Dodaj do ulubionych

Ksenoterror

09.08.14, 17:01
Brakuje mi właśnie tego słowa.
Często nadużywa się słowa ksenofobia, w odniesieniu do wrogości do homo, innych religii.

Tyle, że dla przykładu ja się nie boję islamu, znam tą religię. Ja nią gardzę, nienawidzę tej religii, chciałbym być terrorystą i z uśmiechem mordować wyznawców tej religii.
Czy ja się tej religii boję? Nie, nie ma we mnie cienia strachu, tylko pogarda, nienawiść. Nie czuję lęku widząc muzułmanina, czuję adrenalinę ukierunkowaną na mord.
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: Ksenoterror 09.08.14, 18:44
      :D:D:D:D:D
      uFielbiam tÓmaństFo!!
      ... to jest polka - polkatolka - z przytĘputkiem...
    • wawrzanka Re: Ksenoterror 09.08.14, 21:25
      hatroha napisał:

> Brakuje mi właśnie tego słowa.
      > Często nadużywa się słowa ksenofobia, w odniesieniu do wrogości do homo, innych
      > religii.
      >
      > Tyle, że dla przykładu ja się nie boję islamu, znam tą religię. Ja nią gardzę,
      > nienawidzę tej religii, chciałbym być terrorystą i z uśmiechem mordować wyznawc
      > ów tej religii.
      > Czy ja się tej religii boję? Nie, nie ma we mnie cienia strachu, tylko pogarda,
      > nienawiść. Nie czuję lęku widząc muzułmanina, czuję adrenalinę ukierunkowaną n
      > a mord.

No to używaj sobie słowa "ksenoterror" dla swoich morderczych celów. "Ksenofobia" nie jest nadużywana, tylko z psychologicznego punktu widzenia to po prostu nie jest to samo, co twój "ksenoterror" i zupełnie inne reakcje wywołuje w mózgu.
    • eeela Re: Ksenoterror 10.08.14, 00:16
      > Czy ja się tej religii boję? Nie, nie ma we mnie cienia strachu, tylko pogarda,
      > nienawiść.

"In time we hate that which we often fear."

- William Shakespeare
    • kolter-rm Jak to jest !! 10.08.14, 09:48
      Post w którym potępiam szerzenie nienawiści znika, ale wątek łamiący prawo w którym jakiś schizol nawołuje do nienawiści pozostaje ???
      • pocoo Re: Jak to jest !! 10.08.14, 10:11
        kolter-rm napisał:

> Post w którym potępiam szerzenie nienawiści znika, ale wątek łamiący prawo w kt
        > órym jakiś schizol nawołuje do nienawiści pozostaje ???

Snajper wie.
        • pocoo Re: Jak to jest !! 10.08.14, 10:15
          Kiedy czytam emocjonalnie skrajną wypowiedź bez względu na temat,to przypuszczam,że jest to podpucha do rozruszania forum
          • kolter-rm Re: Jak to jest !! 10.08.14, 10:25
            pocoo napisała:

> Kiedy czytam emocjonalnie skrajną wypowiedź bez względu na temat,to przypuszczam,że jest to podpucha do rozruszania forum

Bez tego jest rozruszane
            • sclavus Re: Jak to jest !! 10.08.14, 14:23
              ... chebanie...
              Facio jest aktywny w trzech wątkach, gdzie występuje "islam" (w roligłówne lub podgłównej) ... - agdzieindzigonima ;) :D:D:D
              • hatroha = 10.08.14, 16:53
                Na gazecie pl jestem od "zawsze", w ogóle internecie funkcjonuję dłużej jak istnieją portale wp. onet. Na forum/Religia nie bywam, bo jak na ironię mam za wiele do powiedzenia. Forum to miejsce najmniej odpowiednie do tego by mieć rację...

Mój temat o islamie jest wynikiem "akcji" jednego usera, który zajadle atakował niektóre idee religijne. Ta "wojna" skłoniła mnie do zadania sobie pytania, czy religia katolicka będzie w stanie oprzeć się islamizacji Europy w tym Polski.

W trakcie poszukiwań odpowiedzi na to pytanie zwróciłem uwagę na to, że Islam nie jest taki za jaki się podaje. Zwróciłem też uwagę na to, że słowo ksenofobia nie dotyka istoty nienawiści jaką pałają jej wrogowie. Religie się radykalizują, ludzie się radykalizują.

KSENOFOBIA
                Strach a fobia, to dwie różne rzeczy. Czy Szekspir mówił o strachu, czy o fobii? Może tylko o nienawiści?

Szerzenie nienawiści. Mam takie samo prawo do nienawiści jak do miłości, tym bardziej w obliczy islamu, szczególnie temu który oglądam w mediach.
                • eeela Re: = 10.08.14, 17:34
                  Fobia to chorobliwa forma permanentnego, irracjonalnego strachu. Szekspir mówił (a pokolenia za nim powtarzają), że nienawiść jest pochodną strachu.
                • sclavus Re: = 10.08.14, 18:15
                  nie relatywizuj - niecałe 4 (cztery!!) posty na miesiąc - osiągnięcie absolutne :D
                  PeeS - nie przesadzaj (a jeśli musisz, zajmij się ogrodem) - w sprawach religii, kościoła... nie masz do powiedzenia nic!!!
                  Zupełnie nic!!!
                  ... cuchnie od ciebie ignorancją w tych sprawach...
                  • hatroha Re: = 10.08.14, 20:19
                    sclavus napisał:
                    nie relatywizuj - niecałe 4 (cztery!!) posty na miesiąc - osiągnięcie absolutne :D.
                    5 tysięcy na nicku hatroha, generalnie 50 tysięcy mam za sobą. Na forum religia nie mam zamiaru się udzielać, nie zauważyłem tu nikogo, kto szanowałby odmienne zdanie. Epizod.

PS
                    Daruj sobie teksty o przesadzaniu, nawet nie zacząłem rozmawiać religii. Na tym forum nie jesteście w stanie podjąć się łatwych tematów. Skaczecie do siebie do oczu chyba w każdym temacie. Nie mówiąc już o ciężkich tematach.
                    Gdybym faktycznie był radykalistą, nie mielibyście żadnych szans polemizować ze mną, w końcu doszłoby do rękoczynów.

Czy jestem ignorantem? Na pewno nie jestem alfą i omegą a moje wątki zazwyczaj zawierają na końcu znak zapytania. Doświadczam swoje postrzeganie świata poprzez odważne osądy i nie roszczę sobie prawa do racji;

(...)
                    - w sprawach religii, kościoła... nie masz do powiedzenia nic!!!
                    (...)
                    Ktoś kto nie potrafi się z kulturą wypowiedzieć, na pewno ma dużo do powiedzenia w kwestii religii...
                    • sclavus Re: = 10.08.14, 23:16
                      Uważaj, żeby ego w bombę ci się nie zamieniło!!
                      EOT!
                      • hatroha Re: = 11.08.14, 04:56
                        sclavus napisał:

> Uważaj, żeby ego w bombę ci się nie zamieniło!!

Specjalista od zapalników się znalazł
                        EOT!
                      • bookworm Re: = 11.08.14, 10:30
                        sclavus napisał:

> Uważaj, żeby ego w bombę ci się nie zamieniło!!
                        > EOT!

Forumowicz chciał udowodnić, że w XXI muzułmanie nie mają wyłączności na religijną fundamentalistyczną żądną krwi i mordu innowierców szajbę. Dla mnie dowód wydaje się wiarygodny - chociaż próbka znikoma - może to kwestia szajby wywołanej osamotnieniem w szajbniętych poglądach - brak naśladowców lub chociażby akceptacji.
                • wawrzanka Re: = 10.08.14, 18:21
                  hatroha napisał:

>Religie się radykalizują, ludzie się radykalizują.

W jaki sposób doszedłeś do tego wniosku?

> Szerzenie nienawiści. Mam takie samo prawo do nienawiści jak do miłości, tym ba
                  > rdziej w obliczy islamu, szczególnie temu który oglądam w mediach.

Media - chcąc między sobą konkurować - prześcigają się nie tylko w tropieniu najbardziej ekstremalnych wydarzeń na świecie, ale dodatkowo dokładają starań by te wydarzenia przedstawić jak najbardziej kontrowersyjnie.

No i jak widać - udaje im się znakomicie.
                • kolter-rm Re: = 10.08.14, 19:42
                  hatroha napisał:
                  > Szerzenie nienawiści. Mam takie samo prawo do nienawiści jak do miłości, tym bardziej w obliczy islamu, szczególnie temu który oglądam w mediach.

Prywatnie możesz sobie w akcie nienawiści małego uciąć , na forum nie masz prawa siać nienawiści
                  • hatroha Re: = 10.08.14, 20:00
                    kolter-rm napisał:
                    (...) Prywatnie możesz sobie w akcie nienawiści małego uciąć , na forum nie masz prawa siać nienawiści.

Twoje zdanie jest nasycone nienawiścią, zacznij wpierw od siebie.
                    • kolter-rm Re: = 10.08.14, 20:07
                      goń się
                      • hatroha Re: = 10.08.14, 20:24
                        kolter-rm napisał:

> goń się

Zamiast się odgryzać, wymyśl coś lepszego. Nie jesteś w stanie inaczej zareagować?
                        Twoja religia nie nauczyła Cię jak się innych traktuje?
                        • kolter-rm Re: = 10.08.14, 20:27
                          hatroha napisał:

> kolter-rm napisał:
                          >
                          > > goń się

>
                          > Zamiast się odgryzać, wymyśl coś lepszego. Nie jesteś w stanie inaczej zareagować?
                          > Twoja religia nie nauczyła Cię jak się innych traktuje?

Moja religia ? a co to takiego , opowiedz ??
                          • hatroha Re: = 10.08.14, 20:45
                            Nie wiem jaką wyznajesz religię.
                            • kolter-rm Re: = 10.08.14, 21:01
                              hatroha napisał:

> Nie wiem jaką wyznajesz religię.

Aha , nie wiesz jaką ale wiesz ze wyznaję ?
                              • hatroha Re: = 10.08.14, 21:10
                                Tak, tak właśnie założyłem.
                                • kolter-rm Re: = 10.08.14, 21:14
                                  hatroha napisał:

> Tak, tak właśnie założyłem.

Uzasadnij dlaczego !!
                                  • hatroha Re: = 10.08.14, 21:24
                                    > Uzasadnij dlaczego !!
                                    Dwa powody:
                                    1 - Radykalnie i pewnie interpretujesz Biblię
                                    2 - Forum "Religia" to magnes dla osób, które mają potrzeby duchowe. Nie zawsze takie osoby wyznają, przynależą do jakiegoś systemu, ideologi. Jednak są swojego rodzaju "szamanami swojej jaźni". Dla mnie to jest już jest forma wiary.
                                    • kolter-rm Re: = 10.08.14, 21:30
                                      hatroha napisał:

> > Uzasadnij dlaczego !!
                                      > Dwa powody:
                                      > 1 - Radykalnie i pewnie interpretujesz Biblię

Ośmieszając w ten sposób tzw wierzących i ich braki w podstawowej wiedzy , tego nie widzisz .

> 2 - Forum "Religia" to magnes dla osób, które mają potrzeby duchowe.

No popatrz czego to się człowiek nie dowie po 9 latach na forum .

Nie zawsze takie osoby wyznają, przynależą do jakiegoś systemu, ideologi. Jednak są swoje
                                      > go rodzaju "szamanami swojej jaźni". Dla mnie to jest już jest forma wiary.

Może mniej filozofuj a więcej skup się na treści rozmów .
                                      • hatroha Re: = 10.08.14, 21:42
                                        To była odpowiedź na twoje pytania, twój komentarz był zbędny.
                                        Nie wolno ośmieszać niewiedzy, to wystarczająca kara. Żadna z tego korzyść.

Lepiej napisać "szamani..." niż, że jesteś kurwą, która da się wydymać tylko dlatego by mieć dominację w rozmowie.
                                        • kolter-rm Re: = 10.08.14, 21:46
                                          hatroha napisał:

> To była odpowiedź na twoje pytania, twój komentarz był zbędny.

Wiec ja to jako bzdurę traktuje

> Nie wolno ośmieszać niewiedzy, to wystarczająca kara. Żadna z tego korzyść.

Mylisz się, to sama radocha komuś kto ma się za bystrego ,wykazać ze nawet nie wie w co tak naprawdę wierzy choć gębę ma pełna na ten temat frazesów.

> Lepiej napisać "szamani..." niż, że jesteś kurwą, która da się wydymać tylko dlatego by mieć dominację w rozmowie.

Jeszcze raz a jaśniej bez niedomówień ??
        • kolter-rm Re: Jak to jest !! 10.08.14, 10:24
          pocoo napisała:

> kolter-rm napisał:
          >
          > > Post w którym potępiam szerzenie nienawiści znika, ale wątek łamiący prawo w którym jakiś schizol nawołuje do nienawiści pozostaje ???
          >
          > Snajper wie.

No i ja też chcę wiedzieć
      • wawrzanka Re: Jak to jest !! 10.08.14, 11:51
        kolter-rm napisał:

> Post w którym potępiam szerzenie nienawiści znika, ale wątek łamiący prawo w kt
        > órym jakiś schizol nawołuje do nienawiści pozostaje ???

Ja tu nawoływania do nienawiści nie widzę. Tylko coś w rodzaju "intymnego zwierzenia" :D
        Ale że wątek jest infantylny to fakt. Zgłoś do usunięcia, przecież Snajper nie siedzi non stop na forum.
        • kolter-rm Re: Jak to jest !! 10.08.14, 12:09
          wawrzanka napisała:

> Ja tu nawoływania do nienawiści nie widzę. Tylko coś w rodzaju "intymnego zwierzenia" :D

Ten gość sprzedaje na swoje ksenofobiczne fobie ,więc nawołuje do nienawiści.

> Ale że wątek jest infantylny to fakt. Zgłoś do usunięcia, przecież Snajper nie
          > siedzi non stop na forum.

No a ja nie latam kablować
          • wawrzanka Re: Jak to jest !! 10.08.14, 17:34
            kolter-rm napisał:

> Ten gość sprzedaje na swoje ksenofobiczne fobie ,więc nawołuje do nienawiści.

Raczej chce zwrócić na siebie uwagę.

> > Ale że wątek jest infantylny to fakt. Zgłoś do usunięcia, przecież Snajpe
            > r nie
            > > siedzi non stop na forum.
            >
            > No a ja nie latam kablować

Nie zgłosisz postu mordercy do usunięcia? :) po prawej nad wpisem jest ikonka "skasujcie". Ja z niej skorzystałam.
            • kolter-rm Re: Jak to jest !! 10.08.14, 19:45
              wawrzanka napisała:

> Nie zgłosisz postu mordercy do usunięcia? :) po prawej nad wpisem jest ikonka "
              > skasujcie". Ja z niej skorzystałam.

Umiesz czytać ze zrozumieniem ??
              Przecież napisałem ze był moderator i wywalił mój post a wątek zostawił. Czyli po jaki ptak mam naciskać na jakieś ikonki ??
        • bookworm Re: Jak to jest !! 10.08.14, 12:20
          Sorry ale skoro nie widzisz, to być może nie przeczytałaś jego wpisów.
          Być może piszesz też dla przekory żeby podbić wątek i wprowadzić trochę zamieszania. Możliwe też że prezentujesz postawę postmodernistycznej relatywistki, czyli tolerancja dla wszelkich postaw również tych nienawistnych w ramach wolności wypowiedzi - chociaż to raczej nie to bo u Dawkinsa dopatrzyłaś się agresji, a tutaj nie. Dziwny rodzaj tolerancji - taki amerykański model. Próbuję zgadnąć, bo nie rozumiem co skłania Cię do takich wpisów.
          • kolter-rm Re: Jak to jest !! 10.08.14, 12:28
            bookworm napisał:

Próbuję zgadnąć,
            > bo nie rozumiem co skłania Cię do takich wpisów.

Ty razem po prostu ze mną szuka zaratgaczki .
          • wawrzanka Re: Jak to jest !! 10.08.14, 17:47
            bookworm napisał:

> Sorry ale skoro nie widzisz, to być może nie przeczytałaś jego wpisów.

Kilka przeczytałam.

> Być może piszesz też dla przekory żeby podbić wątek i wprowadzić trochę zamiesz
            > ania. Możliwe też że prezentujesz postawę postmodernistycznej relatywistki, czy
            > li tolerancja dla wszelkich postaw również tych nienawistnych w ramach wolności
            > wypowiedzi - chociaż to raczej nie to bo u Dawkinsa dopatrzyłaś się agresji, a
            > tutaj nie. Dziwny rodzaj tolerancji - taki amerykański model. Próbuję zgadnąć,
            > bo nie rozumiem co skłania Cię do takich wpisów.

Jak Hatroha napisze książkę, którą ktoś zechce wydać, która doczeka się tłumaczenia na kilka języków - to wtedy pewnie się na poważnie o takiej książce gdzieś na jakimś forum wypowiem. Póki co nie przewiduję takiego scenariusza wydarzeń:)
            Ponadto wcale nie twierdzę, że w jego poście nie ma agresji. Napisałam wyraźnie, że nie dopatrzyłam się nawoływania do nienawiści. Hatroha pisze sam o sobie. Guzik mnie obchodzi jego wybujała fantazja i chęć zwrócenia na siebie uwagi kilku osób na forum "Religia". Z jego profilu wynika bowiem, że jego zainteresowania kręcą się co najwyżej wokół erotyki :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka