Dodaj do ulubionych

Autobusy oklejone od kół po dachy

05.01.05, 19:06
A mi się bardzo podobają te reklamy na całych
autobusach! Są super!!
Dodają kolorystyki i ożywiają to smętne o tej
porze roku miasto!
Poza tym w innych europejskich miastach np:
austriackim Salzburgu co drugi autobus i trolejbus
jest w ten sposób oklejony i jakoś nikomu to
nie przeszkadza !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gorzowianka Zawsze mieliście aspiracje powiatowe IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.01.05, 19:09
      gdzie wam do metropolii
      • Gość: kicia Re: Zawsze mieliście aspiracje powiatowe IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.01.05, 19:45
        Kochana gorzowianko ze wsi pochodzisz na wieś wracaj. popastuszyć
      • Gość: dumny zielonogórza Re: Zawsze mieliście aspiracje powiatowe IP: 82.160.53.* 06.01.05, 13:43
        oj biedna ty kobylogórska /cyganeczko
        • Gość: dumny Re: Zawsze mieliście aspiracje powiatowe IP: 82.160.53.* 06.01.05, 13:59
          jadą wozy kolorowe wybojami/kobylej górki/zabierz się cygneczko z nimi
          uwaga rodacy z ziel góry ogłaszam zbiórkę kasy na budowę ratusza w wyboistej
          kobylej górce
      • Gość: 1 Re: Zawsze mieliście aspiracje powiatowe IP: *.ztpnet.pl 06.01.05, 17:19
        jeżeli szyby niezaklejone to mamy aspiracje powiatowe,
        gdy zaklejone to jestesmy wielkomiejscy ?
        już rozumiem, czemu w gorzowie tyle okien gazetami zaklejone
      • Gość: Jack Re: Zawsze mieliście aspiracje powiatowe IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.01.05, 20:33
        Zapewne Wam bliżej z tym rozklekotanym muzeum na szynach.My przynajmniej nie
        musimy sie wstydzic naszych autobusów, przyjedź i się przejedż a sama się
        przekonasz!!!!!!
    • Gość: a tam Re:Dzięki temu możemy m.in. utrzymywać stałą cenę IP: *.ceron.pl 05.01.05, 19:37
      To chyba nie prawda bo bilety podrożały...!!!Lepszym pomysłem byłoby zakleić
      szybę kierowcy i tak znaja trasę na pamięć.
    • Gość: xxl Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.01.05, 20:10
      Skoro dzięki tym reklamom zarabia zakład na remonty itp to ja to popieram.
      • pepi_2 Re: Autobusy oklejone od kół po dachy 05.01.05, 21:48
        W załączeniu podaję linki do zdjęć trolejbusów
        w Salzburgu-zwróćcie uwagę na reklamy
        http://public-transport.net/bus/Austria/Salzburg/Sbg4_11.htm
        http://public-transport.net/bus/Austria/Salzburg/Sbg2_2.htm
        Dlaczego podobne reklamy nie mają byc na naszych autobusach?
    • Gość: Maraczek Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.01.05, 21:43
      1.Prawdą jest że bilety nie podrożały przez ostatnie dwa lata, ale tez wskazuje
      to na fakt, że ceny ich wtedy ustalone były zawyżone ( wzrost np paliwa).
      2. Skoro reklamami oblepione są całe autobusy to znakiem tego przy zakupie
      następnych, a będzie to miało miejsce w tym roku proponuję aby w zamówieniu na
      dostawę autobusów umieścić zapis by były bez okin. Tym sposobem zmniejszy się
      ich cena.
      3. Pytam się gdzie jest nasza kochana policja (drogówka), która tak uczulona
      jest na praktyki oklejania szyb w samochodach osobowych ciemną folią. Doznałem
      od nich przyjemności w tej sprawie.
      • Gość: ziutek Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.ztpnet.pl 05.01.05, 21:58
        Gość portalu: Maraczek napisał(a):
        > 3. Pytam się gdzie jest nasza kochana policja (drogówka), która tak uczulona
        > jest na praktyki oklejania szyb w samochodach osobowych ciemną folią. Doznałem
        > od nich przyjemności w tej sprawie.

Tzn. co? Sugerujesz, ze policja powinna karac mzk za ten autobus, bo ma reklame
        na szybie? ;>
      • pepi_2 Re: Autobusy oklejone od kół po dachy 05.01.05, 22:00
        Może teraz:
        public-transport.net/bus/Austria/Salzburg/Sbg4_11.htm
        public-transport.net/bus/Austria/Salzburg/Sbg2_2.htm
      • Gość: Jack Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.01.05, 20:37
        Widzisz Misiu, folia ta ma wszystkie wymagane atesty, w przeciwieństwie do tej
        którą sobie przykleiłeś w swoim aucie.
    • Gość: mimi Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.54.77.199.tisdip.tiscali.de 05.01.05, 23:29
      No teraz to cos widac!!!
      Ja przerabiam to co dzien,mysle ze potrzeba troche czasu...
      Ludzie musza przywyknac jak do wszystkiego,szczegolnie ci starsi.
      Wiadomo ze widok troszke gorszy,ale nie jest zly.
      Jestem ZA.
    • Gość: patryk Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 06.01.05, 01:34
      Proponuje pani Kazimierze postac czasem...
    • lad_i_porzadek Re: Autobusy oklejone od kół po dachy 06.01.05, 09:48
      Zobaczcie czy to nie bzdura... dla kogo jest MZK? Dla pasażerów...? To dlaczego
      dojeżdzając do danego przystanku odrazu pasażer nie jest informowany przez
      głośniki jaki przystanek będzie następny?...(np. "Przystanek taki, następy
      przystanek owaki") Komunikat taki pojawia się, ale dopiero po ruszeniu
      autobusu... Dlatego ludzie liczą przystanki... "Przyjezdny" nigdy nie wie czy
      to już teraz czy może następny...?

Druga sprawa - głupia moim zdaniem nazwa przystanków przy Dworcu PKP -
      zamiast "Dworzec PKP" jest "ul Sulechowska" To samo widnieje na rozkładzie
      jazdy autobusów na przystankach np. linia "8" i "0". Jak ktoś kto spod Dworca
      PKP pojedzie w miasto ma wrócić na Dworzec PKP skoro takiego przystanku nie ma
      na tabliczkach na przystankach? Byłem świadkiem jak ktoś czekał na "33" prawie
      godzinę na Wrocławskiej - bo myślał, że tylko ten Bus dojeżdza do dworca...

Reklamy są moim zdaniem ok - nieprawda że z autobusu nic nie widać - reklamy
      zostały tak pomyslane że z wewnątrz wszystko jest widoczne... (ale tylko w
      dzień :) )

Moim zdaniem MZK w Zielonej Górze nie dba o pasażerów, mało tego nie szuka
      możliwości zarabiania. A wsytarczy dać premię kierowcom których uwagi przyniosą
      MZK dodatkowe dochody (niech zgłaszają jakie zmiany w rozkładzie są potrzebne -
      przecież oni najlepiej widzą kiedy wożą "powietrze"). Za darmo podpowiadam MZK.
      W niedzielę Msza na Zaiszu kończy się około 20.50... a "36" jedzie o 20.35... i
      nie zabiera potencjalnych klientów. Za przejazd 2 przystanków - bo większość
      tak by jechała skasowali by od "babinek" lekko koło 15 biletów...
      • Gość: sued Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:56
        Powiem tak.... mialem troche docxzynienia z reklama i wydaje mi sie ze taki
        autobus jako jednyny w całym województwie... gdyz z moich informacji wynika ze
        nie ma drugiego takiego u lubuskiem, jest poprostu czyms nowyn i z czasem
        ludzie przywkna do tego i przestana bezsensu biadolic... Ja rozumiem ze ktos ma
        słaby wzrok, ale akurat ten materiał jaki został uzyty na oknach (Siatka
        OneWayVision) ma wystarczajaca przepuszczalnosc swiatła ze widac przez nia
        nawet o swicie czy o zmroku gdy za oknami robi sie juz szaro. Poza tym nie cały
        autobus jest oklejony z szybami, i jezeli komus az tak bardzo przeszkadza to ze
        nie widzi wyraznie tego co sie dzieje za oknem albo boi sie ze przegapi
        przystanek to niech skozysta z przedniej (nieoklejonej)czesci autobusu lub
        niech słucha na jakim prezystanku jest... a to MZK juz ma... wiec wystarczy
        wytezyc słuch skoro wzrok nie działa i pozostaje sie cieszyc , ładnym kolorowym
        i zywym autoibusem......
        Ludzie, pomyslcie czy wszystko w naszym miescie musi byc szare i
        konwencjonalne??? Niesadze.
        DALETGO JESTEM ZDECYDOWANIE NA TAK!!!
        • Gość: Bip Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.acn.waw.pl 06.01.05, 12:33
          Tu gdzie teraz mieszkam, zdecydowana wiekszość autobusów tak wygląda.
          No i jakoś jeszcze nie spotkałem sie z głosami krytycznymi.

Jest wiele plusów dla sprzedającego powierzchnie jak i dla reklamodawcy, jednak
          zgadzam się też, że ingeruje w wygląd miasta. Trzeba sie poprostu przyzwyczić,
          tak jak do stojących teraz wszedzie billboard'ów.

Taka forma, przynajmniej z początku, zanim sie upowszechni, zwraca uwagę, więc
          i efektywność kampanii reklamowej jest o kilkaset procent, wyższa niż w
          przypadku innych "tradycyjnych" sposobów przeprowadzania akcji reklamowej.

Te argumenty pozwalają MZK, czy też agencji reklamowej obsługującej MZK,
          zwiększyć opłaty, a co za tym idzie wpływy, które pozwoliłyby na znaczne
          poprawienie kondycji finansowej firmy jaką jest MZK.

ROWNIEZ JESTEM NA TAK :)

pzdr.

• Gość: nowy Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:00
          Miales ale doczynienia z własną mama. PEwnie dobrze Ci było> ale to się tylko
          sniło
      • Gość: pasażer Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.01.05, 14:22
        słusznie, nazwy powinny zawierać ulicę i ważne punkty - PKP, poczta gł.,
        szpital, market, kościół, szkoła, policja
        • Gość: czarek Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: 141.30.56.* 06.01.05, 16:57
          fakt: reklamy z zewn. fajne, niech bedzie, ze ozywiaja miasto!Ale od wewn.
          naprawde nic nie widac i to mi sie nie podoba.
          Dac kierowcom premie....ja im dam, ja ich pogonie! :) (Moze konkurs na
          najzyczliwszego kierowce MZK?)
          Przeciez pasazerowie tez maja duzo do powiedzenia, jak zreszta widac!Ale kto
          nas slucha, popatrzcie na strone MZK zGora (a MZK Gorzow) Tjaaa!
          Pozdro
          • Gość: ziutek Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.ztpnet.pl 06.01.05, 21:55
            to ja mam chyba jakis inny wzrok, bo dzisiaj jechalem i widac. :/ Prawda, ze
            gorzej, ale nie przesadzajmy, spokojnie mozna sie zorientowac gdzie sie jest.
            Chociaz jak popadalo, to woda ladnie sie skroplila na tej powloce i juz tak
            fajnie z ta widocznoscia nie bylo. ;)
      • Gość: JACK Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.01.05, 10:33
        Jak możesz powiedzieć że zielonogórskie MZK nie dba o pasażerów, bo przez
        głośniki przed przystankiem obecnym nie informuje o następnym. Na poczatkew
        ielkie uznanie dla MZK że inwestuje w te sysytemy informacji, bo nie wszystkie
        miasta w Polsce to robią.W Gorzowie np nie przejedziesz się gadającym
        autobusem.Więc po pierwsze informacje podawane o przystankach musza byc
        przejrzyste i jasne, nie moga wprowadzać zamieszania. Ludzie nie zawsze
        dokładnie słuchają i mogło by się im wydawać że tem mastępny to już.Poza tym na
        logike jeśli ktoś chce dojechać na Podgórną do UZ. Jedzie i czeka kiedy
        informacja taka się pojawi, więc gdy rusza z przystanku przed słyszy: "NASTĘPNY
        PRZYSTANEK ULICA PODGÓRNA UNIWERSYTET ZIELONOGÓRSKI I RADIO INDEX" i chyba
        wtedy nie ma żadnych wątpliwości że to już.Poza tym w połowie (tych nowszych)
        autobusów są już diodowe tablice wewnętrzne które nie tylko jak te klapkowe
        pokazują aktualny przystanek , ale również w momencie gdy autobus zatrzyma się
        na przystanku całą jego trasę przejazdu.Bezsensownym jest więc zarzucanie ludzi
        informacjami, poza tym tak jest w każdym innym mieście :Warszawa( tramwaje,
        metro), Wrocław (tramwaje, autobusy)......
        Jeśli chodzi o nazwy przystanków przy dworcu.Przystanek o nazwie Dworzec PKP
        jest przy samym Dworcu, natomiast te w leżące niedaleko nazywają się
        odpowiednio ulica Sulechowska przy Dworcu PKP i ulica Bema przy Dworcu PKP, po
        to właśnie żeby ludzie przyjezdni wiedzieli ze na Dworzec to trzeba wysiąść
        właśnie tu.Co do rozkładów to zgodze się z Tobą że należało by również
        ZAZNACZYĆ NA ROZKŁADACH JAZDY ŻE AUTOBUS JEDZIE PRZEZ DWORZEC, a nie tylko
        podawać ulicę Bema czy Sulechowska.Tutaj masz rację.Mam nadzieję że zostanie to
        wkrótce zrobione.A co do reklamy , nie można powiedzieć że brzydko wyglada ten
        autobus bo mi się podoba i to bardzo, wewnątrz też widać choć nie tak
        dokładnie, ale jeśli to jest jeden autobus to jestem za tym by taki został,
        tymbardziiej że przednia jego część nie została oklejona.Jeśli jeszcze masz
        jakieś wątpliwości zapraszam na gg :1350522.
    • Gość: wawak Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.ztpnet.pl 06.01.05, 16:52
      Pracuje w Warszawie i tam każdy autobus, a nawet przez jakis czas metro były
      oklejone reklamami. Jeśli ma to zasilić budżet MZK i przełoży się to na ceny
      biletów (czytaj ceny nie będą wzrastały) to jestem za! Dobtry pomysł!!!
      • pepi_2 Re: Autobusy oklejone od kół po dachy 06.01.05, 17:09
        Proszę zobaczyć jak są "oklejone" nowe Solarisy
        w Rzeszowieams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=64494
        i nikomu to nie przeszkadza!
        • Gość: zet Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.versanet.de 06.01.05, 21:06
          Ladne te autobusy Solaris ( jaki kraj je produkuje? )
          Duzo ladniejsze niz nasze MAN -y i Jelcze ;)
          • Gość: dE-reDs Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.ztpnet.pl 06.01.05, 21:14
            To prawda.
            • pepi_2 Re: Autobusy oklejone od kół po dachy 06.01.05, 21:30
              Przypominam ,że podziwiamy reklamy -nie autobusy!
              To oczywiście żart!
              Osobiście wolę nasze Many - jakieś takie "szlachetniejsze".
              Oto jak wyglądają "pełne " reklamy na Manach w Bielsku
              MIODZIO!!
              ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=53735
              ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=32764
              ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=15820

• Gość: awol Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:30
            Autobusy Solaris są produkowane w Bolechowie koło Poznania.
            www.solarisbus.pl/sol_bus.html
    • Gość: Maraczek Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.01.05, 21:38
      Proponuję w tym oklejaniu iść na całość i okleić w kolejności:
      1. Hipermarkety: Careefour, Castorama, Auchan itd
      2. Ratusz z budynkiem przy podgórnej,
      3. Centrum,
      4. Topaz
      Po takim działaniu efekty będą piorunujące, bo miasto będzie kolorowe i
      będziemy mieć reklamę w Polsce.
    • Gość: Ron Owitsch Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: 213.25.30.* 06.01.05, 23:01
      Hahhhahaa!
      Falubazy muszą zaklejać sobie szyby w autobusach żeby nie oglądać swojego brzydkiego miasta. Takie rozwiazania stosowano kiedyś w gettach.
      Jak bedziecie jechać wycieczką nad morze to tez pozaklejajcie szyby wtedy nikt nie bedzie musiał ogladać waszych kostropatych twarzy.
      • Gość: hufu Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.ztpnet.pl 06.01.05, 23:26
        Dobrze, że przez kompa nie widać twojej
        zakazanej mordki.
        A tak poza tym -to dla ciebie
        są za trudne zagadnienia!
        Może jak w goszufku zastosują odrdzewiacz
        do autobusów......
        • Gość: Lukasz Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.01.05, 18:58
          Zebys wiedzial pacanie ze zakleje. jadac nad morze najczesciej jedzie sie przez
          najwieksza dziore ktorej nie chce sie ale trzeba ogladac czyli co? no co?
          Paskudny gorszów
    • Gość: pasażerka Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.uz.zgora.pl 07.01.05, 12:09
      beznadziejność- czy nie ma porządnej farby do pomalowania autobusów!
      • Gość: hufu Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.wrzesnia.ksw-net.pl 07.01.05, 13:24
        Z czym beznadziejność?
        O których autobusach mówisz?
    • lad_i_porzadek Re: Autobusy oklejone od kół po dachy 07.01.05, 13:21
      A swoją drogą na reklamie jest :

* pomiar wzroku grais!!!.... :))

Więc jak nie widać to wiadomo co trzeba :))
      • pepi_2 Re: Autobusy oklejone od kół po dachy 07.01.05, 22:11
        Oto jakie autobusy z pełnopojazdowymi reklamami
        jeżdżą po Warszawie- przegubowe Many
        ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=19137
        ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=52702
        ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=54900
        ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=49791
        ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=34871
        oraz Many krótkie
        ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=51473
        ams1.lo3.wroc.pl/tomek/tournee.php?p=48815
        Prawda że piękne?
        Cieszę się że w Zielonej Górze zrobiono dobry początek!
      • Gość: Kacha Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:02
        Zgadzam sie z przedmowca
      • Gość: Siata Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:04
        Uwazam ze ta reklama jest bardzo pomyslowa i na prawde dobrze wyglada a te 5
        emerytek ktore maja taki wielki problem powinne pomyslec o tym ze wiekszy
        problem bylby gdyby musialy placic wiecej za bilety. Mysle ze ludzie przywykna
        reklama jest fajna i rzuca sie w oczy a to chyba bylo celem tworcow tej reklamy.
    • Gość: :) Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.alpi / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:29
      bryy
    • Gość: Maraczek Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.01.05, 23:10
      Jestem znaczącym producentem opakowań blaszanych i wobec tego mogę w ramach
      swojej produkcji podpisać umowę z MZK na dostawę kilku pudeł blaszanych. Koła
      można zakupić po obniżonej cenie na licytacja jakie sie odbywają po
      zlikwidowanych PGR. Tak zrobione pojazdy można już łatwo okleić czym sie da.
      Wszystko bedzie nie drogo.
      • Gość: hufu Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.ztpnet.pl 10.01.05, 23:14
        Wyeksportuj te swoje produkty poza Zieloną
        najlepiej do goszowa - my ich nie chcemy!
        My chcemy autobusy z ładnymi reklamami
        takimi całopojazdowymi!
      • Gość: oneofus Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 08:50
        Maraczku... zapuszkuj sobie MOZG... A od mzk i autobusu wara!!!!
    • Gość: Klocek Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 23:55
      Super sprawa, taki autobus to jedno wielkie g.... nic nie widać poza
      kretyńskimi reklamami jakiś wsiowych firm.
    • Gość: anika Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 00:55
      Mnie również podobają się takie oklejone autobusy, jest to bardzo kolorowe
    • Gość: Seud Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 08:48
      Wsiowo to sie zachowuja niektórzy z was... Co wam przeszkadzają takie
      reklamy??? Fakt, moze nie ulatwiają ogladania tego co jest za oknem, ale
      również nie uniemożliwiają tego... jak ktos chce to dojrzy spokojnie, a ppoza
      tym w tym konkretnym przypadku jestjeszcze klika nie oklejonych okien, wiec
      niech te 5 emerytek, ktore przeoczyly... (pewnie berdziej z powodu jaskry niz
      reklamy) swoj przystanek, niech siada sobie spokojnie z przodu autobusu i niech
      podziwiaja okolice...
      Mam nadzieje ze pojawi się wiecj takich autobusów w zielonej górze i ze w koncu
      ucichcna te absurdalne protesty zbuntowanych emerytek i niedowidzacych ludzi...
      moze najwyzszy czas skorzytac z usług jakiegos optyka??? Naprzyklad z feralnego
      autobusu?????
      • Gość: Maraczek. Re: Autobusy oklejone od kół po dachy IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.05, 23:07
        I ty w niedalekiej przyszłości możesz zostać rencistą. Bo po tym co piszesz
        emerytury w życiu nie doczekasz. Najpierw oklej sobie głowę. Gwarantuję, że
        wzbudzisz wśród Zielonogórzan zainteresowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka