól trzyma w garsci niczym złota rybke ale do slubu konkordatowego pierwszy i aby paliły sie wszystkie swiatła , ma wielkanoc karnie w kolejce z koszyczkiem sie ustawia Jakieś konkrety ?? , na Boze Narodzenie po choinke zapitala , do Marketu po prezenty pierwszy , za Mikolaja sie przebiera a jak juz ledwo > zipie to po ksiedza w te pędy a jak przypadkiem nie kojtnal jak ten palant ze > szczecina to 90 tysiecy chce , ze go pokropili jak ledwo zipal w spiaczce ale w > idac św Piotr mial za duzo pokropinych to powiedział spadaj na ziemie , przyjdz > iesz innym razem , a jak juz kojtnie to mimo , ze do koscioła nie chodzil to ro > dzina wrzeszczy na cała Polske , ze ksiadz go nie chciał wsadzic do kosciola ty > lko pokropil nad grobem . > Ateista to naprawde fajna wiara !!!!!! Alkoholizm to choroba, zrozumiesz po pierwszym spotkaniu w klubie AA Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 22:08 TAK, wpuszczam i w miarę łaskawie traktuję. Co ty nie powiesz, nie jestes tak wulgarna jak tutaj na forum? Ogon podkulisz wtedy? na kolana padniesz i pewnie nawet PiS wychwalasz wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: kolęda - wpuszczacie ? 15.12.13, 21:31 etta2 napisała: > TAK, wpuszczam i w miarę łaskawie traktuję. Daję drobny datek, bo....tak robiła > moja babka, moja matka i chcę zachować rodzinną tradycję. Nie "spalikociłam się" i nie mam takiego zamiaru. Spalikociłąś sie bardziej niż sam Palikot skoro płacisz komuś za coś co ma robić za friko. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 19:55 Ja to nazywam "ksiądz po prośbie chodzi". Nie wpuszczam od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 20:23 też tak uważam , dziewicze poczęcie jej nie zaślepia. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 20:35 Józefa początkowo tez nie zaslepiało i Maryje wygnac chciał ale ciemniakowi wmówiła że buk ją zapłodnił , no i mamy efekty do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 22:53 Do 67 to pracuja niemcy do 69 Dunczycy do 70 Brytyjczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 20:17 Jeśli będzie możliwość, owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 20:26 wpuszczam, mamy fajnych księży w parafii :) Odpowiedz Link Zgłoś
bkn5 Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 20:30 co to znaczy "mamy fajnych księży w parafii" ? -- www.fakt.pl/matka-kubusia-o-skapstwie-ksiedza,artykuly,433683,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 20:31 niegłupi, fajnie się z nimi gada, bardzo ciekawe kazania Odpowiedz Link Zgłoś
bkn5 Re: kolendy i lisa.... 11.12.13, 20:31 ludekpolski napisał: > nie wpuszczam ! > > długo nad tym myślałaś ? -- www.fakt.pl/matka-kubusia-o-skapstwie-ksiedza,artykuly,433683,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
ludekpolski Re: kolendy i lisa.... 11.12.13, 20:34 no co tam napinaczu opłacony, ilu was ta, jeszcze jest, płemiełek dycha jeszcze ?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bkn5 Re: kolendy i lisa.... 11.12.13, 20:37 ludekpolski napisał: > no co tam napinaczu opłacony, ilu was ta, jeszcze jest, płemiełek dycha jeszcze > ?? :)) > > dobrze płacą , może tobie też naraić te robotę ? -- www.fakt.pl/matka-kubusia-o-skapstwie-ksiedza,artykuly,433683,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
judeosceptyk Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 21:50 masz na myśli tuskowych funkcionaruszy, którzy sprawdzają, czy mam odbiornik i place abonament ? nie - nie wpuszczam Odpowiedz Link Zgłoś
bkn5 Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 21:53 judeosceptyk napisał: > masz na myśli tuskowych funkcionaruszy, którzy sprawdzają, czy mam odbiornik i > place abonament ? > nie - nie wpuszczam ooo , następny długo nad tym myślałeś ? -- www.fakt.pl/matka-kubusia-o-skapstwie-ksiedza,artykuly,433683,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 22:29 Ateizm jest zaprzeczeniem teizmu czyli wiary w boga. Logika mówi - skoro nie można udowodnić , ze Bóg jest i to , że Bóg jest -jest wiarą to tak samo nie można udowodnić , ze Boga nie ma, stąd jest to taka sama wiara jak ta , ze Bóg jest . samo dodanie do słowa teizm litery a i powstanie słowa ateizm jest po prostu prymitywne i nic nie mówi o istocie zjawiska .. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 22:38 deoand napisał: > Ateizm jest zaprzeczeniem teizmu czyli wiary w boga. > > Logika mówi - skoro nie można udowodnić , ze Bóg jest i to , że Bóg jest -jest > wiarą to tak samo nie można udowodnić , ze Boga nie ma, stąd jest to taka sam > a wiara jak ta , ze Bóg jest . > > samo dodanie do słowa teizm litery a i powstanie słowa ateizm jest po prostu pr > ymitywne i nic nie mówi o istocie zjawiska .. Wiarą jest wiara w boga,bogów,bogiń Wierzą.... choć go nikt ich nie widział. Ateizm jest antonimem słowa teizm. Jakbyś nie kombinował,nie jest żadną wiarą . Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 22:42 gtxl napisał: > Wiarą jest wiara w boga,bogów,bogiń Wierzą.... choć go nikt ich nie widział. > Ateizm jest antonimem słowa teizm. > Jakbyś nie kombinował,nie jest żadną wiarą . Ateizm, to pogląd, który można zmienić, chyba, że jesteś krową. Odpowiedz Link Zgłoś
gtxl Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 22:45 Definicja wiary: 1) świadomy i wolny akt afirmacji, w którym człowiek (zbiorowość ludzka) wyraża przekonanie o istnieniu czegoś nadnaturalnego – siły ukrytej w przyrodzie, Istoty Najwyższej, Absolutu, Boga lub bogów itp. (?) Empirycznie wiemy, że bóg żaden nie istnieje – np. żadne instrumenty pomiarowe nawet nie wskazały istnienia czegoś co chociaż sugerowałoby obecność boga. Nie można więc wierzyć w jego nieistnienie. Można wierzyć tylko w istnienie. ateistaa.blog.onet.pl/2010/06/16/ateizm-jako-wiara-w-nieistnienie-boga/ Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 22:47 gtxl napisał: > Empirycznie wiemy, że bóg żaden nie istnieje – np. żadne instrumenty pomi > arowe nawet nie wskazały istnienia czegoś co chociaż sugerowałoby obecność boga Przepraszam, a czym się to mierzy? Odpowiedz Link Zgłoś
qqww1122 Re: kolęda - wpuszczacie ? 12.12.13, 13:37 deoand napisał: > Logika mówi - skoro nie można udowodnić , ze Bóg jest i to , że Bóg jest -jest > wiarą to tak samo nie można udowodnić , ze Boga nie ma, stąd jest to taka sam > a wiara jak ta , ze Bóg jest . Zrób sobie półinteligencie przeszczep mózgu, bo przy twoim poziomie inteligencji daleko nie zajedziesz. No,możesz zostać co najwyżej mgr teologii na KULu. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: kolęda - wpuszczacie ? 12.12.13, 21:32 Udowodnij , że Boga nie ma - !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qqww1122 Re: kolęda - wpuszczacie ? 12.12.13, 22:48 deoand napisał: > Udowodnij , że Boga nie ma - !!!! Bardzo chętnie,ale ty najpierw udowodnij,że na świecie nie ma krasnoludków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: kolęda - wpuszczacie ? 12.12.13, 23:00 Udowodnić nie udowodnie ale mogę w to głeboko wierzyc jak i w to ze nie ma Boga .Dlaczego ateista ma byc tylko prymitywem , który jak Dyzio umie mówic tylko NIE NIE .Niech już lepiej przynajmniej wierzy w to , że Boga nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
qqww1122 Re: kolęda - wpuszczacie ? 12.12.13, 23:07 deoand napisał: >E .Niech już lepiej przynajmniej wierzy w to , że Boga nie ma . Ateista nie musi wierzyć,że boga nie ma. Dlatego ,że boga po prostu nie ma i nigdy nie było, więc nie istnieje :konieczność" wierzenia w nieistnienie boga. A więc nie potrafisz udowodnić,że na świecie są krasnoludki ? Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: kolęda - wpuszczacie ? 11.12.13, 22:12 Czemu nie - nie mam nic do ukrycia. Jeżeli ksiądz będzie chciał wpaść na kielicha albo kawę i pogadać o życiu czy też poplotkować a przy okazji się zagrzać - chętnie wpuszczę, jeżeli tylko nie będę wieczorem pracować. Rozmowy z księżmi są na ogół sympatyczne i ciekawe. Pieniędzy nie dam, bo nie należę do kościoła a na dodatek nie mam zaufania czy KK wydałby moje pieniądze sensownie. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Nie mam tego problemu :-) 11.12.13, 22:51 Od kilku lat przestali do mnie przyłazić,chyba jestem na czarnej liście. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu pogawędka z księdzem w pociągu 12.12.13, 15:02 Jakiś czas temu... Było miło i fajnie się dyskutowało. Do czasu, aż przypomniałem, że Jezus był Żydem. Na to ksiądz: No teraz to Pan PRZESADZIŁ!!! :-) Oczywiście NIE wpuszczam, nie płacę, nie przyjmuję i zawsze proszę, żeby ZANOTOWALI i więcej nie przyłazili.... Oczywiście bezskutecznie jeep Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Wpuszczam, bo... 13.12.13, 08:07 Jestem zdania, że trzeba znać lokalną społeczność, trzeba się interesować życiem wokół, by móc wpływać na jego kształt. Wpuszczam i mówię od razu, że jestem niewierząca, nie mam żadnego kropidła, ani krzyżyka, nie przyjmuję "poświęcenia mieszkania", ale zapraszam na rozmowę. Pieniądze daję i od razu mówię, że to jest z przeznaczeniem na utrzymanie parafialnych terenów zieleni, koło których przechodzę codziennie i które są piękne. Co z nimi zrobią - nie będę kontrolować, ale cel datku opisuję na kopercie. Uważam, że warto wykorzystać tę wielowiekową tradycję, by porozmawiać z ludźmi, którzy mają duże znaczenie dla lokalnej społeczności i trzeba okazać im szczerość odpowiadającą naszym przekonaniom. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Wpuszczam, bo... 13.12.13, 14:30 Uważam, że warto wykorzystać tę wielowiekową tradycję, by porozmawiać z ludźmi, którzy mają duże znaczenie dla lokalnej społeczności i trzeba okazać im szczerość odpowiadającą naszym przekonaniom. ---------- pięknie, tylko że: -w miastach księża nie mają żadnego znaczenia -najczęściej przychodzą kompletni idioci Kiedyś myślałem jak Ty - podjąłem nawet kilka prób - teraz nie przyjmuję... jeep Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Wpuszczam, bo... 13.12.13, 17:13 jeepwdyzlu napisał: > pięknie, tylko że: > -w miastach księża nie mają żadnego znaczenia > -najczęściej przychodzą kompletni idioci Zależy gdzie. U mnie akurat mają. Proboszcz jest specyficzny, próbuje tworzyć wokół kościoła coś w rodzaju klubu towarzyskiego na wzór angielski. Muszę przyznać, że z powodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Wpuszczam, bo... 13.12.13, 19:34 jeśli tak - to szacunek niestety wysiłek spóźniony - młodzież jest dla Kościoła stracona... jeep Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Wpuszczam, bo... 13.12.13, 21:16 jeepwdyzlu napisał: > jeśli tak - to szacunek > niestety wysiłek spóźniony - młodzież jest dla Kościoła stracona... > jeep I bardzo dobrze. Obstawiam, że kościół w Polsce w końcu zbiednieje i straci wpływy, a księża przestaną się mieszać się do polityki i udawać mądrzejszych, niż są. Ale najpierw musi przeminąć to stare pokolenie. Myślę, że kościół w jakiejś formie jednak przetrwa. Sprawdziłam statystyki w Polsce i w Czechach. I tak w Czechach (ok. 10 milionów ludności) jest 1370 księży diecezjalnych, podczas gdy w Polsce.... uwaga... ponad 22 tysiące! :D Biorąc pod uwagę różnicę w liczbie ludności powinniśmy mieć nie więcej, niż 5500 księży. I z czasem zaczniemy się zbliżać do tego wyniku. Zwłaszcza, że dwustu księży w Czechach to... Polacy :D Ciekawe dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: Wpuszczam, bo... 22.12.13, 00:29 wawrzanka napisała: > Myślę, że kościół w jakiejś formie jednak przetrwa. Sprawdziłam statystyki w Po > lsce i w Czechach. I tak w Czechach (ok. 10 milionów ludności) jest 1370 księży > diecezjalnych, podczas gdy w Polsce.... > uwaga... > ponad 22 tysiące! :D > Biorąc pod uwagę różnicę w liczbie ludności powinniśmy mieć nie więcej, niż 550 > 0 księży. I z czasem zaczniemy się zbliżać do tego wyniku. Zwłaszcza, że dwustu > księży w Czechach to... Polacy :D Ciekawe dlaczego. Nic ino historia się kłania "wojny husyckie". Pechem można bez kozery powiedzieć Polaków jest to ze; papiestwo nigdy bezpardonowo tak jak w Czechach nie wybijało masowo swoich wrogów w licznych wojnach na terenie Polski .Czesi jak widać dobrze zapamiętali liczne zbrodnie papieskiego żołdactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pocoo Re: Już nie! 14.12.13, 19:21 mariner4 napisał: > Na ch... mi inkasent? > M. Płacisz przez internet? Odpowiedz Link Zgłoś
keram_aktsu Re: Już nie! 21.12.13, 02:22 On płaci zbliżeniowo karta,wystarczy drzwi otworzyć na 5 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-xl Re: kolęda - wpuszczacie ? 15.12.13, 21:17 Do mnie nie pukają ,a ja jako pragmatyk nie zamierzam z klechą dyskutować bo wiem ze on na chleb zarabia ,i mało go obchodzi to co ja mu mógłbym powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
grgkh Nie 22.12.13, 01:10 Od wielu lat nie wpuszczam. A gdy kiedyś dawniej przypadkiem znalazłem się w mieszkaniu, gdy wpuściła księdza moja rodzina, to uciąłem sobie z księżulem dłuższą rozmówkę na tematy bzdur w dogmatach. Odpowiedz Link Zgłoś