Dodaj do ulubionych

Dowhan musi odejsc

IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.06.05, 22:11
Ludzie czy wy tego nie wiedzicie co prezesik robi z naszym klubem , 2 sezon
jak rzadzi nie ma zuzla w zielonej Górze .ON SIE NIE NADAJE .Nie bylem za
Smoleniem ale za jego prezesury mielismy 4 miejsce .A teraz .....Dowhan
przedłuzył sobie kadencje o rok zrobmy zeby odszedł jak najszybciej
Obserwuj wątek
    • Gość: kpina Re: Dowhan musi odejsc IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.06.05, 22:13
      to całe amatorskie towarzystwo wzajemnej adoracji powinno się samorozwiązać
    • Gość: Karol Re: Dowhan musi odejsc IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.06.05, 22:14
      I niech zabierze ze sobą Szymka i kilku zawodników. Spadnijmy i odbudujmy
      zespół.
      Szkoda tylko zmarnowanych pieniędzy jakie w tym sezonie podono były (są)
      przyzwoite.
      Nawet jeśli jakimś cudem się utrzymamy to takiej polityki jaką prowadzi Dowhan
      nie można kontynuować. Trzeba zbudować zespół z kilku takich jak Okoń, i
      młodzież dopuścić!
    • Gość: kicia Re: Dowhan musi odejsc IP: *.zacisze.zgora.pl 05.06.05, 23:30
      Prezes BTŻ powiedział po meczu tak: "Nie powinien się w ogóle odbyć, bo tor był
      w fatalnym stanie - grząski, śliski, szybko porobiły się dziury. Jak zostałeś z
      tyłu ze startu, to nic nie widziałeś - tak chlapało błoto. A czemu się odbył?
      Sędzia zrobił spotkanie z zawodnikami i powiedział, że większość zdecyduje, czy
      jedziemy, czy nie. Za jazdą byli tylko Huszcza, Marcinkowski, Jędrzejewski, a i
      tak mecz się zaczął. Gospodarze myśleli, że dadzą nam do wiwatu, bo nie ma
      Jonssona. I się przeliczyli." To chyba najlepszy dowód na to, co wpłynęło na
      decyzję: KASA! Bo skoro pełen stadion, to co? Oddać im tę kasę za bilety? Niech
      jadą najemnicy! A tyle się mówi o tym,że ich zdrowie najważniejsze. Wszystko
      ściema, tak jak bzdury o profesjonaliźmie z zarządzaniu. Kto wystawia
      egoistycznego Śwista w parze z okoniem po kontuzji? Kto wogóle wystawia Okonia
      w takich warunkach? Smutek i nostalgia...Wszyscy narzekali na Smolenia, fakt.
      Nie było idealnie, fakt. Ale fakt jest też taki, że wtedy, kiedy rządził była
      jedna przegrana na własnym torze, 4 punktami z mocnym wtedy Toruniem. Dziś mamy
      trzecią z rzędu, a drugą z osłabionym przeciwnikiem. Nic dodać, nic ująć.
    • Gość: Filips Re: Dowhan musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:50
      Dowhan połasił się na punkty jak dziecko na czekoladę. Brak Jonssona odebrał
      naszym działaczom resztkę rozumu. Ale życie potrafi płatać figle. I tak
      powinniśmy się cieszyć, że w tych warunkach nikt się nie połamał, oczywiście
      jeśli nie liczyć załamania nerwowego kibiców.
      • Gość: wellurski Re: Dowhan musi odejsc IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.06.05, 00:06
        zgadzam sie z Wami całkowicie!Smoleń może nie byl ideałem,ale wtedy byl dobry
        klimat dla speedwaya,życzylbym sobie w Zg takiego prezesa jak Andrzej Rusko
        (Wrocław),Szymek chyba nie jest stworzony do trenerki,tez mam takie odczucie,ze
        nasi dzialacze patrzyli na absencje Jonssona licząc na zwycięstwo-żałosne!
        • coetzee3 Re: Dowhan musi odejsc 06.06.05, 07:46
          jesli potwierdza sie informacje ktore podaje RZG o "roli" naszych dzialaczy w
          decyzji o odjechaniu meczu oczekuje decyzji personalnych!
          osoba ktora zdrowie i zycie powracajacych po kontuzji zawodnikow w imie glupio
          pojetej chciwosci nie ma prawa byc dluzej w sporcie..
    • Gość: Kibbicka Re: Dowhan musi odejsc IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 06.06.05, 09:52
      Interesuje mnie tylko: kto zostanie w drużynie jak spadniemy? Świst odejdzie na
      pewno, nie wspomne o Nickim. Stachu też. Okoń nie zostanie bo jest
      ekstraligowym zawodnikiem i zasługuje na kontrakt w dobrej drużynie, nie
      takiej, która liczy na to, że po kontuzji wyciągnie ją za uszy z dołka. Zostaje
      Marcinkowski, Suchy (tylko dlatego, że nikt go nie weźmie), licha młodzież,
      Huszcza i Kessler!!! No to mamy skład i możemy podbijać Polskę. Ciekawe czy w
      takim przypadku Dowhan nadal będzie się upierał przy 3-letniej kadencji. Nie
      sądzę...
    • Gość: Wadim Tyszkiewicz Re: Dowhan musi odejsc IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.06.05, 12:12
      Jak widać: „łaska kibiców na pstrym koniu jeździ ...”. Nie jestem specjalistą
      od speedwaya, ale wydaje mi się, że trochę się znam na ludziach. Jeśli mogę
      tylko coś doradzić fanom żużla, to bądźcie ostrożni w ferowaniu wyroków i
      spisywaniem wartościowych ludzi na straty. Pamiętajcie, że łatwo się mówi,
      czytaj krytykuje czy wręcz obrzuca błotem, trudniej się robi. Znam Roberta
      Dowhana i przyglądam się od dawna temu co robi. Ten człowiek wykonał
      gigantyczną pracę, kosztem swojej firmy, rodziny, przyjaciół. Nie dla
      pieniędzy, tylko dla idei, dla celu, dla ludzi, dla miasta w którym mieszka.
      Może też i dla własnej satysfakcji czy może nawet próżności, którą każdy z nas
      nosi w sobie. Przecież bycie prezesem ,nie niesie dla Roberta żadnych profitów.
      Swój prywatny majątek ten człowiek wpakował w klub. Przeżywany stres skróci mu
      żywot o co najmniej o kilka lat. Na spotkaniach ze znajomymi, zamiast rozmawiać
      choćby o pogodzie, zawsze króluje jeden temat- żużel. Każdy kontakt z każdym
      przedsiębiorcą był wykorzystywany nie dla firmy Dowhan, tylko dla „firmy” ZKŻ.
      Wielokrotnie zadawałem i sobie i jemu pytanie, po co on to robi? Nie uzyskałem
      odpowiedzi. Prezesowanie w takim klubie często wiąże się z zarabianiem
      pieniędzy, a nie ich wydawaniem, tak jak w tym przypadku, osiąganiem celów
      politycznych, tak jak w wypadku jego poprzednika. Interes klubu czy miasta był
      dla wielu na dalszym miejscu. Robert Dowhan wykonał soją robotę na piątkę z
      plusem. Pozyskał kilkudziesięciu sponsorów, w tym strategicznego. Czy było to
      łatwe? Odpowiedzcie sobie sami. ZKŻ to nie sam Dowhan. Przecież przy doskonałej
      sytuacji finansowej klubu, którą właśnie jemu zawdzięczamy, był problem z
      pozyskaniem zawodników. Przecież „rynek” zawodników w tym sporcie jest bardzo
      ograniczony. W Europie jeździ kilkudziesięciu wartościowych zawodników, na
      których w miarę można liczyć. Nie ma z czego wybierać, nawet jeśli się ma
      pieniądze. Czy Robert Dowhan powinien odejść? Tak. Ale nie dlatego, że jest
      złym prezesem. Dla mnie jest najlepszym prezesem pod słońcem. Powinien odejść,
      bo traktuję go jak przyjaciela. Bo zależy mi na nim. Bo uważam, że to jest
      bardzo wartościowy człowiek, który „wypruł z siebie flaki” dla klubu, a życie
      jest piękne i jest tylko jedno. Robert trzymaj się.
      • Gość: Karol Re: Dowhan musi odejsc IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.06.05, 12:35
        Panie Wadimie!
        Po części zgadzam się z Panem, nieminiej jednak rynek był ograniczony po pewnym
        czasie. Niestety włodarze klubu cierpią na krótkowzroczność i dzisiaj mamy tego
        efekty. Przecież należało przewidzieć, że w przypadku wypadnięcia przynajmniej
        jednego zawodnika z gry, drużyna się rozsypie...( w tej dyscyplinie nawet laik
        wie, że kontuzje to codzienność). Wiem, że z dzisiejszej perspektywy łatwo
        powiedzieć ale skoro ktoś bierze się za tak poważną sprawę jaką jest próba
        dogodzenia przynajmniej 30-50 tys. kibicom, to musi patrzeć dalej niż tylko
        początek sezonu. Chwała Robertowi za sytuację finanswą klubu (choć naprawadę
        nie wiem jaka ona jest, polegam na opinii Pana) niemiej jednak może przydałby
        się mu ktoś do zarządzania klubem od strony sportowej? A może menager
        Szymkowiek jednak się nie nadaje? (nie wchodźmy w szczegóły...).
        Liczę, że jednak się utrzymamy dzięki barażom, a nauka wyciągnięta z tego i
        poprzednie sezonu nie pójdzie na marne!

Ps. Z innej bajki.
        Panie Wadimie, a co tam z trójmiastem? Liczymy w Zielonej na Pana.

Pozdrawiam.
        • Gość: Karol Re: Dowhan musi odejsc IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.06.05, 12:41
          Dodam tylko, że nieładnie podszywać się pod kogoś na forum Panie Wadimie;)
          • Gość: Kibbicka Re: Dowhan musi odejsc IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 06.06.05, 14:06
            Takie czasy nastały, że nie liczą sie intencje, tylko efekty. Może czas odejść
            na wypoczynek, skoro to takie koszmarnie niewdzięczne zajęcie i dać sie wykazać
            innym? Może znajdzie się ktoś to ma pomysł jak wyjść z dołka? Trzeba wiedzieć
            kiedy ze sceny zejść...
          • Gość: Wadim Tyszkiewicz Re: Dowhan musi odejsc IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.06.05, 16:16
            Nie wiem o co chodzi? Może jaśniej? Na temat żużla wypowiedziałem się po raz
            pierwszy i nie mam zwyczaju kryć się za anonimami.
        • Gość: Wadim Tyszkiewicz Re: Dowhan musi odejsc IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.06.05, 16:15
          Jak wcześniej zaznaczyłem nie jestem specjalistą od speedwaya, ale byłem
          mimowolnym światkiem rozmów i prób pozyskania zawodników. Na moją wiedzę nie
          było możliwości pozyskania kogoś wartościowego jeśli chodzi o zawodników
          krajowych.. Ci najlepsi zawodnicy są przywiązani do swoich klubów i może by
          odeszli, ale za astronomiczne pieniądze. Robert Dowhan dwoił się i troił, żeby
          wzmocnić zespół. Wyszło jak wyszło. Jak było z zagranicznymi zawodnikami,
          wszyscy wiedzą o podpisanej umowie przez Pana Smolenia, która związała ręce
          zarządowi. Oczywiście najlepiej byłoby oddzielić poziom sportowy od
          administracyjnego, jednak rozumiem, że prezes odpowiada za wszystko i coś
          gdzieś nie zagrało. Boleje również nad tym, ale z ferowaniem wyroków jestem
          ostrożny. Odnośnie trójmiasta wszystko zmierza we właściwym kierunku. Może zbyt
          wolno, ale proszę pamiętać, że każde z miast ma swoje codzienne problemy.
          Spotykamy się regularnie. Są powołane zespoły robocze. Mamy pomysły wspólnych
          działań.

Pozdrawiam
          • Gość: sebol Re: Dowhan musi odejsc IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.06.05, 23:41
            Czemu Dowhan i jego klika cały czas zasłaniaja sie "Smolen zepsuł, smoleń
            podpisal "to bylo 2 lata temu i jak sobie przypominam pan Dowhan był w
            zarzadzie i sie na wszystko godził
            • Gość: Asystentka Posła S Wyjasnienie nieścisłości IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 07.06.05, 11:31
              Witam. Chcę się odnieść do wypowiedzi Wadima Tyszkiewicz, bądź też osoby, która
              pod tym nickiem występuje: "Jak było z zagranicznymi zawodnikami,
              wszyscy wiedzą o podpisanej umowie przez Pana Smolenia, która związała ręce
              zarządowi." Domyslam się, że chodzi o umowę z Lee Richardsonem. Jeżeli tak, to
              pragnę poinformować, że na umowie tej nie widnieje podpis Roberta Smolenia,
              lecz Roberta Dowhana. Jako tak "znakomicie" poinformowana osoba, powinien Pan
              chyba o tym wiedzieć. Zresztą decyzji o zakontraktowaniu zagranicznego
              zawodnika nie podejmuje prezes samodzielnie (przynajmniej tak było za kadencji
              poprzedniego zarządu), lecz gremialnie cały zarząd.
              • Gość: Wadim Tyszkiewicz Re: Wyjasnienie nieścisłości IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.06.05, 16:36
                Witam wszystkich. Potwierdzam, że były to moje wypowiedzi. Na wstępie
                uprzedziłem, że nie jestem super specjalistą od speedwaya. Przede wszystkim
                jestem kibicem. Jeśli napisałem jakąś nieścisłość, to przepraszam. Jednak o ile
                sobie przypominam, Pan Smoleń złożył rezygnację kiedy kontrakt z Lee
                Richardsonem był już wynegocjowany i to właśnie chyba głównie przez ówczesnego
                prezesa. Nowy prezes dokończył jedynie formalności składając podpis na
                wcześniej wynegocjowanym kontrakcie. Oczywiście jego to też nie do końca
                tłumaczy. Jednak proszę pamiętać, że Robert Dowhan przejął klub z całym
                dobrodziejstwem inwentarza, w tym z niebagatelnymi długami, które pogrążały
                coraz bardziej klub. Żużel jest sportem drogim. Więc poza poziomem sportowym
                niebagatelne znaczenie ma też sytuacja finansowa klubu. Można przecież zadłużyć
                totalnie klub i przez jakiś czas piąć się w górę tabeli. Dlatego nie chodzi mi
                o szukanie winnych. Nie byłem blisko Pana Smolenia, kiedy kierował klubem i
                wiem, że jest to rola trudna i niestety niekiedy niewdzięczna. Nie chodzi o
                przerzucanie się wzajemnymi oskarżeniami, ale też nie zgadzam się z obarczaniem
                winami tylko Dowhana. Myślę, że zdecydowanie ważniejsze jest szukanie sposobu
                na wyjście z kryzysu, w którym bez wątpienia klub się znalazł.
                • Gość: kicia Re: Wyjasnienie nieścisłości IP: *.zacisze.zgora.pl 08.06.05, 09:53
                  Nie ma sensu przerzucać się oskarżeniami, to prawda. Tylko dlaczego jakoś
                  wszyscy zapomnieli o tym, że Smoleń obejmując ster też przejął długi
                  poprzednika a jak odchodził ten dług był mniejszy? Można to było osiągnąć przy
                  jednoczesnym dbaniu o efekty nie tylko ekonomiczne, ale i sportowe. Bo to chyba
                  sportowy klub, prawda? Może po prostu obecny prezes złych sobie
                  współpracowników dobrał? Może by tak zmienić domorosłego menago na trenera z
                  prawdziwego zdarzenia? Poszukajmy przyczyn tej chorej ostatnio sytuacji, gdzie
                  zawodnicy mają wszystko, klub ma kase, a wyników nie ma. Pozdrawiam.
                  • Gość: Wadim Tyszkiewicz Re: Wyjasnienie nieścisłości IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.05, 10:17
                    Całkowicie się z Kicią zgadzam. Nie należy się skupiać wyłącznie na szukaniu
                    winnych, lecz na znalezieniu sposobu wyjścia z impasu. Pozdrawiam
                • Gość: Asystentka posła S Re: Wyjasnienie nieścisłości IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 08.06.05, 10:20
                  Szanowny Panie, prosze wczytać się w moją wypowiedź: DECYZJE DOTYCZĄCE
                  ZAWODNIKÓW ZAGRANICZNYCH PODEJMOWAŁ CAŁY ZARZĄD. Warunki kontraktu zostały
                  ustalone z zawodnikiem podczas prezentacji w auli UZ, po wcześniejszych
                  konsultacjach z członkami zarządu i zgodnie z tymi ustaleniami. Ostateczna
                  decyzja została pozostawiona nowemu prezesowi, choć nie było wtedy do końca
                  jasne kto nim bedzie. Co do długów... POdczas kadencji poprzedniego zarządu,
                  któremu przewodniczył R. Smoleń zmniejszyły się one o 100 tysięcy złotych w
                  stosunku do stanu zastanego w chwili obejmowania funkcji prezesa klubu, czyli o
                  prawie 1/4 wysokości całego długu. Należy przy tym zaznaczyć, że efekt ten
                  został osiągnięty przy wysokim poziomie wynagrodzeń dla zawodników, którzy
                  wówczas punktowali równiez wysoko. Gdyby miał Pan jeszcze jakieś wątpliwości
                  prosze pytać, ale nie sugerować czegoś, co nie jest zgodne z prawdą:)
                  Pozzdrawiam:)))
                  • Gość: Asystentka posła S P.S. IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 08.06.05, 10:43
                    Chcę jeszcze zaznaczyć, że nie jest moim zamiarem atakowanie obecnego prezesa.
                    Zgadzam się, że w to co robi, wkłada duzo serca, ale to czasem nie wystarczy,
                    bo do kierowania klubem sportowym potrzeba profesjonalizmu. Nie zgadzam się
                    natomiast na usprawiedliwianie potknięć obecnych władz klubu, osiągnięciami
                    władz poprzednich. Tak na prawdę to żeby wiedzieć czym jest praca w klubie
                    trzeba osobiście w tym uczestniczyć. Nie wątpię, że Robert Dowhan i inni
                    działacze pracują bardzo ciężko, ale wierzcie mi: ci poprzedni pracowali nie
                    mniej. Co zresztą było widać w efektach. Wiem, że wtedy jeździło dwóch Rafałów
                    i zawodnicy byli w lepszej kondycji. Ale kiedy tylko coś było nie tak, Robert i
                    E. Maksim stawali na rzęsach, żeby zawodnikom pomóc. To nie było tak, że
                    zawodnicy mogli iść do psychologa. Oni mieli seanse motywacyjne z dr.
                    Blecharzem (chyba mówi Wam coś to nazwisko?). Wspólnie z prezesem i trenerem
                    oglądali nagrania meczów, analizowali błędy, wyciągali wnioski. Bo tak naprawdę
                    drużyne buduje się też poza stadionem. Dlaczego obecny zarząd nie chce czerpać
                    z tych - dobrych przecież- przykładów? Tak jakby do dobrego tonu należało
                    poddawanie w wątpliwość wszystkiego co zrobił Smoleń. Dlaczego? Bo to polityk?
                    A nikt nie zauważył, że polityk honorowy? Poproszono go, żeby został prezesem
                    do końca kadencji- został. Zobowiązał się, że tylko do końca tamtej kadencji -
                    po roku odszedł. Posądzano go, o interesowność, o chęć zdobycia poklasku i
                    głosów, a on dziś ma wykupioną złota kartę, wchodzi na mecze bramką dla
                    karnetów i parkuje samochód poza stadionem, żeby tylko byc na meczu. To chyba
                    coś znaczy...
                    • Gość: kibic Re: P.S. IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.05, 13:02
                      Chyba tylko tyle znaczy, że zbliżają sie wybory droga .... "asystentko".
                      Piszesz to co Ci p. Smoleń za plecami szepcze, bo co ty możesz wiedzieć o żużlu
                      i co się wtedy działo ...
                      • Gość: Asystentka posła S Re: P.S. IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 08.06.05, 13:56
                        Drogi kibicu i tu się mylisz, chodź twoja wypowiedź mnie nie dziwi-spodziewałam
                        się podobnych. Mogłam wypowiadać się pod jakimkolwiek nickiem, ale
                        postnowiłam "przyjąć rękawicę" bo i tak wygra prawda a historia pewne rzeczy
                        zweryfikuje. Co ja mogę wiedzieć o żużlu? No cóż...nie jestem mechanikiem, ani
                        trenerem, ani toromistrzem, ani nawet wirażowym, ale jestem rodowitą
                        zielonogórzanką i wierną kibicką Falubazu. Z tego można wywnioskować, ze wiem o
                        żużlu tyle, co większość z tych, którzy tu wpisują swoje zdanie, bo od tego
                        przecież są fora tego typu. Poza tym mam za sobą rok ciężkiej pracy dla tego
                        klubu w wolontariacie. Dopiero w zeszłym sezonie mogłam spokojnie zasiąść na
                        trybunach i oglądać zawody. W sezonie 2003 pomimo tego, że w dniu meczu
                        przebywaliśmy na stadionie od rana do późnych godzin wieczornych, sam mecz
                        oglądało się nastepnego dnia w "Kablówce" bo podczas jego trwania zawsze było
                        coś do zrobienia. Był to na prawdę rok wytężonej pracy dla klubu, nie tylko w
                        niedziele, ale przez cały czas, kosztem prywatnego życia. Pomimo tego bardzo
                        miło wspominam ten rok, bo było się w samym sercu wydarzeń, bo było się na
                        bierząco i pracowało się dla "Naszego Klubu". Dlatego teraz, gdy czytam te
                        wszystkie fora, w których opluwa się obecny i były zarząd odechciewa się
                        wszystkiego. Kto z was tak naprawde poświęcił choć chwilę swojego życia dla
                        tego klubu, poza chodzeniem na mecze i pisaniem na forach obelg na działaczy?
                        Tak było trzy lata temu, w poprzednim sezonie, a teraz nastapiło jakieś
                        apogeum. Zastanówcie się czasem "kibice". Pozdrawiam.
                      • Gość: sebol Re: P.S. IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.06.05, 22:47
                        to ci kolego pojechała ale ja sie z nia zgadzam .
                      • Gość: sfp Re: P.S. IP: *.ztpnet.pl 19.06.05, 21:20
                        Hey "kibic". Nie ma to jak w sposób prymitywny się wypowiedzieć.
                        Nic nie wniosłeś do dyskusji, oprócz własnych, złośliwych docinek. To co wie
                        pani Asystentka, a czego ta Pani nie wie, to Ty jako zwykły kibic pewnie nie
                        wiesz. Oby jak najmniej takich prymitywnych głosów jak Twój.
    • Gość: kibic Re: Dowhan musi odejsc IP: *.ec.zgora.pl 09.06.05, 08:45
      Wygrana z Bydgoszczą i tak by nam wiele nie pomogła.Dobrze że mecz odjechano,bo
      nie zmarnowano niepotrzebnie kasy.Tor był tragiczny,ale taki sam dla
      wszystkich.Przegraliśmy dlatego że Świst to nie Protasiewicz ,nie mamy
      prawdziwego lidera.Pedersen sprawia wrażenie jakby jazda w Polsce to dla niego
      zło konieczne , ma gdzieś Zieloną Górę,najchętniej przyjeżdżał by na mecze żeby
      wziąśc kase,a zawody ogładać z trybun popijajac piwko.Klub jest w dobrej
      kondycji,i wielu pseudo-działaczy chciałoby się podłaczyc dla profitów :dobry
      sponsor,remont stadionu.Przyjdą lepsze wyniki a krytycy zmienią się w
      pochlebców.
      • Gość: bombki Re: Dowhan musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 15:02
        nie ilosc pozyskanych pieniedzy a rozsadek przy ich wydawaniu cechuje dobrego
        gospodarza...
        niech bedzie miec budzet nawet 10 milionow a zespol bedzie ostatni w tabeli!
        moze poprzeplacal a to oznacza ze nie zna sie na tym co robi
        z cala stanowczoscia oczekuje dymisji Roberta Dowhana!
        • Gość: Scott1 Re: Dowhan musi odejsc IP: *.gorzow.mm.pl 12.06.05, 20:12
          Uwazam, ze Dowhan zrobil to co prezesa nalezalo. Zapewnil podstawy finansowe
          dla klubu oraz wzial udzial w kompletowaniu druzyny. Jestem pewien , ze decyzji
          o takim skladzie jaki jest nie podjal samodzielnie lecz po licznych
          konsultacjach. Oczywiscie nie mozecie usprawiedliwiac sie obiektywnym pechem
          zielonogorskiej druzyny bo w tym sporcie kontuzje sa na porzadku dziennym. Przy
          ustalaniu skladu takie sytuacje trzeba brac pod uwage. Uwazam , ze Dowhana
          mozna skarcic tylko za zaniedbania w szkoleniu mlodziezy , bo tutaj polegliscie
          z kretesem. Poza tym jest to dobry prezes . Tak zaangazowanych ludzi , ktorzy
          polozyli na szale wlasne pieniadze oraz kariere jest bardzo niewielu. Zuzel to
          taki sport , w ktorym sie wiecej wklada niz wyjmuje . Dlatego wszystkim
          krytykantom proponuje chwile zastanowienia w kierowaniu odpowiedzialnosci za ta
          sytuacje w ZG. Jestem z Gorzowa i swoja ocene formuluje bardziej intuicyjnie
          niz ze znajomoscia Waszego tzw. srodowiska. Wg mnie, jesli sa pieniadze dla
          tego sportu a nie ma wynikow , to przyczyna lezy gdzie indziej a nie w osobie
          prezesa. Pozdrawiam z Gorzowa. Jesli Wam sie potknie to program naprawy jest na
          biurku Prezesa Guzendy. Zycze powodzenia.
          • Gość: AWF Re: Dowhan musi odejsc IP: *.ztpnet.pl 13.06.05, 08:00
            KOlego z Gorzowa smiem tweirdzic ze wlasnie po KARIERE przyszedl Robert do
            klubu..
            swoja droga to bodaj studiowal wlasnie w Gorzowie.. czyz nie?
            • Gość: Byk Re: Dowhan musi odejsc IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.06.05, 09:27
              Pamiętajcie kmiotki że wraz z odejściem Dowhana odejdą też pieniądze które on
              pozyskał żebrząc od firmy do firmy. Firmy dały nie tylko na klub (niektórzy
              nigdy nie byli na żużlu) ale dla Dowhana. Wymądrzacie się a może ktoś mi
              odpowie na pytanie czy prezes Kronopolu zanim wszedł do ZKŻetu kiedykolwiek był
              na żużlu. Odpowiedź brzmi- NIE. To Dowhan go sprowadził do klubu i poraz
              pierwszy pokazał mu żużel. Tak samo jak Power Horsa i wielu innych. Więc
              puknijcie się kmiotki w swoje tępe główki, zanim zażądacie głowy Dowhana. A
              odnośnie składu to tylko laik może nie wiedzieć że na rynku jest tylko
              kilkunastu dobrych i liczących się zawodników którzy już mają swoje kluby. W
              rachubę więc wchodzi jedynie podkupienie kogoś. Jak więc z niczego zmontować
              skład? Raczej trzeba byłoby zadać pytanie kto i kiedy zaniedbał szkolenie
              młodzieży? Macie skarb w osobie Dowhana jeśli go stracicie to będziecie mieli
              pewną, ale II ligę.
              • Gość: kicia Re: Dowhan musi odejsc IP: *.zacisze.zgora.pl 15.06.05, 10:00
                Ośrodek propagandy znowu aktywny. Kogo nazywasz kmiotkami??? Kibiców, którzy po
                prostu chcą, aby ich drużyna wygrywała? Co do sponsorów, to oni nie odejdą wraz
                z Dowhanem, tylko zaraz po naszym spadku do I ligi. A za to jakie są wyniki
                odpowiedzialny jest niestety prezes, zrozum to kmiotku! Zrozum też, że
                sponsoring to nie jest działalność charytatywna, tylko interes. Prezes
                Kronopolu chciał angażując się w żużel zrobić sobie reklamę po prostu, bo tak
                mu wyszło w analizie SWOT, że na naszym terenie żużel jest bardzo popularny, a
                ponieważ jesteśmy w e-lidze to logo Kronopolu na ploastronach zobaczą także w
                takich miastach jak Wrocław, Częstochowa, Gdańsk, czy Bydgoszcz. Dowhan jest
                dobry w interesach, ok podpisuję się pod tym jak najbardziej. Ale w sporcie mu
                nie wychodzi i na tym polu nic go nie tłumaczy, nawet błędy poprzedników, bo
                tym najbardziej lubi się zasłaniać. Tylko ile można?
              • Gość: kibic Re: Dowhan musi odejsc IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.06.05, 22:27
                jakos bez dowhana tez sobie radzilismy i to duzo lepiej .moze i on umie
                zalatwiac firmy ale do zuzla nie ma reki .I nie wyzywaj wszytskich do okola
                kmiotkuuuuuuuuuuuuu
                • Gość: fz Re: Dowhan musi odejsc IP: *.ztpnet.pl 17.06.05, 20:37
                  wara od Dowhana !!!! mówisz fiucie ze sobie radzilismy ?? !! ciekawe bałwanie
                  co ty zrobiłes ????!!!! po za pie..niem bezsensu
              • Gość: Krab Re: Dowhan musi odejsc IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.06.05, 15:29
                zielonogórskie dupki. Dowhan chodź do nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: FZ Re: Dowhan musi odejsc IP: *.ztpnet.pl 24.06.05, 03:10
                  OK. bierzcie go ale razem z mechanikami..
                  • hiro czytaj patrz i rozumuj...................... 24.06.05, 20:04
                    Gość portalu: FZ napisał(a):

> OK. bierzcie go ale razem z mechanikami..
                    • Gość: Myszowaty Odszczekacie to niewierni.Motor JAWA to podstawa! IP: *.ztpnet.pl 25.06.05, 21:36
                      Tak będzie i już!!!
                      • Gość: radiosłuchacz szczyt dobrego humoru IP: *.ztpnet.pl 28.06.05, 10:01
                        po tym co gość wygadywał w poniedziałkowym programie w rzg nie ma
                        wątpliwości..szkoda przytaczać. brak słów, gratuluje dobrego samopoczucia Panie
                        Prezesie. LOTOS Gdańsk oczekuje na Panskie rady...jak skutecznie walczyc w
                        ekstralidze:))
                        • coetzee3 dobra mina do złej gry 29.06.05, 00:15
                          fakt. Okon zdobywa coraz wiecej punktow a druzyna ciagle w plecy..
                          najgorsze co widac golym okiem to brak jakiejkolwiek reakcji na taki stan
                          rzeczy
                          • Gość: obiektywny Re: dobra mina do złej gry IP: *.ztpnet.pl 01.07.05, 16:07
                            czepiacie się..
                            • Gość: kicia Re: dobra mina do złej gry IP: 213.199.250.* 01.07.05, 17:27
                              No jasne. We wczorajszej "Wyborczej" jest wywiad z prezesem. Napisano, że na
                              najbliższym meczu w Zielonej z Unią Tarnów prezesa nie będzie, ponieważ jedzie
                              do Stanów oglądać paradę z okazji Dnia Niepodległości, która na pewno bardziej
                              go zainteresuje i zachwyci niż jazda drużyny klubu, którego jest sternikiem.
                              Ach ten kunszt dyplomatyczny i ogłada! Dobrze, ze Falubaz ma jeszcze wiernych
                              kibiców, którzy mimo wszystko pójdą na mecz i będą ze swoją drużyną niezależnie
                              od tego czy jej jazda konkuruje z paradami w New Yorku, czy też nie...
                              Dumni po zwycięstwie, wierni po porażce. Do zobaczenia w niedzielę na
                              stadionie!
                              • Gość: Myszowaty A po co dyrektor na meczu.Klocki poukładane i ... IP: *.ztpnet.pl 01.07.05, 19:50
                                i jazda w lewo i w lewo.Ma facet wyobrażnię,jest patriotą.Otrzyma smsa z
                                wynikiem końcowym,albo rzuci kurwę albo pogratuluje i pójdzie z polonusami na
                                polską wódke.Czego sie czepiacie.Najważniejsze mecze przed nim a z dystansu
                                lepiej widać.Facio jest normalny.
                      • hiro ? 04.07.05, 18:38
                        Gość portalu: Myszowaty napisał(a):

> Tak będzie i już!!!

więcej »

Inne dyscypliny:

Alpinizm

Brydż

Hokej na trawie

Jeździectwo

Łucznictwo

Pięciobój nowocz.

Podn. ciężarów

Rugby

ME w szachach

Tenis stołowy

Imprezy:

Archiwum imprez

W serwisie:

Quizy

Cz@t

Forum

Katalog WWW:

- Siatkówka

Żużel

PAP/03 lipca 2005 20:02

Ekstraliga żużlowa: Wyniki niedzielnych spotkań

Na dwie kolejki przed zakończeniem rundy zasadniczej żużlowej ekstraligi znane
                        są już zespoły, które będą rywalizowały w rundzie play off.

Są to: Apator Toruń, Unia Tarnów, Polonia Bydgoszcz, Włókniarz Częstochowa,
                        Unia Leszno, Atlas Wrocław.

O pozostanie w elicie będą walczyły Lotos Gdańsk i ZKŻ Zielona Góra.

Wyniki 12. kolejki:

ZKŻ Kronopol Zielona Góra - Unia Tarnów 42:48 (pierwszy mecz 29:61 - punkt
                        bonusowy dla Unii)
                        Lotos Gdańsk - WTS Atlas Wrocław 55:35 (46:44 - punkt bonusowy dla Lotosu)
                        Budlex Polonia Bydgoszcz - Apator Adriana Toruń 49:41 (36:53 - punkt bonusowy
                        dla Apatora)
                        Unia Leszno - CKM Złomrex Włókniarz Częstochowa 44:46 (38:52 - punkt bonusowy
                        dla Włókniarza).

Tabela Ekstraligi:

lp. zespół m pkt. różn.
                        1. Apator Adriana Toruń 12 21 +34
                        2. Unia Tarnów 12 19 +114
                        3. CKM Złomrex Włókniarz Częstochowa 12 18 +29
                        4. Budlex Polonia Bydgoszcz 12 17 +44
                        5. Unia Leszno 12 14 +18
                        6. WTS Atlas Wrocław 12 13 -28
                        7. Lotos Gdańsk 12 8 -52
                        8. ZKŻ Kronopol Zielona Góra 12 4 -159
                        ------------------------------------------!
                        . Mars RTV AGD Gorzów 12 24 609-471 +138
                        2. RKM Rybnik 12 23 630-449 +181
                        3. KM Intar DARTOM Ostrów Wlkp. 12 21 626-453 +173
                        4. Marma Polskie Folie Rzeszów 12 21 608-470 +138
                        5. GTŻ Grudziądz 12 12 505-573 -68
                        6. KSŻ Krosno 12 7 476-601 -125
                        7. TŻ Sipma Lublin 12 6 431-648 -217
                        8. Kolejarz Opole 12 2 429-649 -220

• Gość: Pikoretto Re: Dowhan musi odejsc IP: *.ztpnet.pl 11.08.05, 13:36
          a może zdymisjonowac Śwista..... a może mecze przestaną zostawac
          sprzedawane.... ale to tylko spekulowanie w rytmie "może"......

Niech Siła Przybędzie!!!! (z gdanskiem)
          :)
    • Gość: van PRAWDZIWI KIBICE SĄ Z PREZESEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 03:21

Dziekujemy za to co Pan zrobił dotychaczas

Szanujemy za wytrwałość

Wiemy że sukcesy wkrótce nadejdą
      • Gość: posiadacz karnetu Re: PRAWDZIWI KIBICE OCZEKUJĄ REZYGNACJI DOWHANA IP: *.ztpnet.pl 02.07.05, 09:42
        www.strefasportu.magik.com.pl/index.php?subaction=showfull&id=1120276302&archive=&start_from=&ucat=1&
        • Gość: van Nie osmieszaj sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:28

Co to za link,
          artykul jakby napisany na zlecenie Bartkowiaka...

• Gość: Q Re: Nie osmieszaj sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:36
            Napisany prostackim agresywnym jezykiem
            Malo, ze nieobiektywny, to wprowadzajacy jakąs dziwna atmosfere,
            bo naprawde niewielu kibiców mysli jak to opisała 'strefa sportu'
            i ten tytuł " Dyskryminacja najwierniejszych kibiców ZKŻ-tu" buaha
            Ludzie
            Kto kazał kupowac karnety?
            Moze teraz zwracać za kazdy mecz powinni, program za malo?

• Gość: Q Re: PRAWDZIWI KIBICE SĄ Z PREZESEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:37
        Oby cierpliwosc zostala wynagrodzona
        • coetzee3 nieobecny gospodarz 03.07.05, 20:39
          cierpliwość na co? na niesłuchanie rad?
          zespol praktycznie w najsilniejszym skladzie,co tydzien to samo tlumaczenie,
          brak reakcji na opinie,wysmiewanie Gdanska ze ten szuka lepszych rozwiazan:((
          tylko ze Gdans dzis rozwalil Atlas 20-oma...i odjechal bezpowrotnie:((
          • Gość: kult Re: nieobecny gospodarz IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 19.07.05, 13:29
            Nie odnosicie wrażenia, że nasz tonący statek pierwszy, jeszcze przed
            szczurami, opuścił kapitan? Wziął sobie do serca ten wątek, czy co? Cała
            żużlowa Polska ma z nas ubaw. Nie oszukujmy się kibice Falubazu, nam się e-liga
            po prostu już nie należy. Nie w tym składzie...
            • Gość: Piotr Re: nieobecny gospodarz IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 20:48
              Moim zdaniem w barażach też nie jesteście faworytami.
    • Gość: artur Re: Dowhan musi odejsc IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 20:53
      W barażach wszystko jest możliwe , będzie się liczył każdy punkt,jeżeli szwagry pojadą na 8-9 punktów utrzymanie jest możliwe.
      • Gość: zak Re: Dowhan musi odejsc IP: *.ztpnet.pl 20.07.05, 09:56
        sluchalem goscia w RADIU INDEKS. on juz sie martwi co bedzie zima na wlanym:
        ((!!!!!!
        spoko chlopie! nie boj sie! utrzymasz posade..nawet jak juz bedziemy w I lidze:
        (((
        • Gość: Scott1 Re: Dowhan musi odejsc IP: *.gorzow.mm.pl 22.07.05, 22:55
          Moim zdaniem zuzel jest taka dyscyplina sportowa , w ktorej nic nie mozna z
          gory ustalic. Stad jej piekno i tyle niewiadomych. Slusznie psioczycie na
          postawe swoich zawodnikow ale jestem pewien , ze gdyby drgnelo optymizmem
          rzucicie sie im do stop. Wiecej wiary. Niemal wszyscy Wasi zuzlowcy sa z
          papierami na ten sport. Czegos jednak tam brakuje. Moze do barazy ten brakujacy
          element sie odnajdzie. Przeciez te dwa gorzowskie dupki nie zapomnieli jak sie
          jezdzi i walczy na torze. To dzialania prezesa i presja kibicow moze ich
          zmobilizowac do zuzlowego "wzwodu". Gorzow wchodzi do extra, jestem pewien a Wy
          ratujcie derby. Pozdrawiam tych z wiara w powodzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka