Dodaj do ulubionych

Mocca i jej lody. Ten smak odchodzi na zawsze

25.09.10, 12:51
Mocca-Cola!
Szkoda:(
Miasto umiera bo umierają jego symbole.
Obserwuj wątek
    • karlapat Mocca i jej lody. Ten smak odchodzi na zawsze 25.09.10, 14:04
      "Nie przejdę w stan spoczynku, choć do sześćdziesiątki już niedaleko."

Co??? Przeciez mezczyzni powinnin pracowac do 65! No wlasnie, powinni...
      Ta wygodnicka mentalnosc starszego pokolenia!
    • martaa82 Re: Mocca i jej lody. Ten smak odchodzi na zawsze 25.09.10, 14:10
      Smutna wiadomość... :( Tam są najlepsze lody w ZG... i ten klimat, którego już niestety nie będzie... Szkoda
      • Gość: jack Re: Mocca i jej lody. Ten smak odchodzi na zawsze IP: *.multimo.pl 25.09.10, 14:25
        nie Pan chociaż otworzy gdzieś swoją lodziarnię! ja lubię lody Mocca, tylko faktycznie mam tam nie po drodze....
        • Gość: mbi1 Re: Mocca i jej lody. Ten smak odchodzi na zawsze IP: *.centertel.pl 25.09.10, 14:53
          A ja sie nie dziwie ze zmyka interes skoro jak sam powiedzial nic tam nie inwestowal przez wiele lat ,nie ma wytlumaczenia ze nie po drodze ze parking etc, lokal wyglad jak bar mleczny z "misia" to malo ludzi tam chodzi,teraz sa inne czasy lokal musi miec klimat oczywiscie ale klimat PRL w lokalu to nie to samo co lokal wygladajacy jak przeniesiony w czasie z tamtych lat .
    • Gość: klient Re: Mocca i jej lody. Ten smak odchodzi na zawsze IP: *.ztpnet.pl 25.09.10, 15:46
      Uwielbiam ich lody (najbardziej waniliowe). Ale prawda jest taka, ze przez brak inwestowania ten lokal zrobil sie jak speluna. Kiedys wybralem sie tam ze znajoma, chcialem pokazac jej gdzie sa najsmaczniejsze lody w ZG, jednak po wejsciu do lokalu odrzucilo mnie. Klimat z glebokiego PRL-u, smrod papierosow itd. Klienci stali sie wybredni, gdyz lokali w ZG jest sporo. Dlatego bez generalnego remontu nie ma najmniejszej szansy zeby ten lokal mogl dalej egzystowac.
    • Gość: gerard Re: Mocca i jej lody. Ten smak odchodzi na zawsze IP: *.ztpnet.pl 25.09.10, 16:26
      Za rządów Kubickiego cała Westerplatte umiera.
      • Gość: Paweł Re: Mocca i jej lody. Ten smak odchodzi na zawsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 12:58
        Moja córeczka ma zatwardzenie. To na pewno wina Kubickiego.
    • paulhandyman Troche zdjec z Mocca... 25.09.10, 18:41
      zdjecia z Mocca i recenzja
      • Gość: AS Re: Troche zdjec z Mocca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 19:03
        Ta ściana z... metalu jest naprawdę niesamowita!!! Dla mnie to prawdziwe dzieło sztuki i niepowtarzalny klimat :) W dzisiejszych czasach nie do osiągnięcia ze względów finansowych. Naprawdę to idealne miejsce na kawiarnię stylizowaną (!) na czasy PRL-u. Trzeba trochę przeróbek, dodać trochę nowoczesności, odsłonić duże witrynowe okna (firanki do kosza) i koniecznie zostawić lampy w kształcie czarnych kul!!! No i wprowadzić koniecznie zakaz palenia, bo komu jest miło jeść słodkości w starym smrodku? A co do jedzenia, to w cukierni są najlepsze pączki i rogaliki w całym mieście! Niektórym łasuchom naprawdę jest przykro :(
        P.S. Może program Pani Gessler by coś zdziałał... Dobra reklama.
    • Gość: a Re: Mocca i jej lody. Ten smak odchodzi na zawsze IP: *.aster.pl 25.09.10, 21:50
      kawiarnia nędzna, ostani raz byłem w niej w 1992 - potem już odrzucała, ale lody waniliowe najlepsze w mieście i jedyne w swoim rodzaju, więc na lody w wafelku przychodziłem przez te wszytskie lata przy każdej okazji, nawet jak musiałem kilkanaście minut marszu nadłożyć
      • Gość: klient Re: Mocca i jej lody. Ten smak odchodzi na zawsze IP: 188.33.141.* 25.09.10, 22:21

no kiedyś
        nawet Kalemba na swym NSU podjeżdżał
        a jak teraz wychodzę to tylko prać muszę ubranie
        bo po obiedzie zostaje zapach papierosów
    • Gość: andrzejh Efekt słabej reklamy. Szef zaniedbał sprawę. IP: *.bluel.net 26.09.10, 19:01
      W Zielonej się wychowałem, z przyjemnością tam wracam. NIGDY jednak nie widziałem ani jednej informacji, reklamy lokalu, nic. Dlatego desery jadałem w Nigerze i w San Remo. Owszem, starzy bywalcy może i wiedzieli, gdzie są najlepsze lody w mieście - ale jakim cudem miał się o tym dowiedzieć ktoś inny? A wystarczyłaby jakaś okazjonalna wzmianka w necie "Mocca - jedyny lokal w mieście, gdzie lody robi się z mleka, nie z proszku".

Widać, że właściciel, jak sam przyznaje, nie miał serca do tej pracy. A szkoda... Stracą na tym bywalcy (ja też nie zdążę już spróbować tamtejszych lodów), stracą wszyscy przechodzący ul. Westerplatte, bo zniknie bodaj ostatnie miejsce (na odcinku Hermes-Centrum), gdzie można było wejść na kawę - zostaną same apteki i inne Skoki. Szkoda...
      • Gość: jarek Re: Efekt słabej reklamy. Szef zaniedbał sprawę. IP: *.199-178.cust.bluewin.ch 26.09.10, 22:45
        a wiesz...,że lody w Nigerze były produkowane w Mocce? :) Niespodzianka prawda. Wielu ludzi o tym nie wiem:)
        • Gość: Selena Re: Efekt słabej reklamy. Szef zaniedbał sprawę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.10, 23:02
          Wcale nie była to speluna, jak napisała jedna z internautek. Ta kawiarnia była symbolem Zielonej Góry. Szkoda. Nie ma w tym mieście już miejsc do których chciałabym pójść i o których bym powiedziała: moja kawiarnia, moja restauracja. Nie ma miejsc, gdzie dojrzali ludzie mogliby potańczyć. Kiedyś to były: Palmiarnia, Paloma, Pod Orłem, Podgórna, Polan (też były dancingi), Ratuszowa, Wiśniowa, Topaz.

Jedynym miłym dla mnie miejscem jest...nowosolska Pierino, która utrzymuje klimat
          • Gość: Igor Re: Efekt słabej reklamy. Szef zaniedbał sprawę. IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.09.10, 09:19
            Straszna szkoda... My Moccę "odkryliśmy" niedawno i bardzo nam się spodobała; chyba właśnie z uwagi na niedzisiejszy klimat. Można było tanio zjeść (zwłaszcza zupy są super) no i te lody... Żałuję, że to koniec, odchodzą lokale z charakterem... Mam tylko nadzieję, że nowy właściciel lokalu, cokolwiek tam powstanie, zachowa zdobiącą ścianę metalową płaskorzeźbę (dzieło zielonogórskiego artysty Witolda Cichacza).
            • Gość: baśka Re: Efekt słabej reklamy. Szef zaniedbał sprawę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.10, 16:57
              Tylko nie tooooooooooo!!!! Z Moccą mam związana naprawde wspaniałe wspomnienia!!!! Nie ma już takich klubo-kawiarni,grającej szafy.Nie zabierajcie nam wspaniałego smaku cudownych lodów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wielki żal!
    • kasiaaa131 Mocca i jej lody. Ten smak odchodzi na zawsze 27.09.10, 23:20
      Nie wiem czy wiecie ale w tej kawiarni kiedyś był Louis Armstrong. Moja babcia opowiada że siedziała przy stoliku obok... Teraz na sławnych ludzi fani się rzucają, pchają. A wtedy nikt nie zwracał uwagi...
      • Gość: xyz Re: Mocca i jej lody. Ten smak odchodzi na zawsze IP: 109.110.223.* 29.09.10, 15:48
        a mi się właśnie podoba,że lokal wygląda jak w prl-u.Dobry klimat na nostalgiczne posiedzenie w kawiarni.a lody to już w ogóle mistrzostwo świata.
    • Gość: zaciszanka MOCCA wróciła i smak lodów z dzieciństwa!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.11, 14:16

Dobra wiadomość dla miłośników lodów z Westerplatte. Kawiarnia Mocca znów produkuje lody. Można je kupic u mnie na i osiedlu obok PKO. Mniam:)
      • bellagnos Re: MOCCA wróciła i smak lodów z dzieciństwa!!! 11.08.11, 14:24
        Ten sam właściciel i receptura lody rewelacyjne !! Mam tylko nadzieje że przetrwa interes..
        • Gość: Maja Re: MOCCA wróciła i smak lodów z dzieciństwa!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.11, 14:28
          Musi przetrwać, to zupełnie inaczej dziś wygląda. Lody pycha a jaka kawa... mocca z czekoladą i miętą... polecam.
          • Gość: mania Re: MOCCA wróciła i smak lodów z dzieciństwa!!! IP: *.play-internet.pl 12.08.11, 16:25
            Szkoda tylko, że nie ma gdzie usiąść.:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka