Dodaj do ulubionych

Winobranie 2010 - gdzie znajde program?

28.08.10, 22:54
czy ktos juz widzial plakaty z programem tegorocznego winobrania?

jaki jest konkretny program?

kto bedzie wystepował, kiedy i gdzie?
dostał juz ktoś informator winobraniowy?

jak dostac sie na bal win obraniowy? bedzie on w ogole?

ktos cos juz wie ?

Czy ktoś zna pod jakim adresem można znaleźć oficjalną strone winobrania 2010?

pomożecie???

Obserwuj wątek
    • dipolzg Re: Winobranie 2010 - gdzie znajde program? 29.08.10, 10:11
      W tym roku z tego co wiem winobranie organizuje miasto. Do tej pory
      bardzo mnie rozczarowało przygotowaniami. Na TYDZIEŃ przed
      winobraniem, strona internetowa jest nieaktualna, program nie jest
      ogólnie dostępny, deptak jest rozkopany, "gwiazdy" bez komentarza...
      W zeszłym roku był co prawda przypał z peją, ale organizacyjnie było
      fajnie, przynajmniej był katalog, strona, było wiadomo co i jak. Nie
      namawiam tu do organizacji święta przez inne firmy, typu aspe, ale
      naprawdę wykazania dobrych chęci. Wykazania się na podstawowej
      płaszczyźnie chociażby promocji miasta. Bo co z tego, że winobranie
      organizujemy, skoro sami nawet nie wiemy gdzie i w jaki sposób. A co
      dopiero mają powiedzieć turyści?

Program udało mi się "zdobyć" z urzędu miasta. Wrzuciłem go na
      serwer:
      Tekst
      linka

Oficjalna strona to chyba www.dnizielonejgory.pl, ale jak już
      pisałem, nie działa...
    • Gość: ;( Re: Winobranie 2010 - gdzie znajde program? IP: *.ztpnet.pl 29.08.10, 13:16
      Jaki prezydent taki program:(
      • Gość: Niedowiarek Re: Winobranie 2010 - gdzie znajde program? IP: *.ztpnet.pl 30.08.10, 15:47
        Nie do wiary...
        • Gość: Areader Re: Winobranie 2010 - gdzie znajde program? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.08.10, 17:23
          Gdybyście malkontencie poczytali prasę, albo przynajmniej popatrzyli na słupy
          ogłoszeniowe wiedzielibyście wszystko. Na plakacie jest adres
          www.winobranie2010.pl Odrobina chęci, a nie kręcenia nosem załatwia wszystko.
          Ale przecież nie o to wam chodzi.
          • Gość: cyk storna winobrania?!?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.10, 19:28
            adres www.winobranie2010.pl/ to przeciez podstrona gazety lubuskiej!!!

to kto jest w takim przypadku organizatorem winobrania? gazeta lubuska czy urzad
            miasta?!

• Gość: do Areader Re: Winobranie 2010 - gdzie znajde program? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.10, 20:32
            czy to jest marketing? mam szukac aby znalezc informacje o imprezie??

ja jestem dla imprezy czy impreza jest dla mnie?
            takie czasy nastały , ze czycha sie na moje pieniadze!!!
            powinnismy dostać informacje na tacy i powinno sie nas prosci abysmy przyszli na
            akurat tą impreze......

informacja o tym co ma sie odbyc powinna byc wszedzie, chyba ze miasto podobnie
            jak www.rzg.info.pl bedzie informowac o imprezie post factum .....

coś , ktoś nie tak :)

chociaż promocja niejedno ma imie :) patrząc na działania kastrata i rycerza
            • dipolzg Re: Winobranie 2010 - gdzie znajde program? 30.08.10, 20:35
              winobranie

Oto lista znalezionych stron dla słowa winobranie.
              • dipolzg Re: Winobranie 2010 - gdzie znajde program? 30.08.10, 20:37
                Tekst linka
                • Gość: cyk winobranie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.10, 20:52
                  w sumie to i tak nic nie wiadomo ...... :(

z neta wynika, ze winobranie organizuje gazeta lubuska i .... i nikt
            • Gość: zgora Re: Winobranie 2010 - gdzie znajde program? IP: 80.48.6.* 30.08.10, 20:39
              www.zielonagora.pl/PL/1428/4048/23_dni_przed_Winobraniem/ tutaaaj jest
              wszystko - łącznie z tym, że w piątek dostałeś informator do domu :D

PS polecam przyjrzeniu się liście "GWIAZD" :D
              • dipolzg Re: Winobranie 2010 - gdzie znajde program? 30.08.10, 20:59
                A i jeszcze dopełnię odpowiedzi. Otóż nie należę do malkontentów. Nie mam nawet
                nic do Kubickiego. Po prostu takiego totalnego olewactwa pod postacią braku
                oficjalnej strony internetowej nie rozumiem. Podstawą dla reklamy miasta jest,
                żeby po wpisaniu w google "winobranie", trafił na jakieś aktualne
                informacje.Tego niestety brak :/
              • Gość: cyk piatek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.10, 21:17
                dostalem informator? a w ktory piatek? wszystko to jest na www.allegro.p :)

porazka? to jest slowo ktorego sie boje po winobraniu, aczkolwiek przed nabiera
                nowego znaczenia :)

• Gość: zgora Re: piatek? IP: 80.48.6.* 30.08.10, 21:59
                  czytaj kotku ze zrozumieniem - w zeszły piątek :D
                  Ja chyba nie mieszkam w ZG bo nie dostałam :D
                  • Gość: cyk Re: piatek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.10, 22:03
                    moze jutro bedzie piatek :)

ja akurat mieszkam w zg

krzywa czasoprzestrzeni chyba sie zagiela :)
                    • Gość: zgora Re: piatek? IP: 80.48.6.* 30.08.10, 22:08
                      czyli jutro będzie przedprzedwczoraj? Niezły patent :D
                      • Gość: nil Re: piatek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.10, 07:43
                        Pamietam, że kilka lat temu (jeszcze za czasów gdy organizatorem
                        było Centrum Biznesu) funkcjonowała bardzo dobrze opracowana strona
                        internetowa dot. winobrania, były informacj i dot. aktualnego święta
                        oraz podstrony o historii winiarstwa. Niestety nowy organizator
                        zmienił całkowicie tę stronę, pozbył się bardzo ciekawych i
                        przydatnych informacji. Kolejna „mądra” decyzja Kubickiego?
                        • Gość: Ri70 Re: piatek? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.10, 11:34
                          Też nic nie dostałem do skrzynki. A kto wie, ile będzie ustawionych scen w
                          mieście? Na Pl.Wielkopolskim duża, mała przy ratuszu, a scena w miasteczku
                          winiarskim to gdzie? Tam mają być koncerty festiwalu folkloru.
                          • paulhandyman Re: piatek? 31.08.10, 14:33
                            szczegółową rozpiskę z programem i godzinami znajdziecie
                            TUTAJ
                            • Gość: No fajnie Re: piatek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 16:38
                              że w kilku miejscach można znaleźć program, ale to przecież zas...y obowiązek organizatorów, aby na stronie internetowej był program i aktualności.
                              A tak na oficjalnej stronie mamy przekierowanie na stronę .... Gazety Lubuskiej....
                              To chyba jest główny organizator Winobrania 2010 ?
                              Miałam dzisiaj wątpliwą przyjemność oglądać tegoroczny informator winobraniowy i powiem tak: ŻENADA
                              Nie mówiąc o tym, że nie wiadomo, kiedy znajdzie się on u nas w domach.
                              W zeszłym roku wszystko było przygotowane i dostarczone wcześniej, ale robili to profesjonaliści widać, a nie amatorzy z UM.
                              Tylko finansowo tegoroczne Winobranie będzie lepsze - z tego, co mówili dzisiaj na sesji wyjdzie z 2 miliony.
                              2 MILIONY za prowizorkę !!!
                              A na pierwszej stronie informatora dumnie nazwiska gwiazd - URSZULA, DE MONO, VARIUS MANX ...
                              Zapomnieli tylko napisać - a właściwie to chyba nie chcieli tego napsiać - że te gwiazdy zaśpeiwają po 2-3 kawałki, bo będą występowały na sobotnim spędzie dla TVN i ZET-ki.
                              Z "normalnych", pełnych koncertów będizmey mieli drugi raz w ciągu 3 tygodni BIG CYC-a.
                              Nic do nich nie mam, ale to głupota skończona w ciągu 20 dni gościć w tym samym mieście tę samą gwiazdę ...
                              No i poziom "gwiazd" w tym roku zatrważający ...
                              ASPE, BŁAGAMY, WRÓĆ I ZRÓB PORZĄDNĄ IMPREZĘ !!!
    • Gość: biedronka Bal? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.10, 21:50
      a jakis bal bedzie?

czy tylko wiejskie dozynki na deptaku?
      • Gość: zgora Re: Bal? IP: 80.48.6.* 31.08.10, 22:00
        Balu nie będzie, ale za to w środę będą bal-lady :D
        • Gość: Gal Anonim Żenada IP: 178.56.41.* 01.09.10, 18:12
          Chciałem w tym roku pojechać na winobranie ale widzę że ie ma po co ,
          żadnych ciekawych koncertów brak informacji na planu winobrania. Kolejna
          impreza żeby tylko pójść i się naj...ć jak na jakiejś wiejskich dożynkach :)
          • Gość: zgora Re: Żenada IP: 80.48.6.* 02.09.10, 22:06
            a tam żenada! Winobranie to przecież dożynki! Dlatego w tym roku wzorce czerpane
            są od najlepszych!
            1.
            Pomysł na
            plakaty i bilbordy

2. Pomysł na scenografię z
            1900 r.

3. Dumnie zapowiadany korowód i 15 platform (wiertniczych?)
            wersja
            nr 1

wersja
            nr 2
            oraz korowód w pełnej
            krasie
            .
            4. otwarcie połączone z
            nadaniem patrona Urbana (Jerzego)

5. Folk dawniej
            kultura ludowa
            i
            Zespół Nietkowianki w
            koncercie Tribiut dla chorego na białaczkę Nergala

6. występy dzieci i
            młodzieży

7. seksowne
            bachantki!
    • Gość: paint to jest Winobranie????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.10, 00:38
      ktos sobie jaja robi!!!

to jest swieto miasta?

gdzie Ci winiarze?????

jeden wielki jarmark - wiekszy porzadek jest juz na gieldzie samochodowej!!!!

smrod grila ( wszedzie ) i gacie - to jest winobranie???
    • Gość: mops cisza nocna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.10, 00:47
      kto pozwolol na naurszszenie ciszy nocnej???

godzina w poł do pierwszej w nocy a na scenie jeszcze graja?!?!?!?

• Gość: winiarka Re: cisza nocna IP: *.ztpnet.pl 05.09.10, 18:45
        w te dni nie ma ciszy,podobnie jest w JASLE,tam winobranie jest
        miedzynarodowe,trwa krocej,i nazywa się..JASŁO-MOJE MIASTO-POLSKA STOLICA
        WINA.więc mamy DWIE STOLICE POLSKIEGO WINA.HAHAHA
        • Gość: zgora Re: cisza nocna IP: 80.48.6.* 05.09.10, 18:54
          jak mnie pamięć nie myli to w zeszłym roku te hasło było na winobraniu - więc
          mamy nic innego jak kradzież pomysłu :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka