ewa-k5 15.06.08, 20:43 W Toruniu już jest świętym. Myślę, że to kwestia czasu. Coś namnożyło nam się tych świętych. Czy na tym polega katolicyzm? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
selenya Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 15.06.08, 21:01 ewa-k5 napisała: > W Toruniu już jest świętym. Myślę, że to kwestia czasu. Coś namnożyło nam się tych świętych. Czy na tym polega katolicyzm? miedzy innymi :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 15.06.08, 21:09 selenya napisała: > ewa-k5 napisała: > > > W Toruniu już jest świętym. Myślę, że to kwestia czasu. Coś > namnożyło nam się tych świętych. Czy na tym polega katolicyzm? > > miedzy innymi :) Im więcej tych ,,świętych " tym więcej naiwnych którym oni są potrzebni Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 15.06.08, 21:08 ewa-k5 napisała: > W Toruniu już jest świętym. Myślę, że to kwestia czasu. Coś namnożyło nam się > tych świętych. Czy na tym polega katolicyzm? Nie obrażaj Torunian !! to nie ich wina ze ta bandycka sekta jak raz tam swoja siedzibę usadowiła !!! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 15.06.08, 21:10 ewa-k5 napisała: > W Toruniu już jest świętym. Myślę, że to kwestia czasu. Coś > namnożyło nam się tych świętych. Czy na tym polega katolicyzm? Na tym też, święci są potrzebni dla podtrzymywania kultu, a kult dla ... no własnie niech każdy sam sobie dopowie. Odpowiedz Link Zgłoś
astrotaurus Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 16.06.08, 08:17 ewa-k5 napisała: **W Toruniu już jest świętym. ** NIe tylko w Toruniu. W całej Polsce. I polski episkopat i papcio w Watykanie popierają go i chronią, bo to ostoja katolicyzmu. Jakby Rydzyka z moherami i przydupasami wysłać na księżyc, to katolicyzm w Polsce miałki by sie zrobił, oj, miałki.... **Myślę, że to kwestia czasu. ** Myślę, że dobrze myślisz. ;) **Coś namnożyło nam się tych świętych. Czy na tym polega katolicyzm?** Też. Już nie wystarczy świętych "ogólnych" od spraw najważniejszych, już nie wystarczy, że każdy święty zajmuje się coraz węższą i wyspecjalizowaną dziedziną, niedługo każdy katolik będzie miał swoją plejadę świętych od wszystkich spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
krytykantka07 Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 16.06.08, 08:30 Każdy katolik już ma własnego świętego. W każdej rodzinie jest jakiś święty. Tylko trzeba to ludziom uświadomić! Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 16.06.08, 08:46 Abstrahujac od idiotyzmu samego tematu czy Ty widzisz jaki brak logiki w tekscie konstuujesz? ewa-k5 napisała: W Toruniu już jest (!!!) świętym. i Myślę, że to kwestia czasu (!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 16.06.08, 08:50 Wszyscy są powołani do bycia świętym, także Rydzyk, ja Ci takie rzeczy muszę tłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
muerte2 Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 16.06.08, 10:01 Osobiście nie widzę nic złego w ogłoszeniu pana Rydzyka świętym. Jak powszechnie wiadomo, chyba już każda branża ma swojego świętego, przez co załatwianie różnych spraw staje się łatwiejsze i przede wszystkim szybsze. Za pośrednictwem świętych mamy łatwiejszy dostęp do Wszechmogącego, więc im więcej świętych, tym dostęp dogodniejszy. Zastanawia mnie tylko w jakiej branży będzie robił święty Rydzyk. Pierwsze (i jedyne), co mi przychodzi na myśl to czarny PR. I sobie tak myślę, że w dzisiejszych czasach będzie to jeden z najbardziej zarobionych świętych. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 16.06.08, 10:40 I sobie tak > myślę, że w dzisiejszych czasach będzie to jeden z najbardziej zarobionych świę > tych. Chyba Ci chodziło o najbardziej zarabiajacego a nie zarobionego??;) Odpowiedz Link Zgłoś
muerte2 Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 16.06.08, 11:41 mala.mi74 napisała: > Chyba Ci chodziło o najbardziej zarabiajacego a nie zarobionego??;) Chodziło mi o zarobionego, ale słusznie zauważyłaś, że zarabiającego również. Ciekawe tylko na co będzie ów wydawał te zarobione srebrniki, gdy będzie już w dziedzinie niebieskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 16.06.08, 11:44 prorokujesz,ze wyląduje w niebiesiach?;) Chyba w Zatoce dla Tadeuszy Rydzyków;) Odpowiedz Link Zgłoś
muerte2 Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 16.06.08, 13:16 mala.mi74 napisała: > prorokujesz,ze wyląduje w niebiesiach?;) > Chyba w Zatoce dla Tadeuszy Rydzyków;) Oczywiście, że wyląduje w niebiesiech! A gdzie niby miałby wylądować święty? W piekielnym kotle? A co do Zatoki Dla Tadeuszów Rydzyków - wypluj te słowa! Większej ilości takich Tadeuszów świat mógłby nie znieść... Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 16.06.08, 13:39 > A co do Zatoki Dla Tadeuszów Rydzyków - wypluj te słowa! Większej ilości takich > Tadeuszów świat mógłby nie znieść... Ponarzekam sobie,ze swiat jest pełen takich tadeuszyrydzyków róznych "ciekawych" opcji, racji itd -większosc nie wie ,ze się kwalifikuje. Ponarzekałam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
muerte2 Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 16.06.08, 14:31 mala.mi74 napisała: > Ponarzekam sobie,ze swiat jest pełen takich tadeuszyrydzyków > róznych "ciekawych" opcji, racji itd -większosc nie wie ,ze się > kwalifikuje. > Ponarzekałam sobie. Ech, te kobiety... tylko narzekają... Ileż ja bym dał, żeby znaleźć do wspólnego pożycia taką nienarzekającą.. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 16.06.08, 15:10 > Ech, te kobiety... tylko narzekają... Ileż ja bym dał, żeby znaleźć do wspólneg > o > pożycia taką nienarzekającą.. ;-) No coś Ty?! Ta od odsmażanych kotletów i podawania piwa tez narzeka?? Moze czasem Ty cos usmaż i podaj jej piwo,może bedzie mniej narzekała-chyba warto spróbować;) Odpowiedz Link Zgłoś
1.fxx Pomożecie? 16.06.08, 13:02 `"Co ja mam? Koszulę mi ktoś kupił i zobaczyłem, że ma takie guziczki, ojej mówię, nie mam - ale ktoś mi kupił spinki. To buty mi kupią, to mi coś tam kupią i ludzie dbają o księdza. I cóż ja mam? Nic nie mam'" Tadeusz Ryzyk, spotkanie Rodziny Radia Maryja w Łodzi. Wzruszyłem się, może nasi formowi katolicy coś sypną, biednemu, zapewne przymierającemu głodem, księdzu. Ojcu Narodu!!!!! Wspomóżcie go !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
caroli_ne_86 Re: Pomożecie? 16.06.08, 14:13 "Każdemu bowiem, kto ma, będzie dodane i będzie miał w nadmiarze. A temu, kto nie ma, i to, co ma, będzie zabrane.".. :) Nie pamiętam gdzie to przeczytałam... pl.youtube.com/watch?v=xJb6gi379iQ Odpowiedz Link Zgłoś
mala.mi74 Re: Pomożecie? 16.06.08, 14:24 caroli_ne_86 napisała: > "Każdemu bowiem, kto ma, będzie dodane i będzie miał w nadmiarze. > A temu, kto nie ma, i to, co ma, będzie zabrane.".. :) > > Nie pamiętam gdzie to przeczytałam... Pewnie w Pismie sw.;)tylko cytat niedokałdny Tyle,ze ten fragment nie tyczy się spraw materialnych ,tylko poszukiwan duchowych ( bogaty duchowo bedzie zblizał sie do Boga i posiadzie jeszcze wiecej darów duchowych, bedzie się rozwijał,a ten ktory dary duchowe odrzuca bedzie się cofał w rozwoju, bedzie delikatnie mówiac głupiał- cóz...proza zycia) Odpowiedz Link Zgłoś
caroli_ne_86 Re: Pomożecie? 16.06.08, 14:30 mala.mi74 napisała: > caroli_ne_86 napisała: > > > "Każdemu bowiem, kto ma, będzie dodane i będzie miał w nadmiarze. > > A temu, kto nie ma, i to, co ma, będzie zabrane.".. :) > > > > Nie pamiętam gdzie to przeczytałam... > > Pewnie w Pismie sw.;)tylko cytat niedokałdny > Tyle,ze ten fragment nie tyczy się spraw materialnych ,tylko > poszukiwan duchowych ( bogaty duchowo bedzie zblizał sie do Boga i > posiadzie jeszcze wiecej darów duchowych, bedzie się rozwijał,a ten > ktory dary duchowe odrzuca bedzie się cofał w rozwoju, bedzie > delikatnie mówiac głupiał- cóz...proza zycia) Dziękuję ...nie cytowałam ..przxypomniał mi się - napewno masz rację.:) Ja wiele nie rozumiem ale mam nadzieję ,że kiedyś ..może? Odpowiedz Link Zgłoś
alex33_live Re: Pomożecie? 16.06.08, 15:33 A może zrobimy zbiórkę na ubogiego zakonnika ??? Tylko co on zrobił z tymi milionami, które wyłudził rzekomo na ratowanie stoczni: oddał dla ubogich, czy dla chorych ??? No i ile w końcu tych pieniędzy wyłudził, bo lata mijają, a rozliczenia, jak nie było, tak nie ma. No i co na to Urząd Skarbowy w Toruniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
inter.pl Re: Rydzyk - czyżby kolejny święty????? 16.06.08, 14:47 ...konkordat bez umocowania prawnego...krzyż nocą...katecheci mieli być nie opłacani...itd...itd... ...nawet Ruski tak nie robił-bo z RWPG można było wystąpić... Odpowiedz Link Zgłoś