Dodaj do ulubionych

Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM

21.02.12, 17:51
Powinno sie ta organizacje nazywać Zielonogórska Spółdzielnią Złodziei i Oszustów. komunistyczny (po)twór zajmujący się okradaniem mieszkańców i dbaniem o własne interesy. nie zapłaczę za gościem - o jednego członka tej organizacji mniej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zick Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM IP: *.aster.pl 21.02.12, 19:10
      dobrze gada polać mu!
      • Gość: spółdzielca Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.12, 20:29
        ...no cóż, obawiam się że członkowie spółdzielni raczej nie będą za nim płakać. Drakońskie opłaty za mieszkania rosnące w tempie geometrycznym /na rzecz spółdzielni/ , gdzie nic nie dostajemy w zamian /remonty, ocieplenia, parkingi/ wołają o pomstę do nieba. Z drugiej strony wątpię by zmiana Prezesa spółdzielni coś zmieniła. Umarł król, niech żyje król?
    • Gość: obiektywny inaczej Zielonogórska Spółdzielnią Złodziei i Oszustów IP: *.zielonagora.hypnet.pl 21.02.12, 20:38

Rodzinie Pana Skrzypczaka wyrazy współczucia.

A co do opinii qqryq10 na temat ZSM zgadzam się w 100%!!!
      Urzędnicza machina różnych kierowników i referentów żywi się na lokatorach zupełnie nie dbając o ich interesy.
      Przykładem tego niech będzie kierownik oś Piastowskiego i jego chamskie i traktowanie próbujących załatwić swoje problemy lokatorów!
      Niech przykładem będzie moja sprawa: wskazałem w administracji kto pode mną wpina się z okapem kuchennym do wentylacji grawitacyjnej (co jest prawnie zabronione) i swoimi smrodami uprzykrza mi życie , a ten kierowniczyna prawi mi morały, że nie potrafię wietrzyć mieszkania!!!
      O innych bzdurach spółdzielnianych nawet mi się nie chce pisać!

Mam nadzieję, że po starym prezesie nastanie jakiś młody, chcący coś zrobić dla lokatorów, a nie tylko dla zarządu, administracji, ...

• Gość: ff ZSM najdrozsza spoldzielnia w kraju i chyba zagran IP: *.dynamic.mm.pl 21.02.12, 21:08
        ica, drozsza niz Warszawa
      • Gość: dana Re: Zielonogórska Spółdzielnią Złodziei i Oszustó IP: *.zielonagora.hypnet.pl 21.02.12, 22:05
        Ja usłyszałam ten sam tekst ale w sprawie grzyba na ścianie;)
        Wszystko przez brak odpowiedniego wietrzenia wg kierownika na Oś. Piastowskim
      • Gość: nie zdziwiony Re: Zielonogórska Spółdzielnią Złodziei i Oszustó IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.12, 22:58
        szkoda, że odszedł bo się już pewnie nachapał, przyjdzie nowy i jazda zacznie się od początku
    • blue_czapka Zdziczenie 21.02.12, 22:49
      Czytam komentarze i nie wierzę, że wśród takich ludzi żyję. Zdziczenie to zbyt łagodne określenie ...
      • Gość: nie zdziwiony Re: Zdziczenie IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.12, 23:02
        blue_czapka - pewnie mieszkasz na innym osiedlu, zgadzam się z resztą komentarzy
      • Gość: obiektywny inaczej Re: Zdziczenie IP: *.zielonagora.hypnet.pl 21.02.12, 23:23
        blue_czapka, gdyby ten pewnie Św. pamięci Pan Prezes miał wśród członków i lokatorów ZSM jakiekolwiek poważanie (w związku z ich zadowoleniem z mieszkania w zasobach ZSM!), to by tu dziś nie było tych krytycznych opinii na jego i ZSM temat.
        Pan wiceprezes cytowany w tekście jest pełen superlatyw na temat Pana Skrzypczaka, ale to niestety mało wiarygodny opiniotwórca, bo jadący na tym samym wózku co prezes.
        Reasumując: pierdzielę "dobre obyczaje" i nie będę stosował zasady, że o zmarłych: "dobrze albo wcale!"! Spółdzielnia jest do dupy (w zakresie dbania o interesy jej członków) to i dla czego niby mamy nagle zapomnieć, że winowajca tego stanu rzeczy jest jej prezes (a to, że nieboszczyk nie ma tu żadnego znaczenia!)?
        • Gość: bruk Re: Zdziczenie IP: 213.25.16.* 21.02.12, 23:41
          Żenada. Kopanie trupa, który nie może nie bronić to wielkie bohaterstwo.
          Człowieku, nawet jeżeli uważasz, że nie był dobrym prezesem, to trzeba było temu przeciwdziałać. Nie tylko prezes jest odpowiedzialny za spółdzielnię. Także rady osiedlowe, sekretarze, itd. Skoro ci się prezes nie podobał, to trzeba było wybrać innego. W kilkudziesięciotysięcznej spółdzielni prezes jest wybierany około trzystu głosami! Wystarczy skrzyknąć sąsiadów z osiedla i wybrać kogoś innego. Przecież na stronie spółdzielni jest ilość głosów na kandydatów. Członkowie rad osiedli są wybierani kilkudziesięcioma głosami!
          Gdy jest czas decyzji, to wszyscy siedzą przed telewizorem. Szczekają za to głośno przy wódeczce w zaciszu domowym i anonimowo przed monitorem.
          • Gość: anka Re: Zdziczenie IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 08:12
            Co za bzdury tu wypisujecie... To był dobry człowiek. A spółdzielnia jak spółdzielnia, jak się kiedyś rozpadnie to zobaczycie co będzie. ... Tyle lat zarządzał majątkiem i nie można powiedzieć, że źle. Co za kraj, ludzie okropni, tylko daj i daj a od siebie nic. Płacę to żądam... Trochę kultury...
            • Gość: nie zdziwiony Re: Zdziczenie IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.12, 08:43
              jeden pozytywny na 10 komentarzy, samo świadczy o człowieku, brak słów
            • Gość: sss Re: Zdziczenie IP: *.dynamic.mm.pl 24.02.12, 07:42
              dobry czlowiek, ja kten indianin co byl 'dobry'?
        • Gość: Wacek Re: Zdziczenie IP: *.lasypanstwowe.gov.pl 22.02.12, 08:21
          Szkoda ze prezesów normalnie nie można odwołać w Spółdzielni Kisielin chyba jest jeszcze lepszy-nieusuwalny.
    • konik_5 Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM 22.02.12, 08:40
      Dla samego człowieka jak największy szacunek. Jednak dla organizacji która kierował to już nie.
      Tak jak poprzednicy napisali straszne opłaty, chamstwo, i koszty… Nie spotkałem jeszcze osoby aby coś pozytywnie napisała o problemach technicznych które te „firma” rozwiązała. Zawsze tylko odpowiedz: „po stronie lokatora, nie można, nie da się, itp.

Jestem akurat mieszkańcem podległym pod administrację „Łuzycką”. Tam to dopiero siedzą „cha…usie”. Starszy gość w okienku i zastępca kierownika to szczyt kultury. Za każdym razem jak jestem i proszę o coś, to aż nie mogę wyjść z podziwu jak ludzie żyjący za twoje pieniądze potrafią się odzywać i traktować petenta. Oczywiście o zaangażowaniu w problem nie ma mowy. No ale cóż… Nawet od wspominanego zastępcy kierownika usłyszałem, że jak mi się nie podoba to mam sobie domek wybudować i będzie po problemie.
      Nie raz się zastanawiam po co tu taka biurokracja. Kierownik, zastępca, brygadzista, pani w okienku itp. Wszyscy do obsługi zleceń. Przecież to jest kasa…… nasza:=((
    • rob.in.hood Re: zwolnił sie etat... 22.02.12, 10:02
      tak to wygląda z systemowego punktu widzenia. "Chciał pracować do emerytury...." - cóż z systemowego punktu widzenia 1:0 dla systemu emerytalnego. Śmierć czeka każdego, emerytura już nie.
      • konik_5 Re: zwolnił sie etat... 22.02.12, 10:07
        Dlatego też w Polsce długo nie będzie ustawy o dziedziczeniu składek emerytalnych na wzór innych krajów. A my jeszcze mamy pracować do 67'ego roku życia. Czyli będzie 30:1.
    • Gość: Przewidujacy Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.12, 11:39
      Słuchaj qqryq10 ! Jakim trzeba być bucem,szmatą,gnojem,mściwcem, pisząc w obliczu smierci człowieka takie zdania na Jego temat. Nie znałem tego Pana , ale pamiętaj ,że wszystko co sobie pomyślałem szybko się spełniało. A wiesz co pomyślałem po przeczytani twojego postu : żebyś gnoju nie przeżył dłużej niż najbliższy miesiąc. Przepraszam internautów czytających mój post za takie moje wynurzenia. Ale podpowiedzcie jak z taki gnojem prowadzić polemikę . Tfu mściwcu,tfu,tfu.
      • nata-hs32 Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM 22.02.12, 11:49
        ignorować go. Inaczej się nie da. Zapomniał tylko ze tak do końca bezkarny to nie jest....
    • nata-hs32 Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM 22.02.12, 11:42
      qqryq10 - OBYŚ ZDECHŁ W MĘCZARNIACH... NIE ŻYJE CZŁOWIEK A TOBIE ODBIŁO TAKIE GŁUPOTY WYPISYWAĆ???
      • Gość: Katolik Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM IP: 109.110.199.* 22.02.12, 13:18
        Brawo Przewidujacy i nata-hs32 : Daliście czadu temu burakowi qqryq10 i bardzo dobrze.Niech szmatławiec na przyszłość uważa .
    • Gość: Łowca głów Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.12, 09:15
      do qqrq 10 gdybyś nie był anomimowy nie pisałbyś takich inwektyw, które są na poziomie twojej ,, inteligencji'' tzn. 4-ta ćwiartka układu współrzędnych. Naleźy tępić ludzi twojego pokroju.
      • Gość: ccc Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM IP: *.dynamic.mm.pl 25.02.12, 07:40
        nie rzucaj sie, jest nadzieja, ze teraz choc koszty zarzadu spadna, bo sa chyba najwyzsze w kraju
    • Gość: spółdzielnik Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM IP: 109.110.199.* 25.02.12, 20:43
      dobrze prawisz qqryq.twoi krytykańci to zapewne wiesz kto i z jakich spółdzielni.uderz w stól a...
      • Gość: anka Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.12, 21:08
        Chyba jednak nie .... mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych i ten typ obrażania strasznie mnie wkurza, ale to biedni niedowartościowani Polacy... Ciesz się, że Pan Prezes zarządzał tak długo, ogólnie jak na tak dużą (WIeeeeelką) spółdzielnię nie popełniał wielu błędów. Zobaczymy kto potrafi utrzymać tak wielki majątek za tak niewielkie pieniądze... czas pokaże. Ale moje zdanie jest takie, że jeszcze będziecie tęsknić za Panem Prezesem.
        • Gość: mieszkaniec ZSM wlasnie - doszlismy do wlasciwych wnioskow!! IP: *.dynamic.mm.pl 28.02.12, 13:01
          po tym 'rzadzeniu' pozostaje podzielic 'majatek' ZSM na mniejsze czyli dac mozliwosc rzadzenia prawdziwego wspolnotom mieszkanimym w kazdym BLOKU!! w KAZDYM, bez potrzeby preseza, aparatu administracyjnego, etc... po co to??? dla kogo?? w takiej cenie!!! Won z biurokracja i martnotrawstem!!
    • Gość: Zielonogórzanin. Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM IP: 78.10.63.* 13.06.12, 20:57
      Okropne szkalowanie,coś takiego powinno być ukarane.
      • Gość: mieszkniec spółdz. Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM IP: *.199.110.109.in-addr.arpa 14.06.12, 20:07
        czas na wspólnoty mieszkalne , narescie mieszkancy poczuja ze sa gospodarzami swego i od nich cos zależy . platforma do roboty i konczyc z reliktem minionego okresu a ludzi wyzwolic spod władzy wszechwładnych prezesów .
    • Gość: TERESA Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.13, 14:22
      Jednego oszusta mniej. Jeszcze sa jego przydupaSY I NADAL ZDZIERAJĄ
      • Gość: jarek Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.13, 15:50
        Czas na nowoczesne obliczanie zuzycia ogrzewania bo te które obecnie jest to okradanie lokatorów .Rocznie przy ostrzędzaniu ogrzewania na osiedlu łuzyckim wychodzi mi 1300zł a na osiedlu przy ulicy batorego za takie same przy elekronicznych licznikach wychodzi 800 zł. Same rozliczenia to są podawane współczynniki oraz ustalane przez spółdzielnię dodatki do współczynników z powierza brane takie aby naciągnąć lokatorów - jak długo tak będzie . Basta
        • Gość: gogo Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.13, 15:55
          Masz racje bo takie kwity rozliczeniowe bardzo zagadkowe i nieczytelne dla nas to absurd .
    • Gość: Falubaz Re: Nie żyje Henryk Skrzypczak, prezes ZSM IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.13, 21:59
      wybuduj sobie domek jak cię stać,a zobaczysz jak cię będą okradać wodociągi,energetyka,gazownia i tak dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka