Dodaj do ulubionych

Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko alb...

30.12.12, 17:05
Lotnisko przetrwa i 2013 i 2014. Szpital w GW niestety nie. Jazda po równi pochyłej zacznie się w kwietniu wraz ze złożeniem wniosku do MZ o przekształcenie szpitala wojewódzkiego w GW w NZOZ. Wiosennej czkawki dostaną w UM jak zobaczą sprawozdania finansowe innych szpitali, którymi są właścicielem, tzn zobaczą ich długi które bedą musieli pokryć bo wszak nic nie mowi sie o przekształceniach tychże placówek. Jabłoński jest na lepszej pozycji niż Bukiewicz. Nie musi nic robić, będzie patrzył na dramat szpitala w GW z tylnego rzędu. Do samego końca, a końcem będzie odsunięcie w niebyt tercetu bukiewiczowego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuba Tupolew do Babimostu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.12, 18:22
      Świetny tekst Bagińskiego i choć jak zawsze trochę złośliwy, to trudno odmówić mu finezji. Co z tego skoro lotnisko w Babimoście przydać się może co najwyżej jako składnica wraku ze Smoleńska. Więc ciekawiej będzie w 2014 roku, bo wtedy PO przegra, władzę weźmie PiS i ściągnie do Babimostu "tupolewa", a lewica znów będzie musiała sprzątać po rządach centroprawicy
    • renattea Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko alb... 30.12.12, 18:29
      Rok był rzeczywiście obfitujący w wydarzenia i trafnie to autor opisał. Trochę się dziwię demonizowaniem tego Możejki, bo w gruncie rzeczy człowiek nie może wiele albo wręcz nie może nic i rzeczywiście posada kustosza przy pomniku w Świebodzinie, gdzie mieszka byłaby dla niego najlepsza. Zych odprawiałby tam swoje ludowe nabożeństwa, a Bukiewicz będzie tańczyć z Jabłońskim na koronie Jezusa hi
      • Gość: nicelus Re: Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko a IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.12, 18:40
        renattea napisał(a):

> Trochę się dziwię demonizowaniem tego Możejki,
        > bo w gruncie rzeczy człowiek nie może wiele
        > albo wręcz nie może nic ...

Człowiek który zatrudnia męża Bożenny może wszystko.

:D

• Gość: XXX Re: Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko a IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.12, 18:58
          Ale chociaż nie ma romansu MOżejki z Bukiewicz w tle. Chyba że kawaler Możejko ściągnął sobie ciacho do agencji. Zawsze lepiej niż z agencji
    • czarkryst Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko alb... 30.12.12, 18:35
      Panie Robercie, tylko pogratulować: Szymon Majewski poszedł w odstawkę, Smoleń już stary, a Laskowikowi nie idzie. Ten tekst powala inne a pana pióro jest jak lufa karabinu o której napisał pan w tekście: wali mocno i z taktem. To się Misiak z Kaweckim wkurzą, że znów o nich i to w roli noworocznych osiołków. Pewnie znów się upiją. Osobiście o więcej takich tekstów proszę
    • kajetanoswre Rosyjska ruletka Bukiewicz i Jabłońskiego 30.12.12, 18:38
      Jeśli chodzi o komentarz to ok, ale jeśli mowa o lotnisku, to mając na uwadze standardy innych, latanie z Babimostu jest wyrokiem śmierci. Nie ma więc dylematu czy lotnisko czy śmierć. Jest dylemat, czy oprócz urzędników ktoś jeszcze będzie z niego latał. Ciekaw jestem co za taniec wybrałaby para Jabłoński&Bukiewicz. OIni wolą jednak rosyjską ruletkę niż śmiganie na parkiecie
    • laskaania Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko alb... 30.12.12, 18:54
      Duże samoloty w Babimoście ? To robi wrażenie Robercik, a jeśli dodać do tego kustosza Możejkę, jego spór z Goethem i ciepło sikania w spodnie, to ten tekst jest rewelacyjny. Może coś się sprawdzi z tego,bo przecież to nie są jakieś niemożliwe prognozy. Wszystko może mieć miejsce z wyjątkiem biskupstwa dla Zycha hiii Dajesz radę Robercik Pozdro Anka
    • Gość: Fazi Re: Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko a IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.12, 18:56
      Pełna zgoda bo w szpitalach jest rozpizducha finansowa i łatwo nie będzie a dofinansowanie przekształconych szpitali nie będzie dla Gorzowa, ale Łodzi, Katowic i Warszawy. Tam potrzeba miliarda, a dla wszystkich jest kilkaset tysięcy. Dopiero będzie o czym pisać za jkaieś pół roku
      • Gość: przewidujący Re: Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko a IP: *.gorzow.mm.pl 30.12.12, 19:04
        W Kielcach mieście dwa razy większym od Zielonej Góry lotnisko ogłosiło upadłość
        upadłość lotniska - gazeta prawna
        W 2013 los taki czeka kosmodrom babimost i wszystkich polityków, którzy lansują tez niedorzeczny projekt
    • 4margaritta Re: Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko a 30.12.12, 19:02
      Pan Robert był chyba na premierze Hobbita i mu się tak o tych mocach Mordoru zachciało pisać. Może i Bukiewicz z Możejko to ciemna strona mocy, ale też ich przeciwnicy z Jabłońskim włącznie nie są hobbitami.
    • Gość: nicelus Powiedzenie dotyczy tworzenia prawa! IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.12, 19:07
      Dreamlinery mogą ewentualnie co minutę lądować w Babimoście i prezydent Jędrzejczak może być ewentualnie uniewinniony, ale powiedzenie powszechnie przypisywanie Otto von Bismarckowi o kiełbasach dotyczy praw (ustaw), a nie polityki.

"Gesetze sind wie Würste, man sollte besser nicht dabei sein, wenn sie gemacht werden." (Prawa są jak kiełbasy, lepiej nie być przy tym, kiedy będą robione).

Powiedzenie jednak było znane już wcześniej. Najstarsze znane źródło to "Laws," says that illustrious rhymer, Mr. John Godfrey Saxe, "like sausages, cease to inspire respect in proportion as we know how they are made;" in: University Chronicle. University of Michigan (27 March 1869)

• 4margaritta Re: Powiedzenie dotyczy tworzenia prawa! 30.12.12, 19:13
        Tak czy siak kiełbacha wali i polityka również :-)
      • Gość: xxx Re: Powiedzenie dotyczy tworzenia prawa! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.12, 19:16
        Tak czy siak robienie kiełbasy śmierdzi i robienie polityki również
    • Gość: Lidi Sanktuarium w Świebodzinie z Możejką to strzał IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.12, 19:19
      Lotnisko może się przydać skoro Możejko będzie kustoszem od Jezusa. Wtedy dopiero będą jeździć te pielgrzymki. Zabraknie miejsca w samolotach nawet dla marszałek Polak.
    • Gość: Czesław Jabłoński na wylocie? Stąpa po cienkim lodzie. IP: *.zielonagora.hypnet.pl 30.12.12, 19:26
      Okazuje się że starostowie z województwa Lubuskiego wystąpili do premiera z wnioskiem o odwołanie Marcina Jabłońskiego ze stanowiska wojewody WL. To był pierwszy list do Tuska ale mają być następne, m.in. opisujące słabą działalność wojewody oraz zatrudnianie w swoich szeregach osób z wyrokiem. Tusk będzie zmuszony do ostrej reakcji ponieważ całą tą sprawę opiduje tygodnik Wprost a także mówili o tej sprawie przed chwilą w Faktach TVN-u. Ten zgrzyt nabrał już medialności ogólnopolskiej. Czy Jabłoński straci stanowisko? Facet stąpa po cienkim lodzie.

Cała ta sprawa jest głównym artykułem na stronie internetowej tygodnika Wprost.
      • Gość: gargamel Re: Jabłoński na wylocie? Stąpa po cienkim lodzie IP: 78.9.118.* 30.12.12, 21:24
        To raczej Bukiewicz stąpa po cienkim lodzie. Ale z drugiej strony kobita nie ma wyboru. Dobrze wie że Jabłonski ją wykończy jak przewróci się słuzba zdrowia Gorzowie. Wiec jedyne co moze zrobić to próbować ryć pod Marcinem. No ale kto dołki kopie....
        Moim zdaniem Tusk nie pozwoli na bunt starostów bo dobrze wie że jest to bunt sterowany z tylnego siedzenia przez BB.
        Z drugiej strony Jabłonski bez sensu poszedł w spór ze starostą słubickim. Tu niestety pokutuje jego dziwny charakter. Starosta Bycka to nie partner dla niego, no ale skoro poszedł z nim na wojnę to teraz zbiera za swoje.
    • jaro.wal Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko alb... 30.12.12, 21:27
      Miód na moją duszę, gdy od polityki stronię lecz tekst pana Bagińskiego przeczytałam i polecę innym. Szkoda tylko, że wygląda na to iż bliżej mu do Zielonej Góry niż Gorzowa, bo na tym właśnie forum pojawił się jego tekst. Czy nasz były polityk, a teraz wzięty publicysta opuszcza miasto w momencie, gdy jest potrzebny ? Myślę, że nie.
    • alt.er.ego Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko alb... 31.12.12, 00:30

Lotnisko albo śmierć !

A szpital w Gorzowie jest nam niepotrzebny - może umrzeć.
    • spirytus.movens Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko alb... 31.12.12, 08:42
      Zabrakło szpitala i tego fircykowania wokół niego przez Twardowskiego i marszałek Polak. Podobieństwo jego i jej to jedynie bycie pioneczkiem w rękach Bukiewicz. Tu sikali dużo i grzało ich jak cholera.
    • Gość: Yes Re: Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko a IP: *.ip.netia.com.pl 31.12.12, 10:35
      Dla wielu polityków był to rok obfity. Polak wybiła się na niepodległość, Bukiewicz dalej terroryzuje kolegów z PO, Możejko zarobił w ANR jakieś 300 tysięcy, ale są tacy co wyszli na idiotów: Wierchowicz co chciał do rady społecznej szpitala, Bachalski co mu się dużo chce ale nie ma z kim oraz cała lewica, której już w mieście nie ma.
      • Gość: ele Kwiat ! Re: Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko a IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.12, 15:56
        Kwiat gorzowskich pasożytów zebrał sie tutaj ! zielonogórzanie ja słysze gorzowiaka to
        chytam sie za portfel !!!!!! te pasozyty tylko wyciągaja pieniadze i w swej beczelnosci
        mówia ze im sie należy !!! bo są z goszofa podobno bardzo wielkiego czy wielkopolskiego ?

Zielonogórzanie ! te pasożyty miasto zapuscili [ chyba czakaja ze im zielnonogórzanie miasto
        doprowadzą do czystosci ] brud i smród , i stare domy pobazgrane ! a w bramach domów stoja bezmyslnie osoby !! drogi w gorzowie fatalne [ skiby asfaltu przy torach ]
        trawniki nie koszone ! brak kwiatów lub wystajce badyle z resztek kwiaów !!!
        [ byłem na początku wrzesnia ]

Zielonogórzanie !! miasto Gorzów zrobiło nam nie mieszane wrazenie , bulwar nad Warta ładny ! ale zaraz za bulwarem uliczka brzydka która nie widziała szczotki kilkadziesat lat
        na koncu tej uliczki jakis parking samochodowy [ dawny zakład pracy pobierajacy 3 zł za godzine parkowania auta !!! ] dalej poszlismy pieszo i czym wiecej sie zagłebiałem w gorzów tym bardzie rzędał mi mina !!
        [ widziałem stary przedwojenny gorzów z kamienicami secesyjnymi ] nic praktycznie z tego peknego strego przedwojennego gorzowa nie zostało !!! brud smród i ogólny bałagan !!!!

No ale szarpneli sie na stadion na miare 21 wieku !!! filharmonie tez sobie zafudowali !!!
        szpital tez sobie swiatowy zafundowali !!! [ płacic maja lubuszanie !! ]

No i specjalność goszofian ! pyskowac ! ujadac ! wyć ! i zadrościc zaradności Zielonej Góry
        • Gość: tulipan Re: Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko a IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.12.12, 16:12
          Trochę jednak przesadzasz i to właśnie Ty ujadasz a nie ci o których piszesz. Oni mają bulwar, my mamy lądowisko, oni mają filharmonię, ale pieniędzy z budżetu województwa nie dostają, bo są za słabi jeszcze. I można tak wymieniać w nieskończoność. Widać, że boli ich ale i nas to lotnisko, bo to chyba jednak pieniądze wyrzucone w błoto.
    • blic Bagiński na eksport 31.12.12, 12:48
      Do Zielonej go. Widać, znajduje tu grono miłośników, którzy nie znają jego przeszłości.

"Mój mąż jest z zawodu... blogerem." :))

I do siego.
      • e_werty Re: Bagiński na eksport 31.12.12, 13:16
        znajduje tu grono miłośników

... właśnie! Też mnie zastanawia kto traktuje Bagietkę poważnie?
        Zaczyna wypływać na "zamorskie terytoria Gorzowa"...
        :)
    • imaksiok A mi się podoba 31.12.12, 15:49
      Dla mnie jest to bez znaczenia, gdzie publikuje i co robił kiedyś a ponieważ czytam teksty Bagińskiego od dłuższego czasu również na jego blogu, to uważam iż jest jednym z lepiej zorientowanych i rozumiejących lubuską politykę dziennikarzy, blogerów czy publicystów. Jak kto woli. Wiele rzeczy nigdy by się nigdzie nie pojawiło a ponieważ pracuję w instytucji którą chciano zlikwidować bo tak chciała pani marszałek, pan Możejko i pan NAwrocki, to wiem ile ten jego blog i teksty zrobiły. Na radnych nie liczyłam, choć się z nimi spotkałam. Pan Bagiński nie tylko pisał, ale umówił mnie z kim trzeba i chyba dzięki nagłośnieniu sprawy politycy z Gorzowa wreszczie wzięli się do pracy. Właśnie szkoda, ze w tym tekście nie podowcipkował z radnej Winnickiej i Marcinkiewicza, którzy tak mocno udawali
      • Gość: ele Cenzura ! Re: A mi się podoba IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.13, 10:18
        Rok 2012 rozpoczął sie od zamachu światowej zydowskiej mafi na Interenet !! w Polsce
        żydo-chazarscy rezydenci z Plaforma Obywatelskiej bez konsultacji z Obywatelami szybko
        bez żadnej zwłoki podpisali te łajdackie prawo ACTA !

zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,13124897,Kiler_pieszych_przy_al__Wojska_Polskiego__Nagranie.html
        [ a nazwali sie platforma obywatelska !!!! czyli szerokie spektrum obywateli ! a jak by co to ta szeroke spektrum skupia sie wyłącznie na oszuscie Tusku ! który od 11.listopada 2012
        został naczelnym badytą Polski !! [ rozkazał strzelac do dzieci i kobiet Marsz Niepodległosci i pacyfikował przy pomocy zydowskiej policji spokojnie idacy MARSZ NIEPODLEGŁOSCI !!!!

W Marszu Niepodległosci szedł NARÓD !!! szedł spontanicznie i na własny Koszt !!!!

Słowianie ! rospoczyna sie 24 rok Okupacji zydowsko-chazarskiej mafi w Polsce ! jak co
        roku ta złodziejka mafia rozpoczyna od drenażu kieszeni Obywateli !!! w tym pomocne sa
        mafijne zydowsko-chazarskie mass-media !! [ Media wraz z kosciołem okadzają umysły SŁOWIAN !! koscół odbiera energie Narodu bezmyslnymi pieszymi pielgrzymkami !!!! ]
        a zydowskie mass-media lansuje najwiekszych wrogów Polski Słowianskiej !!!!

Słowianie ! wszytkie organizacje w Poslce sa Kontrolowane przez mafie zydo-chazarską !!

i dlatego każdą incjatywe Obywateli w kierunku DEMOKRACJI BEZPOSREDNIEJ ! mas-media
        niszcza w zarodku ! [ jak powiedziała stara żydówka z Super Stacji, czego nie ma w mediach
        tego nie ma w zycu politycznym ! ] a ze zydzi maja w rekach mass-media to i nie ma w
        Polsce DEMOKRACJI BEZPOSREDNIEJ !

JEST MAFIA NIE MA DEMOKRACJI BEZPOSREDNIEJ ! JEST CENZURA ! SA OSZUSTWA !!!

a walka z mafia dalej trwa !! i bedzie trwala aż do wyzwolenia Polski i deportacji wszytkich zydów i chazarów do Izraela ! [ referendum Narodowe ]

Bogowie ! pobłogosławcie nas Słowian w Narodowej walce o wyzwolenie Polski !!!!!!!

Amen !
        • Gość: Chazar Re: A mi się podoba IP: *.186.122.123.utel.net.ua 01.01.13, 10:29
          Ty, ele a jak to się ma do Francuzów, których ostatnio tu z lubością linkowałeś (youtube)?

Francuzi, Francja... jak to się ma do starożytnych, celtyckich Gallów?

Francuzi, Francja, Frankowie.... - kto pustoszył słowiańskie ziemie?

Ile u Francuzów słowiańskiego genu R1a1 (poskie R1a1a)? spójrz w wykresy:

sites.google.com/site/haplo4862/country-national-haplogroup-chart-dna/france
          r1a1 - około 5%
          r1b - "celtyckie", około 44 %
          I - bliskie J (a jot wiadomo czyje jest) aż 21 %

I porównaj z Polską ale i Ruskimi kacapami:

sites.google.com/site/haplo4862/country-national-haplogroup-chart-dna/poland

sites.google.com/site/haplo4862/country-national-haplogroup-chart-dna/russia
          Polskiej, słowiańskiej r1a1a tam tylko 3,6%, a rusko-słowiańskiej R1a1 tylko 32,4%

Przyuważ, że tak słowiańscy Polacy, jak słowiańscy Ukraińcy, Białorusini, Czesi, Słowacy, Słoweńcy czy Chorwaci a także najwyższe kasty w Indiach mają haplogrupę R1a1a a zrusaczone R1a1 zobaczysz tylko w kacapstanie.
          Czy to nie zastanawiające?
          • Gość: ele do Pisowców Re: A mi się podoba IP: *.dynamic.chello.pl 01.01.13, 12:41
            Pisowcy !!!! oto akt zdrady Polski i Polaków przez agenture zydowsko-chazarska !!

marucha.wordpress.com/2011/11/15/mogl-polske-zmienic-a-tylko-rozmienil-na-drobne/

miał wiekszosc w sejmie ! miał brata prezydenta ! miał możliwosci ! tylko chęci nie miał !!!!
            a najprawdopodobnie rozkazu nie maiłz Izraela i USA !! bo namietnie jedzili do tych krajów
            i Lech i Jarek Kaczynscy !!!! obaj działali w interesie IZRAELA I USA !!!!!!!!!!!!

Polska dla Kaczynskich to tylko mięso armatnie dla interesów USA I IZRAELA !!!!!!!

Polacy Słowianie z Pisu !!!!!!!!!!!!! Obudzcie sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

chazar ! nikt nigdy nie dokopie sie prawdy ! skad kiedy i po co !!! pomroki dziejów zakryły wszytko !!! i nie ma co kruszyc kopi bo i tak do zadnej prawdy nie dojdziemy !!!!

Słowianie to Słowianie ! zydzi to żydzi ! chazar to chazar !!!! i niech tak bedzie na wieki wieku amen !!!!!!
          • Gość: ele do chazara ! Re: A mi się podoba IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.13, 09:15
            MY SŁOWIANIE JESTESMY ARYJCZYKAMI ! to tylko swiadczy chazar !

UWAGA !
            obroncy Tożsamosci białej europy !!!
            www.youtube.com/watch?v=Qd-qYnAq5XA
    • Gość: nicelus Re: Rok w polityce według Bagińskiego: Lotnisko a IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.13, 06:09
      "Ciekawe, że zachód Polski radzi sobie stosunkowo słabo. Nie pomaga bliskość Niemiec, dobra (wydawałoby się) infrastruktura, miliardy najpierw marek niemieckich, a potem euro zostawianych przez Niemców w naszych sklepach i na bazarach."

Read more: wyborcza.biz/biznes/1,101716,13101621,Poglebiaja_sie_roznice_pomiedzy_najbogatszym_a_najbiedniejszym.html#BoxSlotII3img#ixzz2Gn7juqZI

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka