Gość: puschkau IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 09:04 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: FL Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 10:34 Trzeba zmobilizować wszystkich znajomych, aby dać szansę miastu i zmienić Zygmunta - zarządcę kryzysu na Bożenę. Jakim będzie prezydentem to się okaże, wierzę, ze na pewno zdecydowanie lepszym niz ponury Zygmuś. Odpowiedz Link Zgłoś
christine_de_pisan Re: W Zielonej Górze druga tura 28.10.02, 11:57 39% do 30% ludzie! sa szanse!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.10.02, 13:01 Bardzo gratuluję mieszkańcom Zielonej Góry. Wreście mamy szansę na normalne traktowanie wszystkich petentów w magistracie, bez konieczności szukania partyjnych powiązań. Mam madzieję, że nie osiądziemy na zbyt szybkich laurach i zjednoczymy antyczerwone siły w drugiej turze wyborów. Brawo pani Bożenko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lvc Re: W Zielonej Górze druga tura IP: 213.77.27.* 28.10.02, 13:49 WIADOMO BYLO ZE BEDZIE DRUGA TURA TEGO NIKT NIE UKRYWAL TAKJEST PRAWIE W CALEJ POLSCE. TERAZ TRZEBA BEDZIE ODPOWIEDZEC SOBIE NA PYTANIE CZHY CHCESZ KOBIETE KTORA NIE MA ZIELONEJ POJECIA O SAMORZADZIE (JAK FUNKCJONUJE MIASTO). CZY CZLOWIEKA KTORY ZJAD ZEBY NA SAMORZADZEI. WYBOR JEST JEDNE TYLKO LISTOWSKI MOZE ZAPEWNIC TEMU MIASTU ROZWOJ I WLASCIWE FUNKCJONOWANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rico Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 14:03 Ręce i nogi opadają czytając takie kretynizmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lvc Re: W Zielonej Górze druga tura IP: 213.77.27.* 28.10.02, 14:08 napisz jeszcze ze jestem glupi to bedzie bardzo dobry argument w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
christine_de_pisan Re: W Zielonej Górze druga tura 28.10.02, 14:16 Ooo.. jak widac listek przyslal na forum kogos z urzedu... az tak sie sldowcy boja. Ha.. widzialam jak sie wczoraj brachmanskiemu lapy trzesly w TV. Niech nastanie nowa era. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: W Zielonej Górze druga tura IP: 217.153.44.* 28.10.02, 15:44 Brachmańskiemu trzęsły się ręce na pewno nie z powodu Listowskiego, jego kandydatem był raczej Ruszczyński. Niestety dla Andrzeja Listowski i Wontor najprawdopodobniej będą rządzic w Zielonej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.10.02, 16:32 i znowu komuchy beda przy wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 19:55 będę agitować wszystkich znajomych i ludzi wokół żeby szli głosować za panią Ronowicz! Moje serce nie wytrzyma zwyciestwa czerwonego krwiopijcy to miasto może być fajne ,i teraz ma szansę żeby nie umrzec! AGITUJMY!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rico Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 20:50 Gość portalu: lvc napisał(a): > napisz jeszcze ze jestem glupi to bedzie bardzo dobry argument w dyskusji. Tej satysfakcji ci nie sprawię, ale jak tu mysleć o kimś, kto smaruje takie brednie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artysta Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 14:11 Ja sobie juz dawno odpowiedzialem. Wybiore Bozene, bo jest uczciwa i umie wspolpracowac z ludzmi. Moze ponaprawia wszystko to co zygus tu popsul. listowski niech trzesie porami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybolek Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.02, 15:48 Gość portalu: lvc napisał(a): > WIADOMO BYLO ZE BEDZIE DRUGA TURA TEGO NIKT NIE UKRYWAL TAKJEST > PRAWIE W CALEJ POLSCE. TERAZ TRZEBA BEDZIE ODPOWIEDZEC SOBIE NA > PYTANIE CZHY CHCESZ KOBIETE KTORA NIE MA ZIELONEJ POJECIA O > SAMORZADZIE (JAK FUNKCJONUJE MIASTO). CZY CZLOWIEKA KTORY ZJAD > ZEBY NA SAMORZADZEI. WYBOR JEST JEDNE TYLKO LISTOWSKI MOZE > ZAPEWNIC TEMU MIASTU ROZWOJ I WLASCIWE FUNKCJONOWANIE. Chce kobiete. Listowski i jego klika nigdy mi nie odpowiadala - zeby zalatwic cos w kasie chorych po roku slania podan trzeba bylo odwolac sie do znajomosci znajomych z roznymi prominentami lokalnymi z SLD. Niech sie cos zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: W Zielonej Górze druga tura IP: 213.76.142.* 28.10.02, 17:29 Trzymam kciuki za BOŻENĘ RONOWICZ.pan listowski niestety nie pokazał przez czas swoich rząów niczego godnego uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napcio Re: W Zielonej Górze druga tura IP: 213.76.142.* 28.10.02, 18:33 zgadza się Listowski faktycznie zjadł zęby na samorzadzie szlifując w mo krawężniki, a jeżeli chodzi o panią Ronowicz to należy sobie zdać sprwę że nie jest to kobieta bez politycznego doświadczenia, wywodzi się bowiem z Uni Demokratycznej a więc jakieś pojęcie o polityce ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekrut Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 23:32 Bedzie to rozwój na poziomie zapijaczonej kompanii LWP Gość portalu: lvc napisał(a): > WIADOMO BYLO ZE BEDZIE DRUGA TURA TEGO NIKT NIE UKRYWAL TAKJEST > PRAWIE W CALEJ POLSCE. TERAZ TRZEBA BEDZIE ODPOWIEDZEC SOBIE NA > PYTANIE CZHY CHCESZ KOBIETE KTORA NIE MA ZIELONEJ POJECIA O > SAMORZADZIE (JAK FUNKCJONUJE MIASTO). CZY CZLOWIEKA KTORY ZJAD > ZEBY NA SAMORZADZEI. WYBOR JEST JEDNE TYLKO LISTOWSKI MOZE > ZAPEWNIC TEMU MIASTU ROZWOJ I WLASCIWE FUNKCJONOWANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
niedoscigniona Re: W Zielonej Górze druga tura 03.11.02, 14:16 hehehe.."zjad"...no tak:P brawo elektoracie pana Listowskiego;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lvc Re: W Zielonej Górze druga tura IP: 213.77.27.* 28.10.02, 13:51 sld wygralo wybory i to jest fakt czy to sie komus podoba czy nie. To właśnie lewica bedzie rządzić tym miastem przez nastęne cztery lata. Zdobycie 56% mandatów w Radzie Miasta chyba o czymś świdczy. LEWICA GÓRĄ I TAK ZOSTANIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ormowiec Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 14:28 Gość portalu: lvc napisał(a): LEWICA czy LEWIZNA ? > sld wygralo wybory i to jest fakt czy to sie komus podoba czy > nie. To właśnie lewica bedzie rządzić tym miastem przez nastęne > cztery lata. Zdobycie 56% mandatów w Radzie Miasta chyba o czymś > świdczy. LEWICA GÓRĄ I TAK ZOSTANIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figa Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.arcor-ip.net 28.10.02, 14:36 W Zielonej Górze SLD to Hańba .Niby młody region a nic się nie uczy!!! 50 lat komunizmu nikogo nic nie nauczyło ? !! bo i nie mogło, ten system nikogo nie nauczył -nic dobrego No cóż -Zielonogórzanie mają realne szanse wyglądać jak aktorzy z filmu "GOLASY" Gratuluję!!!!!! I życzę zdrowia , bo na dopisanie drugiej części zdania zabrakło rozumu. Figa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.ipub.pl 28.10.02, 14:54 Sukcesem niewątpliwie jest druga tura, bo sądziłem, że wogóle do niej dojdzie. Szkoda że do urn poszło 30% mieszkańców, z czego 70% to emeryci i renciści.Pan Listowski nie sprawdził sie jako prezydent i nie należy mu się druga szansa. Ale jak bedzie przekonamy sie dopiero 11 listopada. Bierzmy przykład z Opola, u nas nie potrzeba więcej wszechstronnie wykształconego majora LWP, który zaprowadził Zieloną do drugiej ligi miast. Ja nie mam nic przeciw lewicy, ale w tym mieście mają ludzi którzy rządzić nie potrafią. Ciekawe, czy jeśli pani Ronowicz wygra drugą turę to coś się u nas zmieni? W każdym razie tak czy siak będziemy mieli o czym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FL Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 15:16 W beznadziei każda zmiana jest szansą, jest nadzieją na zmianę na lepsze. To, co jest obecnie widać gołym okiem. Moja ocena w żadnym wypadku nie jest koniunkturalna, nie wynika z tego akurat, że Listowski startuje z SLD-upy, lecz z oceny skutków jego rządów w mieście. Bezrobocie, brak jakichkolwiek nadziei na rozwój, układy polityczne, decyzje podejmowane nie wiadomo w jakich okolicznościach przez partyjniaków, smrodek głębokiej prowincji, zakichany układ my(niby wrażliwa lewica) - kontra oni, 4 czy iluś tam wiceprezydentów. Jedyny sukces Listowskiego jako prezydenta wszystkich zielonogórzan, to wybudowanie domu dla siebie. Ja mam to popierać ? Nigdy. Myslę, ze prawie każdy z kandydatów byłby lepszy od Zygmuncika, bo to nie takie trudne. Wystarczyłoby postępować odwrotnie niż Zygmuś i już byłoby lepiej. Nawet, gdyby następca, czy następczyni okazali się za słabymi na te czasy, to i tak będą lepsi. W imię tego zwerbuję co najmniej kilka osob, ktore nie były na wyborach, żeby Zygmunta odsunąć i dać szansę miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robina Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 15:53 Myślę, że największym plusem tej dyskusji jest postanowienie większości ludzi, iż namówią swoich znajomych i rodzinne do liczniejszego odwiedzenia lokali wyborczych. Wybierajcie zgodnie ze swoim przekonaniami, ale spróbujmy jeszcze raz przekonać się, że od tego że i my też pójdziemy do urm może coś się zmienić? Niewiele? Być może, ale co tam te pare minut warto poświęcić, aby się choć o tym przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rico Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 20:59 Gość portalu: FL napisał(a): Jedyny sukces Listowskiego > jako prezydenta wszystkich zielonogórzan, to wybudowanie domu > dla siebie. I tu sie niestety z Tobą nie mogę zgodzić. Gdyby sam sobie wybudował to pal go sześć, ale domek to prezent od Jarząbka za wciśnięcie go bez przetargu w budowę parkingowca przy Westerplatte. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 28.10.02, 21:20 Jarząbek na prezydenra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LVC Re: W Zielonej Górze druga tura IP: 213.77.27.* 29.10.02, 07:13 Listowski wybudował sobie dom i już tragedia? Czy to naprawdę jest takie dziwne? Przecież facet ma swoje lata i mieszka w bloku (10 piętowym) na ulicy węgierskiej. Ilu młodszych od niego ma domu i nikogo to nie kuje w oczy. Tak najlepiej jak prezydent będzie mieszkał pod mostem. LUDZIE CZY TO NIE PRZESADA Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise Re: W Zielonej Górze druga tura 29.10.02, 09:12 Gość portalu: LVC napisał(a): > LUDZIE CZY TO NIE PRZESADA no właśnie? CZY TO NIE PRZESADA zlecać wszystkie inwestycje miejskie JARZĄBKOWI??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 17:33 mam poważne wątpliwości czy tylko P. Listowski może zapewnić miastu dalszy rozwój. Choćby dlatego, że zamiast owego rozwoju zauważam jedynie upadek. Nie głosowłem ani na na Listowskiego ani na Ronowicz. Jednak dziś chyba zmuszony bdede oddać głos na Panią. Jeśli nadal rządzić bedzie niepodzielnie SLD to chyba poszukam sobie innego miejsca do życia. co gorsze znam bardzo wielu myślących podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 17:55 niech LVC nam przedstawi jakies argumenty za listkiem zeby wlasnie zaglosowac na niego bo inaczej trzeba bedzie go jednak nazwac glupkiem :D (i 1 i 2) Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise Re: W Zielonej Górze druga tura 28.10.02, 22:29 > niech LVC nam przedstawi jakies argumenty za listkiem zeby wlasnie > zaglosowac na niego naszemu koledze z lewa zabrakło argumentów, więc mu pomogę: "Coś na kształt sukcesów Zielona Góra się nie zawaliła. (...) Budownictwo komunalne (KTBS) Listowski wymienia na czele swoich osiągnięć. Potem jest nowa szkoła na osiedlu Zastalowskim, siedem rond, hala akrobatyczna, remont 20 km dróg (w sprawozdaniu SLD z czterolecia rządów ta liczba to 143 000 metrów kwadratowych, no ale takie są zasady propagandy, duże ma być wielkie). Prawdą jest jednak, że decyzje dotyczące kolorowych bloków czy nowej szkoły zapadły parę lat wcześniej. Podobnie jak "objęcie programem dożywiania w szkołach podstawowych i gimnazjach grupy blisko 1100 dzieci" czy "remont 5 979 mb. kanalizacji ogólnospławnej". Takie przykłady przede wszystkim widnieją w dokumencie "Sprawozdanie z realizacji zadań w trakcie kadencji 1998-2002". Budowa szkół, lamp ulicznych, dożywianie uczniów i wkopanie w ziemię rur kanalizacyjnych to po prostu podstawowy obowiązek każdego samorządu. Z takimi trywialnymi rzeczami, jak wodociąg i chodnik, radzi sobie przyzwoicie niemal każda gmina. Ratusz nie jest dworem dziedzica, by czapkować w podzięce za 530 lamp w mieście, bo było ciemno. Listowski nawet w złych snach nie przypuszczał, że podczas tej kadencji przyjdzie mu otwierać zaledwie jeden nowy zakład z kostką brukową, bo inni inwestorzy omijają Zieloną Górę jak siedlisko zarazy." Więcej sukcesów możecie znaleźć tutaj: www1.gazeta.pl/zielonagora/1,35159,1084035.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lvc Re: W Zielonej Górze druga tura IP: 213.77.27.* 29.10.02, 07:18 A jakie są argumenty za tym żeby zostałą Pani Ronowicz. Czy ktoś z was wie że to włąśnie Listowski rozpoczoł w skali całego kraju progrma "Praca w każdej rodzienie". To on dal z budżetu miasta pieniądze na to aby zatrudniać bezrobotnych. I nie zawsze są to roboty typu odśnieżanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 15:53 Gość portalu: lvc napisał(a): > A jakie są argumenty za tym żeby zostałą Pani Ronowicz. lubie taka dyskusje. ide do piwnicy i zaraz bedziemy pogadac na twoim poziomie. proste pytanie zadalem a tu prosze debilna odpowiedz praktycznie zadna!!! luuz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lvc LISTOWSKI WYGRA WYBORY IP: 213.77.27.* 29.10.02, 07:16 Wszyscy dobrze wiedzą że jedynie LISTOWSKI zna się na zarządzaniau miastem. Pani ROnowicz to osba, które już teraz ma problemy z pamięcią. Nie pamięta czy należy do Unii Wolności czy nie? Nie nalęzy się wstydzić tego co się robi nie wolno więć się wstydzić Unii Wolności Odpowiedz Link Zgłoś
sunrise Re: LISTOWSKI WYGRA WYBORY 29.10.02, 09:04 Gość portalu: lvc napisał(a): > Wszyscy dobrze wiedzą że jedynie LISTOWSKI zna się na OKRADANIU miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rety Re: LISTOWSKI WYGRA WYBORY IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 15:53 lvc ja jakos przekaz pani Ronowicz jasno rozumiem. Zrezygnowala z przynaleznosci do uni przed wystartowaniem w wyborach bo wystawial ja komitet obywatelski a nie UW. mimo to jednak nie wstydzi sie sympatyzowania z UW. Czy to takie trudne do poojecia? Odpowiedz Link Zgłoś
stevills Coś nie bardzo..... 03.11.02, 18:17 ...on się zna tak jak napisałeś: "Wszyscy dobrze wiedzą że jedynie LISTOWSKI zna się na zarządzaniau miastem." Miałem okazję ok 2 miesięcy temu przechodzić późnym wieczorem koło hotelu Polan i przez przypadek usłyszałem jak pan Listowski radził się pana Wontora co zrobić z jakąś radną (nazwiska nie dosłyszałem), która najwyraźniej "postawiła" się "jedynej słusznej partii". Nawet takiej prostej decyzji sam nie może podjąć?? Swoją drogą- ciekawe co to był za bal? Pozdr. Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawrzyk Dac szanse Ronowicz IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.10.02, 18:41 No naprawde musze powiedziec, ze jestem dumny z Zielonej! Patrzac z perspektywy Poznania, gdzie miasto jest zarzadzane w sposob profesjonalny, gdzie bezrobocie jest nikle (6,6%), a inwestycje zagraniczne bardzo widoczne, az zal mi sie robilo przyjezdzajac do Z.G. Nie wiem czy Ronowicz ma predyspozycje bycia dobrym prezydentem, ale na pewno ma szanse cos ruszyc w tym SLD-owskim zaglebiu, gdzie istnieja nadal skostniale uklady i praktyki towarzyszy. Dlatego w naszym interesie jest, dac jej szanse! Moja satysfakcja wynika tez z tego, ze dojdzie u nas w ogole do drugiej tury, w przeciwienstwie do Gorzowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: Dac szanse Ronowicz IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 28.10.02, 18:47 obawiałem się, że przy małej frekwencji trep wygra w pierwszej turze ale mimo tragicznej pogody wielu ludzi zagłosowało; i chwała im za to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Dac szanse Ronowicz IP: *.smart.polish / 212.244.167.* 28.10.02, 19:23 Czy wy w ogóle wiecie kim jest p. Ronowicz? A czy wiecie jacy ludzie ja otaczaja? Np. Materna - idiota i prostak, któremu zresztą nikt nie da szansy działać w tym mieście, gdyż już go nie ma - odpadł w przedbiegach. Może jakieś inne znamienite postaci dzielą fotele w parti praworządnej? Tak czy inaczej zgadzam się, że Listowski to może nie najlepszy wybór, ale niekompetencja to najgorsze co może was spotkać... A poza tym, zastanówmy się raczej, czy chodzi nam o zmianę byle jaką, czy raczej o lepsze rządy... Odpowiedz Link Zgłoś
christine_de_pisan Re: Dac szanse Ronowicz 28.10.02, 19:37 Obserwator A czy Ty nie widzisz jacy ludzie otaczaja trepa listka? Domaszewicz- durny pijak ktory rozklada oswiate, bambrowicz - pan zwany 8,5%, frejman i wontor - bez komentarza bo az poza konkurecja. Ach, zapomnialam o pani Jadzi co to polska welne polozyla. Tu to masz dopiero niekompetencje! A pani Ronowicz to sie niestety doczepic ne mozesz. To jak zarzadza osrodkiem w ktorym jest dyrektorka swiadczy o jej BARDZO wysokich kompetecjach. I niezbyt rozumiem o co Ci z tym Materna chodzi.. gadasz jakby byli przyjaciolmi spotykajacymi sie codziennie na herbatce. cos Ci sie facet w glowie poprzewracalo. Rozumiem ze Cie czerwoni wyslali na forum bo juz listowskiemu gula skacze ze spadnie ze stolka, ale mysle ze tu sie nie przebijesz z "kompetencjami" obecnego prezydenta. Ludzie juz maja go dosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Dac szanse Ronowicz IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 19:41 obserwator napisal "A poza tym, zastanówmy się raczej, czy chodzi nam o zmianę byle jaką, czy raczej o lepsze rządy..." tak masz racje dlatego zaglosuje na ronowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Dac szanse Ronowicz IP: *.ipub.pl 28.10.02, 19:43 Teraz do wyboru jest Ronowicz i Listowski. Trzeciej drogi nie ma. Nie znam osiągnięć p. Ronowicz, a znam za to osiągnięcia p. Listowskiego. Nie wiem czy pani Bożena dobrze sobie poradzi na tym stanowisku, ale Zyguś przynajmniej ma nauczkę, że nie jest uwielbianym bezgranicznie wodzem i należy sie liczyć z wyborcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Dac szanse Ronowicz IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 20:01 LIstowski w swoich ogłoszeniach wyborczych ,głosił że mieszkańcy są dla niego najważniejsii że potrafi na słuchać. Jak ten człowiek potrafi kłamać i kręcić ja wiem najlepiej-bo chcąc osiągnąć coś dla mieszkańców swojej dzielnicy ten "prezydent w słóżbie narodu "nawet nas nie wysłuchał!! Poprostu olał nas nawet nie zagłębiając sie w temat. potem okazało sie ze mieliśmy rację!!! SKOŃCZMY Z KRĘTACZEM!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: Dac szanse Ronowicz IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 20:10 Kobiety jednoczmy sie!! niech faceci zauważą że też istniejemy , a przede wszystkim że jesteśmy lepsze od nich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facio Re: Dac szanse Ronowicz IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.10.02, 23:17 Oj Beta nic w Tobie cwaniactwa wyborczego. Nie pisz tak, bo zrazisz facetów i wygra "liść". Uruchom pozytywne myślenie. Aha. Ja już dziś tylu ludzi przekonałem, żeby oddali głos na kobietę, że hoho. Pozdrawiam "Nie dajmy się "liściowi", przecież jesień może być też piękna." Gość portalu: Beta napisał(a): > Kobiety jednoczmy sie!! > niech faceci zauważą że też istniejemy , > a przede wszystkim że jesteśmy > lepsze od nich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rico Re: Dac szanse Ronowicz IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 00:16 Beta Serduszko, skąd nagle w Tobie tyle wojującego feminizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mewa Re: Dac szanse Ronowicz IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 14:51 Anna, to pewnie dlatego poparcie dla Z.L. w Twojej dzielnicy było dość znacznie mniejsze niż dla pani B.R. (185 do 147 dla B.R. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Dac szanse Ronowicz IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.10.02, 23:27 Gość portalu: wawrzyk napisał(a): > No naprawde musze powiedziec, ze jestem dumny z Zielonej! Patrzac z > perspektywy Poznania, gdzie miasto jest zarzadzane w sposob profesjonalny, > gdzie bezrobocie jest nikle (6,6%), a inwestycje ... Jak mozesz w ogole porownywac Zielonke do wielkiego Poznania. A tak nawiasem mowiac to sie gorzowianie niezbyt popisali- ponad 50% na jednego czlowieka z lewa. Kiepsko, kiepsko ludzie z polnocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawrzyk Re: Dac szanse Ronowicz IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.10.02, 11:38 Gość portalu: czarek napisał(a): > Jak mozesz w ogole porownywac Zielonke do wielkiego Poznania. A tak nawiasem > mowiac to sie gorzowianie niezbyt popisali- ponad 50% na jednego czlowieka z > lewa. Kiepsko, kiepsko ludzie z polnocy! Lepiej jest równac do lepszych niz gorszych. Oczywiscie Poznan to miasto z innej polki niz Zielona, ale pewne porownania mozna spokojnie czynic. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby w Zielonej Gorze bylo nizsze bezrobocie, czy inwestycje zagraniczne byly bardziej widoczne. To nie zalezy od wielkosci miasta, lecz od sposobu zarzadzania w ogromnej mierze. Szkoda, ze Zygus tego nie rozumie...Poza hipermarketami i stacjami paliw nie poczyniono tutaj zadnej widocznej inwestycji zagranicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 20:09 ja tez uczestniczyłam w kilku sesjach rady miasta i wiem że Listowski za nic ma głos mieszkańców ,jest arogantem któremu wydaje sie że zjadł wszystkie rozumy. MA nas za nic,mimo że przeciez pracuje w naszej sprawie! dlatego BŁAGAM głosujcie na panią Ronowicz bo to jedyna nadzieja że wkońcu ktoś nas będzie słuchał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 20:45 Gość portalu: MARTA napisał(a): > ja tez uczestniczyłam w kilku sesjach rady miasta i wiem że > Listowski za nic ma głos mieszkańców ,jest arogantem któremu wydaje sie że > zjadł wszystkie rozumy. > MA nas za nic,mimo że przeciez pracuje w naszej sprawie! > dlatego BŁAGAM głosujcie na panią Ronowicz bo to jedyna nadzieja > że wkońcu ktoś nas będzie słuchał. > Skąd ta pewność, że ktoś nas będzie słuchał i co właściwie znaczy "słuchał". Zielona Góra jest zwykłym grajdołkiem, gdzie decydenci myślą tylko o swoich prywatnych interesach i wszystko uchodzi im na sucho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignacy Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.dzonkow.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 20:33 Zgadzam się w stu procentach. Poruszę niebo i ziemię aby wygrała p.Bożena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.10.02, 23:34 Ludzie (chodzi mi tu o zagorzalych przeciwnikow lewicy)czemu jestescie tacy agresywni w dyskusji. Czasem ta agresja zastepuje porzadne argumenty. (dodam ze nie jestem zwolennikiem SLD [a raczej centrum]) Poprosze o wyzszy poziom argumentacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.10.02, 10:14 trzeba wykorzystać te szansę i obalić tego trepa przyzwyczajonego do przyjmowania i wydawania rozkazów. Pani Bożena Ronowicz napewno będzie lepsza od Zygmusia ,dała temu już przykład dyrektorujac szkole medycznej. Pomóżmy Jej zdobyć fotel prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard J. Ja ciągle nie mogę uwierzyć IP: 213.241.45.* 29.10.02, 10:38 Ja ciągle nie mogę uwierzyć w to, co się dzieje. Cały czas się dziwię i zadaję sobie pytanie czy jestem Polakiem a może powinienem.... bo nic tu nie rozumiem. Patrzę na to wszystko i aż mi się chce płakać. Samożądność lokalna w moim mniemaniu zajmuje się sprawami danej społeczności i w czasie kampanii wyborczej powinno się uwydatnić sprawy dotyczące nas, na co dzień. Ku wielkiemu przerażeniu większą wagę przywiązuje się do tego, z jakiej formacji się wywodzi. Mam wrażenie, że to nie na ludzi się głosowało, ale na partie polityczne. Partie są OK., ale w sejmie, senacie. Głosując na kandydata nie powinniśmy myśleć w kategoriach politycznych. Powinniśmy myśleć o naszych konkretnych oczekiwaniach i że ten człowiek będąc u władzy właśnie będzie je realizował gdyż jest moim reprezentantem, rzecznikiem tego, co chcę zmienić w mieście, na osiedlu bądź na ulicy. Patrząc na te wszystkie programy wyborcze widziałem same slogany, taką papkę wyborczą. Żaden komitet wyborczy nic rzetelnego nie przedstawił. To, że chcą żeby było lepiej, bezpieczniej, pomoc biednym to żadna nowość. Nikt nie pokusił się o to, aby mi wyjaśnił jak to chce zrobić. Żeby przekonał mnie, że wie, o czym mówi i czy wie, jakimi sposobami można to zmienić, jak to funkcjonuje, jakie są zasady finansowania i w jakim czasie to można zrealizować. Najłatwiej powiedzieć, że chcę to a to zmienić (i tak to tylko dla ubarwia wyborów). To jest nasza wina, nas wyborców, że nie ma rzetelnych programów wyborczych opisującymi konkretne sprawy oraz sposobów ich realizowania i finansowana, z których mógłbym danego kandydata rozliczyć lub zorientować się o jego fachowości. Zamiast tego dostaję jakąś kolorową karteczkę z uśmiechniętą buźką. Co mi po wizerunku multimedialnym skoro ktoś wychodzi tylko dobrze w telewizji lub na zdjęciu? Mnie interesują poniższe sprawy: *Aquarena – Sami wiemy przez ile lat i za jakiej kadencji prezydenckiej czekamy na ten wspaniały element rekreacyjny naszego miasta, gdzie można by pójść z dziećmi i spędzić parę chwil. Czasami aż jadę do Żar, aby synek mógł się popluskać w wodzie i zjechać z zjeżdżalni. – Pytanie jak to myślą rozwiązać nasi kandydaci (tylko konkretne rozwiązania i liczby a nie, że tak, że on to rozwiąże) *Targ - Ja bym chciał żeby targ warzywny był w tym miejscu gdzie jest. A może ktoś by zaproponował rozwiązania parkowania samochodów. - Dlaczego na parkingu na styku Monuszki i Fabrycznej (obok targu) powstaje stacja benzynowa? *Stacje benzynowe - Dlaczego stacje benzynowe (np. Na Wyszyńskiego obok starego sportowca oraz przy targu) są pod naszymi oknami? Przecież taka stacja obniżą wartość rynkową mieszkań niekiedy z takim poświęceniem i wyrzeczeniem zdobyte. Czy te stacje są nam potrzebne? Konkurencja :) - przecież o cenie benzyny to nie one decydują a różnice 2-3 groszy to żadna różnica Może tymi refleksyjnymi słowami przerwę atmosferę zaściankowości i wzajemnej nienawiści. Bądźmy mądrymi ludźmi i nie dajmy sobie robić wody z mózgu. To nie przynależność do partii danego człowieku poprawi nasz byt i rozwiąże nasze problemy, ale jego rzetelność, uczciwość i chęć zmian. Śmiem twierdzić, że hasło „patriotyzm lokalny” trzeba wyjąć z lamusa. P.S. Osobiście to obecny pan prezydent już dawno się skompromitował. Ale też pytajmy potencjalnego następcę o konkrety a nie słuchajmy czasem jego papki wyborczej Zatroskany zielonogórzanin (33 lata - bez balastu porzednich epok) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Ja ciągle nie mogę uwierzyć IP: *.ipub.pl 29.10.02, 11:04 Gość portalu: Ryszard J. napisał(a): > Samożądność lokalna w moim mniemaniu zajmuje się sprawami danej > społeczności i w czasie kampanii wyborczej powinno się uwydatnić > sprawy dotyczące nas, na co dzień. Ku wielkiemu przerażeniu > większą wagę przywiązuje się do tego, z jakiej formacji się > wywodzi. Mam wrażenie, że to nie na ludzi się głosowało, ale na > partie polityczne. Partie są OK., ale w sejmie, senacie. Trudno człowiekowi nawet majętnemu zorganizować kampanie wyborczą. To są koszta, które ponosi partia czy stowarzyszenie. Następnym problemem są doświadczenie organizacyjne, którego partiom nie brakuje. A poza tym przecież większość zielonogórzan nie zna kandydatów na radnych czy prezydenta. Co innego w Czerwieńsku czy Nowogrodzie Bobrzańskim gdzie właściwie wszyscy się znają. > To jest nasza wina, nas wyborców, że nie ma rzetelnych programów > wyborczych opisującymi konkretne sprawy oraz sposobów ich > realizowania i finansowana, z których mógłbym danego kandydata > rozliczyć lub zorientować się o jego fachowości. Nie prawda, wyborcy jacy są każdy widzi wokół siebie i wyborca jest zawsze ok. wina jest zawsze po stronie polityków. > Mnie interesują poniższe sprawy: > *Stacje benzynowe > - Dlaczego stacje benzynowe (np. Na Wyszyńskiego obok > starego sportowca oraz przy targu) są pod naszymi oknami? > Przecież taka stacja obniżą wartość rynkową mieszkań niekiedy z > takim poświęceniem i wyrzeczeniem zdobyte. Czy te stacje są nam > potrzebne? Konkurencja :) - przecież o cenie benzyny to nie one > decydują a różnice 2-3 groszy to żadna różnica Stacja na Wyszyńskiego obniża wartość terenu? Bez sensu przecież po pierwsze wcale nie jest tuż pod oknami a po drugie to pewnie lepsze były te krzaki i błoto. Stacji niech powstanie tyle ile firmy zechcą postawić, choć oczywiście nie w każdym dowolnym miejscu. Przecież rynek z czasem sam zweryfikuje ich ilość. Idąc tym tokiem myślenia można zapytać po co nam tyle sklepów obuwniczych? > Może tymi refleksyjnymi słowami przerwę atmosferę zaściankowości > i wzajemnej nienawiści. Bądźmy mądrymi ludźmi i nie dajmy sobie > robić wody z mózgu. Jestem mądrym światowcem więc ta uwaga chyba mnie nie dotyczy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Listowski wygra IP: *.uz.zgora.pl 02.11.02, 21:13 Listowski wygra te wybory, bo jest lepiej przygotowany merytorycznie. Pani R. jest pozytywna postacia, ale na prezydenta sie w mojej, pewnie subiektywnej ocenie nie nadaje. A zmienic obecnego prezydenta, bo tak? Dlaczego takiej dyskusji nie bylo odnosnie sejmiku wojewodzkiego, ktory ma wieksza wladze (dysponuje duzo wiekszymi zasobami finansowymi niz miasto). Moze zmienmy Bochenskiego, bo jest gruby ma brode i na pewno sie juz nachapal- stary komuch :) zmienmy go i juz! Na byle kogo i za 4 lata poszukamy znomu kogos nowego. A pani Ronwowicz szanowni wyborcy jako prezydent przez najblizsze 2 laty uczylaby sie samorzadnosci z niewiadomo jakim skutkiem, no chyba ze godzimy sie na "sterowanie z drugiego siedzenia" np. przez meza (ponoc do dzisiaj szefa UW w Lubuskim), a moze przez kogos jeszcze innego kto byc moze finansuje kampanie pani Ronowicz? Bo to duzo kosztuje i nie wiem czy sama ma z czego ja finasowac? Tak sobie gdybam. Co bedzie zobaczymy 10 XI. Listowski mail potkniecia- to fakt, ale majac taki wybor bede glosowal na ZYGMUNTA LISTOWSKIGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignacy Re: Listowski wygra IP: *.dzonkow.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 23:32 Interlokutor Heniek nie wykazał się choćby odrobiną uczciwości pisząc o kompetencji Listka (vide miniona kadencja);)pewnie jako argumentację za ma na myśli ilość bilbordów,również Warszawie p.Balickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Listowski wygra IP: *.uz.zgora.pl 02.11.02, 21:15 Listowski wygra te wybory, bo jest lepiej przygotowany merytorycznie. Pani R. jest pozytywna postacia, ale na prezydenta sie w mojej, pewnie subiektywnej ocenie nie nadaje. A zmienic obecnego prezydenta, bo tak? Dlaczego takiej dyskusji nie bylo odnosnie sejmiku wojewodzkiego, ktory ma wieksza wladze (dysponuje duzo wiekszymi zasobami finansowymi niz miasto). Moze zmienmy Bochenskiego, bo jest gruby ma brode i na pewno sie juz nachapal- stary komuch :) zmienmy go i juz! Na byle kogo i za 4 lata poszukamy znomu kogos nowego. A pani Ronwowicz szanowni wyborcy jako prezydent przez najblizsze 2 laty uczylaby sie samorzadnosci z niewiadomo jakim skutkiem, no chyba ze godzimy sie na "sterowanie z drugiego siedzenia" np. przez meza (ponoc do dzisiaj szefa UW w Lubuskim), a moze przez kogos jeszcze innego kto byc moze finansuje kampanie pani Ronowicz? Bo to duzo kosztuje i nie wiem czy sama ma z czego ja finasowac? Tak sobie gdybam. Co bedzie zobaczymy 10 XI. Listowski mail potkniecia- to fakt, ale majac taki wybor bede glosowal na ZYGMUNTA LISTOWSKIGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Listowski wygra IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 21:03 Gość portalu: heniek napisał(a): > Listowski wygra te wybory, bo jest lepiej przygotowany merytorycznie. Pani R. > jest pozytywna postacia, ale na prezydenta sie w mojej, pewnie subiektywnej > ocenie nie nadaje. A zmienic obecnego prezydenta, bo tak? Dlaczego takiej > dyskusji nie bylo odnosnie sejmiku wojewodzkiego, ktory ma wieksza wladze > (dysponuje duzo wiekszymi zasobami finansowymi niz miasto). Moze zmienmy > Bochenskiego, bo jest gruby ma brode i na pewno sie juz nachapal- stary > komuch :) zmienmy go i juz! Na byle kogo i za 4 lata poszukamy znomu kogos > nowego. A pani Ronwowicz szanowni wyborcy jako prezydent przez najblizsze 2 > laty uczylaby sie samorzadnosci z niewiadomo jakim skutkiem, no chyba ze > godzimy sie na "sterowanie z drugiego siedzenia" np. przez meza (ponoc do > dzisiaj szefa UW w Lubuskim), a moze przez kogos jeszcze innego kto byc moze > finansuje kampanie pani Ronowicz? Bo to duzo kosztuje i nie wiem czy sama ma z > czego ja finasowac? Tak sobie gdybam. Co bedzie zobaczymy 10 XI. Listowski mail > > potkniecia- to fakt, ale majac taki wybor bede glosowal na ZYGMUNTA LISTOWSKIG > O WIESZ CIO HENIEK-SPIERDALAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Listowski wygra IP: *.uz.zgora.pl 02.11.02, 21:16 Listowski wygra te wybory, bo jest lepiej przygotowany merytorycznie. Pani R. jest pozytywna postacia, ale na prezydenta sie w mojej, pewnie subiektywnej ocenie nie nadaje. A zmienic obecnego prezydenta, bo tak? Dlaczego takiej dyskusji nie bylo odnosnie sejmiku wojewodzkiego, ktory ma wieksza wladze (dysponuje duzo wiekszymi zasobami finansowymi niz miasto). Moze zmienmy Bochenskiego, bo jest gruby ma brode i na pewno sie juz nachapal- stary komuch :) zmienmy go i juz! Na byle kogo i za 4 lata poszukamy znomu kogos nowego. A pani Ronwowicz szanowni wyborcy jako prezydent przez najblizsze 2 laty uczylaby sie samorzadnosci z niewiadomo jakim skutkiem, no chyba ze godzimy sie na "sterowanie z drugiego siedzenia" np. przez meza (ponoc do dzisiaj szefa UW w Lubuskim), a moze przez kogos jeszcze innego kto byc moze finansuje kampanie pani Ronowicz? Bo to duzo kosztuje i nie wiem czy sama ma z czego ja finasowac? Tak sobie gdybam. Co bedzie zobaczymy 10 XI. Listowski mail potkniecia- to fakt, ale majac taki wybor bede glosowal na ZYGMUNTA LISTOWSKIGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Listowski wygra IP: *.uz.zgora.pl 02.11.02, 21:18 Listowski wygra te wybory, bo jest lepiej przygotowany merytorycznie. Pani R. jest pozytywna postacia, ale na prezydenta sie w mojej, pewnie subiektywnej ocenie nie nadaje. A zmienic obecnego prezydenta, bo tak? Dlaczego takiej dyskusji nie bylo odnosnie sejmiku wojewodzkiego, ktory ma wieksza wladze (dysponuje duzo wiekszymi zasobami finansowymi niz miasto). Moze zmienmy Bochenskiego, bo jest gruby ma brode i na pewno sie juz nachapal- stary komuch :) zmienmy go i juz! Na byle kogo i za 4 lata poszukamy znomu kogos nowego. A pani Ronwowicz szanowni wyborcy jako prezydent przez najblizsze 2 laty uczylaby sie samorzadnosci z niewiadomo jakim skutkiem, no chyba ze godzimy sie na "sterowanie z drugiego siedzenia" np. przez meza (ponoc do dzisiaj szefa UW w Lubuskim), a moze przez kogos jeszcze innego kto byc moze finansuje kampanie pani Ronowicz? Bo to duzo kosztuje i nie wiem czy sama ma z czego ja finasowac? Tak sobie gdybam. Co bedzie zobaczymy 10 XI. Listowski mail potkniecia- to fakt, ale majac taki wybor bede glosowal na ZYGMUNTA LISTOWSKIGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Zygmunt Listowski wygra IP: *.uz.zgora.pl 02.11.02, 21:20 Listowski wygra te wybory, bo jest lepiej przygotowany merytorycznie. Pani R. jest pozytywna postacia, ale na prezydenta sie w mojej, pewnie subiektywnej ocenie nie nadaje. A zmienic obecnego prezydenta, bo tak? Dlaczego takiej dyskusji nie bylo odnosnie sejmiku wojewodzkiego, ktory ma wieksza wladze (dysponuje duzo wiekszymi zasobami finansowymi niz miasto). Moze zmienmy Bochenskiego, bo jest gruby ma brode i na pewno sie juz nachapal- stary komuch :) zmienmy go i juz! Na byle kogo i za 4 lata poszukamy znomu kogos nowego. A pani Ronwowicz szanowni wyborcy jako prezydent przez najblizsze 2 laty uczylaby sie samorzadnosci z niewiadomo jakim skutkiem, no chyba ze godzimy sie na "sterowanie z drugiego siedzenia" np. przez meza (ponoc do dzisiaj szefa UW w Lubuskim), a moze przez kogos jeszcze innego kto byc moze finansuje kampanie pani Ronowicz? Bo to duzo kosztuje i nie wiem czy sama ma z czego ja finasowac? Tak sobie gdybam. Co bedzie zobaczymy 10 XI. Listowski mail potkniecia- to fakt, ale majac taki wybor bede glosowal na ZYGMUNTA LISTOWSKIGO Odpowiedz Link Zgłoś
christine_de_pisan Re: Zygmunt Listowski wygra 02.11.02, 22:55 heniek "Listowski wygra te wybory, bo jest lepiej przygotowany merytorycznie." - taaak? a powiedz nam czym to przygotowanie merytoryczne sie przejawia. "Pani R. jest pozytywna postacia, ale na prezydenta sie w mojej, pewnie subiektywnej ocenie nie nadaje." - a w mojej subiektywnej ocenie sie jak najbardziej nadaje. "Dlaczego takiej dyskusji nie bylo odnosnie sejmiku wojewodzkiego, ktory ma wieksza wladze" - bo na marszalka sejmiku nie bylo wyborow bezposrednich. "Moze zmienmy Bochenskiego, bo jest gruby ma brode i na pewno sie juz nachapal- stary komuch" - trzeba jeszcze dodac cos o jego wyksztalceniu a wlasciwie o braku wyksztalcenia. A no i jeszcze o tym ze cala Polska sie smieje z sejmiku lubuskiego. "A pani Ronwowicz szanowni wyborcy jako prezydent przez najblizsze 2 laty uczylaby sie samorzadnosci z niewiadomo jakim skutkiem" - a pan Listowski szanowni wyborcy uczyl sie samorzadnosci przez ostatnie 4 lata i niestety niczego sie nie nauczyl. Bo zeby sie czegos nauczyc potrzeba odrobina checi. Dlatego jesli Listowski wygra to bedzie sie uczyl samorzadnosci przez kolejne 4 lata, oczywiscie z wiadomym skutkiem. "no chyba ze godzimy sie na "sterowanie z drugiego siedzenia" np. przez meza" - to Listowskim obecnie zona steruje? Acha.. a na imie jej Bamber tak? "a moze przez kogos jeszcze innego kto byc moze finansuje kampanie pani Ronowicz? Bo to duzo kosztuje i nie wiem czy sama ma z czego ja finasowac?" - jak na razie widac po kampaniach, to Listowski wydal znacznie wiecj pieniedzy niz pani Ronowicz. Ciekawe ze nie zastanawiasz sie skad on na to mial tyle pieniedzy. Najlepsze to sa obklejone listowskim ploty przy budowach ktorych tajemnice przetargow na zawsze pozostana niewyjasnione. "Listowski mail potkniecia- to fakt" - nazywajmy moze jednak rzeczy po imieniu. Nie mial potkniec tylko rozwalil w tym miescie wszystko co sie dalo. pobudka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Zygmunt Listowski wygra IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 13:28 Uważam, że społeczność tego grajdołka jakim jest zielonka jest niespełna rozumu, bo jak mógł przejść gość taki jak p. Listowski do drugiej tury wyborów, przecież ten facet nic dla miasta nie zrobił oprócz likwidacji zakładów pracy i szkół nic w tym mieście się nie dzieje och ten narodek jest faktycznie niespełna rozumu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Zygmunt Listowski wygra IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 13:29 Uważam, że społeczność tego grajdołka jakim jest zielonka jest niespełna rozumu, bo jak mógł przejść gość taki jak p. Listowski do drugiej tury wyborów, przecież ten facet nic dla miasta nie zrobił oprócz likwidacji zakładów pracy i szkół nic w tym mieście się nie dzieje och ten narodek jest faktycznie niespełna rozumu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Listowski wygra 10 listopada 2002r. IP: *.uz.zgora.pl 03.11.02, 11:05 Nie zamierzam przekonywać przekonanych do swojego zdania, a już na pewno nie chcę wdawać się w pyskówki. Listowski wygra te wybory, pytanie tylko jaką przewagą? Jeśli ktoś uważa inaczej to jego biznes. Może się wypowiedzieć chętnie poczytam. Przeczytałem oba programy, słuchałem wypowiedzi kandydatów i podjąłem decyzje. Chciałbym, żeby doszło do debaty przed II turą pomiędzy kandydatami w radiu, czy telewizji. Każdy będzie się mógł przekonać się kto jest lepszym kandydatem. Nie wiem, na czym się zna pani Ronowicz (poza oświatą), jeśli na samorządności to skutecznie to ukrywała, nawet przez swoimi zwolennikami. Dlatego tym chętniej posłucham, czy też pooglądam ewentualnej debaty, może kandydatka ma jakiegoś asa w rękawie? W co osobiście szczerze wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Listowski wygra 10 listopada 2002r. IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 13:31 Uważam, że społeczność tego grajdołka jakim jest zielonka jest niespełna rozumu, bo jak mógł przejść gość taki jak p. Listowski do drugiej tury wyborów, przecież ten facet nic dla miasta nie zrobił oprócz likwidacji zakładów pracy i szkół nic w tym mieście się nie dzieje och ten narodek jest faktycznie niespełna rozumu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Pozdrowienia z Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.02, 13:38 Szkoda tylko, że SiP ZG ma tylko 5 radnych, ale to trochę wina bufonowatej PO, która wystawiła na siłę odrębną listę. Trzymam kciuki za P. Ronowicz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Listowski wygra 10 listopada 2002r. IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.11.02, 12:11 słuchaj internetowy kolego Listowski juz pokazał swoje umiejętnosci przez minione 4 lata . Jak widać ten facet napewno nie nadaje się na to stanowisko.Być może powinien zostać katechetą , w końcu kształcił sie w tym kierunku. Pani Ronowicz zna się na edukacji i nie tylko. Są możliwości porozmawiania z Nią osobiście . Trzeba przyść na spotkania które są organizowane z wyborcami i stanąć oko w oko . Spróbuj swoich możliwosci .Szczerze zachęcam do tego . Taki internetowe bajdurzenie niewiele daje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Listowski wygra 10 listopada 2002r. IP: *.uz.zgora.pl 04.11.02, 13:17 sluchalem pani Ronowicz i stad ta decyzja, zeby glosowac na Listowskiego, wlasnie dlatego, ze mialem przjemnosc dowiedziec sie co ma do zaoferowania, niech podziala troche w samorzadzie i nauczy sie, ale uczyc sie samorzadnosci bedac prezydentem? uwazam za przesade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacha Re: Listowski wygra 10 listopada 2002r. IP: *.euv / 10.173.40.* 04.11.02, 13:22 Gość portalu: heniek napisał(a): > > > sluchalem pani Ronowicz i stad ta decyzja, zeby glosowac na Listowskiego, > wlasnie dlatego, ze mialem przjemnosc dowiedziec sie co ma do zaoferowania, > niech podziala troche w samorzadzie i nauczy sie, ale uczyc sie samorzadnosci > bedac prezydentem? uwazam za przesade > Przez ostatnie 4 lata zauwazylam ,ze mozna sie uczyc i uczyc samorzadnosci tylko w przypadku niektorych odnosi to barrrdzo mierne efekty... Moze p. Listowski da szanse innym ,byc moze bardziej zdolnym, a sam opusci swoj stolek...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Listowski wygra 10 listopada 2002r. IP: *.uz.zgora.pl 04.11.02, 13:44 > Przez ostatnie 4 lata zauwazylam ,ze mozna sie uczyc i uczyc samorzadnosci > tylko w przypadku niektorych odnosi to barrrdzo mierne efekty... Moze p. > Listowski da szanse innym ,byc moze bardziej zdolnym, a sam opusci swoj > stolek...? a moze jakies konkrety, czy Listowski nie bo nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Listowski wygra 10 listopada 2002r. IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.11.02, 18:53 Trujesz Heniu jak nawiedzony. Grzybki, czy ta...no... Podaj jak były wydawane pieniądze podatników! Nie wiesz o co chodzi? Poczytaj wszystkie GW i GL od 1988r. Przejdz się do NIK. Do RIO nie zalecam! Zapytaj prałata Hermana. Gdzie i kiedy zdobywal wykształcenie samorządowe twoj faworyt? W którym momencie (rodzaj podjetej decyzji) wg twojej oceny stał sie kompetentny? Udowodnij, ze osoba (absolwent) nie posiadajaca zadnych ukladow może liczyc na prace np. z programu "pierwsza praca". Twoje argumenty sa tak samo mialkie jak program twojego szefa. Jestem pewna ze przegra z kretesem i to dzieki takim henkom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Listowski wygra 10 listopada 2002r. IP: *.uz.zgora.pl 05.11.02, 12:22 Jestem pewna ze przegra z kretesem i to dzieki takim henkom! Zobaczymy 10 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Listowski wygra 10 listopada 2002r. 05.11.02, 12:46 Gość portalu: heniek napisał(a): > Jestem pewna ze przegra z kretesem i to dzieki takim henkom! > Zobaczymy 10 listopada. Heniu, czy miałeś swój udział w opracowaniu przygotowanym przez UZ na zlecenie komitetu wyborczego Listowskiego. Było tam coś o bezapelacyjnym zwycięstwie w I turze. Jeśli tak, to ratujesz swoje 4 litery z godną podziwu konsekwencją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Listowski wygra 10 listopada 2002r. IP: *.uz.zgora.pl 05.11.02, 14:28 > > Heniu, czy miałeś swój udział w opracowaniu przygotowanym przez UZ na zlecenie > komitetu wyborczego Listowskiego. Było tam coś o bezapelacyjnym zwycięstwie w I > > turze. Jeśli tak, to ratujesz swoje 4 litery z godną podziwu konsekwencją. Nic nie wiem o takim opracowaniu (kto konkretnie mial je przygotowac? czy to kolejna ploteczka? jesli nie jest to plotka to prosilbym o podanie nazwiska), bo trzeba byc samobojca, zeby liczyc na wygrana w pierwszej turze (przez kogokolwiek) jesli startuje chyba z osmiu kandydatow. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Listowski wygra 10 listopada 2002r. 05.11.02, 14:31 Źródło informacji pośrednie, jak do tej pory było wiarygodne - nie mam podstaw aby nie wierzyć. Nazwisk pod opracowaniem nie znam. O ile dobrze pamiętam Listowski miał zdobyć ok. 56% głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Samobójstwo? IP: *.uz.zgora.pl 04.11.02, 19:32 Pytałem czy prawdziwa jest informacja dotycząca próby samobójstwa kandydatki w 99 roku, ale moje pytanie, w którym podawałem adres strony (gazety wyborczej skąd uzyskałem tą informacje) zostało wycięte. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Samobójstwo? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 14:47 Gość portalu: heniek napisał(a): > Pytałem czy prawdziwa jest informacja dotycząca próby > samobójstwa kandydatki w 99 roku, ale moje pytanie, w którym > podawałem adres strony (gazety wyborczej skąd uzyskałem tą > informacje) zostało wycięte. Dlaczego? Ja z kolei chciałbym uzyskać informację dlaczego jesteś, aż tak bardzo tym zainteresowany, czyżbyś miał w tym swój udział???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czech Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.11.02, 21:00 Na plakatach p. Listowskiego widać 3 razy TAK. Od razu widać, że Zygmusiowi marzą się stare UBeckie czasy z lat powojennych. Pane Zygmunt, to se ne wrati. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: W Zielonej Górze druga tura 05.11.02, 22:18 Gość portalu: Czech napisał(a): > Na plakatach p. Listowskiego widać 3 razy TAK. Od razu widać, że Zygmusiowi > marzą się stare UBeckie czasy z lat powojennych. > Pane Zygmunt, to se ne wrati. Po prostu nawołuje emerytów do głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis Re: W Zielonej Górze druga tura IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 22:44 Mi się też tak skojarzyło - trzy razy tak popwojenne i jest to jak najbardziej negatywne skojarzenie. Niezły lapsus. Odpowiedz Link Zgłoś