Dodaj do ulubionych

Ja się pytam.

24.10.14, 10:38
Dlaczego Głódź wolę swojego Boga nazywa wyrokiem?
Dlaczego hierarcha KK woli ten padół grzechu od nagrody, jaką jest pełna chwały, możliwość połączenia się z panem swoim Jezusem Chrystusem?
wiadomosci.onet.pl/kraj/nasz-dziennik-abp-glodz-juz-po-operacji-dziekuje-za-modlitwe/jzt6q
Obserwuj wątek
    • marina0321 Re: Ja się pytam. 24.10.14, 12:38
      potwor_z_piccadilly napisał:

> Dlaczego hierarcha KK woli ten padół grzechu od nagrody, jaką jest pełna chwały
      > , możliwość połączenia się z panem swoim Jezusem Chrystusem?

Chyba nie jest pewnien, czy tam, po drugiej stronie, coś jest. Jeżeli tak, to znając swoje grzechy, boi się teraz swojego Pana.
    • wariant_b Odrzucił dar boży. 24.10.14, 15:09
      Pewnie nie wie, co czeka go za to.
      • grgkh Re: Odrzucił dar boży. 24.10.14, 15:19
        A może przeciwnie, wie, że boga nie ma i nic go za to nie czeka, i dlatego postępuje wbrew elementarnym zasadom swojej wiary.

Postępuje zgodnie z ogólną zasadą - dla osiągnięcia dobra (swojego i swoich kumpli) można dopuścić się każdego zła.
        • pocoo Re: Odrzucił dar boży. 24.10.14, 19:02
          grgkh napisał:

> A może przeciwnie, wie, że boga nie ma i nic go za to nie czeka, i dlatego post
          > ępuje wbrew elementarnym zasadom swojej wiary.
          >
          > Postępuje zgodnie z ogólną zasadą - dla osiągnięcia dobra (swojego i swoich kum
          > pli) można dopuścić się każdego zła.
          >
          Byłby największym idiotą na ziemi wierząc,że bóg jest , postępując wbrew jego woli i robiąc wszystko czego Szatan chce.
      • snajper55 Re: Odrzucił dar boży. 24.10.14, 16:51
        wariant_b napisał:

> Pewnie nie wie, co czeka go za to.

Odrzucił boskie zaproszenie. Zaproszenie ojca do domu jego. Czy to w porządku, bronić się zębami, pazurami gdy zapraszał go jego najwyższy autorytet, jego mistrz, no jego bóg po prostu? No ja bym się na miejscu boga obraził. Nie miłe Głódziowi zaproszenie, to niech po śmierci idzie gdzie indziej. Są tacy, którzy go do siebie wezmą bez zapraszania.

S.
        • grgkh Re: Odrzucił dar boży. 24.10.14, 17:31
          O, to jest cała esencja tej religii - żyć używając życia, a gdy się zobaczy jego rychły kres, ułożyć się z pryncypałem a ten go przyjmie w gościnne progi. Bo nie tak tego pryncypała go cieszy tysiąc (naiwnych) wiernych jak jeden grzesznik wyszarpnięty koledze biesowi (czy jakoś podobnie, wersji dosłownej nie chce mi się poszukać).
          • grgkh Re: Odrzucił dar boży. 24.10.14, 17:34
            Wyszło mi koślawe zdanie, bo nie usunąłem "go". Ma być tak:

Bo nie tak tego pryncypała cieszy tysiąc (naiwnych) wiernych, jak jeden grzesznik wyszarpnięty koledze biesowi (czy jakoś podobnie, wersji dosłownej nie chce mi się poszukać).
            • snajper55 Re: Odrzucił dar boży. 24.10.14, 17:46
              grgkh napisał:

> Wyszło mi koślawe zdanie, bo nie usunąłem "go". Ma być tak:
              >
              > Bo nie tak tego pryncypała cieszy tysiąc (naiwnych) wiernych, jak jeden grzeszn
              > ik wyszarpnięty koledze biesowi (czy jakoś podobnie, wersji dosłownej nie chce
              > mi się poszukać).

Nie sądzę, aby on wierzył w istnienie tego swego pryncypała. On pewnie się prywatnie śmieje, że tylu głupców wierzy w kit, który on im wciska. Sądzisz, że producent parówek z mięsa oddzielonego mechanicznie je to świństwo, które produkuje i do którego klientów zachęca?

S.
    • kolter-rm Re: Ja się pytam. 24.10.14, 17:03
      potwor_z_piccadilly napisał:

> Dlaczego Głódź wolę swojego Boga nazywa wyrokiem?
      > Dlaczego hierarcha KK woli ten padół grzechu od nagrody, jaką jest pełna chwały
      > , możliwość połączenia się z panem swoim Jezusem Chrystusem?

Widziałeś kiedy ochlanego gorzałą aniołka w niebie ?
      Ten pajac Głódź też nie widział ,a przecież to alkoholik od lat wabiony "flaszka" .
      No a tylko wielbłąd nie pije.
      • snajper55 Re: Ja się pytam. 24.10.14, 17:48
        kolter-rm napisał:

> Widziałeś kiedy ochlanego gorzałą aniołka w niebie ?
        > Ten pajac Głódź też nie widział ,a przecież to alkoholik od lat wabiony "flaszk
        > a" .
        > No a tylko wielbłąd nie pije.

Sądzę, że Głódź jużci pijane aniołki widział, i białe myszki śpiewające Hosanna.

S.
        • kolter-rm Re: Ja się pytam. 24.10.14, 17:58
          snajper55 napisał:

> kolter-rm napisał:
          >
          > > Widziałeś kiedy ochlanego gorzałą aniołka w niebie ?
          > > Ten pajac Głódź też nie widział ,a przecież to alkoholik od lat wabiony "
          > flaszka" .
          > > No a tylko wielbłąd nie pije.
          >
          > Sądzę, że Głódź jużci pijane aniołki widział, i białe myszki śpiewające Hosanna

Ten twardo po ziemi stąpający ateista ?
          • pocoo Re: Ja się pytam. 24.10.14, 18:58
            kolter-rm napisał:

> Ten twardo po ziemi stąpający ateista ?
            >
            On wie ,czego chce ,a najważniejsze,że to ma.
      • pocoo Re: Ja się pytam. 24.10.14, 18:55
        kolter-rm napisał:
        > Widziałeś kiedy ochlanego gorzałą aniołka w niebie ?

No nie wiem.
        Ale jedno wiem;Jezus potrafi z wody robić wino na ziemi i w niebie.Nie?Skąd wiesz?
        • kolter-rm Re: Ja się pytam. 24.10.14, 19:10
          pocoo napisała:

> kolter-rm napisał:
          > > Widziałeś kiedy ochlanego gorzałą aniołka w niebie ?
          >
          > No nie wiem.
          > Ale jedno wiem;Jezus potrafi z wody robić wino na ziemi i w niebie.Nie?Skąd wiesz?

Głódź z biedotą nie pija
          • pocoo Re: Ja się pytam. 24.10.14, 19:31
            kolter-rm napisał:
            > Głódź z biedotą nie pija
            >
            Bez najmniejszych wątpliwości zgadzam się z Tobą.
            A na popijawę z księciem Szatanem nie ma szans.Ja na to nie pozwolę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka