Dodaj do ulubionych

Dzień Edukacji Narodowej

IP: *.ztpnet.pl 14.10.04, 15:06
Szanowni Paźstwo Nauczyciele. Pomyślności.
A mało odświętnie to pytam dlaczego dajecie sie bez słowa protestu rżnąć
Waszym przedstawicielom w ratuszu, prezydentostwu ronowoiczowo -
kozłowskiemu. 1 mln EUR zadeklarowanych na basen to przecież wasze pieniądze.
Środki na czwartą godzinę wf to w 90% procentach płace nauczycielskie.
Pomijam inne demagogicze, nieprawne i nierealne aspekty tej propozycji.
Wuefiści, brońcie swoich pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • Gość: frustrat Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 14.10.04, 16:11
      edukacja umiera, zawód jest sfenimizowany, bo żaden chłop w tym syfie dłużej
      nie wytrzyma, za kilka lat nauczać będzie wojsko
    • Gość: IIIks Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.ztpnet.pl 14.10.04, 16:42
      Powtarzam to już któryś raz.Ta czwarta godzina wf przeznaczona na basen i tak
      wisiała jako rozliczenie wycieczek.
      • Gość: akyczumcz Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 14.10.04, 19:31
        a ja jeszcze raz liczę 1 mln E to ok 4 mln zł z okładem, a dodatkowe lekcje WF
        to ponoć 1600 tyś zł? Kurde kalkulatorów w urzędzie miasta nie ma?
        • Gość: IIIks Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.ztpnet.pl 14.10.04, 20:07
          1 mln600 tys. złto dotacja na czwartą godzine wf,na 1 mln zgadza się SLD,no
          chyba że Markiewicz myśli o tej kasie wcześniejszej.Do tego przycisnąć
          Niemiaszków i może coś z tego wyjdzie.
        • woter Re: Dzień Edukacji Narodowej 14.10.04, 20:08
          z tym wfem to chyba nie jest taka oczywista i prosta sprawa jak się wydaje
          • Gość: IIIks Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.ztpnet.pl 14.10.04, 20:09
            Do wotera.No to słucha.Jakie masz wątpliwości,oprócz pieprzenia po próżnicy?:)
        • Gość: IIIks Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.ztpnet.pl 14.10.04, 20:13
          Do akyczumcza.Pomyśl! To proste.Budujesz basen z miejskich pieniędzy+
          kredyt.Spłacasz kredyt+ utrzymanie basenu.Wariant niemiecki oszczędza nam to
          drugie,pod warunkiem,że Niemiaszki trochu z tej sumki odpuszczą:)))
          • Gość: Filemon Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.ztpnet.pl 14.10.04, 21:53
            Pieniądze na czwartą godzinę wf są przeznaczone (powtarzam) w 90% na płace
            nauczycieli. Jeżeli zastaną przeznaczone na basen to o tyle mniej zarobią i tak
            mało zarabiający nauczyciele. To w ogóle bez sensu bo przecież na basen bedą
            musieli doprowadzić (dowieźć - to dodatkowe koszty)wychowawcy. Czy mają to
            robić w czynie społecznym, czy musimy pomnożyć pieniądze wydane na basen x 2?
            • Gość: ablucja Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.ztpnet.pl 14.10.04, 22:11
              Nie wiem, jak jest z całym tym wfem, ale wiem, że budżet to nie róg obfitości,
              dlatego żeby ktoś dostał, innemu trzeba zabrać. Obawiam się, że haracz mogą
              zapłacić nauczyciele.
              • Gość: Filemon Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.ztpnet.pl 14.10.04, 22:18
                Z tym całym wuefem to jest tak. Czwarta godzina może być realizowana w formie
                lekcyjnej w szkole, ale z braku możliwości bazowych można ją prowadzić w innych
                formach, kumulować z wykorzystaniem np na wycieczkę itp, wyprawę na inny,
                pozaszkolny obiekt sportowy. Jest ona jednak obowiązkowa dla każdego ucznia i
                szkoła jest zobawiązana zapewnić k a ż d e m u uczniowi udział w niej.
                • Gość: ablucja Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.ztpnet.pl 14.10.04, 22:21
                  Cóż - pozdrawiam nauczycieli i życzę im pomyślności nie tylko w ich święto.
                • Gość: IIIks Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.ztpnet.pl 15.10.04, 03:12
                  No właśnie!Więc w czym problem?Pójdą na basen.
                  • Gość: ja Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.us 15.10.04, 08:38
                    Jak pójdą na basen? Samo, czy z nauczycielami? Jeśli sami to nie jest szkoła i
                    zorganizowane zajęcia. W ten sposób dając bilet do teatru bedziemy mwić, że
                    uczymy polskiego, do kina - angielskiego itd.
                  • Gość: Filemon Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.ztpnet.pl 15.10.04, 09:04
                    Pojadą na basen, który miasto opłaci pieniędzmi przeznaczonymi na płace
                    nauczycieli, którym i tak trzeba będzie zapłacić albo nie. Nauczyciel to misja -
                    pojedzie.
    • Gość: naucz Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.10.04, 09:55
      Czego tak płaczecie? Popatrzcie ile zarabiają nauczyciele zasiadający w radzie
      miejskiej - to są nasi przedstawiciele, czyli nie jest tak źle.
      Każdy chciałby się wykąpać w czasie pracy za darmo. Płacić za kąpiel?
      Bez przesady.
      • Gość: Filemon Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.ztpnet.pl 15.10.04, 10:31
        Tylko tak dalej "naucz". Nauczyciele to jednak wspaniała, doskonale
        zintegrowana grupa zawodowa. Raz jeszcze pomyślności
        • Gość: zg Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 14:53
          Gość portalu: Filemon napisał(a):

> Nauczyciele to jednak wspaniała, doskonale
          > zintegrowana grupa zawodowa.

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          No to mnie rozbawiłeś(aś) w ten ponury dzień, dzięki :-)
      • Gość: naucz1 Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.ztpnet.pl 15.10.04, 10:57
        Nauczyciele zasiadający w radzie nie są moimi przedstawicielami, bo na żadnego
        z nich nie głosowałam. Nie każdy też chciałby się wykąpac w czasie przcy za
        darmo. Ja nie chcę. Nie potrzebuję łaski, tylko godziwej pensji za pracę, którą
        uczciwie wykonuję. Wtedy na basen byłoby mnie stać bez liczenia, czy wystarczy
        do pierwszego.
        • Gość: akyczumcz Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.10.04, 12:36
          I o to chodzi - naucz1 - to jest istota!
          • Gość: belfra Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 14:44
            nauczyciele wszystkich szkół łączcie się, bo znp i solidarnośc wam nie pomogą
            • Gość: zg Re: Dzień Edukacji Narodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 14:59
              Gość portalu: belfra napisał(a):

> nauczyciele wszystkich szkół łączcie się, bo znp i solidarnośc wam nie pomogą

łączą się, a jakże, w tysiące grupek wzajemnie siebie popierających, co
              szczególnie jest widoczne w dniu edukacji, podczas rozdania nagród dla tych
              najbardziej się popierających, nieważne, czym się kto wykazał, ważne jest w
              jakiej był grupie :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka