IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 20:51
czy to prawda ,że amazonki z Zielonej Góry zostały dofinansowane przez Miasto
Zielona Góra i zamiast wydać na rehabilitację pojechały na wycieczkę do
Malborka. Jeśli tak to niepoważne ,że za pieniądze nas wszystkich podatników
jadą zamiast zapłacić za wyjazd prywatnie
Obserwuj wątek
    • Gość: Renka Re: wycieczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:32
      Wcale się nie zdziwię jeśli
      okaże się to prawdą.Znam przodowniczkę panią K.
      a do niej taki manewr podobny!:(
      Ale to mało kasy dostały jak tylko do Malborka dojechały;)

• Gość: Ania Re: wycieczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:13
        nie wiem napewno,nie chcę też nikogo oskarżać ,ale słyszałam ,że to był Toruń,
        Malbork, Chyba Gniezno i Licheń. Napewno miasto dało pieniądze na
        rehabilitację , a była prawdziwa wycieczka.Głośno w mieście się o tym mówi,więc
        chyba nic nie dodałam.Szkoda bo to taka odważna organizacja ,tyle przez lata
        zrobiły dla miasta i województwa.
        • Gość: Amazonka Re: wycieczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:30
          Zainteresowanych wycieczką zielonogorskich amazonek informuję, że była to
          trzydniowa wycieczka do Gniezna, Torunia, Malborka, Ciechocinka i Lichenia,
          która odbyła się w ramach projektu złożonego przez Stowarzyszenie do MOPSU w
          formie konkursu ofert na kulturę,sport i turystykę osób niepełnosprawnych i
          sfinanoswana w wysokości 60% kosztow całkowitych z pieniędzy PFRONU i w 40% z
          prywatnych wpłat amazonek. Przez dziesięć lat działalności Zielonogórskiego
          Stowarzyszenia Amazonek pierwszy raz amazonki skorzystały z takiej formy i
          pojechały na wycieczkę. Każde stowarzyszenie osób niepełnosprawnych mogło
          podobny wnioek złożyć i otrzymać dofinansowanie. Posądzanie o wykorzystanie
          pieniędzy podatników ,przeznaczonych na rehabilitacje amzonek w celu
          zorganizowania sobie wycieczki jest obrzydliwym pomówieniem. Zainteresowanych
          proszę o kontakt ze Stowarzyszeniem tel. 327 21 86 lub kom.603 270 303. Nie
          mamy nic do ukrycia. Jestesmy Organizacją Pożytku Publicznego i podlegamy
          kontroli.
          • Gość: nieznany Re: wycieczka IP: *.uz.zgora.pl 19.05.05, 07:40
            No i brawo!! Krótka piłka. Nie dość, że Amazonka to jeszcze odważna! Tak
            trzymać!! :))))))))))))
            • Gość: kucyk Re: wycieczka IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.05.05, 07:58
              Gość portalu: nieznany napisał(a):

> No i brawo!! Krótka piłka. Nie dość, że Amazonka to jeszcze odważna! Tak
              > trzymać!! :))))))))))))

Też spodobała mi się odpowiedź Amazonki, a te zawistne wiedźmy powinny się
              wstydzić, fee ....
              • Gość: CZŁOWIEK Re: wycieczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 08:35
                I co chołota , zazdrościcie tym wspaniałym kobietom . Taka wycieczka to też
                rechabilitacja ciemnoto.
          • Gość: JOLA Re: wycieczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:43
            WSPOLCZUJE RENCE I ANCE TO ZAKOMPLEKSIONE DZIEWCZYNY .NAWET NIE WIEDZA CO
            PISZA .NIE JESTEM Z ZIELONEJ NALEZE DO STOWARZYSZENIA W INNYM MIESCIE MNIEJSZYM
            OD ZIELONEJ .PROPONUJE IM AZEBY POSZLY I PRZEKONALY SIE JAK JEST W
            ZECZYWISTOSCI W TAKIM STOWARZYSZENIU .MOGA PRZECIEZZOSTAC WSPIERAJACYMI I TEZ
            POJEZDZA NA WYCIECZKI .ALE LEPIEJ OCZERNIAC KOGOS NIZ ZOBACZYC JAK TO JEST OD
            SRODKA .
    • Gość: admin Re: wycieczka IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.05.05, 18:51
      @Ania!
      Poczytaj w encyklopedi na czym polega rehabilitacja.
      Nieżyczę ci aby tobie, twojej córce czy matce przytrafiło się być amzonką.
      • Gość: Ania Re: wycieczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:56
        Pani Anno K. Myślę,że napewno trudno być amazonką i nigdy bym nie chciała ani
        ja ani moja rodzina,ale mam rację ,że za taką wycieczkę należy płacić a nie
        korzystać ze środków publicznych.Rozumiem ludzi faktycznie niepełnosprawnych
        na wózkach , o kulach ,niewidomych.Im faktycznie należy się pomoc na jaką
        czekają.Lekarze twierdzą ,że amazonki po 5 latach są całkowicie wyleczone i
        wracają nawet do pracy. Znam bardzo wiele takich ,które są cały czas czynne
        zawodowo.Tylko ,że amazonki są roszczeniowe i wszyscy się nad nimi
        litują.Gdybym miała stracić rękę czy nogę wolałabym oddać pierś.
        A czemu tak jest bo jest to kalectwo widoczne , a czy ma się pierś czy nie nie
        widać.Jak się człowiek sam nie obnaży to drugi nie bęzie wiedział.
        • Gość: admin Re: wycieczka IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.05.05, 21:54
          @Ania!
          Jednak nie poczytałaś na temat rehabilitacji.
          Wogóle nie czytasz ze zrozuminiem.
          To nie pani Anna K. odsyłała Cię do encyklopedii tylko ja - facet z krwi i
          kości znający problemy tego środowiska. Musiałabyś pobyć na oddziale onkologii,
          chociażby w roli obserwatora. Musiałabyś się otrzeć o kobiety bezpośrednio po
          chemio czy radio terapii. Wreszcie zrozumieć, że wraz z piersią tracisz i węzły
          chłonne, że strona operowana już nigdy nie będzie sprawna.
          Pieniądze zawsze będą wzbudzać niezdrowe emocje, szczególnie tych którzy nie
          dali ani grosza. Pytanie retoryczne - przekazałaś na jakiś zbożny cel 1%
          swojego podatku ?
          • Gość: Ania Re: wycieczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 07:57
            tak na Orkiestrę Wielkiej Świątecznej Pomocy. Nigdy nie dam na coś takiego co
            za moje pieniądze będzie się bawić i hulać.
            • Gość: admin Re: wycieczka IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.05.05, 08:24
              @ania
              Sama sobie zaprzczasz. Co Orkiestra Jurka O. i za czyje pieniądze wyprawiała w
              Żarach i nie pomnę gdzie później (Kostrzyń ?) ?
              Jeszcze jedno pytanie. Czy jesteś podatnikiem na rzecz miasta Zielona Góra ? bo
              jeśli nie to naprawdę nie Twoje zmartwienie na co miasto wydaje pieniądze.
              Z mojej strony eot. Szkoda czasu.
            • Gość: nieznany Re: wycieczka IP: *.uz.zgora.pl 20.05.05, 13:09
              Droga Aniu, po twoich postach widać, żeś młoda. Zestarzejesz się, zaczniesz
              chorować i wtedy popiszemy sobie. A teraz zamilcz bo nie masz racji! Koniec!
        • Gość: JOLA ,,AMAZONKA ' Re: wycieczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:50
          ZYCZE CI ANIU DOSWIADCZ TEGO MIODU
    • Gość: 123 Re: wycieczka IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.05.05, 08:37
      www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050520/TEMATYDNIA/50519061
      • Gość: Żabcia Re: wycieczka-i całe szczęście! IP: *.ztpnet.pl 30.05.05, 17:45
        Życzę wszystkim wiekszej tolerancji no i oczywiście pogody ducha- w tym
        zawistnym świecie. Pozdrawiam AMAZONKI.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka