Dodaj do ulubionych

Rady nadzorcze na pohyb..

05.12.14, 15:09
Skopiowałem post z onet.pl. Ku.. a kto wreszcie skończy z tymi cwaniakami politykami , a zwlaszcza z gazami za udzial w pracach rad nadzorczych. To juz nie do ogarnięcia. Może 13 grudnia to wreszcie zalatwi ???

biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/na-czym-zarabiaja-politycy/7hz5n
Obserwuj wątek
    • Gość: arek Re: Rady nadzorcze na pohyb.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.14, 22:37
      Czy wynagrodzenia w radzie nadzorczej nie są sprawą pomiędzy właścicielem firmy a członkami rady?
      • Gość: pracownik Re: Rady nadzorcze na pohyb.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.14, 07:47
        Spółki z większościowym udziałem Skarbu Państwa
        ===
        Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 3 marca 2000 r.
        o wynagradzaniu osób kierujących niektórymi podmiotami
        prawnymi ... organem właściwym do ustalenia wynagrodzenia
        Prezesa zarządu w spółkach z większościowym udziałem Skarbu
        Państwa jest Walne Zgromadzenie/ Zgromadzenie Wspólników.
        O ile statut spółki nie stanowi inaczej organem właściwym
        do ustalenia wynagrodzenia pozostałych członków zarządu w
        spółce akcyjnej jest rada nadzorcza....
        ------------------------------------------------
        Zarobki
        Zarobki zarządów niektórych spółek skarbu państwa (2011)
        Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (5 osób) - 5,857 mln zł
        Polska Grupa Energetyczna (5 osób) - 3,053 mln zł
        Polskie Koleje Państwowe (3 osoby) - 1,668 mln zł
        Enea (4 osoby) - 1,286 mln zł
        Lotos (4 osoby) - 1,165 mln zł
        Dla porównania (spółki z mniejszościowym udziałem Skarbu Państwa):
        PKO BP (7 osób) - 10,937 mln zł
        PZU (6 osób) - 5,367 mln zł
        -------------------
        • Gość: arek Re: Rady nadzorcze na pohyb.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.14, 23:41
          Dużo napisałeś, a nie odpowiedziałeś na moje pytanie :)
          • Gość: ggg Re: Rady nadzorcze na pohyb.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.14, 08:53
            to jeszcze raz przeczytaj i pomyśl sobie areczku
            • Gość: arek Re: Rady nadzorcze na pohyb.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.14, 13:04
              Jeszcze jeden? Może ty byś przeczytał i spróbował zrozumieć moje pytanie??? Nie jest trudne :-) A może np. nie odróżniasz zarządu od rady nadzorczej? To po co w takim razie zabierasz głos?
      • goscinri Re: Do Arka 08.12.14, 15:12
        Arek! Przedstaw się konkretnie, pomogę Ci : "Jestem czlonkiem rady nadzorczej w jednej z firm podleglych.... Mam 3400zl. netto miesięcznie za srednio 1-godzinne posiedzonko u pana prezesa/dyrektora/ ". Arek- czyż to nieprawda ?
        Zatem przestań nawijać jakieś farmazony o wynagrodzeniach czlonkow rad nadzorczych. Nazwisko Twoje zaczyna sie na litere K. , może F. Nie odzywaj sie wiecej bo Ci wypiszemy Twoje apanaze w gminie , spolkach miejskich, w samorzadzie i Bóg wie gdzie jeszcze.
        • Gość: arek Re: Do Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.14, 15:56
          No tak :) Tak kończą się rozmowy ze sfrustrowanym człowiekiem :) Sensu w jego wypowiedziach zero, kontaktu merytorycznego nie nawiążesz, za to pieprzenia napotkasz dużo. Ech... Gdyby te fora miały przynajmniej 10% rozmów służących wymianie informacji, a nie tylko zaspokajaniu problemów emocjonalnych... Życzę Ci wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim, byś znalazł użyteczne zajęcie - to znakomicie pomaga psychice. Człowiek bez tego dziwaczeje.
          • Gość: ggg Re: Do Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.14, 08:11
            A ja gówna ci życzę.
            • Gość: arek Re: Do Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.14, 15:10
              Cóż, przedstawiłeś publicznie swój poziom. Warto było?
          • goscinri Re: Do Arka 14.12.14, 12:27
            Arek ! Sfrustrowany czlowiek takim bucom jak ty może najwyżej pokazać wiadomo, który paluszek. A czyje to są pieniądze o których deliberują " właściciel spółki miejskiej z czlonkiem trady nadzorczej" ??
            Czyje???? Tych dwoch osób ????? A może jednak takich jak ja i tysiące innych szaraczków ????
            Przestań fanzolić bo przytoczę twój pit za 2013r.
            • Gość: arek Re: Do Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.14, 15:16
              Proszę, podaj mój PIT. Jesteś osobą bardzo niedojrzałą i wyjątkowo niepoważną. Naprawdę, zajmij się sobą, potrzebujesz tego.
              Co do meritum: to przecież ja zauważyłem, że jest to sprawa miedzy właścicielem a radą, prawda? Zauważyłem czy nie? Nie zrozumiałeś ni w ząb, a teraz ratujesz się wyzywaniem od buców. Inteligencja też szwankuje jak widać, skoro musisz podpierać się taką protezą... Żałosne są drogi, jakimi frustrat usiłuje ratować swoje samopoczucie.
              • Gość: ggg Re: Do Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.14, 20:44
                morda cwoku
                • goscinri Re: Do Arka 19.12.14, 21:38
                  do ggg - masz rację. Ten arek to czlonek jednej z rad nadzorczych. Broni swojej kasiory.
                  • Gość: arek Re: Do Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.14, 00:51
                    A może jestem Sekretarzem Generalnym ONZ? Ależ pierdzielicie... Typowa szczeniacka gadka - szmatka. No dobra, koniec rozmowy. Próba jej nawiązania była pomyłką z mojej strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka