Gość: w_tempo IP: *.pl 16.05.02, 00:01 (...) zmiany fonetyczne stymulowane przez rozwój radiofonii sprawiły że ci co się modlili modlili się: I nie wzwódź nas na pokuszenie ale nas zbaw ode tego (...) b.zadura Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: w_tempo i jeszcze... IP: *.pl 16.05.02, 00:10 (...) Dwa tysiące lat po rzezi niewiniątek przyszła rzeź bydlątek Wściekli ludzie wyrzynali się sami (...) b.z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w_tempo Re: i jeszcze... IP: *.wimbp.zgora.pl / 192.168.0.* 17.05.02, 09:20 "ptasia grypa" bohdan zadura - ciekawa rzecz... Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: i jeszcze... 17.05.02, 15:53 Gość portalu: w_tempo napisał(a): > "ptasia grypa" bohdan zadura - ciekawa rzecz... Po różnych Gretkowskich nabrałem wstrętu do polskiej współczesnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w_tempo Re: i jeszcze... IP: 2.3.STABLE* / 192.168.150.* 17.05.02, 18:00 to poezja - różni się od gretkowskiej ps. poczytaj sobie Głowackiego Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: i jeszcze... 18.05.02, 08:26 Gość portalu: w_tempo napisał(a): > ps. poczytaj sobie Głowackiego Aleksandra? Lalkę zaliczyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w_tempo Re: i jeszcze... IP: *.wimbp.zgora.pl / 192.168.0.* 18.05.02, 12:36 janusza głowackiego - np. "ostatni cieć" - przypomina troszku Mrożka a tak bardziej klasycznie (jak jeszcze nie czytałeś) - "madame" antoniego libery (peany na cześć autora pieją od czterech lat - tłumaczone już na kilka języków) Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: i jeszcze... 20.05.02, 11:12 Gość portalu: w_tempo napisał(a): > a tak bardziej klasycznie (jak jeszcze nie czytałeś) - "madame" antoniego liber > y peany na cześć autora pieją od czterech lat - tłumaczone już na kilka języków) madame niezla, napraawde niezla, odrealnienie dodaje jej ... nie wiem czego - uroku? polotu? jerzy pilch jeszcze ze wspolczesnosci polskiej. da sie jeszcze cos czytac? polecam zupelnie z innej beczki 'wilta' toma sharpe'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w_tempo Re: i jeszcze... IP: 2.3.STABLE* / 192.168.150.* 23.05.02, 09:23 > ze wspolczesnosci polskiej da sie jeszcze cos czytac? wszystko da się czytać, tylko czytać to trza umić... > polecam zupelnie z innej beczki 'wilta' toma sharpe'a thx Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: i jeszcze... 23.05.02, 09:55 Ja z kolei thx za Ciecia, przymierzałem się po recenzjach do niego, po Twoim poście kupiłem, ale zawalony jestem literaturą branżową, więc Cieć poczeka do Bożego Ciała. Odpowiedz Link Zgłoś