Dodaj do ulubionych

Firma Manta lekceważy klientów

IP: *.lot.pl 08.03.07, 08:46
Pomocy !!!!!!!!
Czy jest jakiś sposób, aby serwis Manty w Warszawie
naprawił mój sprzęt.
Chodzi o zestaw głośników 2+1 do komputera
Oddawałem do naprawy już czterokrotnie te głośniki
i wracały tak samo popsute (głośne buczenie w głośniku niskotonowym )
prawdopodobnie uszkodzony mostek w zasilaczu jest to przebijająca się
częstotliwość sieci)
Serwis gwarancyjny odsyłał ten zestaw z adnotacją w karcie gwarancyjnej, że
nie stwierdzono usterki.
Mam już paru postronnych świadków oraz 4 osoby z serwisu ze sklepu, przez
który wysyłam do nich te kolumny.
Serwis Auchan Wola oraz obsługa klienta stwierdziła ewidentne uszkodzenie
zestawu ostatnim razem przy odbiorze, bo im to zademonstrowałem.
Napisałem odwołanie, ale to nic pewnie nie da.
Gdzie mogę się zgłosić w tej sprawie jak to załatwić nawet na drodze sądowej,
bo mnie to bardzo zdenerwowało.
Czuję się oszukany.
Sprawa ciągnie się już prawie 4 miesiące a może oto chodzi że niedługo
skończy się gwarancja.
Przestrzegam innych przed zakupami w firmie Manta.
Czarek
pocztacm@op.pl
Obserwuj wątek
    • prawnik-skp Re: Firma Manta lekceważy klientów 26.03.07, 13:55
      można składać reklamację do sprzedawcy na podstawie ustawy z dnia 27 lipca 2002
      r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu
      cywilnego (Dz. U. Nr 141, poz. 1176) - to niezależnie od gwarancji.
      Że rzecz jest wadliwa (w rozumieniu gwarancji) lub niezgodna z umową (w
      rozumieniu ustawy), to dowodowo obciąża tego, kto tak twierdzi.
      • Gość: as0807 Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: *.turmak.pl 23.05.13, 14:51
        A Tobie za taką opinię zapłacili? Mowa w tym momencie o tym, że za opinię j.w. obciąża się klienta. Żałosne...
    • Gość: Gość Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: *.netia.com.pl 27.07.07, 13:18
      Witam,

Widzę, że nie jestem jedynym klientem firmy Manta, który ma problem z
      reklamacją. Kupiłem nagrywarkę DVD - w zestawie nie było karty gwarancyjnej -
      zostałem poinformowany, że zgodnie z prawem reklamację można złożyć na
      podstawie paragonu zakupu.

Właśnie sprzęt się zespuł - ani sprzedawca ani Manta ani serwisy napraw nie
      chcą słyszeć o przyjęciu reklamacji na podstawie dowodu zakupu.

No cóż - moja wina. Zamiast kupić nagrywarkę np: LG, SONY czy inną ... wybrałem
      Mantę.

Ku przestrodze.
      • Gość: PacoZyga Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.08.07, 17:10
        Witam.
        Ja też mam wielke problemy z serwisem Manty w Warszawie. Zakupilem zestaw kina domowego z odtwarzaczem Prince 2 po pewnym czasie sprzet przestał czytac formaty div-x, złożyłem reklamacje w miejscu zakupu (TESCO Bielsko-Biała)po miwesiącu sprzet był doodbiaoru ale bez pilota i karty gwarancyjnej, a na dodatek usterka nie została usunięta a nawet więcej odtwarzacz przestał czytac nawet DVD, kolejna reklamacja sprzet wraca nienaprawiony a na dodatek z zepsutą kieszenią ktora nie da sie zamnknąć, kolejna reklamacja zaś 30 dni roboczych sprzet wraca niby z wymienionym napędem ale okazuje sie na miejscu ze nadal nie czyta płyt a ponadto jest połamana przednia czesc obudowy oraz pogięta metalowa obudowa jakby naprawiali go łomem.(Najgorsze jest to że sprzęt oddałem do pierwszej reklamacji w stanie wizualnie idealnym). Do reklamacji oddałem sprzet w marcu 2007r dzisiaj jest 24 Sierpień 2007 byłem odebrac sprzet, który po raz kolejny okazał sie być nienaprawiony i wygląda opłakanie, i oczywiście zas reklamacja i zas 30 dni. A pracownicy serwisu w TESCO nie są w stanie nic zrobic w tej sprawie, tłumacza że są tylko pośrednikami.
        3 dni dzwoniłem do serwisu Manty w Warszawie ale tam nikt niestety nie odbiera telefonu.
        NKIOMU NIEPOLECAM TEJ FIRMY
        MANTA= NIESZCZĘŚCIE
    • Gość: ala Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: *.torun.mm.pl 07.05.14, 10:35
      Mi polecono w sklepie oddać sprawę do rzecznika spraw konsumenta
    • Gość: jozek Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: *.telpol.net.pl 28.07.14, 20:04
      kupilem tv LCD 14 cal.ktory okazal sie totalnym bublem z firmy manta po 1 dniu eksplatacji wysiadla synchronizacja pozioma oddalem do serwisu media markt w czeladzi po naprawie gral 1 godzine i znowu ta sama sytuacja oddalem ponownie do serwisu po naprawie gral 3 godz. iznowu to samo wiec oddalemponownie do serwisu po kolejnej naprawie po odebraniu bylem w szoku otuz po rozpakowaniu telewizor byl w rozsypce porozkrecany a diagnoza serwisu rozszczelnienie a naprawa uszczelnienie,wiec kolejny raz serwis po odbiorze gral 3 dni i znowu to samo do dzisiaj lezy bez urzytecznie napraw dokonywalem na gwarancji .Moim zdaniem produkty Manty powinny byc wycofane ze sprzedazy tak jak skarzona zywnosc
    • Gość: sasa telewizor Manta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.14, 08:27
      dopisuję się do oburzonych klientów. Ja zakupiłam telewizor Manta w Selgrosie, po dwóch miesiącach zaczął się coraz dłużej włączać tzn: po wciśnięciu przycisku na pilocie włączenie zapalała się dioda w telewizorze ale ani głosu ani wizji - zaskakiwał po 5, 10 minutach a ostatnio po dwóch godzinach.Stwierdziłam, że najwyższy czas zareklamować towar. Selgros przyjął reklamację i po prawie miesiącu dzwoni pani z POK-u Selgros i informuje, że reklamacja nie jest uznana, gdyż telewizor był użytkowany niezgodnie z instrukcją i załączone jest jakieś niewyraźne zdjęcie...Hmm o co chodzi. Musiałam się pofatygować do Selgrosa i sprawdzić. Po rozpakowaniu telewizora moim oczom ukazała się zrobiona prawie dziura w matrycy z przodu w lewym rogu(chyba tak to się nazywa) jakby komuś kto wyciągał telewizor upadł on na kolano( takiej wielkości jest wgniecenie i popękania. To już dla mnie szok, oczywiście odmówiłam odbioru telewizora, napisałam kolejną reklamację. To już szczyt wszystkiego, pierwszy raz spotkałam się z takim przypadkiem ale jak poczytałam forum to chyba takie praktyki stosuje firma Manta, oddając sprzęt w gorszym stanie niż go otrzymali. Czekam na rozpatrzenie reklamacji ale czuję, że sprawa znajdzie finał w sądzie i to nieuczciwa firma lub jej serwis poniesie wszystkie moje koszty. Wszystkim życzę wytrwałości w walce z nieuczciwymi firmami bo one liczą, że w końcu nam się znudzi odbijanie przez nich piłeczki i odpuścimy.
      • Gość: GGG Re: telewizor Manta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.15, 12:36
        ale martusia ma wcieleń ulalala :)
    • Gość: ssssssss manta IP: *.warszawa.mm.pl 09.01.15, 10:27
      ludzie zbieżcie wszystkie dokumenty o swoim toważe i dajcie sprawę do adwokata ale oczywiście zbiorowo(w dużej grupie) i załatwicie ich.A adwokat w takich sprawach zbiorowych nic odwas nie weżmie tylko wyciągnie od tej firmy.Sprubójcie co wam zależy.
    • Gość: tomus serwis manta IP: *.static.chello.pl 19.03.15, 18:38
      jeżeli pan do tej pory korzystał z serwisu i nie dało to wymaganego rezultatu polecam sporządzić pismo do sprzedawcy dotyczące niezgodności towaru z umową i żądać od niego wymiany sprzętu na nowy lub zwrot pieniędzy. mają na odpowiedź 14 dni warunek jest taki że od ujawnienia ostatniej usterki trzeba to zrobić w ciągu 14 dni. Jeżeli to nie przyniesie rezultatu to jest taka instytucja jak Rzecznik Konsumenta, a jeżeli jemu też odmówia jak w moim przypadku pozostaje droga sądowa. Moje roszczenie wynosiło 999 złotych koszt założenia sprawy to 30 złotych. Sprawa trwała 15 minut oczywiście ją wygrałem mają zwrócić mi kwotę podaną w pozwie oraz koszty postępowania sądowego ( te 30 złotych ) jak również zostały zasądzone mi odsetki licząc od dnia w którym zlożyłem pismo do sklepu bo wówczas powinni mi już ten sprzęt wymienić na nowy bądź zwrócić pieniądze. Skoro serwis nie chce wymienić na nowy to niech to zrobi sprzedawca a później niech sie bawi z producentem i dochodzi swoich praw jaki bubel został mu zwrócony. pierwsza podstawowa rzecz towar został kupiony w slepie a nie od producenta.
    • Gość: tomus manta serwis IP: *.static.chello.pl 19.03.15, 18:46
      Według ustawy to kupujący żąda doprowadzenia do stanu użytkowania poprzez naprawę ( na którą pan nie musi sie godzić ) lub wymiana na nowy.
    • Gość: leszek47 Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: *.euro-net.pl 21.03.15, 05:50
      Firma Manta to są bydlaki i Sk...syny. Kupiłem TV który od początku się zawieszał (nieuleczalnie). Każde wysłanie skutkowało jedynie odpisem że usterki nie stwierdzono. Zasłużył się tym wpisywaniem sk...syn z okrągłą pieczątką 11(jedenaście). Produkują śmieci że śmieciowych najtańszych części i bardzo tanio sprzedają. Ludzie nabierają się na taniochę i kupują gó... a te gnoje odpisami że usterki nie stwierdzono utrzymują się jako-tako na rynku. W moim mniemaniu to przestępcza mafia.
    • Gość: Karolina serwis manty IP: *.play-internet.pl 14.04.15, 10:01
      Zdecydowanie nie polecam serwisu manty. Mają gdzieś klienta i chyba duży bałagan w systemie. Wysłałam tablet do naprawy ( płatny serwis ). Po 2 tygodniach zadzwoniłam z zapytaniem czy jest już wycena. Mieli przysłać nr konta do przelewu. Po kolejnych 2 dniach zadzwoniłam z pytaniem kiedy otrzymam maila. Zapłaciłam, odpisałam, że zgadzam się na naprawę. Po 3 dniach Pani dzwoni i pyta czy się zgadzam, zdziwiona że już zapłaciłam. I po tygodniu dzwonię i pytam co z moim sprzętem bo wyjeżdżam i mi zależy na czasie a Pani mi mówi, że w systemie nie mają mojej zgody i przelewu. Szlag człowieka trafia w takiej sytuacji a najgorsze, że nie poczuwają się do winy i nie zamierzają się pospieszyć. Naprawa ma potrwać kilka dni, tyle się dowiedziałam od Pani z infolinii. Żenada nie serwis.
    • Gość: Jacek seris gwarancyjny manta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.15, 13:44
      Telefon oddałem do serwisu gwarancyjnego 19 marca i do chwili obecnej nie wiem co sie z nim dzieje , po numerze RMA dowiedziałem się dzisiaj ze urządzenie nadal oczekuje na części żenada ! co czuje ? złość i bezradność.
    • Gość: k tablet manta-szajs IP: 91.212.223.* 08.05.15, 12:31
      Obecnie walczę z serwisem manty,żeby naprawili co zepsuli..
      oddałam tablet na gwarancji,ponieważ zniknął mi pasek nawigacyjny z prośba o naprawę tego(płatną,nie płatną,wszystko jedno)tablet wrócił do mnie z zepsutym gniazdem ładowania i informacją,że źle ładowałam sprzęt ,wkurzyłam się nieziemsko i odesłałam z powrotem,żeby naprawili,to co zepsuli,czyli gniazdo ładowania..po prawie miesiącu dostałam odpowiedź,taką samą,jak za pierwszym razem..z tym,że to nie ja zepsułam te gniazdo..dzwoniłam dziś do serwisu manty i pan powiedział,żeby zadzwoniła w poniedziałek bo on musi się najpierw zapoznać z protokołem odmowy naprawy :/ no dobra,tylko jak się zapozna to zobaczy dokładnie to,co mu powiedziałam,tzn może nie zupełnie,bo zobaczy zepsute gniazdo(wręcz wyrwane)ładowania,które nie było zepsute podczas pierwszej reklamacji..myślicie,że coś da się zrobic w tej sytuacji?? czy raczej to walka z wiatrakami??
      • Gość: Karolina Re: tablet manta-szajs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.15, 08:36
        Proszę o info czy już zakończyła się sprawa reklamacji tableta. Ja mam podobną sytuację. Kupiłam tablet w pierwszy dzień działał 10-20 minut. ładowałam go. na drugi dzień działał jedną godzinę. a na trzeci dzień zawiesił się i nie dało się go wyłączyć a później już uruchomić. Oddaliśmy tablet do reklamacji po tygodniu, zadzwonili że tablet był źle użytkowany i zostało wyrawne gniazdo zasilania, dostaliśmy jakieś zdjęcie. Wczoraj rozmawiałam z Pania serwisu, która w ogóle nie da sobie nic powiedzieć . Masakra, rzecznik praw konsumenta też nam niechce pomóc. Nie wiemy co mamy teraz zrobić.
    • Gość: rozczarowany Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: *.itsa.net.pl 29.10.15, 11:29
      MANTA serwis to jedno wielkie nieporozumienie, warto dopłacić te nawet 20% do lepszej firmy z renomą. Żeby nie było że reklamuję konkurencje to nie podam nazwy firmy ale tak wygląda serwis u innych: tablet oddany na reklamacje, po 48h odpowiedź odmowna, po kolejnej rozmowie +24h rozpatrzona ponownie, cały sprzęt po 5dniach wymieniony na nowy !! Inna firma: TV na ekranie zrobiła się kreska, serwis po 3dniach od zgłoszenia przyjeżdża i wymienia matrycę od ręki u mnie w domu. MOŻNA ? można !! I teraz MANTA: oddaje sprzęt audio z drobną usterką którą jestem w stanie sam naprawić w 2h, po 1,5miesiąca od zgłoszenia cały czas status : W REALIZACJI !! masakra. Nie wiem dlaczego firma sama sobie robi krzywdę, ja osobiście wszystkim będę odradzał produkty tej firmy, naprawdę warto dopłacić te 10-20% do innej firmy chociażby dla samego serwisu.
      • jurko0921 Re: Firma Manta lekceważy klientów 04.11.15, 14:56
        a właśnie sie zastanawiałem, czy by nie kupić u nich TV. Dobrze, że przypadkiem tu trafiłem :)
        • Gość: piotr Re: Manta dziadostwo IP: *.internetia.net.pl 29.11.15, 10:51
          Miałem telewizor padł,tablet padł powiedzieli w sklepie że usterka mechaniczna ale z serwisu zero odzewu ,,może naprawić panu za kasę" totalna olewa,znajomi kupili telefony manta padły totalny szajs szkoda kasy uważam że wole dopłacić i kupić prawdziwy sprzęt LG,Samsung itp.Ja z manty nie kupię już nawet guzika do gaci.Pozdrawiam
    • kari.nak Re: Firma Manta lekceważy klientów 14.01.16, 08:46
      Ja mam kilka produktów od Manty i zero kłopotów z nimi. Zawsze trafi się - niezależnie od firmy - jakiś gorszy egzemplarz. Serwis Manta ma swoje forum - tutaj www.manta.info.pl/forum/ms5001/serwis-manta/ . Może tam napisz?
    • dunabiga Re: Firma Manta lekceważy klientów 05.02.16, 14:18
      Manta - "SERWIS" - do zaorania. Nie odpowiadają na maile, wyłączyli też telefon 22/3323463.
      Czas skończyć z taką "obsługą" Klientów.
      Przez 5 m-cy proszę o info gdzie mogę kupić akumulatorek do Manty-410 Easy Rider.
      Może ktoś ma. Mój adres : ryszard-dom@o2.pl
    • chemik1832 Re: Firma Manta lekceważy klientów 15.03.16, 19:43
      Kupiłem tablet firmy "manta".Po kilku tygodniach użytkowania pokazały się na matrycy martwe pixele.Oddałem do serwisu.Po ok.30 dniach otrzymałem produkt "manty" z adnotacją serwisanta że nic nie widzi.Pixele są dość widoczne a on nic nie widział.Jest to zapewne zakład pracy chronionej i zatrudniają ociemniałych lub niepełnosprawnych umysłowo.Wniosek jest tylko jeden,nigdy więcej nic co jest tej firmy.Produkt kupa i serwis kupa.Powiedzcie swoim znajomym aby nie kupowali "kupy".
    • farban90 Re: Firma Manta lekceważy klientów 05.04.16, 11:31
      Jakiś czas temu kupiłem smartfon firmy Manta i były z nim drobne problemy, także oddałem go do serwisu. Smartfon był w serwisie około miesiąc (chyba trochę za długo), ale w końcu został naprawiony i póki co działa dobrze.
    • Gość: xObserverx Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: *.serv-net.pl 18.07.16, 22:27
      Tyle lat minęło i nic się nie zmieniło. Jest to firma krzak, unikajcie czegokolwiek co oni produkują. Są to złodzieje i kombinują, byle tylko nie przyjąć reklamacji. Moja ciocia kupiła niedawno telefon, chociaż ją ostrzegałem, żeby nie kupowała od nich. Bateria w telefonie błyskawicznie się rozładowywała, naprawa w serwisie nic nie dała. Ostatecznie stwierdzili, że tak długo jak bateria wytrzymuje minimum 1 godzinę to jest w porządku. Cóż, jesteśmy w kropce.

Unikać, unikać i jeszcze raz unikać. Lepiej dołożyć i kupić z jakiejś normalnej firmy. Polskie nie zawsze znaczy lepsze.
    • kool333 Re: Firma Manta lekceważy klientów 10.09.16, 19:44
      Ja jak do tej pory oddałem swój smartfon manty MS5001 dwa razy do serwisu, i dwa razy odebrałem nie naprawiony . Sprzęt zakupiłem w Selgrosie , 40-389 Katowie ul Lwowska 32 .
    • Gość: azbest Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: *.play-internet.pl 06.10.16, 15:23
      Reklamacje zgłosiłem 28.09.2016, dość szybko bo następnego dnia dostałem numer RMA, towar wysłąłem do serwisu w Łodzi kurierem, następnego dnia o godzinie 12:20 jak wynika z opcji trackingu, przesyłka została odebrana przez serwis. Minęło kilka dni, a status naprawy widoczny na stronie serwisu to "oczekuje na przyjęcie". Towar odebraliscie, więc oczekuje na co ???
    • Gość: Tom2585 Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: *.leon.com.pl 21.10.16, 21:10
      ja mam problem z glosnikami w telewizorze led50 cali firmy manta,Oddalem telewizor do reklamacji bo buczy w glosnikach jak zwiekszy sie dzwiek a oni odeslali pismo ze jest sprawny .Wiedz podlaczylem inny tv, i w nim nic nie buczy. A w tym tv. firmy manty nadal buczy dziwek i juz nie wiem co mam z tym fantem robic .pomocy!!!
      • Gość: Qwerty Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.16, 08:45
        "A w tym tv. firmy manty nadal buczy dziwek"

Szkoda, że tylko jedna...;)
    • arabela1970 Re: Firma Manta lekceważy klientów 08.11.16, 17:08
      Witam ja mam to samo z nawigacją firmy MANTA ,oddawałam już ją kilkakrotnie do naprawy a oni odsyłali pisząc że jest sprawna.Podejrzewam że nawet nikt do niej nie zajrzał ,bo jak skoro była rozładowana i wróciła z tym samym problemem.Mam ją już 1,5 roku i ani razu z niej nie skorzystałam bo ciągle jest w naprawie.Popieram pana ja również czuję się oszukana ,chyba pracują tam ludzie niekompetentni albo nie mają pojęcia o naprawach.
      • Gość: Manta najgorszy pr Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: 212.59.249.* 16.11.16, 15:30
        Witam! Przestrzegam wszystkich przed tą firmą jak i produktami !!! Teście kupili Nam telewizor 39'. Gdy podlaczalismy kablowkę telewizor kodowal programy, trzeba było go wyłączyć i włączyć, aby kanał "zaskoczyl". Postanowiliśmy oddać go na gwarancję 21.09.2016 i tak cierpliwie czekając na efekt, gdzie ciągle pisało oczekuje na części. Słuch po tv zaginął. Dzwonie tam ( grzecznie) 2.11 dowiaduje się, iż nie naprawia go , bo nie mają części. Wyślą Nam natomiast oświadczenie, aby w miejscu zakupu (Auchan) oddali pieniądze, cytuje "pismo dojdzie do końca tygodnia lub na początku nastepnego" minęło 14 dni, żadnej reakcji. Dzwonie dzisiaj znów 16.11. Nie dość, że jak dzwonilam 2 to Pani wyszukala po nazwisku to teraz już takiej możliwości nie ma. Zagubilam kartkę z nr RMA i będąc na linii szukałam na mejlu tego zasranego kodu. Po czym miła Pani stwierdziła, że rzeczywiście jest zwrot gotówki poprzez to zasrane oświadczenie. I ma przyjść w ciągu 14 dni roboczych od 8.11. Ciekawe skąd 2.11 Pani wiedziala, że będą wysyłać oświadczenie. Pisze wniosek o niezwłoczne wysłanie pisma, jeśli go nie dostane idę do Konsumenta, z którym się kontaktowałam. Ponadto 8.11 pojechaliśmy kupić nowy tv, tym razem porządny i drogi, wzięliśmy go na raty i miałam nadzieję, że za te kwotę, którą mi oddadzą splace cześć rat, a tu lipa. Nigdy więcej nie kupię nic od tego producenta. Widzę, że nikt nie jest zadowolony z produktu , jak obsługi. Niestety ja go nie wybierałam , wybrano go za Nas, a teraz my się z tym bujamy. Życzę powodzenia w dochodzeniu swoich praw .
    • dino150 Re: Firma Manta lekceważy klientów 27.11.16, 12:01
      Mid 713 non stop zawiesza się system. Przywracanie ustawień fabrycznych też się zwiesza. Serwis oddaje zresetowane urządzenie i twierdzi , że awarii nie było. Szkoda nerwów (rzut o ścianę) tracę 220 PLN ale się odstresowuję. Nigdy więcej !
    • keszelm Re: Firma Manta lekceważy klientów 15.12.16, 10:55
      Ja także pisałem do Manty. W odpowiedzi otrzymalem wiadomość
      Firma nie udostępnia aktualizacji oprogramowań, ani sterowników.
      ----
      Z poważaniem/Best Regards
      Dział Obsługi Klienta

MANTA S.A.
      ul. Matuszewska 14 / C5
      03-876 Warszawa
      www.manta.com.pl
      www.manta.info.pl

UNIKAJCIE MANTY JAK OGNIA TO DZIADOSTWO!!!!
      NIGDY WIECEJ MANTY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka