Dodaj do ulubionych

Wszystko pochodzi od Boga

06.08.14, 08:56
Naszą zależność i korzenie w prawach natury,skąd pochodzimy ikto dał te prawa Ziemi, naszej rzeczywistości.Dla mnie oznacza to Bozych prawach. Bo ja nie mam wątpliwości ,że wszystko pochodzi od Boga
Obserwuj wątek
    • hatroha Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 09:10
      hemoroidy też?
      • feel_good_inc Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 09:46
        hatroha napisał:
        > hemoroidy też?

Oczywiście. Jak fszysko to fszysko.
        • sanbill Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 10:08
          Skoro Bóg jest dla Was powodem do drwin to w jakim celu wchodzicie na religijne fora?
          Nic nie wnosicie do zadnej dyskusji poza ponizaniem ludzi wierzących Może czas iśc na własne fora ,ateistyczne Ja na nich nie bywam bo mnie nie interesują.
          • feel_good_inc Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 10:10
            sanbill napisał(a):
            > Skoro Bóg jest dla Was powodem do drwin to w jakim celu wchodzicie na religijne
            > fora?
            > Nic nie wnosicie do zadnej dyskusji poza ponizaniem ludzi wierzących Może czas
            > iśc na własne fora ,ateistyczne Ja na nich nie bywam bo mnie nie interesują.

Dopóki prawo w tym kraju będzie ustanawiane przez bezmózgich religiantów, dopóty trzeba edukować i nazywać ich po imieniu.
          • sclavus Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 10:15
            ... i stąd właśnie twoje tÓmaństFo!!
            • kolter-rm Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 10:19
              sclavus napisał:

> ... i stąd właśnie twoje tÓmaństFo!!

3:-)
          • kolter-rm Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 10:16
            sanbill napisał(a):

> Skoro Bóg jest dla Was powodem do drwin to w jakim celu wchodzicie na religijne
            > fora?

Żeby podrwić.

> Nic nie wnosicie do zadnej dyskusji poza ponizaniem ludzi wierzących Może czas

Tu jest weselej z takimi jak ty :)
          • pocoo Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 12:02
            sanbill napisał(a):

> fora?
            Jakich drwin? Czy hemoroidy nie są zasługą boga?Wszechwiedzący bóg zesłał na ludzi ból,choroby i śmierć.Mylę się?
            • bookworm Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 14:49
              pocoo napisała:

> sanbill napisał(a):
              >
              > > Skoro Bóg jest dla Was powodem do drwin to w jakim celu wchodzicie na rel
              > igijne
              > > fora?
              > Jakich drwin? Czy hemoroidy nie są zasługą boga?Wszechwiedzący bóg zesłał na lu
              > dzi ból,choroby i śmierć.Mylę się?

Gejów i wszetecznice też stworzył dobry Bóg-miłość, ale tylko po to żeby mógł dać swoim wyznawcom kogo kamienować - taka niewyszukana rozrywka - Bóg-sadysta (tfu) miłość miał fanaberię.
              To znaczy judeo-chrześcijański bóg, bo są i tacy bogowie, którzy homoseksualizmem ani kwestią seksualności w ogóle się nie przejmują.
              Jacy wyznawcy taki bóg i jego nakazy/zakazy.
              • sclavus Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 15:48
                ... no bo przecież boga stworzył człowiek... na obraz i podobieństwo własne...
                Gdyby tego boga stworzyła małpa, to ów bóg pałętałby się między konarami drzew, wpieprzał banany i kopulował publicznie (a nie wyręczał się jakimś duchem... świętym)
                • pocoo Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 17:31
                  sclavus napisał:

> ... no bo przecież boga stworzył człowiek... na obraz i podobieństwo własne...
                  > Gdyby tego boga stworzyła małpa, to ów bóg pałętałby się między konarami drzew,
                  > wpieprzał banany i kopulował publicznie (a nie wyręczał się jakimś duchem... ś
                  > więtym)

Wszystko zależy od tego,gdzie i kto stworzył swojego boga?Muszę powiedzieć,że ten "małpi
                  bóg" podoba mi się.Szczególnie ten stworzony (mam nadzieję) przez szympansy bonobo.
                  • sclavus Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 18:18
                    ... widziałem niechcący, jak całują się orangutany...
                    Och!!! Gdyby to one stworzyły boga, to kto wie, może bym i uwierzył ;)
                    • pocoo Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 18:49
                      sclavus napisał:

> ... widziałem niechcący, jak całują się orangutany...
                      > Och!!! Gdyby to one stworzyły boga, to kto wie, może bym i uwierzył ;)

Nie widziałam.Pokażesz mi.
                      • sclavus Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 22:29
                        ... pocoo, miła pocoo... napisałem, że widziałem niechcący a więc, takie rzeczy zdarzają się niechcąco...
                        Ba! Gdybym był orangutanem, pokazałbym ci natychmiast ;) :)
                        Wiesz!?
                        • pocoo Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 23:35
                          sclavus napisał:

> ... pocoo, miła pocoo... napisałem, że widziałem niechcący
                          > a więc, takie rzeczy zdarzają się niechcąco...
                          > Ba! Gdybym był orangutanem, pokazałbym ci natychmiast ;) :)
                          > Wiesz!?

No...teraz wiem.
          • snajper55 Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 23:31
            sanbill napisał(a):

> fora?

To nie jest religijne forum. To jest forum dla ludzi chcących dyskutować o religiach.

S.
            • bookworm Re: Wszystko pochodzi od Boga 07.08.14, 12:47
              snajper55 napisał:

> To nie jest religijne forum. To jest forum dla ludzi chcących dyskutować o reli
              > giach.

Ten wpis powinien się znaleźć gdzieś w tytule forum - jako podtytuł.
    • kolter-rm Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 10:14
      sanbill napisał(a):

> Naszą zależność i korzenie w prawach natury,skąd pochodzimy ikto dał te prawa Ziemi, naszej rzeczywistości.Dla mnie oznacza to Bozych prawach. Bo ja nie mam wątpliwości ,że wszystko pochodzi od Boga

Kleszcze , komary , końskie muchy , dzięki panie za te plagi :>
      • pocoo Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 12:07
        kolter-rm napisał:

> Kleszcze , komary , końskie muchy , dzięki panie za te plagi :>

A pluskwy,pchły,karaluchy i wszelkiego kalibru wszy? Jak wszystko to wszystko.
        • kolter-rm Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 14:05
          pocoo napisała:

> kolter-rm napisał:
          >
          > > Kleszcze , komary , końskie muchy , dzięki panie za te plagi :>
          >
          > A pluskwy,pchły,karaluchy i wszelkiego kalibru wszy? Jak wszystko to wszystko.

Ja akurat panu dzięki składam za te a nie inne robactwo które mi dokucza .
          • pocoo Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 14:24
            kolter-rm napisał:

> pocoo napisała:
            >
            > > kolter-rm napisał:
            > >
            > > > Kleszcze , komary , końskie muchy , dzięki panie za te plagi
            > :>
            > >
            > > A pluskwy,pchły,karaluchy i wszelkiego kalibru wszy? Jak wszystko to wszy
            > stko.
            >
            > Ja akurat panu dzięki składam za te a nie inne robactwo które mi dokucza .

Ja nie muszę dziękować bogu za żadne robactwo.Mnie się żadne nie ima.
    • sclavus Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 10:19
      ... boga nie ma...
      A raczej... - bogów jest mnóstwo, tyle co gwiazd na niebie...
      A będzie jeszcze więcej dzięki dalszemu odkrywania wszechświata i jego tajemnic!!!
    • dupeteczek bzdura 06.08.14, 11:13
      Szatan stworzył boga, żeby dokuczyć normalnym ludziom. tak to do dzisiaj się kręci.
      • sclavus Re: bzdura 06.08.14, 12:17
        :)
        • karbat Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 12:55
          bozia spali ci dom, podziekuj jej za to doswiadczenie, ktorym cie obdarzyla
          powodz, susza, tsunami, wybuch wulkanu ( tysiace zabitych wiercow ) ,
          zamiast ubolewac, ciesz sie, ze twoj bog tak cie doswiadczyl , ubogacil .

wszystko pochodzi od boga .
          spadnie ci kometa, cegla na glowe ... umierasz ,
          podziekuj bogu ( jak zdazysz ) , ze cie tak uszczesliwil .
          bol zeba, nie idz do dentysty, raduj sie, dziekuj bogu za to czym cie obdarza .
          • pocoo Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 13:27
            karbat napisał:
            > wszystko pochodzi od boga .
            > spadnie ci kometa, cegla na glowe ... umierasz ,
            > podziekuj bogu ( jak zdazysz ) , ze cie tak uszczesliwil .
            > bol zeba, nie idz do dentysty, raduj sie, dziekuj bogu za to czym cie obdarza .
            >
            No pewnie.Kogo bóg miłuje,tego po łbie wali.Bez buntu trzeba bogu dziękować za miłość i doświadczenie.Wszystko dla dobra wierzącego.A jak jeszcze do tego bóg dorzuci dar w postaci piętnaściorga dzieci,to już ekstaza.
            pełnia szczęscia.
            • dupeteczek Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 14:02
              Opętanie przez demony nie zdarza się ateistom, tylko wierzącym w boga.
              • karbat Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 14:19
                dupeteczek napisał:

> Opętanie przez demony nie zdarza się ateistom, tylko wierzącym w boga.

bingo . trafiony zatopiony .

- wbic do glowy wiercy istnienie szatanow , demonow
                - stworzyc im caly kodeks religijnych zakazow
                - doprowdzic do konfiktu ludzkiego sumienia z religijnymi dogmatami, zakazami

i wyprodukowany wariat gotowy , mozna wypedzac z niego demony .
                • dupeteczek Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 17:18
                  Sam widzisz! Szatan wymyślił boga, żeby min. móc opętywać ludzi. Z niewierzącymi nie mógł i nadal nie może sobie poradzić, bo nie ma dostępu.
                  • kolter-rm Re: Wszystko pochodzi od Boga 06.08.14, 20:06
                    dupeteczek napisał:

> Sam widzisz! Szatan wymyślił boga, żeby min. móc opętywać ludzi. Z niewierzącym
                    > i nie mógł i nadal nie może sobie poradzić, bo nie ma dostępu.

Jak to nie ma czort dostępu ? no a kto episkopatami rządzi ??
                    Przecież ci panowie to w stu % ateiści, od wiary w gusła maja takich jak np eniu
                    • dupeteczek Re: Wszystko pochodzi od Boga 07.08.14, 13:37
                      Nie podważyłeś mojej tezy, nigdzie nie napisałem, że biskupi są wierzący:) Czy słyszałeś o jakimś opętaniu biskupa lub wyższej hierarchii?
                      • krzy-czy Re: Wszystko pochodzi od Boga 07.08.14, 14:12
                        menda też stworzenie boże
                        że cię czasem w jaje utnie
                        nie niszczże jej tak okrutnie.
                        • dupeteczek Re: Wszystko pochodzi od Boga 07.08.14, 16:19
                          Ale podrapać się można?:)
                        • pocoo Re: Wszystko pochodzi od Boga 07.08.14, 17:31
                          krzy-czy napisał:

> menda też stworzenie boże

że inaczej żyć nie może i...

> że czasem w jaje utnie
                          > nie gubże jej tak okrutnie.

"Głuptak myśli...to nic złego.
                          przecie nie zje mnie całego".
                      • kolter-rm Re: Wszystko pochodzi od Boga 07.08.14, 21:14
                        dupeteczek napisał:

> Nie podważyłeś mojej tezy, nigdzie nie napisałem, że biskupi są wierzący:) Czy
                        > słyszałeś o jakimś opętaniu biskupa lub wyższej hierarchii?

No było kilku solidnie jeb... papieży

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka