mim1656awo
18.08.21, 14:23
Kilka dni temu oglądałem sul PC 32 minutowy wywiad z włoskim dziennikarzem śledczym Gianluigim Nuzzi związany z przedstawiem napisanej przez niego książki „ Czarna księga Watykanu”.Przy okazji znalazłem rejestrację przeszło 2 godzinnego wywiadu z 2012 roku prowadzonego przez Nuzzi i zatytułownego „Nietykalni”.Target to setki milionów $, € „pranych” w Watykanie, rządzenie milionami $, € świętopietrza bez absolutnie żadnej kontroli, jednym słowem „bagno, święta gnojówka”.Gościem Nuzziego jest m. in. prałat Giovanni D’Ercole wysłany przez Watykan do Aqilli po trzęsieniu ziemi w 2009 roku, aby zajmować się kwestią odbudowy dóbr KrK.Potem prałat jest zamieszany w defraudację publicznych pieniędzy (12 milionów €) razem z innymi (nihil su sole novum) i oskarżany przez włoską prokuraturę.Nuzzi zadaje mu parę pytań, potem prałat D’Ercole odpowiada, cytuję dosłownie: „ Bóg może dużo, pieniądze mogą wszystko”.
Zapamiętajcie szanowne Forumowiczki i Forumowicze „BÓG MOŻE DUŻO, PIENIĄDZE MOGĄ WSZYSTKO”.To powiedział prałat Giovanni D’Ercole, nie jakiś tam mim podczas popychania taczek z cementem (stąd mam szerokie plecy i silne ręce i nogi).