Dodaj do ulubionych

Winobraniowy korowód w obiektywie

12.09.10, 17:24
Był to najlepszy korowód od lat. Przemyślany scenariusz, rewelacyjne zabezpieczenie imprezy (solidne barierki, ochrona). Teatr odkurzył i wyciągnął z magazynów fajne dekoracje, stroje, maski.... Brawo dla organizatorów. To było coś! Już można obmyślać scenariusz przyszłorocznego korowodu! Było to ciekawe widowisko!
Obserwuj wątek
    • Gość: CO Re: Winobraniowy korowód w obiektywie IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.10, 18:02
      Prawda!Była koncepcja, było widowisko,byli winiarze.Brakowało płynności ruchu i dobrego nagłośnienia na całej trasie.Ale ogólnie na duży pus,szczególnie w porównaniu z ubiegłym rokiem
      • Gość: ach to ja Re: Winobraniowy korowód w obiektywie IP: 80.48.6.* 12.09.10, 19:49
        co by nie mówić dzieci i szkoły się spisały. Wtopa top te platformy winiarskie. W zeszłym roku były chyba dwie (albo 1) ale wyglądało to lepiej. Nie za bardzo kumam o co chodzi z tymi DJ - robili tylko hałas - nie tło, ale właśnie hałas!
        Ta cała Klinika lalek ... no cóż, moze mam inne gusta od dziennikarzy - ale to było brzydkie!
        W sumie pomysł dobry, a wyszło jak zawsze!
        Plusem były barierki, zaś kolosalnym minusem chaos, przestoje no i oczywiście spóźnienie!
    • Gość: zielonogórzanin Re: Winobraniowy korowód w obiektywie IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.09.10, 20:18
      cyt z forum GL"To nie był korowód winobraniowy, ale mix pochodu pierwszomajowego z paradą równości.Maszerowały szkoły - poprzebierane tandetnie w bibuły i papiery, nawet w komunijne ciuszki dzieciaki.Duże spóźnienie tej parady, rozpoczęcie przez odpalenie - nieodpalenie racy, beznadziejny spiker( nieprzygotowany do komentowania aktorów parady), którego beznadziejność podkreślał jeszcze przerywany dźwięk. Dość długie przerwy między kolejnymi grupami, które próbował poganiać jakiś spocony, z rozczochraną czupryną gość z megafonem.Organizacyjnie spisała się tylko ochrona tej pochodoparady.Pogoda częściowo przykryła tę tandetę.To nie był orszak winobraniowy, tylko zbieranina dzieciaków . Winiarze byli słabo przedstawieni.Nie stanowili bohaterów tego wydarzenia . No i spiker i nagłosnienie to fiasko.Pierwszy i drugie nieprzygotowane.

Ps

Scena z czarownicami( pobite, sponiewierane ,uwięzione łańcuchami) jest bardzo wymowna w tej pochodoparadzie: obrazuje jak traktowane są kobiety w naszym mieście. Przywołam jak czerwony janusz potraktował artystkę - autorkę rzeźby z przed basenu.Ciekawe to było celowo zamierzone? "

• Gość: bachus Re: Winobraniowy korowód w obiektywie IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.10, 21:01
        Chory czlowieku,LECZ SIE !!!
        • Gość: kolega po fachu Re: Winobraniowy korowód w obiektywie IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.10, 21:08
          Fajny reportaż foto. Pozdrawiam Sebastiana Rz.
    • pelikan.100 szkółki 12.09.10, 21:36
      najlepsze jest zdjęcie grubej kobity z wielkim biustem w sukience komunijnej przebranej za bezę w kapuluszu i z tłumem krasnali z tyłu. Najbardziej zapamiętałem właśnie ją z pochodu. Co to wszystko miało wspólnego z winobraniem?!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka