Dodaj do ulubionych

Radio Zachód

18.04.05, 18:45
Istnieje możliwośc posłuchanai Rdaia Zachód przez neta? Wiem, że Zet i
Polskie Radio dają taką możliwość.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Redakcja Info RZ Re: Radio Zachód IP: *.zachod.pl 19.04.05, 04:31
      Tak, tylko trzeba mieć zainstalowane real audio, proszę kliknąć na stronie
      głównej. Pozdr.
      • Gość: Bip Re: Radio Zachód IP: *.eska.pl 19.04.05, 11:08
        Niestety NIE DZIAŁA :(

Klikam w te ikonke juz od kilku tygodni, co by zuzela podsluchac lecz jedyne co
        widze to errory :)

Pzdr.

• Gość: Shift Re: Radio Zachód IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.04.05, 08:46
          Domyślam się, że najpierw powinieneś zainstalować program Real Audio i dopiero klikać w link podany na stronie (coś w rodzaju Winampa)
          • Gość: Bip Re: Radio Zachód IP: *.eska.pl 25.04.05, 09:27
            Bez Real Audio nawet nie podchodzilem do klikania ;->

Streaming jest skaszaniony i server lezy... :(

A w niedzielke i sobote tak bardzo liczylem podsluchiwanie zuzela... Ekhhh...

pzdr.

• Gość: Bip Re: Radio Zachód IP: *.aster.pl 27.04.05, 13:42
              Droga Redakcjo !

Serdecznie proszę poprzez to forum internetowe, o jakiekolwiek zainteresowanie
              ze strony działu technicznego PR zachod ! Bo umieścić link na stronie to jedno,
              chwalić sie w i-necie, ze działa to drugie, a rzeczywistość, która wieje głuszą
              po łączach internetowych to trzecie i niestety ... żenujące...

pzdr.
              • Gość: Redakcja Info RZ Re: Radio Zachód IP: *.ztpnet.pl 05.05.05, 21:38
                Tak jak pisał poprzedni Internauta, należy najpierw zainstalować program Real
                Player, by móc posłuchać naszego programu. Streaming działa bez zarzutów, nie
                przerywa (co zdarza się innym rozgłośniom), jakość jest dobra, tyle że mono.
                Proszę zainstalować program Real Player (być może umieścimy odnośnik na stronę
                do pobrania) i spróbować ponownie. Gdyby nadal były problemy, proszę dać znać.

Pozdrawiam

Lech Kwieciński
                lech@zachod.pl
      • Gość: blady kretek Re: Radio Zachód IP: *.ztpnet.pl 28.03.06, 23:31
        nie da się jej słuchać tej k j
    • Gość: try kot Re: Radio Zachód IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.10.05, 12:19
      ehh.......ostatnio nawet trochę słuchałem tego radia przez Wielkie "R". I muszę
      przyznać, że poprawili mi humor. Np.: pani D.Z., której chyba (mam nadzieję)
      blisko do emerytury, pan K.S, który zaksztusza sie własną flegmą życiową, pani
      K.J. stylizowana na wyluzowaną nastolatkę i pan J.S. którego ani słuchać, ani
      oglądać, ani....nic. Niezły kabaret.
      • Gość: Mlody Re: Radio Zachód IP: *.master.pl 19.03.06, 12:43
        Kolejny pełen kompleksów człowiek dał upust swojej życiowej frustracji. Skoro
        jest Pan takim 'wyjadaczem' radiowym, to ja polecam spróbować własnych sił w tej
        branży... Zobaczy Pan jakie to łatwe i przyjemne. Krytykować proszę Pana to
        potrafi każdy, a wystawić się na taką krytykę , oj z tym mogłoby być gorzej. A
        na marginesie polecam zapoznać się z obsługą płycisku "On/Off". który naprawdę
        potrafi zdziałać cuda.

Ps. Była już Eska nazwana śmieciem antenowym, teraz Radio Zachód, co następne w
        kolejce ? Krytykujcie, obrażajcie, naśmiewajcie się, w końcu mamy wolność słowa
        ,a my - Polacy tak uwielbiamy dokładać innym ... Więcej optymizmu i dystansu do
        tego świata życzę .

pozdrawiam
        Mlody
      • Gość: abba2006 Re: Radio Zachód IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.06, 14:42
        A moze -zamiast słuchać radia-popraw swoja ortografię?Wyjdzie Ci to w
        przyszlości na lepsze!!!Pozdrawiam
    • Gość: osika Re: Radio Zachód IP: *.ztpnet.pl 15.03.06, 15:01
      rany ,co toza kobieta prowadzi poranny program? PORAZKA!!!!! Kto chce to radio
      zniszczyć do końca?
      • Gość: kamil Re: Radio Zachód IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 15.03.06, 15:51
        Prócz tych negatywów są ludzie, którzy - gdyby dano im szanse - byliby
        identyfikowani z tą rozgłosnią. jestem pewien.Niestety RZ kojarzone jest przede
        wszystkim z D.Z. lub J.S.
        • Gość: hhhhhhh Re: Radio Zachód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:48
          ciekaw jestem co to sa za ludzie ??????????????????????
          może równiesz wyjaśnisz mi co znacza te skroty d.z. j.s
        • Gość: tuptup kamil popieram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 11:13
          w 100 %
          niestety :(
        • Gość: Heniu do KAMIL i TUPTUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:33
          jesli sa tacy ludzie, to napiszcie kto to. Niech ich swiat pozna. Jakies
          nazwiska konkretne.
          • Gość: Wojtek Przecież nie napiszą..... IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.03.06, 19:36
            ...o sobie.
            Bo jakby to wyglądało? Że srają na własne gniazdo na forum publicznym...

Pozdrawiam
            • Gość: tuptup śmieszny jesteś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 19:49
              i w dodatku ograniczony.
              punkt widzenia zależy od punktu siedzenia więc nawet nie wiem po co się
              wypowiadasz na temat o którym nie masz zielonego pojęcia...
    • Gość: manifica Re: Radio Zachód IP: *.ztpnet.pl 28.03.06, 23:46
      niesamowity jest program W twojej sprawie, Prowadząca jest niesamowita. to jest
      program na wysokim profilu dziennikarskiej umiejetności. Szkoda, że o tej
      godzinie. Ale czapki z głów panowie i panie przed dziennikarskim kunsztem.
      Gratulacjem za umiejętość bycia z ludzmi1
      • Gość: czapi33 Re: Radio Zachód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:44
        A ja mam inne pytanie. Dlaczego jest tak, że w jedna osoba może pojawiać sie
        głosowo w dwóch rozgłosniach:Radiu Zachód i Radiu Zielona Góra
        • Gość: Ericsson Re: Radio Zachód IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.04.06, 20:02
          Bo de facto to ta sama firma
          • Gość: czapi33 Re: Radio Zachód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 20:15
            Ale po pierwsze słuchacz wcale nie musi o tym wiedzieć. Po drugie-czy nie ma
            czegos takiego jak prawa autorskie? Jedna osoba w dwóch stacjach-sądzę, że ktoś
            mógłby się tym zająć.
            • Gość: tuptup ???? śmiech na sali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 22:53
              "ktoś mógłby się tym zająć" ????????????
              A PO CO?

przeszkadza Ci lokalny dziennikarz, który pojawia się na antenie 2 stacji
              (które właściwie są jedną firmą), a głosu nie podnosisz jak np. pieńkowska
              prowadzi DDTVN, jest naczelną Twojego Stylu i ma czelność jeszcze prowadzić
              audycje w Trójce...
              no normalnie co za pazerna baba.

czy mógłby się ktoś tym zająć?
              (może czapi33 zgłosi się na ochotnika hehehehehe)

• Gość: czapi33 Re: ???? śmiech na sali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 00:14
                Życiowy mądralo. Forum jest od tego, by wyrażać swoje poglądy i ja z tego prawa
                korzystam. Porównanie do Pieńkowskiej jest smieszne, bo lokalna Zielonka a
                warszawka ma się nijak.Ale jesli już, to zwróć uwagę, ze pani Jola pracuje w
                GAZECIE, Radiu i TV.Trzy rózne media-nie sądzisz? Tu mamy sytuacje, że w jednym
                mieście w dwóch rozgłosniach pracują te same osoby. Nie jest to ogłupienie dla
                słuchaczy? Co to kogo obchodzi, ze jest to jedna firma, skoro radio Zachód to
                rozgłosnia publiczna a Zielona Góra to stacja komercyjna? Zwracam uwage na brak
                jednoznacznej tożsamości tych redaktorów i tyle
                • Gość: tuptup riposta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:43
                  > Życiowy mądralo. Forum jest od tego, by wyrażać swoje poglądy i ja z tego
                  prawa korzystam.

Zastanawiający jest fakt, że odwiedzając obojętnie jakie forum, jeżeli komuś
                  brakuje sensownych argumentów, zasłania się tym, że "no jest to przecież FORUM
                  więc mogę mówić co chcę"...

Wracając do meritum: mylisz się mówiąc, że lokalna Zielona ma się nijak do
                  Warszawy. Zarówno tam jak i tu można spotkać elokwentnych i bystrych
                  dziennikarzy jak i dziennikarskie miernoty jadące na plecach wujków, tatusiów i
                  znajomych. Panią Jolę - jak ją ładnie nazwałeś - zaliczyłabym do tej drugiej
                  grupy więc tym bardziej dziwne jak ona smie pracować AŻ w 3 mediach.

Kolejna sprawa: każdy dziennikarz ma PRAWO (jeżeli jego umowa tego nie
                  wyklucza) pracować w medium jakie mu się podoba i w ilu tylko da radę. Chyba
                  nie zdajesz sobie sprawy jakie są pensję w mediach? Ciekawe czy ty normalnie
                  przeżyłbyś z jednego medium? To nie jest "ogłupianie" słuchacza, bo to Twoja
                  decyzja którą akurat rozgłośnię słuchasz - nikt Ci nie karze słuchać 2-3-5 czy
                  10. Wybierz sobie jedną nie będzie problemu. (Zresztą nie uważasz, że słuchając
                  AŻ 2 rozgłosni nie "ogłupiasz" radiowców? Przecież oni nie wiedzą do kogo w
                  takim razie mają mówić???)

I na koniec ciśnie mi się na usta jeszcze jeden przykład. Przykład PAZERNYCH
                  lekarzy. Jak oni moga pracować w publicznym ośrodku zdrowia i jednocześnie mieć
                  prywatne praktyki?
                  Jeżeli nie widzisz analogii zbędna nasza dyskusja.

Pozdrawiam,
                  ona
                  • Gość: czapi33 Re: riposta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 15:25
                    Teraz to ja nie mam ochoty na dyskusje.Wiem ile moga zarabiać dziennikarze.
                    Wyraziłem tylko watpliwość - czy tak powinno być. To tak, jakby np.Grzes
                    Walasek jezdził w dwóch polskich klubach jednoczesnie.Widocznie brakuje Ci
                    kolega troche szerszego spojrzenia i wóasnie tobie brak argumentów.
                    • Gość: piter Re: riposta IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 05.04.06, 15:46
                      Bezsensowne porównanie z Walaskiem. RZ i RZG nie są dla siebie konkurencją. Czy
                      Ty tego nie rozumiesz?
                      • Gość: tuptup czapi wrzuć na luz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 22:02
                        >Wiem ile moga zarabiać dziennikarze.

A ja WIEM ile zarabiają bo sama nim jestem. Mam wrażenie, że te
                        Twoje "wiadomości" ile zarabiają nijak mają się do rzeczywistości. Ale tak to
                        jest jak sie czyta Fuckt i wierzy, że każdy dziennikarz to Lis, Durczok czy
                        Olejnik zarabiający po 60 tys/mies.

>Wyraziłem tylko watpliwość - czy tak powinno być. To tak, jakby np.Grzes
                        Walasek jezdził w dwóch polskich klubach jednoczesnie.

:)))))))) Nie rozśmieszaj mnie. Podając taki przykład utwierdziłeś mnie tylko w
                        przekonaniu, że nie masz pojęcia o czym mówisz, a tylko bronisz swego
                        zdania "bo tak".

>Widocznie brakuje Ci kolega troche szerszego spojrzenia i wóasnie tobie brak
                        argumentów.

Gdybyś uważnie i ze zrozumieniem czytał to co piszę wiedziałbyś, że jestem
                        kobietą i na pewno nie Twoim kolegą.

Nie produkuję się więcej bo rozmowa jałowa, a Twoje argumenty kiepskie.

Pzdr
                        • buu do tuptupa 06.04.06, 20:07
                          tuptup umów się ze mną
                          • Gość: tuptup Re: do tuptupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:43
                            buu napisała:

> tuptup umów się ze mną

a nie ma sprawy :-)
                            ale jeżeli to ma być spotkanie matrymonialne to ja zdecydowanie hetero jestem ;)

• Gość: czapi33 Re: czapi wrzuć na luz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 20:57
                          Jesli uważasz, że wszyzstko jest w pozdu bo jest to jedna firma, to OK. Dla
                          mnie jest to oszustwo jedna firma a dwie stacje to się dla słuchacza liczy
                          najbardziej.
                          • Gość: łiki Re: czapi wrzuć na luz IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.04.06, 16:12
                            najgorsze w Radiu Zachod jest to, że niektórych osób najzwyczajniej w świecie
                            nie da się słuchać. I to nie dlatego, że mają wadę wymowy - ale, że nie pasują
                            do tej stacji z tym swoim wymuszonym luzem. Brrrr....szczególnie jest tam taka
                            jedna laska, która ze swoimi "luźnymi", "młodziezowymi" tekstami bardziej
                            pasuje do Eski, niż Zachodu! Ktoś wie, jak ona się nazywa? Kojarzycie?
                            • Gość: blug to jest moj post na 1100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:53
                              Radio Zachód Radio Zachód Radio Zachód

• Gość: vc Re: to jest moj post na 1100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 22:59
                                Noskowicz na prezesa
                                • Gość: czapi Re: to jest moj post na 1100 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 23:28
                                  Noskowicz-a ty wszędzie i nigdzie pracujesz tak naprawdę. Sprzedawczyk. D
                                  roboty prawdziwej.
                                  • Gość: rozczarowany ..... IP: *.chello.pl 25.06.06, 22:45
                                    Posłuchałem Radia Zachód po prawie 10 latach. To było bardzo fajne jak
                                    ułyszałem tych samych ludzi co wówczas, gdy wyjeżdżałem z Zielonej. Ale po
                                    wysłuchaniu 2-3 godzin programu poczułem WSTYD.

To nie jest ani radio komercyjne, ani publiczne- to jakaś hybryda wszystkiego
                                    co najgorsze w polskiej radiofonii. Absolutna prowizorka i skansen radia lat 90-
                                    tych.

Zmusiłem się do słuchania kolejnych godzin, z nadzieją, że wcześniej źle
                                    trafiłem. Niestety, ale to radio nie ma już szans na sukces, chyba,że liczy na
                                    najmniej wymagających słuchaczy..
                                    • Gość: kamila cenzura na forum RZ IP: *.wlan.tu-cottbus.de 11.07.06, 00:48
                                      jestem zawiedziona postawa moderatorow forum RZ. myslalam, ze forum jest po to, aby sluchacze (czyli miedzy innymi ja) mogli wyrazac swoje opinie. po moich kilku krytycznych uwagach na temat niektorych prowadzacych i wygladu oraz aktualnosci strony internetowej RZ moj post zniknal ! zaznaczam, ze nie bylo w nim zadnych obrazliwych tresci, nie uzylam wulgaryzmow, po prostu opisalam swoje odczucia ze sluchania tej stacji. boja sie krytyki? z tego wynika, ze niestety tak. to przykre, bo radio powinno byc dla sluchaczy, a nie dla zaspokojenia ambicji pracownikow. jesli dalej tak pojdzie to tego radia beda sluchac tylko jego pracownicy, bo niestety nie tworza go dla sluchaczy, co udowodnili usuwajac mojego posta... krytyka nie hanbi, a powinna dac krytykowanym do myslenia. wierze, ze tak sie stanie, bo zapowiedzi programowe juz sa pelniejsze, a byly nedzne...
                                      i rada dla innych uzytkownikow forum: piszcie DLACZEGO nie podobaja sie wam prowadzacy i programy, nie ograniczajcie sie do sformulowan, ze cos lub ktos jest beznadziejne. kazdemu moze podobac sie co innego i jesli chcecie tak jak ja, zeby cos sie zmienilo, musicie powiedziec co konkretnie, a wtedy wieksze szanse, ze ktos inteligentny z tego radia, komu nie zalezy tylko na wysokosci poborow, ale chce dobrze dla radia, a co za tym idzie dla sluchaczy, wyciagnie wnioski. ale madre wnioski, podparte racjonalnymi argumentami. i wtedy decyzje tego ktosia pozwola na to, ze zyska w oczach sluchaczy, a nie bedzie choragiewka, ktora wieje tak, jak ktos wplywowy zadmucha... czasami trzeba zaryzykowac, aby nie stracic szacunku w oczach ludzi, ktorzy nas otaczaja, ale wierzcie mi lub nie - zadne pieniadze tego swiata nie dadza ci tego, co kladzenie sie wieczorem z czystym sumieniem, ze nie postapilo sie wbrew sobie, nie krzywdzac przy tym swoich podwladnych i sluchaczy...
                                      • Gość: Egon Re: cenzura na forum RZ IP: *.ztpnet.pl 24.07.06, 10:01
                                        Uuu ostro i po bandzie
                                      • Gość: Egon Re: cenzura na forum RZ IP: *.ztpnet.pl 24.07.06, 10:09
                                        Widziałem ten Twoj post, był dość mało grzeczny ("krew mnie zalewa jak was
                                        słyszę" itp.) i raczej nie zachęcał adresatów do dyskusji z Tobą, bo bardziej
                                        dotykał i bolał, niż skłaniał radiowców do autorefleksji, ale został
                                        przywrócony, (wcześniej w forum wisiał parę dni), więc nie zupełnie cenzura.
                                        Teraz jest to znowu do czytania (z Twoją odpowiedzią i...malutką pochwałą za
                                        pozytywną reakcję). Są tam też oceny innych - pozytywne. a więc de gustibus...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka