Dodaj do ulubionych

ad personam

21.04.15, 13:29
Ponieważ z jakiegoś powodu moje odpowiedzi na twój post ukazują się w błędnej postaci (przynajmniej u mnie pojawia się czarny ekran) zmuszona byłam założyć nowy wątek i tu odpowiedzieć:

marta595 napisała:

> Obiektywnym źródłem są wyznania tych, którzy z tej sekty się uwolnili.

bioslawek napisał:
Może się pani do treści odniesie? [...]

Owszem, bardzo proszę: Była Świadek Jehowy,terapeutka o psycho-manipulacji
Obserwuj wątek
    • bioslawek Tylko oficjalne źródła -Podsumowanie 21.04.15, 22:39
      Obiektywne źródła polegają na bezstronnej ocenie osób trzecich, które tej oceny dokonują na podstawie oficjalnych materiałów, jakimi posługują się oceniane jednostki, lub ugrupowania. Żaden sąd nie uzna za wiarogodne i rozstrzygające zeznania osób, które mogą być negatywnie motywowane odnośnie jednostek czy grup. 8 000 00 Świadków Jehowy jest innego zdania na temat swojej denominacji i zasad w niej panujących, a od bezstronnej oceny są postronni świadkowie.

Nikt nie mówi, że takie przypadki zdarzają się w Chrześcijańskim Zborze Świadków Jehowy. Nikt nie twierdzi, że nie miały miejsc nadużycia, lub niedopatrzenia. Jest 30 000 wykluczeń z szeregów ŚJ rocznie, głownie właśnie za niemoralność. Ale takie kamuflowanie to przypadki marginalne i wszystkie obiektywne źródła o tym trąbią. Nie można posługiwać się marginalnymi przypadkami, aby uogólniać. Oficjalna literatura ŚJ nie popiera kamuflowania nadużyć seksualnych i dostałaś na nią namiary, a oficjalne, niezmanipulowane, źródła mówią same za siebie. Więc proszę się posługiwać nimi, a nie paszkwilami made in tabloidy. Prawo ludzkie się zmienia i ŚJ zostali po prostu wezwani do dostosowania swojego biblijnego podejścia do nowego prawa świeckiego, co też uczynili (modyfikacje mają charakter rozwojowy). Ani dawniej ani teraz niewolnik wierny i roztropny, odpowiedzialny za kierownictwo Chrześcijańskim Zborem Świadków Jehowy, w wydanej literaturze, lub dyrektywach, nie nakłaniali do kamuflowania przestępstw seksualnych i przenoszenia do innych "parafii". Po zastosowaniu procedur biblijnych, badaniu psychologa sprawę zawsze zgłaszano na policję. Przeczytaj proszę, co ŚJ mają do powiedzenia, a później się wypowiadaj. Jeżeli jeszcze raz wyślesz do mnie post naszpikowany jadem i linkami do paszkwili masz u mnie wiekuistego ignora. Na przykład sądy uznają za mało wiarygodne zeznania członków rodziny. Członek rodziny ma też prawo odmowy zeznań przeciwko swojemu krewnemu.

en.wikipedia.org/wiki/Jehovah%27s_Witnesses%27_handling_of_child_sex_abuse
      The New York Times commented:[30]

The shape of the scandal [in Jehovah's Witnesses] is far different than in the Catholic church, where most of the people accused of abuse are priests and a vast majority of the victims were boys and young men. In the Jehovah's Witnesses, where congregations are often collections of extended families and church elders are chosen from among the laypeople, some of those accused are elders, but most are congregation members. The victims who have stepped forward are mostly girls and young women, and many accusations involve incest.

In 2008, the Watch Tower Society of Britain, in discussions with the UK Charities Commission, undertook to produce a Child Protection Policy and update its procedures to bring them into line with other religious and secular bodies.[31]

[....]

In a press release dated November 21, 2007, Jehovah's Witnesses' Office of Public Information stated:[55]

In the United States, over 80,000 elders currently serve in over 12,300 congregations … During the last 100 years, only eleven elders have been sued for child abuse in thirteen lawsuits filed in the United States; In seven of these lawsuits against the elders, accusations against the Watchtower Society itself were dismissed by the courts.

I tutaj:

Milczące owce czy hałaśliwe kozły?;

Tutaj w pliku PDF: bioslawekblog.files.wordpress.com/2015/04/milczc485ce-owce-czy-hac582ac59bliwe-kozc582y.pdf

Wmiarę obiektywny dokument o ŚJ

• marta595 Re: Tylko oficjalne źródła -Podsumowanie 21.04.15, 23:48
        Powtarzasz się, tzn. spamujesz.Nihil novi...:D
        • bioslawek Re: Tylko oficjalne źródła -Podsumowanie 22.04.15, 00:47
          marta595 napisała:

> Powtarzasz się, tzn. spamujesz.Nihil novi...:D

I kto to mówi? Nie dość, że spamujesz, to jeszcze mnożysz byty ponad miarę. Wywlekłaś tutaj ten wątek, wsparłaś się autorytetem moderatora, a mi chcesz zakneblować usta. Chciałaś pozostać z ostatnim słowem w tym klonie, a tego ci nie podarowałem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka