Dodaj do ulubionych

Bożena Ronowicz z tulipanem

IP: *.uz.zgora.pl 04.11.02, 19:30
Pytałem czy prawdziwa jest informacja dotycząca próby
samobójstwa kandydatki w 99 roku, ale moje pytanie, w którym
podawałem adres strony (gazety wyborczej skąd uzyskałem tą
informacje) zostało wycięte. Dlaczego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gucio Re: Bożena Ronowicz z tulipanem IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 10:31
      Heniu !!

Sam widzisz co się tu wyprawia.Teksty nieżyczliwe kandydatce są
      usuwane. Prawdy od tej gazety się nie dowiesz. Ja też słyszałem,
      że to jest "szurnięta baba" - i wielce prawdopodobna jest
      informacja o jej próbie samobójstwa.
    • Gość: Lucky Re: Bożena Ronowicz z tulipanem IP: *.visp.energis.pl 05.11.02, 10:54
      Moja szwagierka jest pielegniarką w szpitalu i pamięta
      Ronowicz. W końcu nie codziennie hospitalizuje się samobójców.
      Ale to jest oczywiście wielka tajemnica.
      • Gość: pielęgniarka Re: Bożena Ronowicz z tulipanem IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 14:54

Zaraz zaraz. Proszę pielęgniarek w te obrzydliwe i kłamliwe plotki nie mieszać.
        Lucky - jak nazywa się twoja szwagierka i na jakim oddziale pracuje? Bo chyba
        będę musiała powiedzieć wspołpracownikom że to fałszywa kłamczucha. Bo ja też
        już jakiś czas pracuję w szpitalu i jakoś nic takiego o pani Ronowicz nie
        słyszałam. A z pewnością bym o tym wiedziała jako że większość pielęgniarek to
        byłe uczennice Bożeny Ronowicz i taka wieść by się szybko rozeszła. Pamiętam za
        to że gdy uczyłam się w medyku to ludzie szanowali panią Ronowicz za to jaką
        jest nauczycielką i dyrektorką. I do dziś całe środowisko medyczne mówi o niej
        ze szczerą sympatią i szacunkiem i jeszcze nie slyszałam wśród nas żadnego
        złego słowa o niej.
    • redakcja_zg Re: Bożena Ronowicz z tulipanem 05.11.02, 11:20
      Gość portalu: heniek napisał(a):

> Pytałem czy prawdziwa jest informacja dotycząca próby
      > samobójstwa kandydatki w 99 roku, ale moje pytanie, w którym
      > podawałem adres strony (gazety wyborczej skąd uzyskałem tą
      > informacje) zostało wycięte. Dlaczego?

To nie cenzura, ale brak zgody na celowe manipulowanie forum. Wtedy jako
      wymiana poglądów traci ono sens. W tym przypadku najpierw ktoś pisał pod
      różnymi pesudonimami insunuacje (że słyszał, że ludzie mówią itd)w ten sposób
      usiłując stworzyć wrażenie dyskusji na ten temat. Następnie inna osoba powołuje
      się na tamten wątek i w dodatku twierdzi, że napisała to Gazeta Wyborcza. My
      nie chcemy takiej kampanii wyborczej na naszym forum.
      Chcielibyśmy przypomnieć, że forum jest miejscem swobodnej wymiany poglądów
      osób piszących, a nie opinii Gazety Wyborczej. Nasze informacje publikujemy na
      innych stronach portalu.
      Na forum interweniujemy tylko w skrajnych przypadkach: gdy ktoś nawołuje do
      przestępstwa czy waśni na tle narodowościowym lub rasowym lub narusza w
      ordynarny sposób czyjąś prywatność. Patrz regulamin forum.
      • j24 Re: Bożena Ronowicz z tulipanem 05.11.02, 14:15
        redakcja_zg napisał:

> Chcielibyśmy przypomnieć, że forum jest miejscem swobodnej wymiany poglądów
        > osób piszących, a nie opinii Gazety Wyborczej.

Nie da się ukryć.

> Nasze informacje publikujemy na innych stronach portalu.

Jako postronny obserwator stwierdzam, że moim zdaniem Gazeta zaangażowała się
        po jednej ze stron.
      • tezgucio Re: Bożena Ronowicz z tulipanem 05.11.02, 14:21
        Ostatnio redaktorzy Gazety obiektywizm zostawiają na portierni. Rola
        informacyjna została sprowadzona do minimum, za to podteksty i komentarze
        kwitną. Ile to kosztuje? Zaufanie czytelników na pewno. Co jest na drugiej
        szalce wagi?
        • j24 Re: Bożena Ronowicz z tulipanem 05.11.02, 14:56
          tezgucio napisał:

> Co jest na drugiej szalce wagi?

Weź pod uwagę, że pismaki też ludzie (tyle, że zwykle więcej wiedzą).
          Nikt im nie ograniczył praw wyborczych.
          Mają prawo mieć swoje poglądy, do ich wyrażania służy felieton - tu nikt nikogo
          nie informuje o liczbach i faktach..., tu jest miejsce na prywatne opinie autora
          • tezgucio Re: Bożena Ronowicz z tulipanem 05.11.02, 15:22
            j24 napisał:
            > tezgucio napisał:
            > > Co jest na drugiej szalce wagi?
            >
            > Weź pod uwagę, że pismaki też ludzie (tyle, że zwykle więcej wiedzą).
            > Nikt im nie ograniczył praw wyborczych.
            > Mają prawo mieć swoje poglądy, do ich wyrażania służy felieton - tu nikt
            > nikogo nie informuje o liczbach i faktach..., tu jest miejsce na prywatne
            > opinie autora

Pismaki wiedzą tyle ile im inni (nie-pismaki) powiedzą.
            Jeśli 3.11 pojawia się felieton Legierskiej "Opowieść o Bożenie Ronowicz", a
            4.11 kolejny, jak mówisz, felieton "Bożena Ronowicz z tulipanem" to u góry
            (szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę zawartość obu FELIETONÓW) powinno być
            napisane: płatne ogłoszenie wyborcze. Stąd moje pytanie ile kosztuje taka seria
            felietonów, bo pewnie niedługo będzie następny felieton. Prywatne opinie autora
            powinny być wyrażnie zaznaczone - tu nic takiego nie nastąpiło. Czyżby skończył
            się oficjalny budżet na kampanię?
    • tezgucio Re: Bożena Ronowicz z tulipanem 05.11.02, 15:29
      Gość portalu: heniek napisał(a):

> Pytałem czy prawdziwa jest informacja dotycząca próby
      > samobójstwa kandydatki w 99 roku, ale moje pytanie, w którym
      > podawałem adres strony (gazety wyborczej skąd uzyskałem tą
      > informacje) zostało wycięte. Dlaczego?

Trochę więcej konkretów proszę.
      • Gość: Joan Re: Bożena Ronowicz z tulipanem IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 20:57
        TE wszystkie heńki tutaj i inne podejrzane typy
        to jakaś podpucha!
        jak nic czerwoni...a kysz złe dusze!!
        • tezgucio Re: Bożena Ronowicz z tulipanem 05.11.02, 22:21
          Gość portalu: Joan napisał(a):

> TE wszystkie heńki tutaj i inne podejrzane typy
          > to jakaś podpucha!
          > jak nic czerwoni...a kysz złe dusze!!

Czerwień ma różne odcienie.
          Niestety w jednym rzędzie muszę postawić i Henia i odpowiadających.
          • Gość: Mis Re: Bożena Ronowicz z tulipanem IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 05.11.02, 22:33
            Nie wiem kogo masz na myśli, ale nie podoba mi się takie prowadzenie kampanii
            wyborczej (nie mowię o Twoich tekstach). Niestety odbieram to jako prowadzenie
            kampanii wyborczej, bardzo negatywnej i robionej po kurewsku. Wygląda na to, że
            ktos się bardzo wystraszył. Cały czas zastanawiam się na kiogo głosować - takie
            zagrywki zniechęcają mnie do Listowskiego.
            • tezgucio Re: Bożena Ronowicz z tulipanem 06.11.02, 15:50
              Gość portalu: Mis napisał(a):

> Nie wiem kogo masz na myśli, ale nie podoba mi się takie prowadzenie kampanii
              > wyborczej (nie mowię o Twoich tekstach). Niestety odbieram to jako
              > prowadzenie kampanii wyborczej, bardzo negatywnej i robionej po kurewsku.
              > Wygląda na to, że ktos się bardzo wystraszył. Cały czas zastanawiam się na
              > kiogo głosować - takie zagrywki zniechęcają mnie do Listowskiego.

Ponieważ Henio do tej pory nie podał żadnych konkretów, należy przypuszczać, że
              był to element obrzucania błotem - a nuż coś się przyczepi. Co należy myśleć o
              tego typu zagrywkach to chyba jasne. Zauważ jednak, że nikt nie potrafił mu
              odpowiedzieć.
              Mówiąc o róznych odcieniach czerwieni, miałem (jak wynika z Twojej odpowiedzi)
              na myśli również Ciebie, Tzenzora i paru innych ludzi o poglądach lewicujących,
              którzy prawie na pewno nie będą głosować wg klucza partyjnego - po prostu
              myślą, analizują. Nazywanie ich komuchami jest wg mnie głęboko nie na miejscu.
              Na dzień dzisiejszy SLD wcale nie jest bardziej lewicowe niż UW, Samoobrona,
              PSL czy LPR (pomijając stary partyjny beton, który jest poza wszelką
              klasyfikacją). Ruszczyńskiego chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie nazwałby
              prawicowcem, a dzisiaj oficjalnie udzielił pełnego i bezwarunkowego poparcia
              dla Ronowicz, mimo iż z jego zapędów na wiceprezydenta raczej nic nie będzie.
              Nie ulega najmniejszej wątpliwości, że otoczenie Listowskiego bardzo obawia się
              przegranej, chyba równie bardzo jak Ronowicz - wygranej. Jestem przekonany, że
              należy głosowac na B.R. - jest to jedyna szansa korzystnych zmian. Niestety, w
              ostatnim czasie (kampania, debaty) coraz bardziej przekonuję się, że jest to
              wybór mniejszego zła i jestem bardzo zawiedziony.
              • Gość: Mis Re: Bożena Ronowicz z tulipanem IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.11.02, 20:58
                To mnie zaskoczyłeś - nie czuje się lewicowcem i na nią nie głosuję. Natomiast
                jesli chodzi o ocenę obecnej sytuacji wyborczej to mam podobne odczucia i
                wątpliwości.
    • Gość: alina Re: Bożena Ronowicz z tulipanem IP: 213.77.27.* 06.11.02, 09:13
      Wracamy widać do starych komunistycznych sposobów,kiedy to z
      niewygodnych ludzi robiono wariatów.Młodzi lewi,wymyślcie coś
      nowego,jest już XXI wiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka