l.george.l 13.10.08, 21:22 Cha, cha, cha, będzie chyba wesoło w nadchodzącym adwencie wiadomosci.onet.pl/1843194,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
and1a1 Re: Prymas TW Muszyński 15.10.08, 10:33 ten watek o TW "Henryku" warto zarchiwizować , przyda się w grudniu 2009 ,bedzie się działo jak z "Greyem" -------------- Kraj rp.pl, ABa /13.10.2008 19:12 ODSŁUCHAJ Przyszły prymas Polski zarejestrowanym TW Kościelna Komisja Historyczna przebadała znajdujące się w IPN akta biskupów. Jako "Tajny współpracownik" funkcjonuje w nich arcybiskup metropolita gnieźnieński, Henryk Muszyński - informuje na swoich stronach internetowych "Rzeczpospolita". 19 grudnia 2009 roku abp Muszyński przejmie funkcję Prymasa Polski. Arcybiskup przyznał, że "jest to niestety prawda". - Poinformowano mnie, że od 1975 r. byłem rejestrowany jako "kandydat", a potem w roku 1984 zostałem zarejestrowany jako "TW". W 1989 r. zostałem wykreślony z listy współpracowników. O wszystkim dowiedziałem się dopiero teraz z najwyższym zdumieniem - powiedział metropolita gnieźnieński. Arcybiskup zapewnił "z całą stanowczością, że nigdy, w żadnej formie - ani ustnej ani pisemnej - nie wyraził zgody na jakąkolwiek formę współpracy z SB". Odpowiedz Link Zgłoś
raistek Re: Prymas TW Muszyński 15.10.08, 10:41 Ano takich TW jest duzo wiecej, dlatego tez krk nie chce upublicznienia danych z archiwum IPN. Wiadomo, ze teraz sa tlumaczenia 'ja nie wiedzialem', 'nic nie podpisalem', 'na nic sie nie zgodzilem', ale nie oszukujmy sie - czesc faktycznie nie wiedziala, ale czesc sprzedawala esbekom tajemnice spowiedzi na lewo i prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Prymas TW Muszyński 15.10.08, 10:43 Tu nie chodzi o tajemnice spowiedzi (choć to też SB chciała wiedzieć), kościół miał wgląd do demokratycznej opozycji i poprzez kościół była on infiltrowana. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Prymas TW Muszyński 15.10.08, 10:41 Ale w 1989 został wyrejestrowany, to go usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
and1a1 Re: Prymas TW Muszyński 15.10.08, 11:27 sb-ek dał jemu wizytówkę , ho,ho www.dziennik.pl/wydarzenia/article251474/Abp_Muszynski_SB_mnie_zarejestrowala.html Odpowiedz Link Zgłoś
kabja Re: Prymas TW Muszyński 15.10.08, 12:52 E,akurat o tego(mojego) Arcybiskupa to się nie martwię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter_hugh1 Re: Prymas TW Muszyński 17.10.08, 21:28 kabja napisała: > E,akurat o tego(mojego) Arcybiskupa to się nie martwię :-) Nie bądż taka pewna ,bp pewno ze dwóch pedofilii pod sukienka schował przed wymiarem sprawiedliwości . Odpowiedz Link Zgłoś