Dodaj do ulubionych

otwarcie wieży

29.10.04, 19:01
dzisiaj o 19:00 (minutę temu) otworzyli wieżę kościoła szkoda, że musze iść
do pracy na 20 i nie mogłem w tym uczestniczyć...
Obserwuj wątek
    • cancro Re: otwarcie wieży 02.11.04, 09:51
      Wprawdzie na otwarciu wieży nie byłem, ale wieża prezentuje się imponująco!
      Wprost nie mogę się doczekać, aż będę z jej szczytu mógł podziwiać wspaniałe
      widoki. Do pełni szczęścia brakuje jedynie błyszczącego na szczycie krzyża,
      który przetrwał wieki kontrreformacji, wojen i komunistycznych rządów. Padł
      dopiero teraz. Dziś wymalowany brązową farbą olejną czeka lepszego czay na
      kościele garnizonowym na żarskiej Górce. Kto ma chioć odrobinę poczucia estetyki
      sam widzi, że wspaniały krzyż swą wielkością przytłacza rachityczną budowlę
      nowego kościółka. Ciekawe, czy wielebny odda krzyz tam, gdzie jego miejsce? :-(
      • dj_dlugi Re: otwarcie wieży 02.11.04, 10:17
        Podkreślam poraz (po raz??) kolejny ten krzyż na kościele garnizonowym to
        replika!!! Orginł leży w Pałacu i czeka na to aby znaleść się na dole w wieży.
        • michalmly Re: otwarcie wieży 12.11.04, 22:50
          Świetna uroczystość!!! Wieża stanie się symbolem Żagania mam nadzieję:) gra
          świateł i muzyka były imponujące, tak jak ogrom ludzi, jaki przybył pod wieżę.
          GRATULUJĘ ORGANIZATOROM I POMYSŁODAWCOM
    • moni_m Re: otwarcie wieży 11.01.05, 11:58
      Gdzie mogę się dowiedzieć kiedy można wejśc na wieżę?
      • cancro Re: otwarcie wieży 11.01.05, 12:11
        Na razie wieża jest czynna tylko "w sezonie". Jeśli będziesz cierpliwa, to w
        ciągu tygodnia podam ci szczegóły. Na razie zapraszam cię na wirtualne
        zwiedzanie wieży. Pozdrawiam!
        www.um.zagan.pl/virtualtour/vrtzagan/vrtwieza.htm
        • dj_dlugi Re: otwarcie wieży 11.01.05, 17:32
          w tygodniu 10 - 16
          w soboty i niedfziele do 18
          w poniedziałki nieczynne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka