Dodaj do ulubionych

Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Borata?

16.12.10, 11:58
A może tylko powinno pozwolić się na kąpiel w strojach wizytowych....

Najhigieniczniej byłoby jednak nago, po drodze obowiązkowa (niedominięcia myjnia a'la samochodowa, z wirującymi szczotkami z płukaniem wodą destylowaną aby nie powstawały zacieki ...)
Obserwuj wątek
    • bukolanka Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Borata? 16.12.10, 12:22
      A czemu nie w długich spodniach ? Moja wdzięczność była by dozgonna gdyby wprowadzono jeszcze zakaz pływania z rozpuszczonymi długimi włosami.
      • Gość: sss czepka na długie włosy i nakaz zmycia makijażu! IP: 62.233.200.* 16.12.10, 15:26
        długie włosy pływające w wodzie - koszmar. tłusta lepiąca się woda za babkami które umalowały się idąc na basen - koszmar. Szorty ? nie wiem słyszałem o sytuacjiw józefowie gdzie radny zderzył się ze "zgubą" gościa płynacego w szortach przed nim (kupą) - argument o używaniu tych samych szortów do gry w piłkę, jazdy na rowerze a potem do pływania na basenie do mnie trafia.
        • Gość: romek wow no przeciez to kraj idiotow zarzadzajacych bas IP: 203.132.141.* 16.12.10, 20:42
          enami ten Jagielowicz to moze co najwyzej basen zarzadzac ale takim dla pacjenta
        • Gość: xs Re: czepka na długie włosy i nakaz zmycia makijaż IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.10, 23:39
          długie włosy pływające w wodzie - koszmar. tłusta lepiąca się woda za babkami które umalowały się idąc na basen - koszmar. Szorty ? nie wiem słyszałem o sytuacjiw józefowie gdzie radny zderzył się ze "zgubą" gościa płynacego w szortach przed nim (kupą) - argument o używaniu tych samych szortów do gry w piłkę, jazdy na rowerze a potem do pływania na basenie do mnie trafia.
          ;;;;;;;
          pomysł fajny i zabawny
          przynajmiej ludzie wtedy na basenie mieli troche ubawu:)))))))))
          ale tak w sumie to się z tobą zgadzam.
          patrząc na podejście co niektórych to cóż....no comments
          • Gość: gogo Re: czepka na długie włosy i nakaz zmycia makijaż IP: *.kava.lt 17.12.10, 09:13
            dlugie, rozpuszczone wlosy, makijaz i perfumy!, ktore tak jada, jakby byly wylane tuz przed wejsciem do wody; moze to zamiast pierwszego prysznica?!!! -te laski powinny byc pytane czego szukaja na basenie...
      • Gość: spartann Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: *.lo14.wroc.pl 17.12.10, 11:12
        dlaczego oni maja na sobie te stroje w barwach falubazu ?
    • panbies Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Borata? 16.12.10, 13:59
      A ratownicy w jakich gatkach tam łażą??
      Powinni być wzorem do naśladowania!
      • Gość: Pływak Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: 109.110.223.* 16.12.10, 14:17
        Kto to jest ten Jagelowicz ? Dlaczego wprowadza jakies staromodne przepisy ? Nie jest na prywatnym basenie tylko w miejskim, za ktory mieszkancy płacą w swoich podatkach. Jego pensja też zapewne idzie z miejskiej kasy ?
        • Gość: romek chyba o to durniowi chodzi zeby jak najmniej ludzi IP: 203.132.141.* 16.12.10, 21:07
          chodzilo i zeby mial basen dla siebie i dresiarstwa i kilku lasek z makijazem
          Wpuszcza z makijazem a w szortach nie
      • Gość: ona Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 17:20
        Hehe zgadzam się! Ratownicy wskakujcie w srtój Borata :D
    • xoxim Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Borata? 16.12.10, 14:37
      ... szkoda, ze na waleta nie zorganizowali happeningu ;)
      a na powaznie, niech beda konsekwentni skoro babki moga w stringach to dlaczego w boratach nie ;p
      w takich stringach to jest tak samo 'higieniczne' jak w szortach, gdzie osbyt zakrywa tylko pasek.
    • Gość: bzdura Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: 80.48.6.* 16.12.10, 14:37
      .... troche zaufania do obywatela poprosze.... idac tym tokiem myslenia mozemy dojsc do wniosku ze basen trzeba zamknac bo przeciez ktos moze wejsc brudny, ktos ma schorzenia skorne, a dziecko moze po prostu nafajdac w nawet obcisle gacie.... co z ludzmi sikajacymi do rur od slizgawek, co z ludzmi ktorych nogi i pachy cuchna juz od tygodnia... co z tymi ktorzy sie spoca niemilosiernie i kobietami z comiesieczna przypadloscia??? czy czasem pan J. nie bawi sie w prymitywnego ksieciunia na stoleczku, ktory jak powie ze nie pada to nie pada do cholery, nawet jak leje!
      • angielski_kochanek Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora 16.12.10, 16:46
        Zgadzam się w 100% - kąpałem się już w wielu miejscach na świecie i nigdzie nie było podobnych "przepisów". No ale cóz, jaki Grajdół tacy kierownicy i ich przepisy...

PS. Nawet jak ktoś wlezie w gaciach z lasu, to system filtrowania i oczyszczania wody powinien być na tyle sprawny, że po paru minutach nie powinno być śladu. Plus ewentualnie "pool boy" (czyli po grajdołowemu pan Józek) bierze siteczko i zapier...a. No ale to podniosłoby koszty...
    • Gość: zapieta pod szyje Re: Kąpiel w szortach zabroniona! IP: *.range109-153.btcentralplus.com 16.12.10, 15:04
      w UK sa specjalnie ustalone godziny na basenach, wylacznie dla kobiet, muzulmanki przychodza na basen i do wody wskakuja w legginsach, koszulce z krotkim rekawem i kostiumem kapielowym zalozonym na wierzch. to dopiero jest widok...
    • darino a jeżeli panowie jeździli w slipach na rowerze ? 16.12.10, 15:21
      To już można ? Woda nie robi się mętna ?
      To nie jest kwestia zakazów, tylko promocji pewnych nawyków higienicznych.
    • zacisze1 Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Borata? 16.12.10, 15:27
      "Podobny zakaz obowiązuje także m.in. w aquaparkach w Bydgoszczy i Tychach."
      Mieszkam w Bydzi ponad 40 lat i o aquaparku w Bydgoszczy nie słyszałem. Chyba, że o planach budowy.....
      Być może autor miał na myśli zwykły basen z rynną?
      • Gość: nemo Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: *.150.138.210.internetia.net.pl 16.12.10, 16:07
        auqapark w tychach też ma być dopiero za trzy lata.... narazie jest jeden mały basen kryty i to wszystko. widocznie autor artykułu patrzy głęboko w przyszłość....
    • martaurb Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Borata? 16.12.10, 16:48
      Aquaparku w Bydgoszczy i Tychach nie ma, za to zakaz plywania w luznych kapielowkach jest, przynajmniej we Francji mezczyzni tez musza miec przylegajace slipy. Tlymacza to tym, ze niektore nacje pod tymi luznymi szortami ma zwykla bielizne w ktorej chodzi caly dzien
      • Gość: pandada Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 16.12.10, 17:03
        tak tłumaczą? że nacje chodzą? To niech ustawia jakiegoś eksperta od badania proporcji czaszek i nie wpuszczają tylko tych, co mają narodową tradycję ukrywania pod szortami całodziennych gatek.
        • Gość: popieram "bzdurę" Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.10, 17:46
          Do Mieszkańców, Pana Prezydenta Kubickiego, Pana Jagiełowicza i do Redakcji.

Uważam akcję chłopaków z Boratem za bardzo, bardzo potrzebną i pożyteczną. DZIĘKUJĘ! Już od dawna myślałem o napisaniu do redakcji bowiem zdecydowanie uważam, że należy wprowadzić zmiany na zielonogórskim basenie mimo zapewnienia pana Jagiełowicza, że przepsiu nie zmieni.

Otóż od otwarcia basenu nie byłem na nim ani razu mimo wielkiej chęci. Nikt i nic nie zmusi mnie do zakupu w przybasenowym sklepie obcisłych slipek bo ktoś wprowadził przepis ograniczający moją wolność wyboru. W całym cywiliozowanym świecie NIE MA TAKIEGO OGRANICZENIA!!! Wystarczy odkopać z archiwum tygodnika "Polityka" wywiad ze znanym stylistą Jacykowem na ten temat. Mówił on w tamtym artykule, że jest największą wioską noszenie na plażach i basenach obcisłych gaci przez facetów. Na świecie już dawno tegoż się nie praktykuje. Dodał, że w przedziwnej krainie jaką są USA grozi nawet grzywna za stringi i obcisłe galoty u facetów na plażach. Przede wszystkim w grę wchodzą kwestie estetyczne i higieniczne. Raz, że jądra, prącie i pachwiny bardziej pocą się w obcisłym lateksie a dwa, że widoczne są w całej okazałości w obcisłym materiale.

Od siebie dodam, że pan Jagiełowicz traktuje ludzi jak bandę brudasów przywołując przykład rowerzystów. Zwłaszcza tych w szortach. Pomijam już fakt, że ciężko jeździć w szortach na rowerze, panie Jagiełowicz, w okresie jesienno - zimowo - wczesno wiosennym (a więc przez większą część roku w Polsce). Tak wiec pana argument (bardzo dyskryminujący rowerzystów chcących się wykąpać) sprawdza się jeno w trzech-czterech gorących miesiącach w tym kraju. Z założeniem, że wszyscy rowerzyści to brudasy wskakujący do basenu w tym w czym jeżdżą. Resztę trafnie ujął internauta o nicku "bzdura". Cytuję:

.... troche zaufania do obywatela poprosze.... idac tym tokiem myslenia mozemy dojsc do wniosku ze basen trzeba zamknac bo przeciez ktos moze wejsc brudny, ktos ma schorzenia skorne, a dziecko moze po prostu nafajdac w nawet obcisle gacie.... co z ludzmi sikajacymi do rur od slizgawek, co z ludzmi ktorych nogi i pachy cuchna juz od tygodnia... co z tymi ktorzy sie spoca niemilosiernie i kobietami z comiesieczna przypadloscia??? czy czasem pan J. nie bawi sie w prymitywnego ksieciunia na stoleczku, ktory jak powie ze nie pada to nie pada do cholery, nawet jak leje!

Mam nadzieję, że słowa pana o nicku "bzdura" (jak i inne głosy) trafią do papierowego wydania Gazety Wyborczej Zielona Góra a więc i przed oblicze radnych i pana Prezydenta. Myślę, że nad panem Jagiełowiczem są jeszcze rajcy właśnie i nasz włodarz pan Kubicki. Są również sponosorzy basenu i inwestorzy, którym zależy na klientach. Myślę, że spokojnie, BARDZO SPOKOJNIE, można mieć w plecaku szorty do kąpieli, które zakłada się tylko na czas kąpieli. Tak postępuję od lat na basenach na Wyspiańskiego, w Drzonkowie (gdzie pan Jagiełowicz szefował), w Polkowicach czy w Lesznie. I tak jak napisał pan "Bzdura" - więcej zaufania do Klientów a mniej restrykcji i dyskryminacji.

Póki co CRS-basen ma jednego klienta mniej (od początku) czyli mnie. Właśnie ze wględu na gacie. Mam nadzieje, że redakcja pociągnie temat dalej.

Z wyrazami szacunku i z imienia i nazwiska
          Marek Sielicki
          • Gość: Marek Sielicki Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.10, 18:06
            Przepraszam w moim liście wkradł się błąd. To ratownicy mówili o rowerzystach kąpiących się w szortach z jazdy rowerowej a pan Jagiełowicz wspomniał o ogólnych przypadkach osób kąpiących się w szortach, w których przyszli. Obie wypowiedzi uważam zresztą za bardzo nietaktowne traktujące, z założenia, wszystkich odwiedzających basen w szortach jako brudasów. Liczę na zmiany!
          • nicalbonic Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora 16.12.10, 23:42
            Jacyków - nie denerwujcie mnie, nie mam siły tłumaczyć, po skrócie - debil znany z tego, że jest znany, porozmawiajmy o Joli Rutowicz - jest milsza, szczersza i kompetentniejsza;).
            Co do tego w jakim ubraniu czy bez jakiego ktoś ma móc / nie móc się kąpać na basenie - dla mnie jako homoseksualisty w szczególności bym się cieszył gdyby wszyscy atrakcyjni dla mnie mężczyzni byli nago, w przypadku szortów - jak ktoś chce niech ma, mnie się to nie podoba bo mało krocza można zobaczyć, a że woda się zabrudzi - trzeba wywąchać i wymacać każdego w szortach przy wejściu na halę basenową - składam podanie do pracy.
    • Gość: ona Łołołiło to lubię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 17:19
      Taki strój powinien być dla panów obowiązkowy! Oczywiście tylko dla zgrabnych panów :D
      • Gość: LUCY in the sky Re: Łołołiło to lubię! IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.10, 19:20
        Ale ciacha!!!!!!! replay, replay please Brawo chopaki
        • Gość: :) Re: Łołołiło to lubię! IP: 80.48.6.* 16.12.10, 19:36
          Ale ale. W kąpielówkach w lecie też chodzi się przez większość część dnia po dworze. Czy plaża nad takim Bałtykiem to nie dwór? Ba sądzę, że przez bliższe przyleganie do części intymnych kąpielówki są mniej higieniczne niż luźne galoty, nawet z paczką mocnych w kieszeni. Myślę, że najhigieniczniejszym sposobem byłoby ustawienie automatów zaopatrzonych w ceratomajtki, czepki foliowe i rękawice lateksowe.
          A przed Boratem Red HOt Chili Peppers występowali na koncertach ze wstydem odzianym w skarpetkę.
          • Gość: Endil Re: Łołołiło to lubię! IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 16.12.10, 21:13
            > Czy plaża nad takim Bałtykiem to nie dwór?

Oczywiście, że nie. Co ma wspólnego plaża z dworem? Plaża jaka jest każdy widzi, a dwór to może być albo królewski albo... "Wśród takich pól przed laty (...) stał dwór szlachecki, z drzewa lecz podmurowany..."

Więc "wśród pól" - jak najbardziej, ale nie na plaży!
          • zbyszek.bejach Re: Łołołiło to lubię! 17.12.10, 09:16
            Gość portalu: :) napisał(a):

> A przed Boratem Red HOt Chili Peppers występowali na koncertach ze wstydem odzi
            > anym w skarpetkę.
            A czy to że masz fiuta to wstyd
    • mic_rophon Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Borata? 16.12.10, 19:58
      Basen - to jeszcze, ale w ub. roku widziałem biegacza na pólmaratonie w Poznaniu, odzianego w strój Borata. Półmaraton jest w marcu, było jakieś 8 stopni... ;)
    • pathos_phobos Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Borata? 16.12.10, 20:08
      Problem w tym,że w cywilizowanym świecie przed wejściem na basen rozbiera się do naga i kąpie ciało,również "tam".I na saunę wchodzi się nago,a nie w gaciach z basenu.
      • Gość: kolarz Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: 178.56.114.* 16.12.10, 21:04
        Z tego co mnie wiadomo większość rowerzystów jeździ w obcisłych gajtlach a nie jakiś szortach. To raz.

Za Borata chłopaka szapo i szacun dla Was! Takie osoby chciałbym do Rady Miasta! To dwa.

Trzy to nie pamiętam.

A cztery to ciekawi mnie czy pany ratowniki z Sulechowskiej piorą codziennie po tyrze swoje szerokie szorty? Czy bez mycia jak kufajkę zapinają na fallusa swą szort-kufajkę i idą ratować morale gości basenu przy Sulechowskiej ?
      • Gość: obserwator Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: 81.219.166.* 16.12.10, 23:12
        Nago to sobie wchodź do sauny w swoim domu. Ja nie mam zamiaru oglądać genitaliów obcych ludzi!
        • pathos_phobos Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora 20.12.10, 13:02
          To się kąp we własnej wannie,a nie w basenie.Przynajmniej będziesz trzymał swoje bakterie,grzyby,niemyte genitalia i resztki kału w okolicach odbytu we własnej wodzie,a nie odmaczał to publicznie.
      • Gość: gogo Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: *.kava.lt 17.12.10, 09:05
        W "cywilizowanym swiecie" wszedzie, gdzie, na terenie aquaparku, jest sauna finska, wchodzi sie w stroju kapielowym z recznikiem;
        W "cywilizowanym swiecie" przy saunach sa tez laznie - tam tez proponujesz wejsc bez stroju?
        W "cywilizowanym swiecie" chodzi sie na basen nawet w luznych szortach-byle to nie byly szorty w kolorze czerwonym-tylko wtedy sa mezczyzni PROSZENI o zmiane, by nie mylic ich z ratownikami
        Oczywiscie sa miejsca, gdzie jest mozliwosc skorzystania tylko z sauny-tam faktycznie wszystko jest przystosowane pod to bys mogl(a) chodzic w samym reczniczku, ale...to juz inna sprawa
        gdzie Ty bywasz w tym "cywilizowanym swiecie"? hee?
        • miss_beton Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora 17.12.10, 10:03
          w cywilizowanym kraju, nieskażonym katolicką propagandą, gdzie nagość ludzka nie budzi zawstydzenia/wstrętu/przerażenia/niezdrowej ekscytacji (no tak, jak nie jest się oswojonym z widokiem nagiego ciala, choćby własnego, to inne gołe ciało wprawia w zakłopotanie) do sauny wchodzi się z ręcznikiem/prześcieradłem, które kładzie się na ławeczkę by na nich leżeć/siedzieć nago. Pod prysznic idzie się nago, po czym wraca do sauny. Podobnie nago bierze się przysznic przed i po (!) wejściem do basenu pływackiego. Nikt nagością nie epatuje, nie wystawia na podziw swoich klejnotów i nikt na nikogo sie nachalnie nie gapi. Inna sprawa, że często spotyka się oddzielne sauny dla mężczyzn i kobiet, choć np. w naszym studenckim centrum sportowym była sauna koedukacyjna i jakoś nikt się nie oburzał. A ten cywilizowany kraj to Czechy, tak blisko / a taka przepaść cywilizacyjna.
          • pathos_phobos Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora 20.12.10, 13:00
            Dokładnie.W Czechach są napisy TYLKO PO POLSKU!!!,że z sauny korzysta się nago.Do sauny fińskiej można siedzieć w ręczniku,ale do parowej wchodzi się nago,przy wilgotności 100% cały ręcznik robi się mokrą szmatą w ciągu chwili.Jeśli ktoś się wstydzi,to mu zostaje termofor pod pierzynką.
            • miss_beton Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora 22.12.10, 17:33
              dzieki za poparcie, czytajac niektore posty (typu nie chce, by moje dziecie ogladalo genitalia obcego czlowieka) zaczelam sie obawiac, ze moze jednak jestem zboczona.. ale nie, uff, to tylko normalnosc.
    • adamowski1 Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Borata? 16.12.10, 23:14
      Jak dla mnie to głupie tłumaczenie,jeżeli ktoś nie dba o higienę to nie ma znaczenia w czym wejdzie do basenu.Brud ima się zarówno szortów jak i kąpielówek,najlepszym rozwiązaniem byłby obowiązkowy prysznic przed wejściem na basen.
      • Gość: Marianna popieram zakaz noszenia niechlujnych szortow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.10, 23:50
        A ja popieram zakaz wlazenia do basenu w szortach. To, ze pan Jacykow uwaza, ze obcisle slipy sa niefajne i w USA chodzi sie w wielkich galotach, to nie jest dla mnie zaden argument, a pan Jacykow to zadna wyrocznia. Obrzydliwe sa majtajace pantalony zbierajace wszystkie brudy i moczace sie w wodzie, w ktorej ja tez siedze. Fuj! Facetom ciagle cos wypada z tych "spodenek" - zapalniczki, papierochy, portfele. I wszystkie te syfy taplaja sie w basenie. Oczywicie basen to nie sterylna osobista wanna, i musze sie liczyc z roznymi nieczystosciami plywajacymi wraz ze mna, ale jesli mozna to zminimalizowac to wlasnie obcisle majtki zamiast luznych galotow sa przyczynkiem do tego.
        • Gość: gosc LA Re: popieram zakaz noszenia niechlujnych szortow IP: *.itt.com 17.12.10, 00:55
          Marianna, faceci wUSA na basenach nie maja majtajacych sie galotow , tylko dosyc zgrabne dluzsze spodenki , nigdy tez nie widzialem zeby ktos cos nosil w kieszonce, papierosow tu sie nie pali wiec i na ma zapalniczek.
          W dalszym ciagu brak kultury Polakow powoduje wprowadzanie takich przepisow niespotykanych nigdzie poza Polska
    • zbyszek.bejach Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Borata? 17.12.10, 09:07
      Głupi palant ten Jagielowicz. Ma tak być bo ja tak chcę. A dziewczyny niech chodzą w stringach bo mi sie tak podoba. Zapewne ich widok realizuje potrzeby seksualne pożal się Boże Jagielowicza. Strój na basen musi być czysty. I to jedyny rozsądny wymóg.
    • mppmpp Brawo za Borata! Szacunek! Tak 3mać! 17.12.10, 09:16
      A co do szortów.
      To wolałbym, żeby zmusić różnych brudasów do mycia się przed wejściem do basenu, Czasem idzie na wymioty jak się widzi spoconych ludzi prosto z drogi wskakujących do basenu. Wstyd!
    • Gość: ss Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 09:30
      moze ten co wprowadzil zakaz to jakis pedzio?
    • Gość: Gaweł Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: 213.25.16.* 17.12.10, 10:08
      Z tego co wiem, to w obcisłych gaciach można chodzić cały rok, więc jeżeli ten homoś tak dba o higienę, to obcisłe gacie są większym zagrożeniem epidemiologicznym. Ale oczywiście tu nie o to chodzi, ale o oglądanie wyeksponowanych męskich genitaliów pod obcisłymi slipami.

Ratownicy też kłamią, tekst: "w wakacje panowie wchodzili na obiekt w tych samych spodenkach, w których jeździli po lesie na rowerze. Woda stawała się mętna - opowiadają ratownicy." - jest KŁAMSTWEM, gdyż na wakacje także nie można było wchodzić w szortach kąpielowych. Wypraszano w takowych od początku tego basenu.
    • kefasp Prymitywni ludzie wprowadzają prymitywne zakazy 17.12.10, 10:26
      Podobnie w prymitywny sposób rozumują w aquaparku w Pile. Tam także kąpielówki muszą być przylegające i obcisłe.
      Co jest przyczyną takiego ograniczenia umysłowego ?
      Może to kwestia braków w wykształceniu lub predyspozycja do absurdów.
    • frycii Nie 'na calym swiecie' bo we Francji tez nie mozna 17.12.10, 15:29
      We Francji tez sie nie mozna na basenie kapac w szortach. Ale pilnowanie co do samych szortow to absurd. Ludzie przynosza pilki i inne dmuchane badziewia, ktore niewiadomo gdzie sie wczesniej walaly, a przede wszystkim nie biora prysznica przed kapiela. Kolezanka z Rosji opowiadala, ze tam na basenach sa (byly?) laziebne, ktore przed wejsciem na basen sprawdzaly amatorow kapieli palcem na kostkach, za uszami i na plecach czy brud sie nie walkuje :) Drastyczne...
    • Gość: gosc Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.12.10, 16:11
      ja bym proponowal w krawacie , jak wiadomo klient w krawacie jest mniej awanturujacy sie
    • mahomen Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Borata? 17.12.10, 22:34
      KOCHANI....Ale czy wy naprawde nie widzicie PRYMITYWIZMU ARGUMENTACJI p.dyrektora??? PRZECIEZ W OKRESIE ZIMOWYM NIKT W SZORTACH PO ULICY NIECHODZI!!! A wiec??? DLACZEGO W ZIMIE NIE MOZNA SIE W SZORTACH KAPAC??? p.dyrektorze??Chodzi o to zeby ludzie kupowali kapielowki w basenowym sklepie!!! I niech pan napisze ze nalezy sie kopac w slipach albo w obcislych spodenkach !!! GDYZ MOGE PANU UDOWODNIC ZE SZORTY TEZ PRZYLEGAJA DO CIALA !! Jak pan nie uscisli tej informacji to ja takze od nastepnego razu kapie sie w bermudach...bo one na 1000% przylegaja do ciala...i niech pan mi sprobuje udowodnic ze jest inaczej!! A boratowcy,,,pomysl superowy zeby tepic idiotyczne zarzadzeni!! A jeszcze jedno nich lepiej ratownicy uwazaja co mlodzi ludzie wyrabiaja na balonie TAM TO JEST DOPIERO ZAGROZENIE WYOADKOWE,,,a nie luzne szorty!!!
      • Gość: Kał Naturalny Re: Kąpiel w szortach zabroniona! A w stroju Bora IP: *.olsztyn.mm.pl 17.12.10, 22:50
        a ja nie chodze na baseny (nad jeziora,morza też) bo sie brzydzę tej oszczanej i osranej wody.
    • seks-pir Jagiełowicz ma rację 18.12.10, 01:28
      Basen jest dla rodziny. [grupa docelowa]
      Rodzina to tata, mama, dzieci.
      Rodzina to wychowanie, to moralność, to estetyka.
      Rodzinie należy się ochrona przed ekstrawagancjami.
      Rodzinę należy chronić przed idiotami, gorszycielami, ekshibicjonistami, skandalistami, brudasami.
      Do pseudo-światowców z forum
      - niech któryś z odważnych spróbuje wyjść na kort tenisowy bez t-shirta w Chicago ;
      - gadanie jakoby w United Kingdom obowiązywały jednolite przepisy na basenie jest kłamstwem, regulaminy ustalają właściciele tj. samorządy lub osoby prywatne;
      - tylko niektórym prowincjonalnym idiotom z Polski wydaje się, że można latać z gołym tyłkiem przy osobach, które tego sobie nie życzą; robione były badania tego typu przed 20 laty w Niemczech i Skandynawii tj. krajach dosyć liberalnych obyczajowo i ok. 87-95% nie życzyło sobie oglądania na basenach publicznych osób ubranych i zachowujących się nieobyczajnie;
      • Gość: gryzli Re: Jagiełowicz ma rację IP: *.centertel.pl 18.12.10, 15:12
        Sam sobie zaprzeczasz przedmówco. Skoro oburzasz się na nieobyczajną goliznę to również nieobyczajne są fjuty na wierchu z jajami obleczone obisłym galotem. Zwłaszcza w stanie stójki. Małe dzieci może to zabić albo starców. Tak więc w UK niech sobie zarządzają jak chcą a w mej prowincjonalnej dziurze zielonej niech można sobie wybrać. Jak w przeważającej większości basenów.
      • Gość: abc Re: Jagiełowicz ma rację IP: 109.110.192.* 18.12.10, 20:45
        basen dla rodziny? samozwanczo tak uwazasz? basen jest dla ludzi. rodzine mozesz sobie zalozyc ty, jak masz z tym problem to idz na basen z niunia, a moze cos zalapie i za 9 m-cy bedziesz mial niespodzianke
        nie umoralniaj, co to jest rodzina, jakies wychowania, ekstrawagancje... znalazl sie typ.
        chron swoja rodzine, najlepiej jak bedziesz sie kapal z synem w wannie, a jeszcze lepiej gdyby sie nie wywrocil bo duzo wody, to niech sie trzyma twojego kijka.
        nie badz brudasem. kap sie czesto i gesto.
        kort tenisowy? moge nawet w garniturze grac i kto mi zabroni? chicago? a basen to chicago? jest utrzymywany z moich pieniedzy, a ja place wiec wymagam. moge miec swoje zdanie.
        a te badanie to sobie wsadz. zrobili w Niemczech i Skandynawii i co? i mozna sie kapac w szortach...
        idz sie lecz. salut.
      • Gość: ateista Re: samoobrona....rodziny IP: *.netdrive.pl 19.12.10, 08:27
        Szanowny panie...o przepraszam "światowy inteligencie"radzę samemu się zbadać ..polecam tatę Rydzyka .
      • Gość: Matka Re: Jagiełowicz nie ma racji IP: 109.110.223.* 20.12.10, 23:24
        Ten Pan J. nie ma racji.
        • Gość: ele moje uwagi ! Re: Jagiełowicz nie ma racji IP: 109.110.223.* 21.12.10, 08:51
          Po co tyle krzyku o stroje ? zeby ci faceci tyle czasu poswiecali na wprowadzenia ordynacji jednomadatowej to bym zrozumiał ! a tak mysle ze to temat zastepczy ! by motłoch miał sie czym zając !!
          a te stroje na zdjecu to chyba pederasci dla pederastów zaprojektowali ! fuj ! ochyda !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka