27.04.05, 16:46
Uszanowanie dla Admina.

Oto i drogi pan Kieres postawił się w roli oskarżyciela sędziego i kata.
Oskarżył ksiedza o donoszenie na papieża JPII, skazał i wykonał wyrok,
polegający na podaniu tego faktu do publicznej wiadomosci.
Kompletnie zapominając o obowiązującym w Polsce prawie, że kazdy jest
niewinny do czasu zapadnięcia prawomocnego wyroku.
Skoro tak łatwo ujawnia się na forum publicznym grzechy księży, to dla czego
nie możemy się doczekać, kiedy pan Kieres upubliczni dane o tym którzy z
obecnie udzielających się polityków, udzielali się na rzez służby
bezpieczeństwa PRL?

Eddie
P.S. Sorki Arcy za zaśmiecanie forum, ale adminka konkurencyjnego foruma,
okazała się osobą niedojrzałą, dała posłuch prymitywnym oszczerstwom na mój
temat i odebrała mi dostęp do forum. Jeszcze raz pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • arcykr Re: Kieres 28.04.05, 08:53
      To nie jest żadne zaśmiecanie. Zapraszam do pisania na moim forum.
      • skupionyedi Re: Kieres 28.04.05, 11:32
        arcykr napisał:

> To nie jest żadne zaśmiecanie. Zapraszam do pisania na moim forum.

No to cieszę się i dziękuję za miłe zaproszenie (nie na kadym forum jak
        wspomniałem jestem mile widziany).
        Moim zdaniem (wracając do tematu), wczorajsze rewelacje Kieresa, to próba
        wciągania Kościoła i śp. JPII w jakies rozgrywki polityczne.
        A może to kolejny temat zastępczy.

Człowiek jest organizmem ułomnym i (zwłaszcza pod odpowiednim naciskiem) jest w
        stanie zrobić wiele złego. Nie wątpię, że część duchowieństwa też ma to i owo
        na sumieniu. Sądzę jednak, że przez szacunek dla JPII zamiast robić z tej
        sprawy sensację medialną, nalezałoby przeprowadzić postępowanie w tej sprawie i
        również przez szacunek dla JPII sądzę, ze postępowanie powinno być utajnione.
        Ujawnić prawdę o tej sprawie powinno się dopiero po zapadnieciu prawomocnego
        wyroku.
        • a000000 Re: Kieres 28.04.05, 12:09
          Owszem, jestem zbulwersowana postawą Kieresa. Myślę, że z powodu wczorajszego
          czynu będzie miał kontakt z prawem. Aby ujawnić nazwisko podejrzanego, musi być
          decyzja sądu. A tu bez sądu od razu wyrok.
          Czekam, aż ujawni donosicieli reżimowych zadekowanych w dzisiejszym świecie
          dużej forsy i wpływów. Jakoś z tym ma kłopoty.

Dlaczego ujawnił teraz? Kościół nie ma już tarczy ochronnej, jaką był Papież -
          zawsze mógł się odezwać i wybaczyć. Ludzie, wstrząśnięci śmiercią Rodaka,
          zaczęli niebezpiecznie się zbliżać do wiary, należało natychmiast wykonać ruch
          obrzydzający kler. Kieres wylał na nasze głowy kubeł lodowatych pomyj.

Uważam, że pomówiony zakonnik jest bardzo gadatliwy i naiwny - pewnie dał się w
          coś wmanipulować, nieświadomy tej manipulacji do dziś. A dowody współpracy?
          Papier wszystko przyjmie. Ciekawe, co takiego zobaczył prowincjał, że określił
          jako wstrząsające. Księża to naiwny naród, łatwo ich zwieść i wplątać - oni a
          priori zakładają działanie w dobrej wierze, a tymczasem przeciwnik podły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka