Dodaj do ulubionych

problem z uszkodzoną przesyłką....

07.03.12, 20:48
mamy problem z przesyłką...
Mój mąz kupił na allegro agregat - no i dzis kurier go przywiozł - i okazuje się - ze ten agregat ma utrąconą nóżkę - i uszkodzone uzwojenie - które prawdopodobnie uszkodziła ta nóżka urwana.
Łukasz twierdzi ze na 90% to uszkodzenie powstało w trakcie transportu - ze pewnie ktoś pudłem mocno rzucił.
No i teraz tak: zgłosiłam sprawę do DHLa - i jutro ma kurier przyjechać spisać protokół szkodowy - na podstawie którego mamy zgłosić w DHLu reklamację.
Ale moim zdaniem oni tak czy owak reklamację odrzucą - bo pudełko z zewnatrz nie było uszkodzone....
Sprzedawca znowu twierdzi ze uszkodzenie powstało napewno z winy kuriera i mam to z nimi załatwiać.
Kurcze - co mamy robić?
Obserwuj wątek
    • margolinas1 Re: problem z uszkodzoną przesyłką.... 08.03.12, 07:43
      Przejrzelismy papiery które były dołaczone do przesyłki.
      I była tam m.in. karta gwarancyjna, na której widniała data sprzedaży 15.02.2012, nick kupującego (nie mój), numer aukcji i informacja ze towar był wysyłany za pobraniem!
      Kurde - sprawdziłam tą aukcję - no i faktyczni eta osoba o tym nicku kupiłam taki sam agregat 13 lutego!
      Tak więc wygląda na to - ze gość wysłał nam uszkodzony agregat - a nie była to wina firmy kurierskiej - co by poniekad wyjasniało ze karton nie był uszkodzony!
    • chamskityp Re: problem z uszkodzoną przesyłką.... 17.04.13, 12:21
      Jeśli jest to wina kuriera a nie np. samej wady przedmiotu to nie powinna być problemu. Firma kurierska odpowiada za stan przesyłki od jej przyjęcia od nadawcy aż do wydania adresatowi. W takiej sytuacji dalej odpowiada kurier. Więcej na temat jak reklamować zniszczoną przysyłkę tutaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka