Dodaj do ulubionych

Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko stwo

21.05.14, 12:56
Jego [Boga] niewidzialne przymioty są wyraźnie widoczne już od stworzenia świata gdyż dostrzega się je dzięki temu co zostało uczyniono. Rzymian1:20
Obserwuj wątek
    • snajper55 Tęcza! Widzę tęczę! /nt 21.05.14, 13:56
      deser1205 napisał:

> Jego [Boga] niewidzialne przymioty są wyraźnie widoczne już od stworzenia świat
      > a gdyż dostrzega się je dzięki temu co zostało uczyniono. Rzymian1:20
      • pocoo Re: Tęcza! Widzę tęczę! /nt 21.05.14, 14:31
        A ja widzę niebo niebieskie.
        A za niebieskim jest czarne.To chyba piekło.
        • snajper55 Re: Tęcza! Widzę tęczę! /nt 21.05.14, 22:18
          pocoo napisała:

> A ja widzę niebo niebieskie.
          > A za niebieskim jest czarne.To chyba piekło.

A te jasne punkty to pewnie ognie na których pieką się dusze grzeszników. Biada nam, biada...

S.
          • pocoo Re: Tęcza! Widzę tęczę! /nt 22.05.14, 07:40
            snajper55 napisał:

> A te jasne punkty to pewnie ognie na których pieką się dusze grzeszników. Biada
            > nam, biada...
            >
            > S.
            A tak biblijnie,to bóg gwizdnął Szatanowi co nieco i zrzucił z nieba na Sodomę i Gomorę ogień z siarką.Ja jestem i anioł, i diabeł, więc we mnie walić z nieba nie będzie ani bóg ani diabeł,ponieważ tak naprawdę to nie wiadomo ,kto miałby we mnie celować?
        • sclavus Re: Tęcza! Widzę tęczę! /nt 22.05.14, 09:49
          ... bardziej adekwatnym byłoby: nieboskłon - niebo źle się kojarzy ;)
          • pocoo Re: Tęcza! Widzę tęczę! /nt 23.05.14, 22:23
            sclavus napisał:

> ... bardziej adekwatnym byłoby: nieboskłon - niebo źle się kojarzy ;)

Kiedy kobieta do Ciebie mówi "nie...bo...",to znaczy że jest mało inteligentna i nie masz czego żałować.
      • mieux Popatrzcie w górę - chemtrails 21.05.14, 18:01
        >Popatrzcie w górę

Znowu chemtrails. I jeszcze płacimy za to, że trują nas jak stonkę. Niech nikt nie wyjeżdża z teorią spiskową, bo opryski chemiczne chemtrails potwierdził rząd jankeski, a to jego inicjatywa.
        Po wielu latach oprysków, choroby płuc z 8. miejsca zajęły 2. miejsce wśród przyczyn śmierci. To się nazywa skuteczność.
    • sclavus Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 21.05.14, 20:03
      ... patrz pod nogi lepiej, jeśli nie chcesz się potknąć... - bóg ci ramienia nie podtrzymał!
      (no bo jakże, skoro go nie ma, ale ty gotóweś mu złorzeczyć, żeś się potknął)
    • wawrzanka Popatrz w lustro 22.05.14, 09:22
      Bóg cię stworzył na swoje podobieństwo, więc nie musisz zadzierać głowy. Nawet gdy mu się potem odwidziało i zesłał potop - gęba ludzka pozostała bez zmian.

Gdy Noe pakował się do arki postanowił zapytać Boga co zrobić z miśkami panda, które wszak słyną z tego, że można spotkać je tylko w Chinach:
      - Boże, a co z miśkami panda? Ześlesz potop zanim dotrę do Chin?

Zdenerwował się Bóg i pomyślał, że zuchwały jest Noe. Zamyślił się, czy aby dobrze wybrał i czy nie ukręcić łba Noemu.

- Nie podskakuj, łajzo. Mówiłem coś o Chinach?

Noe wzdrygnął się na te słowa i zasalutował w popłochu:

- Sir! No, Sir.

Bóg dał mu pstryczka w nos i poszedł się przespać. Od tej pory gdy człowiek patrzy w lustro widzi łajzę.
      • pocoo Re: Popatrz w lustro 22.05.14, 09:54
        wawrzanka napisała:

> Bóg dał mu pstryczka w nos i poszedł się przespać.

Prawda.To takie boskie.

>Od tej pory gdy człowiek patrzy w lustro widzi łajzę.

A nie.Ja nie.Z bogiem nie rozmawiam.

• wawrzanka Re: Popatrz w lustro 22.05.14, 17:44
          pocoo napisała:

> >Od tej pory gdy człowiek patrzy w lustro widzi łajzę.
          >
          > A nie.Ja nie.Z bogiem nie rozmawiam.

Bóg w swej nieskończonej dobroci stworzył na swoje podobieństwo tylko człowieka. Kobietę ulepił później w całkiem innych okolicznościach, więc nas to nie dotyczy.
          • jotkajot49 Re: Popatrz w lustro 23.05.14, 00:19
            > . Kobietę ulepił później w całkiem innych okolicznościach,...

Postanowił wprowadzić kilka zmian, ulepszyć niezły prototyp.
            Zapomniał, że lepsze jest wrogiem dobrego...
            • wariant_b Re: Popatrz w lustro 23.05.14, 01:10
              jotkajot49 napisał:
              > Postanowił wprowadzić kilka zmian, ulepszyć niezły prototyp.
              > Zapomniał, że lepsze jest wrogiem dobrego...

Jakbyśmy nie kombinowali, to jednak kobieta jest najwyższą formą istnienia,
              ostatecznym dziełem bożym. Nic lepszego już później bóg nie stworzył.

Może dlatego księża, podszywając się pod wybrańców bożych, chodzą w sukienkach
              ... kto ich tam wie?
              • pocoo Re: Popatrz w lustro 23.05.14, 06:31
                wariant_b napisał:

> Jakbyśmy nie kombinowali, to jednak kobieta jest najwyższą formą istnienia,
                > ostatecznym dziełem bożym. Nic lepszego już później bóg nie stworzył.

Nigdy nie wątpiłam Wariant,że jesteś koneserem "ostatecznego dzieła bożego".
                • sclavus Re: Popatrz w lustro 23.05.14, 09:41
                  A ja...???
                  ... gdyby ktoś mnie zapytał, co jest najlepszego, najdoskonalszego, najpiękniejszego na tym świecie - bez wahania odpowiedziałbym: kobieta!
                  Gdyby ten ktoś zaczął dociekać, budzić zwątpienie i prosił, żebym pomyślał, że może ktoś, może coś, może - może... to odpowiedziałbym z mocą: dwie kobiety!!
                  :) :) :)
                  • pocoo Re: Popatrz w lustro 23.05.14, 12:51
                    sclavus napisał:

> A ja...???
                    > ... gdyby ktoś mnie zapytał, co jest najlepszego, najdoskonalszego, najpiękniej
                    > szego na tym świecie - bez wahania odpowiedziałbym: kobieta!

Nie mam najmniejszej watpliwości ekspercie.

> Gdyby ten ktoś zaczął dociekać, budzić zwątpienie i prosił, żebym pomyślał, że
                    > może ktoś, może coś, może - może... to odpowiedziałbym z mocą: dwie kobiety!
                    > !

> :) :) :)
                    Albo i trzy.Po kolei lub... razem?Nie znam Twoich możliwości Sclavus.Może szkoda.Prowadziłabym wówczas z Tobą ... "rzeczową dyskusję"?
                    • deser1205 Re: Popatrz w lustro 23.05.14, 13:15
                      Z listu do RZYMIAN 1:20 WYNIKA ŻE MOŻNA NIEJAKO ZOBACZYĆ BOGA I POZNAĆ JEGO OSOBOWOŚĆ. Więc czy rzeczywiście dzieło twórcze wszechświat i ciało człowieka dowodzą istnienia Boga?
                      • pocoo Re: Popatrz w lustro 24.05.14, 09:28
                        deser1205 napisał:
                        > Więc czy rzeczywiście dzieło twórcze wszechświat i ciało człowieka dowodzą istnienia Boga?

A jakże.Kiedyś miałam boskie ciało ,a teraz mam ludzkie.
                        Kiedyś byłam boginią,a teraz wyprzedziły mnie młodsze.
                        Seks jest boski,orgazm boski,więc wymyślił je bóg.Dzięki bogu.
                        • wawrzanka Re: Popatrz w lustro 24.05.14, 09:56
                          pocoo napisała:

> A jakże.Kiedyś miałam boskie ciało ,a teraz mam ludzkie.
                          > Kiedyś byłam boginią,a teraz wyprzedziły mnie młodsze.

Pamiętasz "Smażone zielone pomidory" i Kathy Bates, która ma lepsze ubezpieczenie ? ;-) Ją też wyprzedziły młodsze.

• pocoo Re: Popatrz w lustro 23.05.14, 06:27
              jotkajot49 napisał:

> Postanowił wprowadzić kilka zmian, ulepszyć niezły prototyp.

Każdy prototyp ma mankamenty.

> Zapomniał, że lepsze jest wrogiem dobrego...

Udoskonalona przez boga kobieta jest Twoim wrogiem.Zdarza się.

• sclavus Re: Popatrz w lustro 23.05.14, 09:37
                ... eeeee...
                Chyba źle zrozumiałaś troszkę... ;)
    • snajper55 Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 13:11
      https://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2014/05/ec11a4a91baa09d8e0f6cbd6999898bf_original.gif?1400517054

S.
    • kolter.mr Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 18:49
      deser1205 napisał:

> Jego [Boga] niewidzialne przymioty są wyraźnie widoczne już od stworzenia świata gdyż dostrzega się je dzięki temu co zostało uczyniono. Rzymian1:20

Opowiedz o tym ??
      • deser1205 Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 21:16
        Np. Waga protonów jest precyzyjnie ustawiona aż do 12 miejsca po przecinku. Gdyby była minimalnie zmieniona w jedną lub w droga stronę to życie na ziemi byłoby nie mozliwe bo od tego zależą np reakcje zachodzące na słońce. A fotosyntezama ziemi a bez niej nie ma tlenu. To tylko jeden przykład a jest ich tysiące. Waga protonów-przypadek(ewolucja) czy dowód istnienia inteligentnego stwórcy? Osadzcie sami!
        • sclavus Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 21:52
          Przypadek! (ewolucja)
          ... nie znam się na wadze protonów, ale znam się nieco na bogach...
        • wariant_b Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 22:02
          deser1205 napisał:
          > Np. Waga protonów jest precyzyjnie ustawiona aż do 12 miejsca po przecinku.

A możesz mm podać, w którym Piśmie tak precyzyjnie ją określono?

I którego dnia bóg stworzył te protony, bo zdaje się, że dopiero czwartego
          by zbudować z nich Słońce, Księżyc i gwiazdy, co oświetlały by Ziemię.
          • deser1205 Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 22:15
            Rodzaju 1:1 na początku Bóg stworzył niebiosa i ziemię. A ziemia była zniekształtna i tak dalej. Biblia nie precyzuje kiedy to się stalo. Wiemy od naukowców że miliardy a może biliony lat temu. Nie należy również interpretować 1 dnia jako 24 godz ponieważ bóg nazwał wszystkie dni stwarzania jednym dniem. Więc jeden dzień opisany w biblii mógł trwać kilka lub kilkanaście tys lat.
            • wawrzanka Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 22:19
              deser1205 napisał:

> Rodzaju 1:1

Hahahah, a nie mówiłam?
            • pocoo Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 22:33
              deser1205 napisał:

> Nie należy również interpretować 1 dnia jak
              > o 24 godz ponieważ bóg nazwał wszystkie dni stwarzania jednym dniem. Więc jeden
              > dzień opisany w biblii mógł trwać kilka lub kilkanaście tys lat.

Nie wiesz nic na pewno.Skoro bóg jest wszechpotężny,wszechmocny i wszechwiedzący,więc "rzekł i stało się".Czy to znaczy że bóg jest wszechjąkałą Jak długo wymawiał bóg słowo?Kilkanaście tysięcy lat?
              Myślenie nie boli.
            • wariant_b Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 22:49
              deser1205 napisał:
              > Rodzaju 1:1 na początku Bóg stworzył niebiosa i ziemię.

Zapewne, ale wtedy duch boży unosił się nad wodami, a nie protony.
              Masę tego ducha zapewne jesteś w stanie określić, dużej dokładności nie wymagam.

> Wiemy od naukowców że miliardy a może biliony lat temu.

Nie dobrze jest powoływać się na naukowców, którzy za swoje sprzeczne z nauką
              Pisma Świętego wypowiedzi będą się smażyć w Piekle. Chcesz im towarzyszyć?

> Nie należy również interpretować 1 dnia jako 24 godz ponieważ bóg nazwał
              > wszystkie dni stwarzania jednym dniem.

Tak, ponieważ wcześniej oddzielił dzień od nocy konstruując ziemską dobę.
              Jeśli noc trwała miliony lat, to na pewno są na to jakieś ślady, choćby wskazujące
              na to, że wszystko, co bóg stworzył wcześniej wymarło skutkiem niskich temperatur.

Ponadto, skoro bóg jest wieczny, to co robił wcześniej? Ile takich światów stworzył,
              a potem je unicestwił? Który z kolei jest NASZ Adam - pierwszy, setny, milionowy...
              Ilu ludziom przed nami obiecał życie wieczne i gdzie oni teraz są?
              A jeśli nie jest wieczny, to jak powstał i z czego?
          • wawrzanka Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 22:18
            wariant_b napisał:

> deser1205 napisał:
            > > Np. Waga protonów jest precyzyjnie ustawiona aż do 12 miejsca po przecink
            > u.
            >
            > A możesz mm podać, w którym Piśmie tak precyzyjnie ją określono?

Na pewno w Księdze Rodzaju, gdy Abraham już już miał odrąbać łepek swojemu synowi umiłowanemu, ale precyzyjnie ustawiona waga protonów ojcowskiego topora sprawiła, że zawisł on nad uchem niedoszłej ofiary dokładnie wtedy, gdy Anioł Pański ze spoconymi skrzydłami leciał co tchu i z daleka wołał: "Stop! Falstart!"
            • deser1205 Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 22:30
              Wariancie marnujesz się na forum. Powinieneś pisać powieści. Naprawdę forum to nie miejsce dla ciebie. uśmiałem się. Komedię też z powodzeniem mógłbyś pisać.
              • wawrzanka Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 22:39
                deser1205 napisał:

> Wariancie marnujesz się na forum. Powinieneś pisać powieści. Naprawdę forum to
                > nie miejsce dla ciebie. uśmiałem się. Komedię też z powodzeniem mógłbyś pisać.

Nieboską? Ktoś już wpadł na ten pomysł.
                • pocoo Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 22:54
                  wawrzanka napisała:
                  > Nieboską? Ktoś już wpadł na ten pomysł.

A "Boską komedię" napisał taki Dante...zgrywus.
                  • wawrzanka Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 23:02
                    pocoo napisała:

> A "Boską komedię" napisał taki Dante...zgrywus.

W sumie to nawet niezły pomysł z tą komedią. "Boska" powstała w średniowieczu, "Nieboska" bodajże w epoce romantyzmu. Teraz podobno idzie koniec świata, więc pora na "Diabelską" chyba. Co ty na to, Wariant?
                    • wariant_b Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 23:18
                      wawrzanka napisała:
                      > Teraz podobno idzie koniec świata, więc pora na "Diabelską" chyba.

Ludzką.
                      • pocoo Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 24.05.14, 09:02
                        wariant_b napisał:

> wawrzanka napisała:
                        > > Teraz podobno idzie koniec świata, więc pora na "Diabelską" chyba.
                        >
                        > Ludzką.

Oj Wariant."Komedię ludzką" napisał Balzac.Nie ma już komedii mimo,że Wawrzanka ma "szatańskie" pomysły.
                    • pocoo Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 24.05.14, 09:06
                      wawrzanka napisała:

> "Nieboska" bodajże w epoce romantyzmu. Teraz podobno idzie koniec świata, więc
                      > pora na "Diabelską" chyba.

"Nie-Boska" Krasińskiego.Jeżeli Nie-Boska,to siłą rzeczy diabelska.
                      • wawrzanka Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 24.05.14, 09:47
                        pocoo napisała:

> "Nie-Boska" Krasińskiego.Jeżeli Nie-Boska,to siłą rzeczy diabelska.

Nie-Boska, racja. Przed napisaniem szatańskiej muszę przypomnieć sobie co nieco z literatury. Już zaczęłam. Czytam właśnie Księgę Wyjścia. To jest śmieszniejsze od Tytusa, Romka i A'Tomka.

• dupeteczek Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 23.05.14, 23:22
      Według biblii Bóg stworzył niebo tak nisko, żę aniołowie po drabinach tam wchodzili, a zarozumiali ludzie chcieli wieżą babel dziurę w niebie zrobić. Na szczęście sprytny Bóg pomieszał ludziom języki i wieży babel nie skończyli.
      Teraz znowu pyskaci uczeni od Kopernika począwszy psują ten jedynie prawdziwy obraz wszechrzeczy:)

deser1205 napisał:

> Jego [Boga] niewidzialne przymioty są wyraźnie widoczne już od stworzenia świat
      > a gdyż dostrzega się je dzięki temu co zostało uczyniono. Rzymian1:20<
      • pocoo Re: Popatrzcie w górę i zobaczcie kto to wszystko 24.05.14, 09:14
        dupeteczek napisał:

> Według biblii Bóg stworzył niebo tak nisko, żę aniołowie po drabinach tam wchod
        > zili, a zarozumiali ludzie chcieli wieżą babel dziurę w niebie zrobić. Na szczę
        > ście sprytny Bóg pomieszał ludziom języki i wieży babel nie skończyli.
        > Teraz znowu pyskaci uczeni od Kopernika począwszy psują ten jedynie prawdziwy o
        > braz wszechrzeczy:)
        >
        Już tyle razy wandale dziurawili to boskie niebieskie niebo lecąc do czarnego,że na miejscu właściciela wkurzyłabym się na maksa.Ale bog jest cierpliwy...Upychają wszyscy święci duszyczki w niebiańskich beczkach,ponieważ w tym niebie niebieskim musi znaleźć się miejsce dla tych duszyczek czekających w gigantycznej kolejce na wejście..
    • edico Jak spojrzę w górę, to zaraz przypomina mi się 24.05.14, 01:31
      Rutilio Benicasa, który w roku 1556 z wielką precyzją obliczył, że długość czyśćca wynosi 15750 mil, a szerokość 5011. Ta przedniebiańska katolicka pakamera wg. jego obliczeń znajduje się w odległości 505 i pół mili od ziemi. Z kolei benedyktyn niejaki Alberano Desiderio parający się także matematyką dla celów religijnych, obliczył w roku 1705, że od stworzenia świata, w niebie znalazło się 111.111.111.000 dusz ludzkich. Na skutek buntu Lucyfera, ubyła trzecia część, czyli 37.037.037.000. Jego zdaniem, po rewolcie pozostało w niebie 74.074.074.000. Nie biorę żadnej odpowiedzialności, czy te dane matematyczne w służbie religii są prawdziwe, bowiem obaj matematycy nie informują na jakiej podstawie dokonali swoich wyliczeń. No, ale skoro tak podają jak zawsze wiarygodne źródła kościelne :)
      • pocoo Re: Jak spojrzę w górę, to zaraz przypomina mi si 24.05.14, 09:21
        edico napisał:
        > No, ale skoro tak podają jak zawsze wiarygodne źródła kościelne :)
        >
        Katolicy tych wymiarów nie rozgłaszają w obawie przed świętym ośmieszeniem.Najcenniejsze są katolickie wizje.
        Wydaje mi się,że deser nie jest z katolickiej bajki.Tym gorzej z jego pojmowaniem realnego swiata.
        • karbat Re: Jak spojrzę w górę, to zaraz przypomina mi si 24.05.14, 12:27
          ****Jego [Boga] niewidzialne przymioty są wyraźnie widoczne już od stworzenia świata
          gdyż dostrzega się je dzięki temu co zostało uczyniono. Rzymian1:20 ****

pojawia sie obrzezana postac w wierze sprzed tysiecy lat i pisze, kategorycznie stwierdza:

wierco , boga nie widzisz , ale widzisz gwiazdy ...
          to On je stworzyl , wiec ... na kolana ... pamietajac o daninie .

• pocoo Re: Jak spojrzę w górę, to zaraz przypomina mi si 24.05.14, 12:41
            karbat napisał:
            > wierco , boga nie widzisz , ale widzisz gwiazdy ...

Czasami pięknie mrugają,Czasami spadają.Większe,mniejsze ,piękne,cudowne.Słońce jest jedno.

> to On je stworzyl , wiec ... na kolana ... pamietajac o daninie .
            >
            Zdecydowanie.No i wszyscy wierzący wybierają się do niebieskiego nieba.
            • karbat Re: Jak spojrzę w górę, to zaraz przypomina mi si 24.05.14, 12:50
              pocoo napisała:
              > Czasami pięknie mrugają,Czasami spadają.Większe,mniejsze ,
              > piękne,cudowne.Słońce jest jedno.

wiec sie zachwycamy, pochylamy nad mruganym pieknem
              i myslimy, jednak lepiej, by ono spadalo jak najdalej od nas ....
              • pocoo Re: Jak spojrzę w górę, to zaraz przypomina mi si 24.05.14, 19:21
                karbat napisał:

> wiec sie zachwycamy, pochylamy nad mruganym pieknem
                > i myslimy, jednak lepiej, by ono spadalo jak najdalej od nas ....

No cóż,wola nieba niebieskiego,czy czarnego?
                "Stworzył bóg jedno duże światło,żeby rządziło dniem,oraz mniejsze i gwiazdy,żeby rządziły nocą".Ten podpowiadacz duch święty , bardziej się nadaje do zapładniania dziewic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka