Dodaj do ulubionych

Karierowicz - Nesterowicz ?

21.08.11, 18:52
Ciekawa jestem, jak dalej potoczy się kariera Pana Dyrektora wszystkich imprez w Zielonej Górze. To znaczy wszystkich, w których da się utopić publiczne – czyli nasze – pieniądze, i skierować je we właściwym kierunku – do Radia Zet. Dziwne, że jeszcze nikomu nie przyszło do głowy tego sprawdzić, dlaczego wszystkie imprezy w mieście obsługuje ta sama firma. A nawet dwie, bo wcześniej Radio Eska, nie bez powodu zresztą.
Więc ja zadam publicznie pytania, i mam nadzieję, że dziennikarze wykażą się starannością, i znajdą na nie odpowiedzi:
1.Dlaczego od kilku lat prawie wszystkie imprezy w mieście są organizowane przez tych samych ludzi z Warszawy – najpierw Radio ESKA, potem Radio ZET ? Czy ma to związek z tym, że Pan Dyrektor Nesterowicz prywatnie zna się z p. Mariuszem Woźniczką, który najpierw robił duże koncerty z ESKĄ, a teraz z ZETKĄ ? I czy to, że często razem imprezują alkoholowo w Warszawie, ma jakikolwiek wpływ na to, że bez przetargu miejskie pieniądze jadą do jednego człowieka ?
2.Czy w związku z tym p. Nesterowicz otrzymał – osobiście lub przez rodzinę – dodatkowe wynagrodzenie w formie prowizji od ESKI lub ZETKI ? Tego typu firmy płacą od 10 do 20% wartości zlecenia dla tych, którzy je przynoszą. I jeżeli p. Nesterowicz przyniósłby zlecenie od prywatnej firmy, to niech zarabia i miliony. Ale jeżeli są to pieniądze publiczne, to nie ma prawa wziąć ani złotówki, bo to już byłaby korupcja.
3.Idąc dalej tym tropem, czy to prawda, że p. Nesterowicz kupił niedawno mieszkanie w Zielonej Górze bez konieczności zaciągania kredytu ? Jeżeli tak, to może dziennikarze ruszyliby cztery litery i to sprawdzili, czy przypadkiem nie były to pieniądze z naszych podatków, po drodze wypłacone za zlecenia z miasta ? Podobnie z samochodem - niedawno p. Nesterowicz kupił VOLVO S60, które nie kosztuje 5 czy 10 tysięcy złotych. Czy to przypadkiem nie my je kupiliśmy dla p. Dyrektora ?
4.Czy to prawda, że p. Nesterowicz, w nagrodę od Radia ZET pojechał w zimie na Zanzibar ? I znowu nic nie mam do tego, jak i gdzie ktoś wypoczywa, ale jeżeli była to nagroda za przywiezienie kilku milionów z budżetu naszego miasta, to Prezydent takiego pracownika powinien natychmiast wykopać z urzędu, bo to też inna forma korupcji. Jeżeli p. Nesterowicz rzeczywiście tam pojechał, niech przedstawi rachunki, że sam zapłacił za wyjazd, a nie że był to wyjazd w nagrodę za pieniądze z miasta – czyli nasze. Chyba, że wpisał ten wyjazd do rejestru korzyści, bo jego wartość znacznie przekracza ustawowy próg korzyści nie rejestrowanej.
5.Czy ktokolwiek z dziennikarzy wreszcie policzy, ile pieniędzy poszło do firm p. Woźniczki ? Bo z moich informacji, że tylko w ubiegłym roku „wypłynęło” ponad 2,5 miliona – otwarcie basenu, Festiwal Piosenki Rosyjskiej i Winobranie. Tak nawiasem mówiąc, jeżeli muzyka na WInobraniu w zeszłym roku kosztowała prawie milion złotych, czyli dwa razy tyle, co poprzednie całe Winobranie, a na koncertach, oprócz pierwszego dnia, bawiło się po kilkadziesiąt osób, to jasno widać, na co poszła „górka”. W tym roku już wydaliśmy jako miasto pewnie z pół miliona na koncert pod basenem i ponad milion na Festiwal, zobaczymy, ile wyniesie muzyka na Winobraniu, którą pewnie znowu „zrobi” – czyli odwali – Radio ZET. Ważne, że kasa popłynie we właściwym kierunku.
6.Czy ktoś zada p. Nesterowiczowi pytanie, dlaczego najpierw miasto robiło koncerty z ESKĄ, a gdy p. Woźniczka przeszedł do ZETKI, nagle zaczęło bardziej kochać inne radio ? I już miastu nie podobały się imprezy ESKI ?
7.Czy to prawda, jak słyszałam, że p. Nesterowicz publicznie się chwali, że ma swoją firmę w Warszawie, a jeśli nie będzie chciał pracować w Zielonej Górze, to w Radiu Zet przyjmą go z otwartymi rękami ? Bo to też o czymś świadczy.
Czekam, aż któryś z dziennikarzy się odważy i publicznie zada te pytania, aż do uzyskania prawdziwych odpowiedzi. Ktoś, kto się nie boi Prezydenta i p. Nesterowicza. Uważam, że jeżeli tylko jeden z tych punktów się potwierdzi, to Prezydent powinien podziękować za współpracę p. Nesterowiczowi – dla czystości sytuacji. gdyby p. Nesterowicz miał odrobinę honoru, to powinien sam się podać do dymisji - a jestem przekonana, że ma za co.
Obserwuj wątek
    • Gość: mario Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.aster.pl 21.08.11, 19:25
      ciekawa diagnoza.Ten pan kiedyś pracował na swoim?
      • Gość: BiedaBiznesmen Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.11, 19:46
        Coraz ciekawiej robi sie w tym miescie - prezesowi klubu sportowego zarzuca się (może nie wprost ,ale...) wyprowadzanie pieniedzy miejskich do prywatnej kieszeni.....najblizszemu pracownikowi prezydenta zarzuca sie korupcje ....czyżby tylko ryba nie brała? a cala reszta to jedno wielkie bagno? a ponoc za nasze podatki zatrudniona jest w randze ministra niejaka Julia Pitera -moze ruszy szanowną żope i sprawdzi te" pytania" wobec bylo nie było waznych postaci w naszym miescie....ja nikomu nie zazdroszcze ,ale jednoczesnie słysze ,ze prezio wespoł z radnymi funduje mi od 1 stycznia znaczacą podwyzke podatku od nieruchomosci i jakoś serce mnie boli jesli pójdzie ona na kolejne Volvo jednego pana czy ogromna pensje drugiego.....
        • Gość: w69 Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.aster.pl 21.08.11, 20:17
          easy tom.Najpierw ustosunkuj się:)
          • Gość: abc Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.11, 21:50
            No, no jeśli(!!!) to prawda to niezły skandal się szykuje. Aczkolwiek wątpię by jakiś dziennikaż miał jaja by temat poruszyć. Wiadomo... Jeśli to bujda, no cóż autor będzie musiał to odszczekać. Czekamy z ciekawością na ciąg dalszy...
      • Gość: baca Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.11, 08:27
        ten pan nigdzie nie pracowa ł tulko od 5 lat wchodzi w d.... kubickiemu i tak razem się wiozą
    • Gość: zielonogórzanin Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.180.39.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.08.11, 21:55
      czyżby porzucona kochanka się mściła????
      • Gość: kiler Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.11, 08:34
        to żona
      • Gość: lipka Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.11, 16:44
        teraz rozumiem,dlaczego hymnem winobrania nie było;HEJ,WINOBRANIE,a discopoloweZONO MOJA,,,,,,w srodku miasta puszczana przez stoisko od rana do .....
    • Gość: Dokładny Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.11, 08:10
      Bez przesady na mieszkanie chłopak ma kredyt wystarczy sprawdzić oświadczenie majątkowe
      • Gość: ele moja uwaga ! Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.aster.pl 22.08.11, 09:31
        Za takie pytania Leppera w sejmie ! Lepper został oskarżony i dostał wyrok !

[ mysle ze to jest kontratak by ochraniac Dowhana i jego podobno wysokie zarobki w Falubazie !!!! ] gdy podobno społecznie pracował na rzecz klubu !!!!

Dziś w Polsce pod rzadami żydo-chazrskiej mafi pojecie NARÓD jest zaciekle zwalczany !
        • Gość: Wielki Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: 212.109.132.* 22.08.11, 10:40
          Zemsta byłej Kochanki ......!!! Hehheheeh......! Zostałaś sama .....? Boli co ? Tomku głowa do góry , kobiety już takie są , zostawisz takie coś .........i zacznie Cię szkalować ! Kobieto weż się za robotę , a nie oczerniaj byłego .....!!! Bagno ...to nie jest kobieta , to .......?!
          • Gość: Katasi Wielka 1 Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 10:46
            Eeee Wielki . Nie zachowuj się jak nowy kochanek i bądz mężczyzną, a nie trokami od kaleson.
    • Gość: zx Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.aster.pl 22.08.11, 15:55
      Ciekawe co na te rewelacje jego kolega a zarazem pracodawca Kubicki? GW powinna zająć się tą sprawą.
      • Gość: lenin Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 21:58
        Typowy człowiek polskiej pseudolewicy dbający przede wszystkim o swoje i partyjne interesy. Poza tym wybraliście menagiera i jego ekipe, więc płaczcie teraz i zgrzytajcie zębami, możeci im naskoczyć teraz.
    • Gość: Moscow Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.aster.pl 23.08.11, 21:20
      A tutaj inne wyczyny Neterowicza
      www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091104/POWIAT16/104466672
      zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35182,7290705,Drogie_podroze_Tomasza_Nesterowicza_do_stolicy.html
      • Gość: Left Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.aster.pl 24.08.11, 08:57
        No proszę.CZŁOWIEK LEWICY:(
        • Gość: bodzio Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 09:54
          CZŁOWIEK LEWICY.
          Więcej na lewo...
          • Gość: ele uwaga ! Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.aster.pl 24.08.11, 16:51
            To skandal! Ja sie domagam reakcji ze strony prezydenta Kubickiego !!
            • Gość: ele sprostowanie Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.aster.pl 24.08.11, 18:02
              ele z godziny 16,51 to fałszywka ! to prawdopodobnie mosiek [ smierdziel ] ja osobiscie nie domagam sie reakcji prezydenta ! bo uważam ze to nagonka by odwrócic uwage od Dowhana i jego zarobków w Falubazie !!!!

Kto wymyslił rurope multi-kulti ? i po co !
              • Gość: ele prawdziwy! Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.aster.pl 24.08.11, 19:36
                chazar ele z godziny 18,02 to fałszywka !!! smierdziel !!!!
                ja prawdziwy ele osobiscie domagam sie reakcji prezydenta na ten wpis!
                • Gość: ele walczący !! Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 11:30
                  ele z godzin poprzednich to fałszywki ! ja jestem orginał nie mosiek [ smierdziel ] ja osobiscie domagam sie reakcji naszego prezydenta ! bo uważam ze walczę o sprawiedliwość i uczciwość !!!!

Kto wymyslił multi-kulti w urzędzie? i po co !
                  • Gość: do wszystkich Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 17:12
                    ele musi odejść!!!
                    • Gość: johny cash Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.aster.pl 27.08.11, 01:03
                      Nawet jeśli to była kochanka to i tak źle świadczy. Babie się nie gada o interesach no chyba, że ktoś się chce dowartościować lub mieć czym jej zaimponować.Ale prędzej czy później gadanie babie o interesach może człowieka zgubić. Zobaczcie co się stało z Tomkiem żużlowym mistrzem...
                    • Gość: F/uj/ 16 Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.aster.pl 27.08.11, 09:21
                      Bez Ele nasze forum byloby nudne. A co Cię tak w nim denerwuje ?? Jak tak się człowiek spokojnie zastanowi to w jego postach jest troszkę prawdy. Momentami przesadza,ale widocznie lubi momentami bawić się w ogrodnika. Ele ! Jest tak jak w życiu : masz przeciwników,ale i trochę tych co Ciebie rozumieją. Pisz zatem nie bacząc na wywody tej trójki z "centrum prasowego PiS-u".
                      • Gość: G/uj/ 21 Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 14:46
                        Co Ele ? Samouwielbienie ? Samozadowolenie ? Zaspokojenie potrzeb ?
                        Nie zrób sobie dziecka.
                      • Gość: do ele Re: Karierowicz - Nesterowicz ? IP: *.aster.pl 27.08.11, 16:43
                        Znowu F/uj?16 czyli załosny czlowieczku ele piszesz sam do siebie pod różnymi nickami.Nikt nie głaskał po główce jak byłeś mały?Raczej patrząc po wpisach to bili cię po główce. Nie chwalił? To trzeba samego siebie.Taka terapia.Masz tylko przeciwników, a tych trochę co cię rozumieją to ty sam jesteś.
                        • Gość: F/uj/16 Re: "Do ele " IP: *.aster.pl 27.08.11, 18:09
                          Skąd ty człowieku jesteś taki pewny , że ele nie ma zwolenników .Mało oglądasz transmisji np. sportowych gdzie na 2,3 sektory stadionowe rozciągnięte są flagi z napisami : precz z garbatymi nosami itp.Flagi te nie rozwieszają "wapniaki" , ale młodzi ludzie ,którzy przy okazji obrażają w niewybredny sposób wiadomo jaki naród. Niestety my Polacy podobno z mlekiem matki wypijamy nienawiść i dezaprobatę dla wszystkiego co związane jest z narodem ..... Przez szacunek dla Niego/narodu/ nie wymieniam jakiego. Także folguj troszkę z tymi "aforyzmami" pod adresem ele bo ja uważam , że mamy demokrację i kazdy z nas ma prawo mówić i pisać co mu się rzewnie podoba- oczywiście bez inwektyw i niecenzuralnych określeń.
                          • Gość: G/fuj/21 Re: "Do ele " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 18:32
                            A fuj i jeszcze kłamie.
                            • Gość: F/uj/16 Re: do G/fuj/21 IP: *.aster.pl 27.08.11, 18:46
                              F/uj/16 to te letadła z którymi nasi piloci latający na drzwiach od stodoły daliby sobie rady.Ale Twój G/fuj/21 co to za made in ???
                              • Gość: G/fuj/21 Re: do G/fuj/21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 19:14
                                Prototyp.
                                Pomimo ,że pomyka jak błyskawica to jeszcze w fazie badań i ulepszeń.
                                Więcej nie mogę, tajemnica.
                                • Gość: F/uj?16 Re: do G/fuj/21 IP: *.aster.pl 27.08.11, 21:44
                                  Widzisz G/fuj/21: Wy wystrzelicie , a my bez problemu , tuż za Kaliningradem przechwytujemy.
                                  Ale bez żartów. Podobają mi się Twoje sympatyczne,nie złośliwe posty. Stąd mam jedno pytanie : czy ja dzisiaj o 2,30 czasami nie pożyczałem od Twojej Żony 0,25 dkg cukru ???
                                  • Gość: cukier Re: do G/fuj/21 IP: *.aster.pl 27.08.11, 22:19
                                    ale ty ele guj21 fuj16 ch... masz najebane z dwóch kompów do siebie bzdety nadajesz
                                  • Gość: G/fuj/21 Re: do G/fuj/21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 22:33
                                    To musiała być teściowa.
                                    Ja z żoną byłem na przyjęciu, z którego wróciliśmy nad ranem.
                                    • Gość: F/uj/16 Re: do G/fuj/21 IP: *.aster.pl 27.08.11, 22:55
                                      Wiesz co _ Teściowa babka niczego sobie ! chociaż mówiła mi , że pożyczony arytykuł mam oddać zięciowi .PodaJ adres : .......
                                      • Gość: G/fuj/21 Re: do G/fuj/21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 23:09
                                        Podaj adres ??!!!
                                        Ty na pewno byłeś u mnie ?
                                        A może... ? Hmmm...

"Podobają mi się Twoje sympatyczne... posty. Stąd mam jedno pytanie : czy ja dzisiaj o 2,30 czasami nie pożyczałem od Twojej Żony 0,25 dkg cukru ???"

Cukrowanko i ...
                                        Nie nie ! Moja okrężnica należy do mnie.
                                        • Gość: F/uj/16 Re: do G/fuj/21 IP: *.aster.pl 27.08.11, 23:55
                                          Ty jesteś - powiem krótko - byle jaki facio .Kończę na dzień dzisiejszy dyskurs z Tobą. Pozdrówko od ele , ale jutro z ranka , ty pi...gn ...do do zobaczenia.My wiemy , że ty jesteś z os. śląskiego i i tam ciebie już znamy. Ele mówi tobie , żyj i uważaj na lagę bo oberwiesz kiedyś za głupkowate wywody. A laga ,wiesz cepie co to jest ?? Z czasów PRL -gożdzik !!
                                          • Gość: F/uj/16 Re: do G/fuj/21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 00:47
                                            Pomimo swojej sielskiej prostoty, smutne jest życie nie kumatej istoty.
                                            A określenie pleonazm łapiesz "na dzień dzisiejszy" ?
                                            • Gość: ele sprostowanie ! Re: do G/fuj/21 IP: *.aster.pl 29.08.11, 13:14
                                              Znow jakis mosiek wmawia komus ze jest ele !! Oswiadczam ze w Niedziele byłem razem ze zajomymi z Lubina w czeskiej Pradze !!!! i to tyle !!

GŁOSUJCIE NA NOWĄ PRAWICE LUB NA PALIKOTA !!!!! moze oni cos wniosą nowego !!!
                                              • Gość: do ele Re: do G/fuj/21 IP: *.aster.pl 29.08.11, 17:56
                                                taaa...jasne weź pigułkę
                                              • Gość: G/fuj/21 Re: do G/fuj/21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.11, 18:01
                                                A co to kogo obchodzi gdzie i z kim bywasz ?
                                                • Gość: Gość Re: do G/fuj/21 IP: *.1and1.pl 30.08.11, 16:45
                                                  wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,81048,10195876,Zarzuty_korupcji_dla_prezydenta_Starachowic.html
                                                  • Gość: bodzio Re: do G/fuj/21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 19:49
                                                    Jak pokazuje życie - tam gdzie jest pieniądz zanika uczciwość.
                                                    Trwa to od początków ludzkości...i trwać będzie do końca świata.
                                                    Ani Mikke, ani Palikot tego nie zmieni..., ani też pozostali razem z kościołem.
                                                    ...
                                                    My także nie mamy na to wpływu i wiara w dziejową sprawiedliwość i sprawiedliwych jest naiwnością.

• Gość: mega Re: do G/fuj/21 IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.11, 18:38
                                                    P an Nesterowicz pracuje od roku w ZOKu,.Ciekawe kto jest jego szefem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka