markoniec 18.01.04, 07:51 czemu Cieniu odjeżdżasz ręce złamawszy cholernie dziwny jest ten Świat był najlepszy Cześć Jego Pamięci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iks Re: ['] NIEMEN IP: *.zielman.pl 18.01.04, 08:02 Z tego cienia na podłodze żadne ręcę nie podniosą mnie już nigdy więcej-E.A.Poe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-a Re: ['] NIEMEN IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.04, 10:30 O,.....................! Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: ['] NIEMEN 18.01.04, 10:38 i kolejna refleksja nad tym naszym życiem - miliony wydawane na wojny - zamiast na badania na leki. Klonowanie - a dzieci z zespołem Downa? Nowoczesne środki rażenia -a choroby nowotworowe? eeeee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-a Re: ['] NIEMEN IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.04, 10:45 Jest poczatek, a potem musi nadejść koniec...Tak urzadzony świat, wiara w wynalezienie leków na wszystko może pomaga nam znieść świadomość o nieuchronności końca. Umiemy o tym nie mysleć. Niekórzy tak nauczyli sie o tym nie myśleć, że wręcz zachowują się jakby byli nieśmiertelni (brawura). Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: ['] NIEMEN 18.01.04, 11:04 wszystko pięknie...jeżeli nie dotyczy najbliższych - dziecka, rodziców, żony, męża - i wtedy wobec ich chorób i naszej bezsilności lepiej takich słów nie pisać- nie pomagają a wręcz przeciwnie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-a Re: ['] NIEMEN IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.04, 17:43 afe-lek napisała: > wszystko pięknie...jeżeli nie dotyczy najbliższych - dziecka, rodziców, żony, > męża - i wtedy wobec ich chorób i naszej bezsilności lepiej takich słów nie > pisać- nie pomagają a wręcz przeciwnie :-( To, co napisałam nie było spowodowane pięknoscią, niedawno, b. niedawno odeszła b. bliska mi osoba. Moze takie myślenie mi pomaga, przepraszam, jesli dotknęło to Ciebie w sensie negatywnym. B. smutny dzisiejszy dzień, nie wiedziałam, że tak poruszy mnie to odejście ...Mam Jego longplaye, czy ktoś z was wie, co to jest? śpiewałam sobie wiele Jego piosenek. Czy ktoś pamięta "Gdzie modra rzeka niesie wody swe..."Śpiewałam to jako dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: ['] NIEMEN 18.01.04, 18:08 myślę , że zebrałby się całkiem spory tłum z tutaj piszących, mamy wspólny dawny świat, a jeden z jego twórców wziąłbył i odszedł bez uprzedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: ['] NIEMEN 18.01.04, 19:25 mnie też poruszyła ta śmierć ze względu na wspomnienia. Nie mogę, nie chcę jednak przejść obojętnie nad faktem, że odchodzą osoby, na chorobę których nie mamy lekarstwa, albo jesteśmy zdani na nieudolność naszej slużby zdrowia. Tak wiara w wynalezienie leków i postęp medycyny pomaga mi żyć, ale jak czytam, że część badań odłożono ze względu na brak finansów, a żołnierze .... to mnie po prostu szlag trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-a Re: ['] NIEMEN IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.04, 19:33 A propoa badań, na swiecie trwają, tego jestem pewna, tam sa fundacje, ktore zajmują się tym. Nawet w Polsce, mimo mizerii finansowej, sa ludzie, ktorzy działają. W Szczecinie prof. Lubiński pracuje nad metodami wykrywania genetycznego skłonności zapadania na choroby nowotworowe. Inni też pracują. Człowiek zawsze będzie miał co robić w tym zakresie, ale niesmiertelność nam nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
afe-lek Re: ['] NIEMEN 18.01.04, 19:45 nawet nie myślę o nieśmiertelności, czekam niestety na postępy w innej dziedzinie i po prostu wierzę, bo muszę i chcę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: ['] NIEMEN 18.01.04, 17:49 Gość portalu: A-a napisał(a): > Jest poczatek, a potem musi nadejść koniec...Tak urzadzony świat, wiara w > wynalezienie leków na wszystko może pomaga nam znieść świadomość o > nieuchronności końca. Cholerna prawda. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
redondo1 Re: ['] NIEMEN 18.01.04, 19:32 Szkoda Czesia. Towarzyszył mi jakoś w moim życiu. Nuciło się Czesia w róznych sytuacjach. Było dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-a Re: ['] NIEMEN IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.04, 20:20 markonec, ile masz lat, muszę dostosować poziom odpowiedzi do wieku. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A-a Re: ['] NIEMEN IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.04, 21:37 bez udziału oryginału? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz Re: ['] NIEMEN IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.01.04, 21:47 Temu facetowi wiele zawdzięczam, bo wiele dzięki Jego tekstom zrozumiałem. Bez Niego będę teraz czuł się samotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: ['] NIEMEN 19.01.04, 01:15 Niczego już nie napisze. Będzie brak jego spojrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bem Re: ['] NIEMEN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 01:19 i jak to u nas bywa. za życia niedoceniany (w ostatnich latach) dziś w mediach opłakiwany król (bez tronu) polskiej muzyki. szkoda. nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
bardgorzowski Re: ['] NIEMEN 20.01.04, 17:42 "... Jak jeszcze dlugo skrzypiacy frazes takie jest zycie jedynym bedzie usprawiediwieniem niedorzecznej smierci czlowieka ..." Na zawsze zostanie w mej pamieci. To on jako pierwszy przyblizyl mi C.K.Norwida. A w jego stylu pisania Dusza Norwida zyla nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula z Canady Re: ['] NIEMEN IP: *.proxy.aol.com 26.01.04, 01:36 To byla moja mlodosc,przeczytalam wiadomosc o Jego smierci i rozplakalam sie jak mala dziewczynka,ktora zgubila ulubiona lalke i wie,ze ta lalka juz nigdy do niej nie powroci.Mieszkam w Canadzie ale mam wszystkie jego nagrania,powtorze to samo co napisal Markoniec czemu Cieniu odjezdzasz.Byl najlepszy byl wytrwaly nie mial lekkiego zycia ale kochal swoja muzyke.Czesc Jego Pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J_ka Re: ['] NIEMEN IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.01.04, 21:55 Ula, jestes wspaniała, że przyłączyłaś sie do naszego smutku. Zegnamy się z Nim ostatecznie w piątek, ale tak naprawdę będzie w nas zawsze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Pogrzeb Niemena w piątek 30.01. o 13:00 w Warsza- IP: 212.127.78.* 29.01.04, 17:41 wie na Powązkach. Weźmy białe, zwykłe świece. Zostawmy miejsce Rodzinie - nie napierajmy za blisko. Cisza. Kto nie umie wyłączyć komórki, niech zostawi ją w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwny Re: ['] NIEMEN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.04, 20:11 cześć Jeo pamięci Odpowiedz Link Zgłoś