olamela 25.10.10, 09:38 Ludzie zrozumieja: chciał dobrze żyć - został SB-ekiem, teraz też chce dobrze żyć, więc kandyduje na radnego, ludzie dobrze rozumieja, że za obie funkcje będą mu płacic oni. Ludzie dobrze zrozumieją, że facet wstydu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: spartann Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.lo14.wroc.pl 25.10.10, 10:01 ten ubek zrobi wszystko zeby osiagnac cel, takich ludzi powinno sie tepic. oczywiscie czas na zlikwidowanie lubuskiego i dodatkowo chce fotke faceta z glupia geba niejakiego kawickiego. lubuskie.blogspot.com/2009/02/z-czego-smieje-sie-caa-polska.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powiem wam prawde Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.gorzow.mm.pl 25.10.10, 10:19 Czego tak sie dziwicie, przecież klub z waszego miasteczka ma Milicyjne korzenie !! Ub_ek trenerem UB_ckiego klubu. Najbardziej bawi mnie próba zamazania histori waszego klubu, czykli sławne "1961" na szlikach i kurteczkach waszych kibiców i włodarzy klubowych :-) buhahahahahhahahahaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herry Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: 109.110.223.* 25.10.10, 16:54 Precz z SB i z żyto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daveed Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.chello.pl 26.10.10, 14:06 ludzie nie mają wstydu, zwłaszcza ten pan, kiedy dostawał ten Krzyż za zasługi dla żużla, czyli jedno z najwyższych odznaczen w Polsce od pana Kaczyńskiego !! przeciez tak naprawde dzialał przeciwko Polsce - zabrać mu to odznaczenie !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 26.10.10, 14:17 nagrodę dostał za żużel. wybory i SB to inna sprawa. I ludzie powinni jasno wyjaśnić mu przy urnie że całe życie jechał i jedzie na plecach tych którzy pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
ajszabk Gardzę takimi ludzmi 26.10.10, 14:52 POza pogarda do tego typu person nie mam innych odczuć.Sprzedać się,by zlizać większe mieszkanie....Ciekawe czy czuje się zerem,gdy spogląda o poranku w lustro....Takim ludziom ręki się nie podaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosław Odważny gość IP: *.zamek.net.pl 26.10.10, 16:17 przynajmniej nie twierdzi, że "jego (i tylko jego) teczka została sfałszowana". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlterEgo A ja teraz jestem "esbekiem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 14:47 Jeżeli teraz jestem oficerem ABW, to jak będę traktowany jeśli znów się ustrój zmieni ? Praca jak praca, tylko zadania i cele nieco inne. Metody niewiele się zmieniły. Nowe technologie weszły, a my wciąż tacy sami. W głowach by Wam się nie pomieściło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 14:23 Gdyby nie tacy ludzie nie było by 60 mln ofiar 2 wojny światowej . Gdyby nie tacy ludzie bylibyśmy innym społeczeństwem . A ja były stoczniowiec , chociaż minęły lata wybudowałem dom , mieszkania na które wpłaciłem w 1971 r . nie dostałem nigdy . Pieniądze przepadły , ale nie zeszmaciłem się . Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 26.10.10, 15:09 Gość portalu: kol napisał(a): > Gdyby nie tacy ludzie nie było by 60 mln ofiar 2 wojny światowej . Ale setki milionów. > Gdyby nie tacy ludzie bylibyśmy innym społeczeństwem . Pyłem z pieców krematoryjnych... > A ja były stoczniowiec , chociaż minęły lata wybudowałem dom , > mieszkania na które wpłaciłem w 1971 r . nie dostałem nigdy . > Pieniądze przepadły , ale nie zeszmaciłem się . Pretensje do Balcerowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 14:38 Przecież Kaczyński to był prezydent marionetka który krzyż przyznał nawet tow. Jaruzelskiemu . Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 26.10.10, 15:08 Gość portalu: daveed napisał(a): > ludzie nie mają wstydu, zwłaszcza ten pan, kiedy dostawał ten Krzyż za zasługi > dla żużla, czyli jedno z najwyższych odznaczen w Polsce od pana Kaczyńskiego !! > przeciez tak naprawde dzialał przeciwko Polsce - zabrać mu to odznaczenie !!!! > !!!!! Przeciwko Polsce to działały (i niestety dalej działają) pachołki Watykanu i Waszyngtonu. Do SB i komunistów można mieć co najwyżej pretensji że zachowali się jak mięczaki i nie rozjechali tego zdradzieckiego tałatajstwa czołgami jak Chińczycy na Tiananmen. Postęp jaki dokonał się w ostatnich 20 latach w Chinach i degrengolada postdemolodów dobitnie pokazuje kto miał rację. A rozjechanie paru zdrajców czy pożytecznych głupców ocaliłoby 300tys ludzi zabitych w Polsce przez kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 26.10.10, 16:13 tornson napisał: > Do SB i komunistów można mieć co najwyżej pretensji że zachowali się > jak mięczaki i nie rozjechali tego zdradzieckiego tałatajstwa czołgami jak Chi > ńczycy na Tiananmen. Zaczynasz mnie wku...ać komuchu... A. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 26.10.10, 20:19 alfalfa napisał: > Zaczynasz mnie wku...ać komuchu... Kogo to obchodzi solidaruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANEK Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 26.10.10, 16:56 ta zaraza z SB i inni donosiciele z tamtych czasow powinni zaplacic za swoje przestepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 26.10.10, 20:19 Gość portalu: JANEK napisał(a): > ta zaraza z SB i inni donosiciele z tamtych czasow powinni zaplacic za swoje pr > zestepstwa. Donosicielami byli solidaruchy, SB nie werbowała partyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubuszanin Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: 109.110.223.* 25.10.10, 10:33 Twojej gęby spartan nie mam najmniejszej chęci ogladać. Bardziej ograniczonego ze świecą nie znajdziesz. To, że coś innym wytykasz jest potrzebą by lepiej się czuć. I nie jesteś lepszy od SBeków, skoro się tak rozpychasz w drodze do koryta... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spartann Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.lo14.wroc.pl 25.10.10, 11:23 ja sie rozpycham w drodze do koryta?! napisz kmiocie jeszcze jakiego. jestes dobrym przykladem na to ze istnieje pilna potrzeba zlikwidowania tego wojewodztwa lubuskie.blogspot.com/2009/02/z-czego-smieje-sie-caa-polska.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz z kanaliami wielu zapisalo sie do SS by polepszyc swój status IP: *.bredband.comhem.se 26.10.10, 13:55 wielu wstapilo do SS...by rodzinie sie polepszylo, nowe mieszkanie, jak mógl w 1988 kiedy PZPR....byla przegrana...to zapisal sie do tych kryminalistów z SB... mial dobrze...pensyjka z MO ale ...a on byl pazerny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryminalista Re: wielu zapisalo sie do SS by polepszyc swój st IP: *.szczecin.mm.pl 26.10.10, 14:08 precz z kanaliami ? Zwykle kanalie wrzucają wszystkich do jednego worka ! Chory z nienawiści matołku ! Pozatym , Żyto miej honor a nie płacz jak niewinna Lilija !! Takich jak ty było w tamtych służbach 99 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salomon Nic chwalebnego - ale zachować proporcje IP: *.icpnet.pl 26.10.10, 14:22 Jakie porównanie tego referenta ze starymi esbekami, z licznymi - rzeczywistymi - ofiarami na koncie, którzy zresztą nierzadko miękko wylądowali sobie w III RP? IMHO - żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejK A co ma do tego województwo? IP: 212.106.28.* 26.10.10, 14:30 Znam takich przypadków sporo, sportowcy w tamtych czasach byli szczególnie w łaskach o jakich śmiertelnik mógł pomarzyć. Są także inne przypadki, służba w ZOMO gdzie nie wcielali siłą, zapisywanie sie do ZSMP, PZPR, "wronich" ZZ, "PRON-cia" i podobnych organizacji tylko w celu osobistych korzyści (przyspieszenie przydziału mieszkania, skierowanie na studia wieczorowe, kolonie, wczasy oraz wyjazd na kontrakt zagraniczny), niektórzy to wykorzystali do wyrwania się na Zachód. W niektórych partiach sa tacy ludzie, nawet wyżej cenieni niz ci działający w KOR (nie wszyscy) czy innych organizacjach nielegalnych (w niektórych połowa była informatorami). Co do województw to mam swoje zdanie ale mające oparcie w ekonomii i procesach społecznych, myślenie kategoriami politycznymi może spowodować tylko chwilowa euforię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawiec dostał medal od Prezydenta Lecha Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 15:09 jedyny wniosek - te wszystkie medale są g-no warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.centertel.pl 26.10.10, 15:27 Tacy jak on są współwinni śmierci ks. Jerzego Popiełuszki. To byłoby na tyle od Pana Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymek Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.modemy2.ostrowski.pl 25.10.10, 10:15 co się dziwisz? chciał chłopak żyć. idealistów, którzy widzą różnicę między "przeżyciem" a "ocaleniem" znajdziesz w podręcznikach do etyki. W życiu liczy się życie i przeżycie. Zresztą jako dawny SB-ek kandydat ten ma dobre przygotowanie praktyczne i teoretyczne. Będzie dobrym politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorrro Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.10, 10:49 Każdy normalny człowiek czytając listę MM ominie go szerokim łukiem i wybierze uczciwego a nie życiowego cwaniaka. Dla mnie Żyto jest już skończony... Dowhan też powinien się go pozbyć - to siara mieć takiego trenera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 40latek Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.10, 12:16 Piotrek nie ma sie co lamac, takie czasy byly, zreszta szkoda ze komuna upadla....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Byłem esbekiem, chcę być radnym IP: 212.109.135.* 25.10.10, 12:47 Czytam taką SWOBODNĄ WYPOWIEDŻ KANDYDATA NA RADNEGO Zielonej Góry niejakiego ŻYTO:"Dlaczego wybrał pan SB? - To nie tak, że byłem za komuną. Ani ja, ani moi rodzice nie byliśmy w partii, choć proponowali. Do kościoła się chodziło, jak wszędzie. Jak mieszkałem w Gdańsku, były strajki. Jechało się tramwajem i dostało się gazem. Nieraz z chłopakami odrzucaliśmy w drugą stronę. Wtedy w życiu bym nie pomyślał, że kiedyś będę w SB. Ale przyszli do mnie i mówią, że dostanę jeszcze lepsze pieniądze i mieszkanie, bo wynajmowałem. I rzeczywiście, po miesiącu dostałem - nowe, w bloku. Przeważyły względy socjalne", który napisał w swoim OŚWIADCZENIU - "Funkcjonariusz Wojewódzkiego Urzędu Spraw Wewnętrznych w Opolu. Zatrudniony od 28 listopada 1988 r. do 31 lipca 1990 r. - przez rok, osiem miesięcy i trzy dni". Nie wiem czy zrozumiem dlaczego ŻYTO chciał zostać FUNKCJONARIUSZEM SB w 1988 roku? Wtedy wszyscy Polacy mieli doświadczenia ze stanu wojennego. Ten czas po 13 grudnia 1981 roku był niezwykle bolesny, gdy grasowały bandy Kiszczaka i Jaruzelskigo (SB i WSW), gdy ZAMORDOWANO w 1984 roku księdza Jerzego Popiełuszkę oraz wielu innych księży, a Urban Jerzy nazywany Goebbelsem stanu wojennego opluwał NSZZ Solidarność i toczyła się walka KOMUNISTÓW z Kościołem i Narodem Polskim. Czy ŻYTO o tym nie wiedział? A może czytał tygodnik NIE oraz Fakty i Mity, no i "ślinił się" żywiąc tą padliną inforamacyjną? Jaki wtedy był, a jaki jest teraz, gdy mówi: "Potrafi pan o sobie powiedzieć: byłem esbekiem? - No, nie potrafię, to chu...e stwierdzenie. Nie czuję się z tym dobrze i wiem, że to był kiepski okres w moim życiu." A może nie taki KIEPSKI TO BYŁ OKRES, bo zaopatrzenie za "żółtymi firankami" w milicyjnych sklepach tj. KONSUMACH nie było przecież złe. Od tych "możliwości zaopatrzenia" pozostała część społeczeństwa była odcięta, dla niej były sklepy KOMERCYJNE. To co mówi ŻYTO to "pic i fotomontaż", ale zrozumieją go wszyscy mieszkańcy dawnych osiedli milicyjnych i wojskowych w Zielonej Górze, bo życiorysy mają podobne. O czasach PRL-u wszyscy SB-ecy mówią dzisiaj, że SŁUŻYLI Polsce Ludowej i domagają się równego traktowania. SĄ TAK BEZCZELNI, ŻE STARTUJĄ W WYBORACH DO RADY MIASTA. Żyto też na BEZCZELNEGO wmawia, że służył w "orkiestrze podwodnej SB". Jaja nie wyjęte. Nawet mówi, że "esbek" to chu...e stwierdzenie. BEZCZELNY DO KWADRATU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! [...] IP: 109.110.223.* 25.10.10, 13:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Żółte firanki i żółte papiery IP: 212.109.135.* 25.10.10, 14:14 Oto jak brak WIEDZY doprowadza do BEŁKOTLIWYCH WYPOWIEDZI. Opisałem "żółte firanki", a tu zaraz "ele" pokazał, że ma żółte papiery. Nie eksponuj tak "ele" swojej głupoty, bo coraz bardziej ją widać, gdy zaczynasz stukać w klawiaturę. Polemizować z tobą, to jak plewy młócić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hann Re: Byłem esbekiem, chcę być radnym IP: *.cht-bng-011.adsl.virginmedia.net 25.10.10, 14:23 Hahaa usmialem sie po pachy! Tak komicznych tez dawno nie slyszalem!! A jesli pisane to bylo na powaznie, to wspolczuje tego co masz w glowie! chaos i zgnilizna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: relatywizm tak to mozna wszystko rozmazac, IP: *.bredband.comhem.se 26.10.10, 13:58 ci co polelniali kradzierze tez powiedza ze chcieli pomóc rodzinie, i oszusci podatkowi, to nie jest tlumaczenie, jezeli zapisal sie do kryminalnej bandyckiej organizacji....(kazdy w 1988...wiedzial ze SB to bandycka firma) mlody,...wysportowany...zdrowy...facet, musi isc do SB...? a teraz chce byc wzorem dla ludzi jako radny? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: tak to mozna wszystko rozmazac, 26.10.10, 14:54 Gość portalu: relatywizm napisał(a): > to nie jest tlumaczenie, jezeli zapisal sie do kryminalnej bandyckiej organizac > ji....(kazdy w 1988...wiedzial ze SB to bandycka firma) To były legalne struktury legalnego państwa, kryminalistami były solidarusze menty. > mlody,...wysportowany...zdrowy...facet, musi isc do SB...? > a teraz chce byc wzorem dla ludzi jako radny? [/b] Wolę taki wzór niż rozmodlonych do dwóch zbitych desek czy hajlujących poyebów, albo zadufanych w sobie i ślepych na wszystko dookoła i zaabsorbowanych w 100% wyścigiem szczurów "młodych wykształconych z wielkich miast". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibuc Re: Byłem esbekiem, chcę być radnym IP: 193.22.252.* 26.10.10, 14:38 > Nie wiem czy zrozumiem dlaczego ŻYTO chciał zostać FUNKCJONARIUSZEM SB w 1988 r > oku? Wtedy wszyscy Polacy mieli doświadczenia ze stanu wojennego. Ten czas po 1 > 3 grudnia 1981 roku był niezwykle bolesny, gdy grasowały bandy Kiszczaka i Jaru > zelskigo (SB i WSW), gdy ZAMORDOWANO w 1984 roku księdza Jerzego Popiełuszkę or > az wielu innych księży, a Urban Jerzy nazywany Goebbelsem stanu wojennego opluw > ał NSZZ Solidarność i toczyła się walka KOMUNISTÓW z Kościołem i Narodem Polski > m. Czy ŻYTO o tym nie wiedział? A może czytał tygodnik NIE oraz Fakty i Mity, n > o i "ślinił się" żywiąc tą padliną inforamacyjną? No tak... w 1988-mym czytał "Nie" i "FiM". A w stanie wojennym oglądał TVN 24. Jeszcze jakieś rewelacje? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Byłem esbekiem, chcę być radnym 26.10.10, 14:51 Gość portalu: W.P. napisał(a): > Nie wiem czy zrozumiem dlaczego ŻYTO chciał zostać FUNKCJONARIUSZEM SB w 1988 r > oku? Wtedy wszyscy Polacy mieli doświadczenia ze stanu wojennego. Ten czas po 1 > 3 grudnia 1981 roku był niezwykle bolesny, gdy grasowały bandy Kiszczaka i Jaru > zelskigo (SB i WSW), Może wolał ich bandy grasujących solidaruchów. > gdy ZAMORDOWANO w 1984 roku księdza Jerzego Popiełuszkę Albo sierżanta Karosa. > oraz wielu innych księży, Jak naprzykład klechę który przewodził bandzie która zamordowała Karosa. > a Urban Jerzy nazywany Goebbelsem stanu wojennego Przez kato-faszystowskich tępaków. > opluwał NSZZ Solidarność Poprostu już wtedy należycie ocenił tych szmaciarzy. > i toczyła się walka KOMUNISTÓW z Kościołem Najgorszym wrogiem Polski! > i Narodem Polskim. Raczej z kato-faszystowskimi degeneratami. > Czy ŻYTO o tym nie wiedział? Mam nadzieję że wiedział, bo to dobrze o nim by świadczyło. > A może czytał tygodnik NIE oraz Fakty i Mity, n > o i "ślinił się" żywiąc tą padliną inforamacyjną? Nie ma to jak GW, Gazeta Polska, Rzepa, TVN, TRWAM i inne zakłamane prawicowe barachło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falubaz Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.10, 13:30 A Żyto i Moje Miasto popierają kUBickiego.Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 25.10.10, 13:50 pluj ku...e w oko a ona deszcz i deszcz moze oni juz zawlaszczyli miasto bo tak ladnie sie nazywaja chce mieszkania i pieniedzy mam prawo byc menda ludzie zrozumcie bylem nic nie znaczaca drobna gnida niewiele kasalem,obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubuszanin Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: 212.109.137.* 25.10.10, 14:08 Panie Żyto jeżeli Pan czyta lub Pana ludzie to wycofaj się Pan z kandydowania.Ludzie za jakiś czas zapomną i będzie dobrze.Jeżeli Pan będzie kandydował i nie wejdzie z pierszego miejsca to będzie dla Pana totalny policzek.Pan sam sobie nie wybaczy do końca życia.W ostatnich dwóch wyborach do Rady Miasta z tego co pamętam to właśnie nie weszli ludzie z pierwszych miejsc ,a z dalszych.Miał Pan być lokomotywą Mojego Miasta ,a będzie Pan i ch 'kulą u nogi "Mogą całym Stowarzyszeniem nie przekroczyć progu i tak jak w poprzedniej kadencji nie wejdą do rady wogóle.Może to i dobrze ,bo będzie Rada czysta bez usbeków. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 26.10.10, 14:46 vito3 napisał: > pluj ku...e w oko a ona deszcz i deszcz moze oni juz zawlaszczyli miasto bo > tak ladnie sie nazywaja chce mieszkania i pieniedzy mam prawo byc menda ludzie > zrozumcie bylem nic nie znaczaca drobna gnida niewiele kasalem,obrzydliwe Najgorsze mendy to kler i solidaruchy, z którymi tacy ludzie jak Żyto walczyli!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiszpan Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: 212.225.149.* 25.10.10, 16:00 Tylko, że to tacy ludzie jak Pan byli przez lata fundamentem komunizmu w Polsce. Fanatycy, najzagorzalsi komuniści polegliby, gdyby nie było ludzi, którzy dali się przekupić wygodami. Nowe mieszkanie, jakiś talon na samochód, pewnie 95% SB miała taką motywację. Wnioskuję, że jest Pan dobrym trenerem - trzeba było przy tym pozostać, bo kandydowanie na radnego i wymuszone przyznanie się do winy to jest kolejny wstyd, po pracy w SB. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 25.10.10, 17:31 @hiszpan Chyba jak dotąd jedyna rozsądna wypowiedź to Twoja. Esbek przesłuchujący moją żonę po którymś kolejnym przesłuchaniu zaczął....narzekać na ustrój - bo on, matematyk z wykształcenia, musiał się nająć do SB - bo mieszkanie, bo lepsze zarobki itp. W PRL-u można się było zachować różnie. Była garstka ludzi odważnych, takich jak Kuroń, Michnik, Gwiazda, Borusewicz, Wałęsa, Walentynowicz , Macierewicz czy Olszewski (żeby wymienić piwrwsze z brzegu nazwiska), była wielka rzesza ludzi przyzwoitych, ale nie angażujących się i próbujących jakoś w tym żyć, byli konformiści i karierowicze na poziomie zakładu pracy czy władz lokalnych, wiążący swoje kariery z przynależnością do PZPR - i byli wreszcie ci od których zależało to że ten bezsensowny i antyludzki system trwał - czyli aparat przemocy. Oczywiście można by ich dalej dzielić na lepszych i gorszych, morderców i gryzipiórków, sadystów i tych którzy nie czuli się w tym zbyt komfortowo - ale fakt pozostaje gfaktem: jeśli ktoś w końcówce lat osiemdziesiątych decydował się na pracę w SB - to oznacza że w najlepszym wypadku nie posiadał elementarnego poczucia przyzwoitości i że jego własny interes był dla niego ważniejszy niż cały otaczjący świat. A takie podejście do życia i społeczeństwa dyskwalifikuje go jako kandydata na polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotO Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.pl / 192.168.100.* 26.10.10, 14:21 Piopieram w 100%. Trafione w sedno. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 26.10.10, 14:35 Gość portalu: hiszpan napisał(a): > Tylko, że to tacy ludzie jak Pan byli przez lata fundamentem komunizmu w Polsce > . Fanatycy, najzagorzalsi komuniści polegliby, gdyby nie było ludzi, którzy dal > i się przekupić wygodami. Nowe mieszkanie, jakiś talon na samochód, pewnie 95% > SB miała taką motywację. Wnioskuję, że jest Pan dobrym trenerem - trzeba było p > rzy tym pozostać, bo kandydowanie na radnego i wymuszone przyznanie się do winy > to jest kolejny wstyd, po pracy w SB. Wstydem to jest całować sutannę czarno-purpurowego zboczeńca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żytnia Re: cenzura w internecie IP: 109.110.223.* 25.10.10, 16:04 SB-ek ele się odezwał. Buda komuchu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palestyńczyk Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: 109.110.223.* 25.10.10, 19:01 Piotrek ! Nie przejmuj się tymi beznadziejnymi wywodami jakiegoś W.P., Zorro i innymi.Przecież to piszą dwaj , a najwyżej trzej faceci o orientacji pisowskiej.Oni sr...ją w pory przy głośniejszym tupnięciu nogą.Na forum popisują się jacy to oni odważni , jak oni walczyli z komuną itp.Jeden z nich mieszka na pomorskim i bardzo lubi piwo. Większość rozsądnych jest za Tobą , bowiem dla Zielonki zrobiłeś dużo więcej aniżeli ci krzykacze. Ele ! Pilnuj tych artystów i dawaj im odpór przy każdej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Szambo SB-eckie IP: 212.109.135.* 26.10.10, 09:03 Nadęty "Palestyńczyk" wyskoczył z poparciem dla kandydata na radnego, który wyłożył swoje ZASADY ŻYCIOWE. ŻYTO przyznaŁ, że od SB otrzymał lepiej płatną posadę oraz przydział mieszkania i to byłojego głównym motywem wstąpienia w szeregi ZBRODNICZEJ KOMUNISTYCZNEJ POLICJI POLITYCZNEJ. Można zapytać, jesli tylko takie MOTYWY nim kierowały, co będzie, gdy zostanie on radnym? STRACH POMYŚLEĆ !!! Ale pewnie dla "posadki" i innych "fruktów" będzie miał wyborców w D..E. Nawet można powiedzieć z całą pewnością - GŁĘBOKO W D..E. Tu trzeba się odwołać do zdrowego rozsądku kibiców, którzy powinni też POGONIĆ takiego trenera z klubu, bo demoralizuje młodych zawodników SWOJĄ OBŁUDNĄ postawą obywatelską. Kiedyś Huszcza, jako "niemowa" udzielał się w sejmiku województwa lubuskiego, spytajcie KIBICE jakie to były EFEKTY. ŻYTO PLUJE KIBICOM NA BUTY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek344 Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.10, 14:00 Jako katolik i antykomunista byłem w latach PRL odsuwany od lepszej pracy (Byłem nauczycielem inwigilowany. Wielokrotnie odmówiłem wstąpienia do partii .Byłem zdecydowanie nie po tej stronie co Piotr Zyto. Ale minęło ponad 20 lat a wszyscy jesteśmy Polakami i powinniśmy budować przyszłość naszego kraju. Nie wiem czy Piotr Ż. ma szanse być dobrym radnym. (mieszkam w innej dzielnicy ) ale jeżeli tak to zaszłości historyczne nie powinny mieć wpływu na głosowanie. Wszyscy jesteśmy Polakami. A tamte czasy były szczególne i nie można na ich podstawie niczego budować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.tpn.ceron.pl 25.10.10, 19:04 NIE ZYTO TEGO NIE WYBACZY CI NIKT BO NIE DOSC ZE PCHASZ SIE NA RADNEGO CHOC GOWNO WIESZ O MIESCIE TO JESZCZE JAK WIDAC MASZ CIEKAWA PRZESZLOSC. KANDYDUJ SOBIE W OPOLU CZY GDZIEKOLWIEK INDZIEJ. cORECZKA JUZ MA CIEPLA POSADKE ZALATWIONA W URZEDZIE MIEJSKIM TO JESZCZE TY MUSISZ SIE WPYCHAC. SZCZYT BURACTWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: 109.110.223.* 25.10.10, 19:11 Dzisiaj rozmawiałam z rówieśnikami /conajmniej 12 / i jak jeden oświadczyli: głosujemy na Piotrka . Odpowiedz Link Zgłoś
olamela Piotr Żyto: Byłem esbekiem 25.10.10, 19:40 mam pytanko - to gdzie córeczka sbeka Żyty dostała posadkę? i kolejne pytanka - czy rówieśnicy fanki mają już dowody osobiste? Czy to dzieci innych ubeków, i czy to wytwór kształcenia zawodowego na wysokim poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralf Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.tpn.ceron.pl 25.10.10, 20:09 wygrala w """konkursie""" w urzedzie miejskim ZG - kolejny przekret by wepchnac rodzine przeciez kubicki to fan zuzla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralf Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.tpn.ceron.pl 25.10.10, 20:14 wygrala niby w konkursie w urzedzie miejskim ZG, ustawionym zreszta bo przeciez kubicki to fan zuzla. tak to sie u nas zalatwia Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 26.10.10, 14:36 olamela napisała: > mam pytanko - to gdzie córeczka sbeka Żyty dostała posadkę? > i kolejne pytanka - czy rówieśnicy fanki mają już dowody osobiste? Czy to dzie > ci innych ubeków, i czy to wytwór kształcenia zawodowego na wysokim poziomie? Kształcenie zawodowe w PRLu dawało cenny fach, dużo więcej niż sama matura podrzędnego liceum w IIIRP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZG Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.10, 19:40 A co ludzie mają zrozumieć? Że sprzedał się pan za parę srebrników? To pana problem, czy może pan rano patrzeć w lustro, ale takich ludzi trzeba eliminować z piastowania poważnych funkcji, i nie ważne, czy chodzi o zasiadanie w radzie miejskiej, czy trenowanie pierwoligowego klubu. Powinien pan natychmiast stracić pracę w tym klubie, który do czasu rozstania z panem powinien być nazywany UB Falubaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralf Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.tpn.ceron.pl 25.10.10, 20:15 wygrala niby w konkursie w urzedzie miejskim ZG, ustawionym zreszta bo przeciez kubicki to fan zuzla. tak to sie u nas zalatwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iron&water Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.10, 20:27 Panie Piotrze, szacunek dla Pana jako trenera Falubazu, ale po ujawnionym fakcie, nie idź Pan do polityki. Będziesz Pan tylko marionetką w rękach wiadomych ludzi, którzy będą się Panem tylko wycierać, a ludzie stracą do Pana zgromadzony do tej pory szacunek i sympatię. Za dobrze Panu z oczu patrzy by pchać się w ten syf polityki, gdzie będzie Pan nikim, tylko marionetką na sznureczkach... Szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.10, 20:18 Panie Piotrze nienawiść to domena słabych ludzi...pieniaczy, w tamtych czasach klaskali takim jak Pan na stadionach a dziś zapomnieli że także byli małymi trybikami tego co się działo w naszym kraju,brawo za odwagę, jest nas wielu, jesteśmy za i 21-11 także będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralf Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.tpn.ceron.pl 25.10.10, 20:23 Alez jaka nienawisc. tu nie ma nienawisci a jedynie sprawiedliwosc. KONIEC Z FOROWANIEM NIEKOMPETENTNYCH LUDZI Z NAZWISKIEM. Moze czesc osob przeslonietych falubazem by widziala cala druzyne w sejmiku. PARANOJA I POMIESZANIE. A PROMOWANIE NIEUCZCIWYM SPOSOBEM WLASNEJ RODZINY POWINNO BYC KARANE. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 26.10.10, 15:45 Nienawiść??? Czy można takich ludzi nienawidzić po 50 latach komuny i 20 demokracji, w której tacy właśnie najmocniej pchają się do koryta? Ja tam czuję tylko niesmak. I chyba w mniejszości jestem, bo byli ubecy, zomowcy i sędziowie skazujący więźniów politycznych mają się świetnie w naszej demokracji. Ja tam rozumiem, że można się było sprzedać za lepszą pensję, talon na malucha czy wakacje w NRD. Ale żeby nie widzieć w tym nic złego? Odwagi ten pan na pewno nie prezentuje, tylko bezwstyd i brak kręgosłupa moralnego. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 26.10.10, 16:10 Wreszcie wraca noromalność.Przede wszystkim gratuluję odwagi.Wbrew wszystkiemu,szczególnie na przekór tej oszalałej z nienawiści bandy faszyzujących narodowych katolików.Dość siana nienawiści.Ludzie ocenią,wybiorą lub nie ale ikoniec pewnego okrezu.Nawet zbrodnie po pewnym czasie się przedawniają.U nawiedzonych niestety nie.Ci umrą z grymasem nienawiści na maskach.Wielki szacun dla odważnego. Nie ma co się przejmować pluciem.Oni mają tak z tym jadem.Jak kobra plujka.Muszą wydalić choć rozsądek powinien podpowiadać że wszyscy są Polakami.Nie ma lepszych i gorszych.Co najwyżej postawy.No i te zostaną poddane ocenie i wyborcom.Dla mnie tamten okres nie ma znaczenia.Mało ważne tamte zachowania.Dla mnie bardziej wstrętna jest postawa obecnych gnid-nienawistników.Jakoś dziwnie związani z pisuarem.Wszyscy!!!Ale jeśli ma się za "bochatyra" już truchło, a za wzorzec cykora co to u mamusi pod pierzyną,kiedy trzeba było nadstawić garba?No to o czym gadać!To tacy sami "bochatyrowie"co to u mamusi pod pierzyną byli,teczki nawet nie posiadają w inkwizycji,no bo nic nie robili.No więc skąd niby miała się wziąść.Takimi SB się nie interesowało.Podobnie jak ich pryncypałem,też puściutka teczka.Ale za to jaki bohater.Czym dalej w czas tym odważniejszy.Podobnie tu plujący jadem.Czym mniej wtedy znaczył.lub siedział w zakrystii lub pod sutanną,tym więcej ma do oceniania i nienawiści.A czym mniej lub nic nie robił,tym większy bohater.Nadeabia gębą. Dlatego wolę już trenera.Zachował się bezmyślnie.No bo rok 88.Ale potrafił to wyrzucić z siebie i poddał się ocenie.Nie jakiemuś samozwańczemu komitetowi od poszukiwań,tylko wyborcom.Tak trzymać.Wraca noromalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan SLD Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: 109.110.223.* 26.10.10, 06:39 Gośc o nicku Palestyńczyk i Fanka to SB-ek ele. Jak zawsze pisze pod innymi nickami głosy poparcia dla siebie, bo nikt normalny by go nie poparł. A zaraz sam ze sobą zacznie gadać. Co za psychik. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 25.10.10, 20:35 Drodzy dyskutanci nie zauważacie jednego,że o polityce decydują politycy a nie służby specjalne. Za rządów Jarosława Kaczyńskiego służby te robiły to co im rządząca partia kazała. Dzisiaj skupiono się na karaniu narzędzia,a mózg nim kierujący czyli PZPR pozostał poza podejrzeniami. Tak robiło się i robi się nadal w każdej dziedzinie życia. Opluwacie ludzi, bo takie jest zamówienie polityczne. Nie widzę różnicy między tamtymi a tymi czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rici Żyto boi się o pracę? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.10, 21:18 Czyżby P. Żyto aż tak panicznie obawiał się o pracę, że chce na fali popularności żużla w ZG, zostać radnym? Można tak przypuszczać, gdyż startowanie w wyborach samorządowych z piętnem SB-ka to wręcz desperacja. Jak zwykle P. Żyto musiał przesadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: Żyto boi się o pracę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.10, 14:15 A może P. Żyto chce popracować na dobrem swego miasta? Może dojrzał na tyle, by krytycznie spojrzeć na niektóre fragmenty swego życia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owsik Re: Żyto boi się o pracę? IP: *.cable.smsnet.pl 26.10.10, 14:25 pytanie z cylku retorycznych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
panbies Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 25.10.10, 22:22 Za dużo pisowców słuchacie by od razu go oskarżać. Najpiękniejszym potwierdzeniem tego że nie ma co się czepiać jest Order wręczony przez łowcę komuchów, esbeków, układów itp itd Lecha Kaczyńskiego. Jeśli piszczycie że to zły człek to czepcie się Kaczyńskiego że esbeków wspierał i wywalcie go z Wawelu. Kaczyński wspierał esbeków? Wątpię ale widocznie wiecie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
olamela Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 25.10.10, 22:42 a co Kaczyński ma tu do rzeczy? był Żyto SB-kiem? był! wstydzi się? niekoniecznie, pcha się do kolejnego koryta? pcha się, ulokował mu kubicki córeczkę w urzędzie miejskim? ulokował, jest Moje Miasto przybudówką kubickiego bez jednego szanowanego obywatela na liście? jest. No i finito! Odpowiedz Link Zgłoś
panbies Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 25.10.10, 23:58 Jak to co ma Kaczyński?? Żyto zweryfikowany był? był. Dostał order z rąk Kaczyńskiego? Dostał. Gdyby miał coś miał na sumieniu Kaczyński order by mu wręczył? A myślisz że większość policjantów gdzie przed 89 pracowała? Byli weryfikowani? Byli. Mogli w "nowej" Polsce pracować? Mogli. Jakie koryto? Ile zarobi w tym nowym korycie w porównaniu z tym co dziś zarabia? Pracował w klubie milicyjnym to co się dziwisz że tam został? A jak wyglądała kadra Polska, skąd pochodziły sukcesy międzynarodowe Polski? Głównie z klubów milicyjnych i wojskowych. 18 latek w sporcie a później propozycja jak wstąpisz do milicji będzie fajnie. Co wybierze? Mało zrobił dla sportu? Jakieś defraudacje, zarzuty, osobiste oskarżenia? Mało ludzi w milicji było porządnymi ludźmi? Nie wrzucaj wszystkich do jednego kosza. Znam trenerów i zawodników z takich klubów i było jedno wyjście zostajesz z nami i dalej ćwiczysz a jak nie to won. Później szczyty miały się czym chwalić. Jeśli znajdzie się choć jeden zarzut wobec niego oprócz tego że był tam zatrudniony momentalnie będę go gnoił ale jeśli był na etacie i robił to co mówi to będę go bronił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staefun Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: 109.110.223.* 26.10.10, 00:19 panbies napisał: "Dostał order z rąk Kaczyńskiego? Dostał. Gdyby miał coś miał na sumieniu Kaczyński order by mu wręczył?" - A taki znany skądinąd generał Wojciech Jaruzelski. Otrzymał order od Kaczyńskiego? Otrzymał. Gdyby miał coś na sumieniu Kaczyński by mu order nadał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.cable.smsnet.pl 26.10.10, 13:50 Krzyż zesłańców Sybiru... pewnie jakby nie nadał to też byłby zły... lecz się z nieanawiści :/ Odpowiedz Link Zgłoś
panbies Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 26.10.10, 15:21 Został odznaczony Krzyżem Zesłańców Sybiru. Chwalili Kaczyńskiego że wzniósł się ponad podziały. Kaczyński później się tłumaczył że Jaruzelski został odznaczony przez pomyłkę. Jaruzelski sam oddał Krzyż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeńKoguta Przez takie podejscie wlasnie komuna trwala IP: *.chello.pl 26.10.10, 16:21 'Przeciez nic zlego nie zrobilem' jak to nie? Przyklaskiwal systemowi, jak prostytutka sprzedal sie za kase, jak Judasz za srebrniki itd. W mojej rodzinie kilka osob zrobiloby o wiele wczesniej kariery gdyby wlasnie nie takie propozycje, ale odmawiali i chwala im za to. Co innego jakby ten facet zalowal wiedzac za co, ale tak to tylko pokazuje, ze nic sie nie zmienil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic KSF Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.centertel.pl 25.10.10, 23:40 Brawo trenejro za odwagę. Jestem za. Milicja - policja, SB - UOP: wszystko to samo tylko inaczej się teraz nazywa. Co w tym złego, że Piotr Żyto pracował tam, gdzie akurat miał pracę i perspektywy na godne życie. Też bym tak zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Wybielacz IP: 212.109.135.* 26.10.10, 09:26 A tu odezwał się "kibic KSF", taki zwyczajny Wybielacz, który pisze: "Co w tym złego, że Piotr Żyto pracował tam, gdzie akurat miał pracę i perspektywy na godne życie.". A ja wiem, że podjęcie pracy w 1988 roku w POLICJI POLITYCZNEJ, gdy wiadomo już było, że Służba Bezpieczeństwa i jej funkcjonariusze - Kiszczak, Piotrowski, Pękala, Chmielewski, Pietruszka, Ciastoń i inni, jako zorganizowane "KOMANDO", ZAMORDOWALI ks. Jerzego Popiełuszkę w 1984 roku może świadczyć, że to co mówi dzisiaj ŻYTO należy włożyć między bajki. Pewnie POWODY wejścia w struktury SB były inne, a dzisiaj tworzona jest legenda "zmuszonego" sytuacją materialną. NIBY MAMY DEMOKRACJĘ, ALE OD TYCH KŁAMSTW TO RZYGAĆ CHCE SIĘ JAK W PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Wybielacz 26.10.10, 14:55 Gość portalu: W.P. napisał(a): > A tu odezwał się "kibic KSF", taki zwyczajny Wybielacz, który pisze: "Co w tym > złego, że Piotr Żyto pracował tam, gdzie akurat miał pracę i perspektywy na god > ne życie.". A ja wiem, że podjęcie pracy w 1988 roku w POLICJI POLITYCZNEJ, gdy > wiadomo już było, że Służba Bezpieczeństwa i jej funkcjonariusze - Kiszczak, P > iotrowski, Pękala, Chmielewski, Pietruszka, Ciastoń i inni, jako zorganizowane > "KOMANDO", ZAMORDOWALI ks. Jerzego Popiełuszkę w 1984 roku może świadczyć, że t > o co mówi dzisiaj ŻYTO należy włożyć między bajki. Morderca Popiełuszki został za PRLu osądzony i skazany, żałosny apologeto kato-faszystowskich kłamstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: 212.109.137.* 26.10.10, 11:51 do rzecz. Też jestem z tamtych lat.Nikt mnie nie namówił do niczego przeciwko iinemu człowiekowi.Uczciwie pracowałem i mam dzisiaj 1400 zł emerytury.Nie dostałem w tamtych czasach lepszego stanowiska,mieszkania i innych dóbr jakie otrzymywali ludzie za pracę w takich okolicznościach jak Pan Żyto. Ten Pan nie jest zielonogórzaninem ,nie zna miasta , nie zna oczekiwań ich mieszkańców.Napewno dobrze zna się na sporcie i żużlu,którego też jestem fanem jak i całej naszej drużyny.Więc lepiej by było ażeby dalej się tym zajmował a dał miejsce w radzie ludziom którzy będą mieli coś do powiedzenia i zrobienia.Napływowi owszem dziękujemy im za pracę na rzecz naszego miasta , ale za to dostają napewno niemałe pieniądze i niech się uskrzydlają w sporcie.Tam też jest coś do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsurani lebiej być esbekiem niż pisuarem IP: *.man.poznan.pl 26.10.10, 13:33 każde państwo potrzebuje i utrzymuje jakąś policję polityczną. CIA nie jest niczym innym. Za to pisuarowi nie podałbym nie tylko ręki, ale nawet nogi. Nie ma gorszej swołoczy, gorszego hultajstwa i bardziej zwyrodniałej bandy. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_ru Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 26.10.10, 13:34 bardzo ładnie i subtelnie powiedziane, trafnie i bez zbędnych emocji :-) pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras wstretny karierowicz, sprzedawczyk.... IP: *.bredband.comhem.se 26.10.10, 13:50 poszedl by do kazdego, zapisalby sie wszedzie...wykonywalby najpodlejsze zadania...byleby mu sie polepszylo... jak mozna w 1988...roku pójsc do SB.... a teraz marzy mu sie kariera polityka? pierw radny a potem prezydent miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalin-dobroczynca Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: 178.73.63.* 26.10.10, 13:55 Zyto, przebaczam ci, tak jak inni przebaczaja mi. Ja tez bylem SB-ekiem w latach 80. Powiem ze sie nawet fajnie pralo palka na przesluchaniach te mordy solidarnosciowcow, co dzis sie ulokowaly w PiS i robia burde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobby_b Panie Piotrze zycze szczescia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 14:01 ...bo będzie Panu teraz potrzebne:) Któż z nas nie popełniał błędów? Szczególnie w wieku 26 lat? Idźmy do przodu co było to było :) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Nie zrozumieja, ale wybaczą 26.10.10, 13:40 Nie zrozumieja. Tak jak nie mozna zrozumiec pobicia staruszki na ulicy, podpalenia kotu ogona, czy podlozenia inwalidzie nogi na chodniku. Ale wybacza, za szczere przyznanie sie - w przeciwienstwie do wiekszosci Panskich kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Nie zrozumieja, ale wybaczą 26.10.10, 14:56 bmc3i napisał: > Nie zrozumieja. Tak jak nie mozna zrozumiec pobicia staruszki na ulicy, podpale > nia kotu ogona, czy podlozenia inwalidzie nogi na chodniku. albo zgłoszenia się na ochotnika do mordowania tubylców w Iraku czy Afganistanie... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A jak myślisz, czy wyborcy zrozumieją polityczne 26.10.10, 16:27 prowokacje Jarosława K. oraz esbecką przeszłość jego tatusia i związaną z tym ochronę Jarka przed prześladowaniami w czasie stanu wojennego? Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Wyborcza jak zwykle broni SB-ków 26.10.10, 13:43 Cały artykuł, żeby opisać rozterki sercowe jakiegoś esbeka, to możliwe tylko w Wyborczej (albo w ś.p. Trybunie). Niniejszym ten pan zostaje uroczyście mianowany Autorytetem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t a tacy jak ty katolicy, JAK ZWYKLE IP: *.man.poznan.pl 26.10.10, 14:02 wybaczają im (nawet te wyimaginowane, czyli pozostające w większości) winy i nadstawiają drugi policzek. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: weź pigułki dziadek 26.10.10, 14:06 esbeków najchętniej widziałbym kopiących rowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: weź pigułki dziadek 26.10.10, 14:34 Re: three-gun-max Nienawiść opanowała Twoje serce. Czy za 30-40 lat tak samo będą oceniać pracowników UOP, ABW, CBA, SKW, AW- czyli nowych specsłużb? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhmmmzz SBcy do urzedow, pedofile do przedszkoli. IP: 156.17.123.* 26.10.10, 15:10 Tolerancyjnym trzeba byc i wybaczac bledy. Wyborcza mowi, pacholki sluchaja. I nie porownuj obecnych funkcjonariuszy do rezimowych mordercow. Dzisiaj sie nie zabija za poglady i nie morduje oposycji ... czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: weź pigułki dziadek 27.10.10, 12:21 czyzyk331 napisał: > Re: three-gun-max > Nienawiść opanowała Twoje serce. Czy za 30-40 lat tak samo będą oceniać pracown > ików UOP, ABW, CBA, SKW, AW- czyli nowych specsłużb? Mam nadzieję, że tak! No, może z wyjątkiekm AW i kontrwywiadu, reszta to policje polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Re: Wyborcza jak zwykle broni SB-ków IP: 195.117.118.* 26.10.10, 14:16 Cóz, może dla Ciebie:) Dobrze wiedzieć, że wszyscy inni zytelnicy to Twoim zdaniem idioci, którzy przecież na pewno od teraz zaczynają traktować tego Pana jako autorytet (mimo że w tekście nigdzie nie jest to dane do zrozumienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.net.pl 26.10.10, 13:46 Większość szczekaczy pominęła zasadniczy fakt - Żyto przeszedł pozytywnie komisję weryfikacyjną w 1990 roku, więc taką żałosną powtórką weryfikacji w wykonaniu bandy pryszczatych, internetowych frustratów na pewno straaasznie się przejmie :) Dzięki, Panie Piotrze, za Falubaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: 195.234.136.* 26.10.10, 14:03 znaczenie ma fakt, ze byl funkcjonariuszem SB a nie jakas tam komisja weryfikacyjna, jak przyznal, sam zdecydowal sie dolaczyc do SBeckiej bandy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontemplator07 Re: cenzura w internecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.10, 13:50 Suma wykrzykników świadczy, ze musisz sie wykrzyczeć tam gdzie możesz, to jest anonimowo. W życiu jesteś tchórzem albo zdajesz sobie sprawę, że w życiu tak drzeć mordy nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem 26.10.10, 13:51 idealny bohater dla gadzinowki, oni tam potrafia zrozumiec i pomoc kazdemu esbekowi, nawet najbardziej umoczonemu, co wiec tam jakis Zyla, swiat dopiero teraz sie do pana usmiecha, kto wie, moze w nastepnych wyborach prezydentura miasta, a potem hop do Stolicy, takich ludzi nowa wladza potrzebuje tam najbardziej, "ideowych", "spolecznikow", z "piekna" karta historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechia Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: 109.110.223.* 26.10.10, 18:11 SZCZYTEM GŁUPOTY BĘDZIE WYBRANIE SB-EKA KTÓRY NIGDY NIE MIESZKAŁ W ZIELONEJ GÓRZE I W DODATKU JEST TAK ZWANYM TRENEREM NA RADNEGO ALE W NASZYM SKANSENIE GŁOPOLI NIE BRAKUJE WIĘC SIĘ NIE ZDZIWIĘ JAK ZOSTANIE WYBRANY TO PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko;) Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.10, 13:55 rozumiem ze jak będac radnym weźmie łąpowke to pozniej tlumaczeniem bedą tez wzgledy socjalne????? z dala od takich ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarrrro wyborcza robi go bohaterem IP: *.bredband.comhem.se 26.10.10, 14:02 miljony polaków w 1988...nie mialo mieszkania... teraz Wyborcza robi z niego meczennika który martwi sie czy zrobi kariere polityczna, bo msciwi ludzie moga mu pamietac SB, to równie dobrze i kryminalisci powinni miec szanse startowac w wyborach, oni tez napewno chcieli polepszyc sobie byt i swoim rodzinom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zendi Re: Piotr Żyto: Byłem esbekiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 13:57 ja,śmieciu,nie zrozumiałem... Odpowiedz Link Zgłoś