Dodaj do ulubionych

Ferrari w Zielonej Górze?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 19:12
Słyszałem że w ZG śmiga sobie czerwone Ferrari 360 Modena, pod jakąś
restauracją Ramzes podobno ją widać-nie znam miasta, stąd ta "jakaś".
To prawda z tym czerwonym sprzętem? Pytam serio.
Olsztyn pozdrawia.
Obserwuj wątek
    • Gość: ik Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 19:33
      wieści szybko się rozchodzą (a może plotki? bo z tym Ferrari to nie wiem ) ;)
      ale nie wiedziałem że taka inf wzbudzi zainteresowanie aż w Olsztynie ;0

pozdrawienia z ZG
      • Gość: Robert Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 19:37
        To że akurat jestem z Olsztyna nie ma tu nic do rzeczy :) Po prostu swego czasu
        szukałem konkretnych info o Ferrari w Polsce i wówczas ktoś napisał że w ZG na
        pewno jeździ. Zdeecydowałem się więc zapytać u źródła :)
        P.S. Skłonił mnie do tego wątek o srebrnym Ferrari na forum Łodzi :)
        • Gość: michu Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.10.04, 19:52
          Co jest? Zle zaparkowalem ?? :)
          Ale na prawde to buja sie takowe, porsche tez pare jest.
          • Gość: Robert Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 20:03
            Więc to nie plotka. Ma jakąś fajną blachę czy zwykłe numery? I jakie to Ferrari
            dokładnie-czerwona 360 Modena?
            • Gość: michu Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.10.04, 20:09
              Wydaje mi sie, ze tak aczkolwiek pewien nie jestem. Przejde sie jutro po
              miescie, oblukam i potwierdze/zaprzecze bo Olsztyn to fajne miasto :)
            • croolick Re: Ferrari w Zielonej Górze? 20.10.04, 22:20
              hmm, wydaje mi sie, ze w ZG widzialem nie jakas tam "zwyczajna" Modene ale
              czerwone F 50! (rejestracja zaczynala sie na FZI)
              • Gość: Flap Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.uz.zgora.pl 25.10.04, 08:40
                W Polsce nie ma i nigdy nie było F50. Coś ci się kolego pomieszało. W ZG śmiga
                czerwone Ferrari 360 Modena Spider. Właścicielem jest ten od lombardów "Karat".
                Kiedyś jeszcze jeździło żółte Ferrari F355 Spider. A jeszcze kiedyś F348,
                czerwone.
    • Gość: IIIks Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.ztpnet.pl 20.10.04, 20:14
      Pewnie któryś z górki SLD dostał od sponsora:)))
      • Gość: michu Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.10.04, 20:17
        Skoro czerwony to calkiem mozliwe :)
      • Gość: Igrek Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.10.04, 10:15
        Coś Ty IIIksie ! - urwałeś się z choinki ! Przecież to Twój pracodawca Pani
        Ronowicz wydała na dwa samochody blisko ćwierć miliona złotych. U nas takimi
        wozami jeździ wyłącznie aktualnie rządząca klasa ( lub ich pociotki )...
        • Gość: IIIks Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.ztpnet.pl 23.10.04, 23:16
          Do Igreka.Primo, Basiu, za Listowskiego były trzy samochody,teraz
          dwa.Secundo,jeden z tych trzech nabyto za Listka.Tertio,stare sprzedano.No i
          oczywista na koniec-Ronowicz nie jest moim pracodawcą.Nie oceniaj innych podłóg
          siebie:)))
      • Gość: Bożenka Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.10.04, 20:52
        ty lllks jednak jestes zdrowo pie..iety w czajnik
        • Gość: IIIks Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.ztpnet.pl 29.10.04, 20:58
          Wypier...komunistko!:)))
    • stevills Ano jest.... 20.10.04, 20:23
      ...czerwone Ferrari w Zielonce.
      Nie znam się na autach więc nie wiem czy jaki to dokładnie model.
      I nie jest żadną tajemnicą, że zarówno to auto jak i kilka innych niezłych
      bryczek należy do właściciela lombardów Karat.
      Stąd też stoją obok "Piotra i Pawła" bo to zaraz obok.

Pozdrawiam
      Kamil
    • Gość: RIKI Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.gorzow.mm.pl 20.10.04, 21:52
      No... fajne bryczki są w zielonej i jeszcze do tego furmanki i wozy
      drabiniaste. Ferrari? Raczej nie, ale za to knury po ulicach biegaja. Taki
      zielonogorski folklor.
      • Gość: PePe Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:58
        szoruj pogadac z karolkiem 9i pół i ze Stal Gorzów to Twój poziom oni cie
        zrozumieją mały biedny człowieczku
      • Gość: 1 Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.ztpnet.pl 20.10.04, 21:59
        porażasz głupotą tępy debilu
        czy wy w tym Gorzowie wszyscy cierpicie na zoofilię ?
        czy tylko tobie się przytrafiło ?
        • Gość: marck ZG Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:12
          nom ja takowa bryczke takze widzialem kolo ramzesa i nalezy chyba do
          wlasciciela lombardow karat a tak pozatym to ma jeszcze jaga lambo i terenowe
          bmw .......niezle
      • Gość: zielonogórzanka Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: 213.77.27.* 28.10.04, 11:33
        człowieku , knury to po Gorzowie , przeciez to zlepek wsi.
    • Gość: 48x Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:21
      a ta granatowa cobra to jest prawdziwa czy składak ?
      silniczek gra pieknie, jak w oryginale
    • Gość: RIKI We łbach wam sie poprzewracało... IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.04, 12:40
      czyżby za dużo tanich wyrobów winiarskich?
    • Gość: man Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.10.04, 12:44
      Tak jeździ czerwone ferrari właściciela lombardów "Karat". Na naszych numerach
      widziałem też kilkukrotnie jakieś żółte ferrari, ale na typach tej marki się
      nie znam.
      • Gość: zasada Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 14:59
        ZTCW to ferrari nalezy do wlasciciela CH pod topolami, ale moze sie myle.
      • Gość: Lechu Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.10.04, 15:10
        też potwierdzam że, te czerwone ferrari należy do właściciela lombardu a jego
        żona jeździ czarnym sportowym jaguarem, natomiast żółte ferrari nie widziałem
        juz od dłuższego czasu...
        • Gość: Marek M. Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 16:33
          Zolte ferrari? W Szczecinie takim pomykal gangster Oczko. Jednak zniknelo z
          ulic miasta w 1998 gdy o Oczke upomniala się pani prokurator i umiescila w
          pudle na lat nascie. Moze ferrari teleportowalo sie wowczas do waszego
          miasta? :)
          Dla chetnych link do fotki szczecinskiego Ferrari:
          alfabetmafii.onet.pl/0,15326,1,5,galeria.html#zdjecie
          • Gość: Kuba Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 19:18
            Tak w Zielonej Gorze lata czaerwone Ferrari 360 Modena, wlasciciel jest gosc od
            lombardu.
            • Gość: Robert Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 19:53
              Widzę że spory odzew na mój wątek! Dzięki wszystkim za info o tej Modenie. Może
              jakąś fotkę cyfrową jeszcze ktoś ma? :) Choć to pewnie byłoby zbyt piękne...
              A przy okazji dowiedziałem sie że i żółte u was smigało... Fajne miasto, nie ma
              co.
              • Gość: wisnia Moje FERRARI :) IP: *.kam.pl 21.10.04, 23:40
                Fajny watek, ale z tymi Ferrari to bym uwazal :)
                Sam w 1990 roku przywiozlem do Gorzowa Ferrari z USA, tyle ze... kosztowalo
                zaledwie $10.000 i bylo zrobione na bazie Pontiaca Fiero. Z zewnatrz, a nawet
                wewnatrz :) bylo to niby Ferrari 348TB, oczywiscie czerwone.
                To co sie dzialo na ulicach wspominam do dzis :)) Takze Zielonej Gory :]]]]. A
                najwiekszy ubaw mialem we Wrocku, gdzie na parkingu zaczepil mnie niby
                pasjonat, ogladal autko kilka minut, a co sie nagadal o 348TB :)) Pewnie do
                dzis nie wie, ze replike ogladal :)) Fakt, ze bylo perfekcyjnie podrobione.
                Zreszta nawet wyposazenie mialo porzadne - klima, skora. Nawet silnik ten 6 cyl
                od Fierowki byl czadowy 180 koni wyciagal, umieszczony z tylu i przyspieszenie
                tez takie jak na wyglad przystalo.
                Krotko sie nim cieszylem, pojechalem na zlot sportowych autek do Wawy i tam po
                prostu jakis hurtownik z walizka pieniedzy postawil mi ultimatum: on chce to
                auto RIGHT NOW :) Negocjacje trwaly krotko, a przebicie mialem nieziemskie. Ale
                drugiego takiego egzemplarza nie udalo mi sie kupic... Takie czasy z takimi
                kupcami tez juz nie wroca...
                Krotko nim poszalalem. Pamietam wtedy zaraz potem ten kolarz Piasecki
                sprowadzil do Gorzowa pierwsze w Polsce Mitsubishi 3000GTO. Zaplacil wiecej cla
                za nie, niz warte bylo moje Ferrari :)
                • Gość: M Re: Moje FERRARI :) IP: *.ztpnet.pl 22.10.04, 21:34
                  To Ferrari kosztowało coś koło 99 000 EUR.
                  Przynajmniej tak stoi w papierach (dokument SAD)... :)
                  Pozdrawiam
                  M

PS. Szkoda, ze to nie moje... Ale z drugiej strony fajnie wiedzieć, że każdemu
                  może się udać w życiu... Ja czekam na swoją okazję....
                • Gość: Robert Re: Moje FERRARI :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 11:58
                  Do Wiśni:
                  Gratuluję transakcji! :) Swoją drogą ja jestem przeciwnikiem replik, zwłaszcza
                  aktualnych modeli, nie drażni mnie natomiast np. Porsche 356 Speedster, Ferrari
                  250 GTO czy Shelby Cobra.
                  Podobno w okolicach Konstancina śmiga sobie replika Enzo. Chyba najsłynniejszą
                  repliką Ferrari było czarne Ferrari 365 GTS Daytona wykorzystane w
                  serialu "Miami Vice"-zbudowano je na bazie Chevy Corvette. Jednak ta replika
                  stała się tak popularna że Ferrari się "zaniepokoiło" i zaoferowali
                  nieodpłatnie, prawdziwą tym razem, białą Testarossę którą Don Johnson śmigał od
                  3 sezonu serialu.

Co do głównego wątku-jeśli oprócz 360 Modena po ZG śmigało także F50 to
                  naprawdę jestem pod wrażeniem. Zakładając że to nie replika :)
                  • croolick Re: Moje FERRARI :) 23.10.04, 21:30
                    to F-50 to na pewno nie replika - przygladalem sie raz z bliska i do tego dach
                    nie byl zalozony
    • Gość: ik O właśnie dziś widziałem Ferrari i to kabrioleta IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 22.10.04, 19:37
      nie wiem czy to ten o którym mowa wyżej bo blach nie zauważyłem
      • croolick Re: O właśnie dziś widziałem Ferrari i to kabriol 22.10.04, 20:03
        To chyba to F-50, ktore ja widzialem kilkakrotnie.
        • Gość: Flap Re: O właśnie dziś widziałem Ferrari i to kabriol IP: *.uz.zgora.pl 25.10.04, 08:40
          W Polsce nie ma i nigdy nie było F50. Coś ci się kolego pomieszało. W ZG śmiga
          czerwone Ferrari 360 Modena Spider. Właścicielem jest ten od lombardów "Karat".
          Kiedyś jeszcze jeździło żółte Ferrari F355 Spider. A jeszcze kiedyś F348,
          czerwone.
          • Gość: g_prawda Re: O właśnie dziś widziałem Ferrari i to kabriol IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.10.04, 17:26
            To ci sie kolego pomieszalo, to F-50 mialo rejestracje FZI XXXX a Modena Spyder
            ma rejestracje FX KARAT.
            • Gość: Robert Re: O właśnie dziś widziałem Ferrari i to kabriol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:36
              Te KARAT-y to też ciekawa sprawa. Na najlepszej stronie poświęconej tablicom
              rej. czyli rejestracje.uctb.net/tablice.php w dziale praktyka w swoim
              województwie macie złapane dwa F(X) KARAT. Jeden to Porsche Boxter, drugi BMW
              X5. 360 Modena tam jednak nie ma.
              • Gość: jasiu z komprachic Re: O właśnie dziś widziałem Ferrari i to kabriol IP: *.cybergarden.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:40
                Też potwierdzam, że F-50 było w Zielonej Górze, inna sprawa, że właściciel
                KARATU często jest właścicielem tych aut przez jakiś krótki okres jak to bywa z
                lombardami i nie do końca ma te auta na własność.
            • Gość: Flap Re: O właśnie dziś widziałem Ferrari i to kabriol IP: *.uz.zgora.pl 26.10.04, 09:04
              A ja ci mówię, że w Polsce nie ma zarejestrowanego F-50. Tym bardziej w ZG.
              Jedyne wytłumaczenie, to albo ci się pomieszało, albo to jakaś replika na np.
              Pontiacu Fiero
    • Gość: zielony tak, jest na pewno, facet ma tez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 08:12
      telefon komorkowy dobrej marki bo widzialem jak rozmawial przez niego na
      parkingu, czy chcesz wiedziec jaki to typ telefonu? ma tez garnitur,bo byl w
      niego ubrany jak go widzialem w ferarri, czy chcesz wiedziec jakiego krawca? bo
      jest tu kilku dobrych w zilonej gorze, mail tez zegarek, chyba dobrej marki,
      moge sie goscia zapytac jak ci zalezy gdzie go kupil, co jeszcze moge dla
      Ciebie zrobic, lubie Olsztyn
      • Gość: Robert Re: tak, jest na pewno, facet ma tez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 10:06
        Do Zielonego:
        Widzę że nie rozumiesz o co mi chodzi. Nie interesuje mnie on jako człowiek,
        jaki ma numer buta czy pije Johnny Walkera i czy na ręku ma Rolexa a może
        Patka. Ciekawi mnie jedynie SAMOCHÓD marki Ferrari jaki jeździ po Waszym
        mieście i tu faktycznie zależało mi na dokładnych informacjach.
        Na szczęście Twoi przedmówcy szli moim tokiem myślenia. Niemniej jednak
        pozdrawiam.
    • Gość: ciekawy siwy trabant IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.10.04, 08:15
      siwego trabanta widziałem przy wyjeździe na goszuf
    • Gość: ja jeszcze raz ja Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:14
      zółtego, używanego kupił wrona, który mieszka przy sikorskiego koło greckiej.
      ale parkował go na strzeżonym na pomorskim.

czerwony to jeden z tych tańszych. też uzywany. ten od karata trzyma go w domu
      kolo wilkanowa. sprzedał jagii (jagura), ma jeszcze merca i bmwx5, ale nimi
      jeździ jego stara (mąż zrobił kasę a ona zachowaniem pokazuje że to ona - nie
      chodzi o bryki).

diekawe jak długo nie będzie sie bał sam jeździć. chyba do zmiany ekipy łysych w
      z.g.

• Gość: Taki jeden Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.10.04, 09:44
      Ano ten bogaczyk z Piotra i Pawła jeżdzi tym czym co przypomina ferrari,widac
      ze gosciu to pozer bo kto by jezdzil po polskich drogach takim czyms?
    • Gość: Vaterland Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.its-m.tudelft.nl 31.10.04, 10:06
      Pytanie za 100 punktow - jak gosciu uzbieral na tego ferrari? Ja wiem tak jak i
      pol zielonej gory (tej nacpanej), ale wam nie powiem.
      • Gość: R Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.04, 02:42
        MYŚLISZ ŻE ON JEST BOSEM MAFII NARKOTYKOWEJ??
        to doprawdy dziwne co on wyprawia -bo raczej niemożliwością jest posiadanie
        kilku samochodów po kilkanaście tysięcy euro z czterech lombardów!!!
        jak myślicie ,skąd ten szmal??
        • Gość: observer Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 20:20
          śmiała teoria z tym handlem narkotykami... ale z drugiej strony kantory i
          lombardy zawsze byly wykorzystywane jak pralnie bo mozna przerzucic przez nie
          mnostwo kasy. Mieli je wszyscy liczacy sie bossowie Pruszkowa, Wolomina i
          innych grup. Czasem mozna przedobrzyc-w Gdansku w kantorze w ktorym pral kase
          Nikoś wyszlo ze dziennie samych dolarow sprzedawano tam 150 tys a jeszcze byly
          marki i liry.
          no i zauwazcie ze pod lombardami zawsze stoja super fury a ruch w tych lokalach
          niekoniecznie taki jak w hipermarkecie...
          Nie znaczy to ze odnoszę sie osobiscie do pana wlasciciela ferrari. To po prstu
          moja ogolna opinia nt tego typu "przedsiebiorstw".
          • Gość: Karat Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.11.04, 21:37
            ZNAJDZIEMY CIE!
            • Gość: Franek Re: Widziałem tego faceta! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.11.04, 22:10
              Po obejrzeniu jego wyrazu twarzy, braku szyi i kilku innych cechach wyglądu
              można stwierdzić z wielką dozą prawdopodobieństwa, że powyższ posty to święta
              prawda.
            • Gość: michu Re: Ferrari w Zielonej Górze? IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.11.04, 08:18
              A w srode widzialem porsche caynne, ale to juz chyba kogos innego :) Taka
              smieszna terenowka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka