Dodaj do ulubionych

Dzisiaj Boże Ciało, radujmy się.

08.06.23, 14:22
Pojechałem sobie dzisiaj do takiej knajpki w małej miejscowości na śniadanie. Jak śniadanie to też małe piwko. Ulicą szla pielgrzymka, dziwnie patrzyli na mnie i palcami pokazywali. Hmm, dla mnie przerażające jest to, jak mocno można zindoktrynować człowieka do takiego stopnia, że sam z siebie zachowuje się jak niewolnik. Nie potrzeba kajdan, bata, nie potrzeba nawet ogrodzenia. A im dłużej myślę o otaczającej rzeczywistości w takich kategoriach, tym dostrzegam takich przykładów coraz więcej. I to nie tyczy się tylko Kościoła. Człowiek zniewolony przestaje myśleć. Nie zastanawia się jak dziecko po co to, a po co tamto. Człowiek zniewolony całą swą energię kieruje na służbę. Ale też Wam powiem, że obok siedziała piękna dziewczyna, ta to miała dopiero boże ciało. Pomyślałem sobie, może ją poderwać ???. Ale nie, bo wymyśliłem natychmiast ciekawe równanie : (mm+mn) : a=1/2p , czyli moment miłości + moment nieuwagi : alimenty = 1/2 pensji :). Oczywiście mojej. Wszystkim po tej odbytej pielgrzymce, tej ważnej uroczystości liturgicznej życzę spokojnego, wesołego dnia.
Obserwuj wątek
    • mim1656awo Re: Dzisiaj Boże Ciało, radujmy się. 08.06.23, 17:56
      Wspaniała synteza lekcji życia.Pośmiałem się.Z takiej zagrody bydło nigdy nie ucieknie.To jest kwintesencja religii kr(pedofilsko): zamknąć umysłowo, otumanić, zastraszyć i wykorzystać materialnie i seksualnie.Poczucie nieograniczonej władzy nad innymi daje zadowolenie większe od narkotyków.
      Im, czarnym, udaje się to, bo władza - do ut des - pozwala, wręcz zaleca, zarażanie tym wirusem poddania mózgów dzieci.To jest przestepstwo.Dorosły nie da na to się złapać.
    • privus Re: Dzisiaj Boże Ciało, radujmy się. 08.06.23, 22:21
      W ty kościele najważniejsze jest gęste świętowanie i jeszcze częstsza taca.
      • zaczarowanyogrod Re: Dzisiaj Boże Ciało, radujmy się. 09.06.23, 09:08
        Ja do kościoła chodzę na tace nie daje, mszy nie zamawiam. Dają ludzie to biorą.
        • wariant_b Re: Dzisiaj Boże Ciało, radujmy się. 09.06.23, 09:35
          zaczarowanyogrod napisała:

> Ja do kościoła chodzę na tace nie daje..

Nie dajesz na tacę?
          To z czego mają żyć Jezus i Maryja?
          • zaczarowanyogrod Re: Dzisiaj Boże Ciało, radujmy się. 09.06.23, 09:49
            Jezus i Maryja już nie żyją. Ksiądz sobie może żyć z pracy w szkole.
            • wariant_b Re: Dzisiaj Boże Ciało, radujmy się. 09.06.23, 09:59

> Jezus i Maryja już nie żyją. Ksiądz sobie może żyć z pracy w szkole.

Przecież Jezus zmartwychwstał, a Maryja została żywcem wniebowzięta.
              • zaczarowanyogrod Re: Dzisiaj Boże Ciało, radujmy się. 09.06.23, 10:02
                Ale na ziemi nie żyją.
                • wariant_b Re: Dzisiaj Boże Ciało, radujmy się. 09.06.23, 14:13

> Ale na ziemi nie żyją.

Nie wiadomo w jakiej formie i gdzie żyją, więc Ziemi bym nie wykluczał.
                  • elka-sulzerowa2 Re: Dzisiaj Boże Ciało, radujmy się. 09.06.23, 19:11
                    wariant_b napisał:

> zaczarowanyogrod napisała:
                    >
                    > > Ale na ziemi nie żyją.

Wariant_b:
                    >
                    > Nie wiadomo w jakiej formie i gdzie żyją, więc Ziemi bym nie wykluczał.

Otoz to. Jesli czytamy uwaznie tzw. Pismo Swiete, NT w szczegolnosci, to mityczny Jezus czesto i gesto mowi o Krolestwie Bozym NA ZIEMI ... a nie gdzies w przestworzach. Tak wiec ten przepowiadany raj mial byc NA ZIEMI!
                    • zaczarowanyogrod Re: Dzisiaj Boże Ciało, radujmy się. 09.06.23, 19:15
                      Ale on ma przyjść na ziemię przy końcu świata to jak może przyjść z ziemi na ziemię.
                      • elka-sulzerowa2 Re: Dzisiaj Boże Ciało, radujmy się. 09.06.23, 20:13

> Ale on ma przyjść na ziemię przy końcu świata to jak może przyjść z ziemi na zi
                        > emię.

Z tym "koncem swiata" zrobiono z czasem niesamowita historie. To mial byc "koniec swiata" dla okupowanych i ucisksnych przez Imperium Rzymskie Zydow. Ten "koniec swiata" mial ich uwolnic spod rzymskiego jazma. Bog mial stworzyc dla nich, jego narodu wybranego, krolestwo na ziemi. Martwi mieli byc wskrzeszeni i polaczyc sie ze swoimi duszami. (Zydzi nie wierzyli w niesmiertelna dusze bez ciala). Prawi wyznawcy, zarowno ci zyjacy jak i ci wskrzeszeni i polaczeni z dusza, mieli doznac blogoslawionego zycia w Krolestwie Bozym podczas gdy grzesznicy mieli byc "zabrani".
                        To mialo sie stac lada dzien, za ich zycia ... o czym bajaja nawiedzeni zydowscy ewangielisci. W roku 70 NE ich najswietsze kultowe miejsce (Jerozolima) zostalo zburzone i rozgrabione, ich bog sie nie stawil w ich obronie. Ich panstewko przestalo istniec. Przepowiednie mitycznego Jezusa jak i jego apostolow ... kompletnie chybione.
                        No ale jak to u nawiedzonych kultystow bywa, gdy rzeczywistosc przepowiedniom przeczy, kultysta podwaja obronna energie; zmienia daty czy je wrecz odsuwa na pozniej ... albo twierdzi, ze przepowiednia juz sie niepoznanie ziscila.
          • snajper55 Re: Dzisiaj Boże Ciało, radujmy się. 09.06.23, 10:31
            wariant_b napisał:

> zaczarowanyogrod napisała:
            >
            > > Ja do kościoła chodzę na tace nie daje..
            >
            > Nie dajesz na tacę?
            > To z czego mają żyć Jezus i Maryja?

Jak to z czego? Niech Jezus handluje winem, chlebem i rybami. W ostateczności może się zabrać za lecznictwo. Uzdrawianie i zmartwychwstawanie zawsze będzie miało wzięcie. Natomiast w czasach Dawida Copperfielda niech sobie odpuści te sztuczki z chodzeniem po wodzie. Za to nikt nie da złamanego grosza.

S.
    • pkt4a Re: Dzisiaj Boże Ciało, radujmy się. 10.06.23, 17:27

Tylko tych tysięcy drzewek brzozy żal

www.facebook.com/rafal.betlej.betlejewski/?locale=pl_PL
    • privus Czas ustalić wreszcie kościelne święto relikwii 15.06.23, 10:32
      Skoro istnieje w kościele "nauka" zwana relikwiologią zajmującą sią systematyzacją relikwii w zależności od ich rangi związanej związanej z czczoną osobą. Marketingowy asortyment tych relikwii był niezwykle szeroki – od woreczka żółciowego czy piersi świętej niewiasty, po kamień przydrożny o którym mniemano, że stanęła na nim święta noga. Jak donoszą wiewiórki do dzisiaj można je spotkać na aukcjach. Za wszystko płacono żywą gotówką bądź towarami stanowiącymi wartość materialną!

Czas więc ustalić jakieś święto dla wartości najwyższych po rozsianych kościołach. A że świąt kościelnych ciągle przybywa, warto uczcić jakimś świętem i te walory religijne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka