ardi76 28.09.05, 13:09 Na początku tablica "Gorzówek poznański", pośród pól szrotowiska, krowa, co ma łańcuch, potem wioski "przecudne":Siedlice, Wieprzyce, no a gdzie filharmonia(???!!!).... Zaiste stolica:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zg Re: FILHARMONIA Kobyla Góra? IP: *.ztpnet.pl 28.09.05, 14:11 To nie wazne... Wazne ze tramwaj jezdzi, coprawda prawie i ciagle sie psuje ale jest. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: FILHARMONIA Kobyla Góra? 28.09.05, 14:52 Tak się dziwnie składa, że rusza budowa dużej sali koncertowej oraz całego ogromnego zespołu Centrum Edukacji Artystycznej "Muza". Co do zarzutów o dużą ilość "pól" w Gorzowie - to może gdyby Zielona Góra leżała nad rzeką, to może niektórzy "intelektualiści" z tego miasta, wiedzieli by, co to tereny zalewowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teren zalewowy Re: FILHARMONIA Kobyla Góra? IP: *.ztpnet.pl 28.09.05, 15:12 budrys77 napisał: Co do zarzutów o dużą > ilość "pól" w Gorzowie - to może gdyby Zielona Góra leżała nad rzeką, to może > niektórzy "intelektualiści" z tego miasta, wiedzieli by, co to tereny zalewowe. Pewnie, tereny zalewowe, jaaaasne! Tak to sobie yntelygencko tłumaczcie. Ciekawe, czemu np. w centrum takiego Paryża nie urządzili sobie "terenów zalewowych" z pasącymi się krówkami. Czyżby chcieli wyglądać jak miasto?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: FILHARMONIA Kobyla Góra? IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.09.05, 15:16 Hehe. Czyli u nich jest tak: tablica Gorzów Wlkp., tereny zalewowe, zabudowa, tereny zalewowe, Warta, tereny zalewowe, zabudowa, tereny zalewowe, tablica Gorzów Wlkp. koniec :D Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: FILHARMONIA Kobyla Góra? 28.09.05, 15:33 Kolega Piter kiepsko zna topografię Gorzowa:) Co do Paryża, to Sekwana jest nieco bardziej uregulowana i w razie powodzi zamyka się zapory w górze rzeki... Takich cudów hydrotechniki nie ma nie tylko w Gorzowie ale i w innych miastach Polski. Złośliwości przez Was prawione wpisać mogę jedynie w tradycję kargulowania i traktuję jako folklor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom a jak jedziesz do Gorzowa to po drodze masz... IP: *.ztpnet.pl 28.09.05, 15:40 (wyjazd z Z.Góry) - "tereny zalewowe" - Sulechów - "tereny zalewowe" - Świebodzin - "tereny zalewowe" - Międzyrzecz - "tereny zalewowe" - Skwierzyna - "tereny zalewowe"- i od tablicy Gorzów Wlkp. dalej jak napisał piter ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: a jak jedziesz do Gorzowa to po drodze masz.. 28.09.05, 15:43 Jezusicku, czyżbym przeoczył kilka dużych rzek o ktorych nic nie wiem?????;) Sulechów, Świebodzin, Międzyrzecz i Skwierzyna nad Odrą lub Wartą? A to ciekawe:) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: a jak jedziesz do Gorzowa to po drodze masz.. 28.09.05, 15:46 Ooooooo, ze Skwierzyną masz rację, tyle że na wysokości Santoka, za Skwierzyną, Warta rozszerza się ogromnie po połączeniu ze sporą Notecią. Polecam to miejsce bo wygląda przepięknie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rmo Re: FILHARMONIA Kobyla Góra? IP: 194.128.195.* 28.09.05, 15:45 no wlasnie warto sie przyjrzec forsie pakowanej przez marszalka spaslaka w te falubazia tancbude zwana dla niepoznaki filharmonia i pozamykac wydzialy unibudy falubaziej, ktore nie spelniaja nijakich kryteriow szkol wyzszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonogórzanin Re: FILHARMONIA Kobyla Góra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 23:16 Idiota, ale Panie Boże miej litość; nie wie co czyni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: FILHARMONIA Kobyla Góra? IP: *.ztpnet.pl 28.09.05, 23:29 hey budrys77 Zdenerwowali Cie ci moi ziomale???/ Mimo wszystko piter trafnie ujol ten temat. "Hehe. Czyli u nich jest tak: tablica Gorzów Wlkp., tereny zalewowe, zabudowa, tereny zalewowe, Warta, tereny zalewowe, zabudowa, tereny zalewowe, tablica Gorzów Wlkp. koniec :D" Chyba nie byles nigdy w ZG. Tam jak sie miasto zaczyna to i tablica. Baaaa niektore miejscowosci lacza sie z zabudowa miejska a sa poza granicami miasta. Gorzow i jego topografia to fenomen na skale Kraju!!!!!!!!!!! No musisz przyznac ze ta wieeeeelkomiejskosc wasza to jakas fobia. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: FILHARMONIA Kobyla Góra? 29.09.05, 15:32 Szczerze powiedziawszy Zg, nie przejąłem się ani trochę:) Większość osób z Zielonej, nie ma pojęcia o topografii Gorzowa, tak więc nie mam o co się obrażać. Dla jednych obszar Zakanala i Zieleńca, to pola. A ja po prostu wiem co się tam dzieje w okresie większych wylewów Warty i za Chiny ludowe, nie budowałbym tam domu. Dlatego tak dziwnie to wygląda, że od ronda w Zieleńcu parestet metrów jest pusto, pusto, pusto, aż do stacji Orlenu. Osiedla domków jednorodzinnych w tej części miasta znajdują się w znacznej odległości od drogi przelotowej, która w średniowieczu zbudowana została na grobli. Kilka lat temu gdy na Warcie była cofka z Odry, woda dochodziła do samej jezdni - a to dobry kilometr od rzeki... To, że sama droga prezentuje się nieciekawie, to wynik budowe NOWEGO wjazdu który już dzisiaj istnieje ale nie jest "spięty" ze starą "trójką". Nowy czteropasmowy wjazd prowadzi obecnie w stronę Słubic, Kostrzyna i Berlina, a po zakończeniu obwodnicy poprowadzi również na Poznań i Zieloną Górę. Gorzów może rozwijać się jedynie na połnoc od Warty, a tam niestety, wielu Zielonogórzan nie zagląda. To samo tyczy się, jak to ująłeś: ciągłości zabudowy z sąsiednimi wioskami. Poza Deszcznem, przez ktore trzeba przejechać jadąc do Gorzowa (przylega do miasta), ilu z wyśmiewców zna najmodniejsze tereny jak Kłodawa i Chwalęcice? Z Gorzowem "spinają się" rownież Baczyna, wieś Zieleniec, Wawrów, Bogdaniec. Miejscowości te są nie tylko obsługiwane przez MZK ale również przez gorzowską kanalizację, wodociągi, gazociągi itp. itd. Po co mam udawadniać że koń nie jest wielbłądem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: FILHARMONIA Kobyla Góra? IP: *.ztpnet.pl 29.09.05, 18:15 Ty chyba dalej nie rozumiesz albo udajes i zmieniasz temat. My tu mowilismy o fenomenie gorzowskim czyli tablica ifn poczatek miasta jest oddalona o ok 10 min. drogi od pierwszej zabudowy miejskiej i mowie tu o poludniu. > Gorzów może rozwijać się jedynie na połnoc od Warty, a tam niestety, wielu > Zielonogórzan nie zagląda. Normalnie jak normalne miasto to tak ale przeciez slyszales o kolejnym przesunieciu granic adm. miasta min. na poludnie. Deszczno przyjacielu tez ma byc podlaczone pod weeeeeeeeeelki gorzow aby byl weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelki jak nie wiem co!!!!!!!!!:) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p ARWENO - ten wątek nas obraża. 30.09.05, 00:57 Nie jakiegoś konkretnego urzędasa tylko zwykłych bogu ducha winnych gorzowian. ardi76 napisał: > Na początku tablica "Gorzówek poznański", > pośród pól szrotowiska, krowa, co ma łańcuch, > potem wioski "przecudne":Siedlice, Wieprzyce, > no a gdzie filharmonia(???!!!).... > Zaiste stolica:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prw Re: ARWENO - ten wątek nas obraża. IP: 62.87.178.* 30.09.05, 01:04 marek_p napisał: > Nie jakiegoś konkretnego urzędasa tylko zwykłych bogu ducha winnych gorzowian. > > ardi76 napisał: > > > Na początku tablica "Gorzówek poznański", > > pośród pól szrotowiska, krowa, co ma łańcuch, > > potem wioski "przecudne":Siedlice, Wieprzyce, > > no a gdzie filharmonia(???!!!).... > > Zaiste stolica:-)))) marku_p teraz to już lekko przesadziłeś. Czy ty czasami zaglądasz na forum GW? Ile tam jest inwektyw w stosunku do ZG? Śmiem twierdzić że z premedytacją część z nich sam podkręcasz....Zrób najpierw porządek z karolkami itp. u siebie a potem zgłoś sie to może ktoś rozpatrzy Twoją prośbę pozytywnie ps. Czy ktoś mi wytłumaczy co znaczy słowo bezczelność? proszę bo nie wiem....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: ARWENO - ten wątek nas obraża. IP: *.ztpnet.pl 30.09.05, 01:18 O to co napisalem na forum gw i jak mi odp. ich opiekun marek_p > KASUJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uprzedzałem, że więcej nie będę tolerował wulgarnych prowokacji i obraźliwych określeń gości z sąsiedniego miasta podobnej wielkości. Nie obchodzi mnie liczba wrogów na forum. Obiecałem i będę się tego trzymał. Z odpisywaniem na twoje uwagi też będę się ograniczał. 2 dni temu w tekscie rmo i karolka padal szereg obrazliwych tekstow pod adresem os. publicznych, zielonogorzan i ZG. Prosilem wiec marka aby je skasowal bo chce byc juz grzeczny i nie chce zostas sprowokowany. Wpisal sie ale nie skasowal. Ps. ten cytat moj jest z watku zalozonego przez marka_p "ktory z zielonogorskich politykow...." BRAWO!!!!! PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: ARWENO - ten wątek nas obraża. 30.09.05, 23:46 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=29805763 Myślę, że to dobre rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZielonogórzaninX propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 01:23 Panowie, dajcie sobie spokój, bo to nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: propozycja IP: *.ztpnet.pl 30.09.05, 01:33 Marek_p nie uznaje jak ktos pisze z niechecia o politykach gorzowskich.Zwlaszcza przed wyborami. Niestety w watku przez niego zalozonym pewien internalata dal sie sprowokowac i wpisal pare nazwisk: 1 Danielak za TVP i kłamstwa na temat Policji 2 Zych za złodziejstwo i kłamstwa w sprawie ARiMR , jego prostackie i wulgarne słownictwo. 3 Iwan, ten to dopiero nam zaszkodził sprawa NBP i niepotrzebnych miejsc pracy w delegaturze UW w ZG! 4 Brachmański za poróznianie w kręgach policyjnych 5 Ronowicz za jej płytkie wypowiedzi na temat Gorzowa 6. Bocheński, który sto razy obiecywał KRS Marek_p widocznie to przeoczyl lub nie chcial zobaczyc bo przeciez po to ten watek zakaladal co nie:) NIELADNIE!!!1 PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: propozycja 30.09.05, 13:31 O przyłaczenie administracyjnym Deszczna i Kłodawy nie wiedzą nic, nie tylko Gorzowiania ale i mieszkańcy w/w gmin:) Tyle tylko, że infrastruktury tych obszarów są podłączane do gorzowskiej, bo taniej... Jezusicku, polecam mapę Gorzowa na www.gorzow.pl skoro tak trudno udowodnić że w Gorzowie jednak mieszkają jcyś ludzie:) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Ardi Re: FILHARMONIA Kobyla Góra? IP: *.gorzow.mm.pl 30.09.05, 21:45 Pocałuj nas w dupę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: FILHARMONIA Kobyla Góra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 00:53 Mieszkam w zg ale nigdy nie miałem przyjemności byc w filharmonii. Żałuję. Obiecuję jednak teraz, szczególniw po wpisach gosci z gorzowa niezwłocznie to uczynię. Zwłaszcza że niedługo będzie Turnau więc sobie go posłucham z przyjemboscią na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś