Dodaj do ulubionych

Alain Delon

18.08.24, 11:13
Odszedł.
Mój pierwszy crush (chyba 6 lat miałam), kiedy zobaczyłam go w Czarnym Tulipanie.
Jeden z, o ile nie jedyny, najpiękniejszych mężczyzn świata.
Świetny aktor.
Ale wciąż myślę czy odszedł po prostu we śnie czy zrealizował w domowym zaciszu pragnienie eutanazji. Jego syn mocno i z miłością wspierał ojca w tym planie.
Złapałam się, kiedy o tym czytałam, na niezgodzie. Ale jeśli był stary, po udarze, wycofany z życia...?
Obserwuj wątek
    • mava12 Re: Alain Delon 18.08.24, 11:33
      miał 88 lat. No, ludzie w tym wieku (a nawet wcześniej) umierają, nad czym tu się rozwodzić.
      Moja teściowa zmarła, kilka lat temu, mając dokładnie tyle samo lat. Znalazła się w szpitalu, po dokuczliwej "niedyspozycji", skutkującej wizytą w tymże - bo nie miała w zwyczaju łazić codziennie po lekarzach.
      Nie chciała się poddać , skomplikowanemu i z różnymi rokowaniami (w tym wieku), leczeniu. Odmówiła operacji i leczenia = poddała eutanazji?
      Miała 88 lat, wdową została dobrych kilka lat temu. Dzieci były wspierające, służące pomocą ale dorosłe i mające swoje życie, swoje dzieci i swoje problemy itp itd.
      Teściowa mieszkała sama, i słabła, Widocznie miała dość a raczej nie mogła liczyć na reset życia i życie od początku. Tak zresztą jak każdy z nas, w swoim czasie. I chciała odejść. Uznała, że już pora.
      • krwawy.lolo Re: Alain Delon 18.08.24, 11:38
        Rozwodzić, nie rozwodzić, zmarł kawał historii kina, nie stryjek z Radzymina.
        • krwawy.lolo Re: Alain Delon 18.08.24, 11:41
          Abstrahując od charakteru i osobowości. Czy żenujących wpadek w rodzaju "Króla Cyganów".
        • hrasier_2 Re: Alain Delon 18.08.24, 11:54
          A co biega? „Nie będę tej kwestii rozwijał”, „Nie będę tej kwestii dłużej omawiał (analizował, dyskutował, rozważał, rozpatrywał, roztrząsał PWN. Zmarła gwiazda kina francuskiego. Pewna epoka odchodzi. Franek Smuda też odszedł w wieku 76 lat. Były selekcjoner reprezentacji Polski i jeden z najbardziej utytułowanych polskich trenerów w historii od lat walczył z nowotworem krwi. "Życie to nie teatr ja ci na to odpowiadam
          Życie to nie tylko kolorowa maskarada
          Życie jest straszniejsze i piękniejsze jeszcze jest
          Wszystko przy nim blednie
          Blednie nawet sama śmierć
          Ty i ja teatry to są dwa
          Ty i ja Jacek Różański
          • nowel1 Re: Alain Delon 20.08.24, 14:54
            Jacek Różański tylko to śpiewał. Autorem był Stachura.
        • mava12 Re: Alain Delon 18.08.24, 12:58
          >zmarł kawał historii kina, nie stryjek z Radzymina.

oczywiście. Chociaż nie mojego jednak, raczej mojej matki, która też juz od dawna nie żyje.
          Ogladam (rzadko). Tak jak ogladam filmy z MM czy BB. Jako częśc historii kina.
          Podobnie jak filmy z Chaplinem ale to jednak nie moja bajka. Choc wiem że "historia".
          I nie odczuwam "straty" bo wiadomo, ze nowych filmów nie będzie (nie byłoby).
          Umarł stary człowiek, i tyle. Gdyby nie umarł to coś by to zmieniło, w historii kina?
          Był historią, nalezy to docenic ale żeby rozpaczać, z tego powodu? Stało się to, co czeka każdego człowieka
          A Delon to raczej nie moja estetyka, nie zachwyca/łam się urodą.
          • ziazia17 Re: Alain Delon 18.08.24, 13:13
            Jestes jeszcze bardzo mloda ignorantka.
            • mava12 Re: Alain Delon 18.08.24, 14:07
              >Jestes jeszcze bardzo mloda ignorantka.

obawiam się, że jednak starsza od ciebie. Niestety...
              Jeszcze pamietam czasy kiedy stałam po bilety na Konfrotancje. Właściwie to mój chłopak stał w kolejce, ja tylko chodziłam na seanse, razem z nim.
              I od lat "robię" w sztuce więc, jakby, no... Pracowałam np. z Gruzą czy Laco Adamikiem (i nie tylko) więc zarzucanie mi, że jestem "ignorantką" uważam za śmieszne nieco...
              Ale okej...
              • krwawy.lolo Re: Alain Delon 18.08.24, 16:45
                Byłaś na "Czasie Apokalipsy"?
          • krwawy.lolo Re: Alain Delon 18.08.24, 13:24
            Nikt nie rozpacza. Co prawda o gustach się nie dyskutuje, niemniej są ludzie, którzy lubią kino sprzed urodzenia nawet ich rodziców, ba, dziadków.
            • hrasier_2 Re: Alain Delon 18.08.24, 16:50
              krwawy.lolo napisał:

> Nikt nie rozpacza. Co prawda o gustach się nie dyskutuje, niemniej są ludzie, k
              > tórzy lubią kino sprzed urodzenia nawet ich rodziców, ba, dziadków.
              Chyba nie zrozumiałeś o co kaman- chodzi.
          • nenia1 Re: Alain Delon 18.08.24, 13:38
            mava12 napisała:

> Umarł stary człowiek, i tyle. Gdyby nie umarł to coś by to zmieniło, w historii
            > kina?

ojej ojej a jednak swój czas poświęcasz na klepanie w wątku o jego śmierci. Tak, jeśli nie rozumiesz, że dla ludzi może coś znaczyć śmierć aktora, malarza, pisarza, reżysera, muzyka itd. to najwyraźniej nigdy nie czułaś emocjonalnej więzi ze sztuką jaką tworzyli. Tu nie chodzi o myślenie ale o emocje. I tak, jak najbardziej można czuć smutek (nie rozpacz) po śmierci kogoś kogo się nie znało ale ten ktoś tworzył coś co było dla nas ważne.
            • mava12 Re: Alain Delon 18.08.24, 14:10
              >ojej ojej a jednak swój czas poświęcasz na klepanie w wątku o jego śmierci

Tak. Od kilku dni siedzę intensywnie na forum bo właśnie zmarł mój kot. Po 17 latach.
              Siedzę tu, żeby o tym nie myśleć.
              I, szczerze mówiąc, to smierć mojego kota ma, dla mnie, zdecydowanie większe znaczenie (emocjonalne) niz śmierć Delona.
              • po_godzinach_1 Re: Alain Delon 18.08.24, 14:13
                mava12 napisała:

> Tak. Od kilku dni siedzę intensywnie na forum bo właśnie zmarł mój kot. Po 17 l
                > atach.

stary był to umarł, normalna rzecz, nie ma o czym myśleć

prawda?
                • mava12 Re: Alain Delon 18.08.24, 15:39
                  nie wiem, raz się wyświetla odpowiedż, innym razem nie. Być może dlatego, że nazwałam cię wcześniej zgodnie z prawdą...
                  Napisze więc jeszcze raz -
                  Kot był stary ale jednak nie mógł liczyc na taką opiekę, jak stary człowiek (np. Delon).
                  Nie było dla niego karetki pogotowia, wezwanej natychmiast. Nie było SORu czy szpitala.
                  Odszedł więc bez pomocy profesjonalnej służby, z czym, na pewno, nie musiał zmagać się stary i ledwo żyjacy człowiek pt Delon.
                  Nie bedę powtarzać określeń, jakimi nazwałam cię we wcześniejszej odpowiedzi bo pewnie, znowu się nie ukaże. Sama sobie "napisz" słowa, którymi chciałabym cie obdarzyć.
                  • mysiulek08 Re: Alain Delon 18.08.24, 15:52
                    akurat eutanazja dla zwierzat jest dostepna a jak sie chce postarac to i opieka szpitalna i lecznica calodobowa sie znajdzie, wiec to, ze twoj kot odchodzil bez profesjonalnej pomocy ( jesli jej potrzebowal) , to wylacznie twoj wybor
                    i smierc Delon' nie ma tu nic do rzeczy
                    • tania.dorada Re: Alain Delon 23.04.25, 17:40
                      To ze cos ostnieje nie znaczy ze jest dostepne lub dostepne dla wezystkich, ja bym sie wstrzymala z ocenianiem.
                • tania.dorada Re: Alain Delon 23.04.25, 17:44
                  po_godzinach_1 napisała:

> mava12 napisała:
                  >
                  >
                  > > Tak. Od kilku dni siedzę intensywnie na forum bo właśnie zmarł mój kot. P
                  > o 17 l
                  > > atach.
                  >
                  >
                  > stary był to umarł, normalna rzecz, nie ma o czym myśleć
                  >
                  > prawda?

No jednak nie. Bo swojego kota sie kocha za to ze jest kim jest dla nas, a Delona za filmy, które przecież dalej są, przygniatająca większość ludzi nie miała z nim jako człowiekiem żadnego kontaktu a z tych co mieli to zdaje się nie zawsze te kontakty były dobre.
              • majenkirr Re: Alain Delon 18.08.24, 17:58
                mava12 napisała: .
                > I, szczerze mówiąc, to smierć mojego kota ma, dla mnie, zdecydowanie większe znaczenie (emocjonalne) niz śmierć Delona.

Ale to chyba normalne?
      • 35wcieniu Re: Alain Delon 18.08.24, 11:43
        Raczej autorce wątku chodziło o to że on w wywiadach mówił o eutanazji.
        • hrasier_2 Re: Alain Delon 18.08.24, 11:59
          Tak mówił. Po pierwsze dlatego, że mieszkam w Szwajcarii, gdzie eutanazja jest możliwa, a po drugie, uważam ją za najbardziej logiczną i naturalną rzecz, jaką można zrobić — stwierdził gwiazdor. 88-latek po przebytym w 2019 r. podwójnym udarze mózgu mówił jeszcze, że "starzenie się jest do bani" Odejdę z tego świata bez żalu. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://kobieta.onet.pl/celebryci/alain-delon-konczy-88-lat-zaskoczyl-wyznaniem-o-eutanazji/x4n0qn5&ved=2ahUKEwi5g7Kmo_6HAxUMIxAIHenmMVAQFnoECCAQBQ&usg=AOvVaw0wC0SvNxStHMDPdi3kRv1Z
          • asia.sthm Re: Alain Delon 18.08.24, 12:00
            > że "starzenie się jest do bani"

no jest i juz mu ulzylo. Madry do konca i piekny
            • chococaffe Re: Alain Delon 18.08.24, 12:46
              Mądry?
              • black_magic_women Re: Alain Delon 18.08.24, 13:13
                No właśnie... dobry aktor, przepiękny mężczyzna. Ale ani mądry, ani dobry człowiek.
                • sylwiktrzy Re: Alain Delon 18.08.24, 23:32
                  Wiele lat temu, chyba jeszcze końcem liceum czytałam jego biografię. Tytułu za nic nie pamiętam. Autor lub autorka pisała o jego udziale w wojnie w Indochinach. To że sporo przesiedział w areszcie, miał różne wyskoki mnie nie rusza ale historie jak zabijał bezbronnych jeńców - niestanowiących zagrożenia... Bardzo to że mną zostało i już przestał mnie zachwycać. Oczywiście nie zmienia to faktu, że był super aktorem i lubiałam filmy z nim. Ale nie byłam w stanie zapomnieć tego co przeczytałam.
                  Dziś próbowałam odnaleźć ma szybko info o tych wydarzeniach w necie ale nie udało mi się.
                  Spotkałyście się może z tą książką, na pewno początkiem lat 90 tych ją czytałam.
                  • chococaffe Re: Alain Delon 19.08.24, 08:55
                    Tego o jeńcach nie slyszałam, ale czyałam kiedys o sprawie Markovica.

No i jak obrzydlwie mówił o synu z Nico
                  • chatgris01 Re: Alain Delon 19.08.24, 13:39
                    Taaa, i nawet Żuławski, który go obsmarował od góry do dołu w jednej ze swoich książek, nic o jeńcach nie wspominał, a był dobrze poinformowany. Jakaś ściema, on wystarczająco sam w życiu nawywijał, nie ma potrzeby mu dokładać zmyślonych historii.
              • asia.sthm Re: Alain Delon 18.08.24, 16:07
                chococaffe napisała:

> Mądry?

No o tej eutanazji màdrze myślał i innych sprawach.
                W którym to filmie jechał jak wariat gnany pożàdaniem do ukochanej. Erotyk to był najprawdziwszy.
                • chococaffe Re: Alain Delon 18.08.24, 16:17
                  Te inne sprawy to poparcie dla le Pen ?
                  • asia.sthm Re: Alain Delon 18.08.24, 16:34
                    chococaffe napisała:

> Te inne sprawy to poparcie dla le Pen ?

O tym nie miałam pojęcia no i uważam że teraz można mu wybaczyć. Pal licho, diabełek go dziabnie widłami w tyłek i starczy.
                    Depardieu też odwaliło z tym ros. obywatelstwem, różnie się potrafi w głowie poprzestawiać.
                    • chococaffe Re: Alain Delon 18.08.24, 16:42
                      Ja nie mam mu nic do wybaczania. Zdziwiłam się, że mądry (i przy tym co dzieciom zrobił)
                    • leosia-wspaniala Re: Alain Delon 18.08.24, 17:25
                      Mam złą wiadomość, diabełki nie istnieją, a poparcie znanych i lubianych dla faszoli ma swoje konsekwencje w wynikach wyborów.
                      • husky_cat Re: Alain Delon 18.08.24, 19:32
                        Tak to sobie tłumacz, Delon miał jedynie odwagę powiedzieć głośno to co myśli wielu jego rodaków.
                        A poparcie dla faszoli to jedynie skutek decyzji pożytecznych idiotow i problemów, które z punktu widzenia Europejczyka są nam idealnie zbędne
                        • 71tosia Re: Alain Delon 19.08.24, 08:30
                          Niezawodna ksenofobka Zośka napisała smile
                          • husky_cat Re: Alain Delon 19.08.24, 08:54
                            Co ty masz z tą "zoska" córka nie chce z tobą rozmawiać w realu to próbujesz udawać w necie? 😂
                            A Delon mówił prawdę, pewne problemy są w Europie zbędne ☺
                            • 71tosia Re: Alain Delon 19.08.24, 18:20
                              Zośka to twoj wcześniejszy nick który chyba sama wybrałaś? A poglądy Zośki i husky sa konsekwentnie rasistowskie i ksenofobiczne i zwyczajnie głupie.
                              Delon gdy był młodszy miał i przygody homoseksualne i nie miał nic przeciw emigrantom, na starość mu się odmieniło, znany był nie tylko z rasistowskich wypowiedzi ale i ostrej homofobi - co ciebie tak zachwyca . Ale ty nigdy nie byłaś rozsądna i taka będziesz smile
                              • husky_cat Re: Alain Delon 19.08.24, 19:20
                                Nigdy nie miałam nicka "Zośka" , masz demencje czy córkę nosząca to imię?
                                Ochrona granic i naszego bezpieczeństwa to są mądre poglądy, mnie zależy na moich dzieciach i chcę by żyły w bezpiecznym kraju i w bezpiecznej Europie.
                                Sorry, ale pożyteczna idiotka Putina nie ma prawa pisać o rozsądku. Ty nawet nie wiesz co to takiego.
                                Fyi Delon żył 88 lat, w czasach jego młodości imigrantów było mniej i nie sprawiali większych problemów, z czasem to się zmieniło, na gorsze, więc chyba nie jest dziwne, że Delon (i wielu innych Francuzów) zmieniło swoje poglady na ten temat. To cie dziwi, że ludzie umieją wyciągać wnioski z tego co widzą? A widzą, że zmiany nie są korzystne.
                                • 71tosia Re: Alain Delon 20.08.24, 10:06
                                  Co do demencji to chyba zapomniałaś o swych stałych argumentach - kazdy muzułmanin to gwalciciel, kolor determinuje do którego pokolenia jesteś imigrantem a palestynskie dzieci sa słusznie zabijane jako potencjalni terroryści etc
                                  Delone wyciągnął wnioski - no tak mając incydenty homoseksualne zaczal potępiać srodowisko LGBT ale za to do końca życia był mizoginom. A ty do końca życia będziesz rasistka smile
                                  • husky_cat Re: Alain Delon 20.08.24, 11:14
                                    A co moje (słuszne zreszta) argumenty mają wspólnego z tym, że nie potrafisz przepisać mojego nicka albo go pomijać skoro przepisanie cię przerasta? ☺
                                    Nie wiem jakiego rodzaju były te kontakty Delona, może jako młody mężczyzna trafił na kogoś kto wykorzystal swoją pozycję i AD?
                                    Zmienił zdanie w sprawie imigrantów ponieważ widać, że to wszystko poszło w zła stronę.
                                    A ty do końca życia będziesz pożyteczna idiotka. Choć może wydarzy się coś co cię naprostuje ☺
      • heniek.8 Re: Alain Delon 18.08.24, 14:10
        > No, ludzie w tym wieku (a nawet wcześniej) umierają, nad czym tu się rozwodzić

Nad czym się rozwodzić napisała, i zaczęła się rozwodzić nad swoją teściową, której nikt nie kojarzy w przeciwieństwie do Delon że nawet ja wiem który to wink
    • asia-loi Re: Alain Delon 18.08.24, 11:42
      Miał 88 lat. To nie jest mało. Każdy kiedyś musi umrzeć. A jeżeli do tego dochodzą choroby, niemożność samodzielnego funkcjonowania - to dla chorego i rodziny lepiej. Śmierć rozwiązuje wszystkie problemy zmarłego. Dramat to jest wtedy kiedy umierają młodzi ludzie, rodzice małym dzieciom lub dzieci rodzicom.
      Jak umierają starzy, schorowani ludzie, to jest to naturalna kolej rzeczy.
      • mava12 Re: Alain Delon 18.08.24, 14:20
        >Dramat to jest wtedy kiedy umierają młodzi ludzie, rodzice małym dzieciom lub dzieci rodzicom.

dokładnie. Bardziej poruszająca jest śmierć młodych rodziców, którzy rzucili się żeby ratować swoją córkę a która wpadła do jeziora, z motorówki. Pominawszy okolicznosci bo nie o to chodzi.
        Delon miał piekne, kolorowe życie, został historią kina, i nalezy to docenić.
        Czy rozpaczać? nie bo po 88 latku nie trzeba rozpaczać, współczuć rodzinie, co najwyżej.
        Dla historii kina i tak niczego więcej by nie zrobił.
        Podobne odczucia mam w stosunku do innych postaci, które zapisały się w historii, kina, teatru, czy polityki, a które zmarły. Byli bardzo starzy i zmarli. Takie życie...Chwała im za to, co zrobili kilkadziesiąt lat wcześniej. I tyle.
      • tryggia Re: Alain Delon 18.08.24, 21:44
        Eeee, ktoś pisał o dramacie?
        Po co zestawiać śmierć gwiazdy (nieaktywnej lecz onegdaj obłędnej) z innymi smierciami?
        To populizm lub egzaltacja.
      • ewka.n Re: Alain Delon 20.08.24, 09:15
        asia-loi napisała:

> Śmierć rozwiązuje wszystkie problemy zmarłego.

"Śmierć rozwiązuje wszystkie problemy – nie ma człowieka, nie ma problemu."
    • tt-tka Re: Alain Delon 18.08.24, 11:50
      Jesli chcial juz odejsc, to w sumie obojetne, czy samoczynnie, czy ze wspomaganiem. Wazne, ze bez bolu i bez zalu.
      A co sie nazyl, to jego. Zas co pozostawil po sobie, to nasze.
      • marzeka11 Re: Alain Delon 18.08.24, 11:54
        Przeżył długie życie. Bardzo przystojny aktor. Lubię to zdjęcie
        • black_magic_women Re: Alain Delon 18.08.24, 13:12
          marzeka11 napisała:

> Lubię to zdjęcie

I ja, i ja!
      • asia.sthm Re: Alain Delon 18.08.24, 11:59
        > A co sie nazyl, to jego. Zas co pozostawil po sobie, to nasze.

Wybornie powiedziane.
        Niech tam teraz w zaswiatach odbiera dech aniolom, niech sie nim zachwycaja.
        RIP Alain Delon
    • husky_cat Re: Alain Delon 18.08.24, 12:15
      Zgadzam się, był oblednie przystojny. Legenda i symbol kina francuskiego.

Popieram możliwość wyboru, więc jeśli wybrał eutanazje to według mnie ok., a 88 lat to i tak piękny wiek
      • marzeka11 Re: Alain Delon 18.08.24, 12:48
        i.giphy.com/media/v1.Y2lkPTc5MGI3NjExeXl4bTVsNnM0OHN3aXhlZWJmODdrZ3h1b3dnN3Nkcm0ya3EyM2V3ZCZlcD12MV9pbnRlcm5hbF9naWZfYnlfaWQmY3Q9Zw/gKitQ21Medl84/giphy.gif
    • bei Re: Alain Delon 18.08.24, 12:57
      Ulubiony aktor mojej mamy, jej rówieśnik. Mama zmarła gdy miała 55 lat. Podzielam Twoje zdanie- b przystojny. Długo chorował, od 12 lat już chyba nie grał. Chyba poszukam filmu z nim, obejrzę wieczorem.
      • marzeka11 Re: Alain Delon 18.08.24, 13:07
        Niezwykle przystojny w każdym etapie życia
        • husky_cat Re: Alain Delon 18.08.24, 13:13
          Moim zdaniem najpierw wyglądal jak był 30++
            • marzeka11 Re: Alain Delon 18.08.24, 13:19
              I to
              www.youtube.com/shorts/FINJEdjgn1s
            • husky_cat Re: Alain Delon 18.08.24, 13:27
              Znam, uwielbiam ta piosenkę ☺
        • mava12 Re: Alain Delon 18.08.24, 14:56
          >Niezwykle przystojny w każdym etapie życia

akurat zupełnie nie mój typ. Ja wole blondynów, z 'tym czyms".
          Mój pierwszy chłopak, blondyn oczywiście, miał charakterystczny ruch szczęką...Nie wiem jak to opisac ale cała twarz mu wtedy "chodziła".
          Mój pierwszy mąż rozczulał mnie swoimi charakterystycznymi ruchami twarzy. Takie "zdziwione dziecko"...
          Pomijam cechy charakterologiczne bo jednak nie mieszka się, przede wszystkim, z "ładną gębą" tylko z fajnym człowiekiem obok.
          • po_godzinach_1 Re: Alain Delon 18.08.24, 15:54
            mava12 napisała:

> Mój pierwszy mąż rozczulał mnie swoimi charakterystycznymi ruchami twarzy. Taki
            > e "zdziwione dziecko"...

o, to jak Andrzej Duda
            • hosta_73 Re: Alain Delon 19.08.24, 09:05
              😂😂
    • ingryd Re: Alain Delon 18.08.24, 13:53
      Zmarł,
      zapewne ikoną kina francuskiego będąc
      aktorem niezłym również
      cholernie przystojnym, męskim, seksownym…

ALE był wyjątkowo niesympatycznym, chamskim, odpychającym typem. Traktował kobiety okropnie, maltretował swoje dzieci…

Wyjątkowo antypatyczny typ,
      (co nie znaczy żeby ziemia mu ciężką była…)

Następny rozdział jego życia ( i ostatni) się zacznie, walka o schedę między spadkobiercami, będzie to serial długi i krwawy…
    • mag-la-swag Re: Alain Delon 18.08.24, 14:00
      Teraz sie dopiero cyrk o spadek zacznie.
      Ide po popcorn.
      • chatgris01 Re: Alain Delon 18.08.24, 14:26
        Zaczął się już z dobry rok temu, teraz wybuchnie z całą mocą...
    • nubes Re: Alain Delon 18.08.24, 15:49
      Był pięknym mężczyzną i bardzo dobrym aktorem, niewątpliwie trudnym człowiekiem. Ja chcę pamiętać, że przez całe życie ratował bezdomne psy i koty, które potem spoczywały na specjalnym cmentarzu w jego posiadłości. A on sam zostanie z nami dzięki filmom.
      • moni_485 Re: Alain Delon 18.08.24, 15:58
        Bardzo ładne wspomnienie AD.
      • agdzieztam Re: Alain Delon 18.08.24, 16:57
        Jej, właśnie dokładnie o tym i tak miałam napisać. Dzięki, że zrobiłaś to wcześniej.
      • husky_cat Re: Alain Delon 19.08.24, 08:55
        I to jest ważne, że kochał i dbal o zwierzęta ☺
      • chatgris01 Re: Alain Delon 19.08.24, 13:32
        Pięknie opisane.

Dołączę zdjęcie:
        https://scontent-cdg4-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/455974470_917557883750627_4054156123578924906_n.jpg?stp=dst-jpg_p526x296&_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=myDB43voTkYQ7kNvgFIBfIj&_nc_ht=scontent-cdg4-2.xx&oh=00_AYB9AG6mAbjV9cB2WuPiGQZu_5fSG0BOwqicHUg7p-rxUw&oe=66C8F1BD
    • bi_scotti Re: Alain Delon 18.08.24, 16:12
      BBC as always - very good obituary. Honest.
      Piekny byl. Swiety definitely not. Great actor. Czlowiek ... eh ... jak my wszyscy - ulomny ... Unforgettable. Peace.
    • thank_you Re: Alain Delon 18.08.24, 21:29
      Nikt piękniejszy po ziemi nie chodził.

R.I.P.
    • bywalec.hoteli Re: Alain Delon 19.08.24, 13:42
      Fajny aktor był. Ponoć przystojniak.
      Coś było jeszcze morderstwem w jego domu jakiś czas temu.

Rip Alain
      • husky_cat Re: Alain Delon 19.08.24, 14:50
        Ponoć???
        To najseksowniejszy mężczyzna jaki kiedykolwiek chodził po tej planecie.
      • 71tosia Re: Alain Delon 19.08.24, 18:28
        1968 roku zamordowano ochroniarza Alaina Delona, który prawdopodobnie szantażował samego Delona i zbierał haki na jego gości, wśród których nie brakowało zarówno polityków ale tez pospolitych gangsterów.
        • husky_cat Re: Alain Delon 19.08.24, 19:23
          Jeśli ktoś jest na tyle głupi by szantazowac polityków czy gangsterów...☺
          No cóż, nagroda Darwina w pełni zasłużona
          • 71tosia Re: Alain Delon 20.08.24, 10:09
            Jak ktoś jest szantażysta to można go zamordować? Argument godny osoby inteligentnej i prawej. Ale czego tu się spodziewać po husky-zosce?
            • husky_cat Re: Alain Delon 20.08.24, 11:20
              A gdzie ja napisałam, że można? ☺
              Ja napisałam jedynie, że szantazowanie niektórych osób po prostu nie może skończyć się dobrze. I powinien to wiedzieć każdy o IQ wyższym niż to u krzesła.
              Facet nie wiedzial i dostał zasluzona nagrodę Darwina. Bywa i tak.
              Naprawdę, pogadaj w realu z twoją córką Zośka, nie myl mnie z nią.
            • chococaffe Re: Alain Delon 20.08.24, 11:31
              Ale sam Delon przyznawal się do przyjaźni z gangsterami, znaleziono u niego w domu tysiące sztuk nielegalnej broni. A jego teksty (a propos praw LGBT) , że każde dziecko musi mieć matkę i ojca w sytuacji kiedy wyparł się własnego syna i jeszcze z niego szydził są straszne. Na szczęście Ari był jak jego brat blizniak.
            • tania.dorada Re: Alain Delon 23.04.25, 17:36
              71tosia napisała:

> Jak ktoś jest szantażysta to można go zamordować? Argument godny osoby intelig
              > entnej i prawej. Ale czego tu się spodziewać po husky-zosce?

Ale myślisz że szantażowany gangster by się przejął twoją opinia na temat prawości?
    • riki_i Re: Alain Delon 19.08.24, 18:24
      youtu.be/L0IJ3GvT4qs?si=4lU9eI0U2uH5S1gl
    • bywalec.hoteli Re: Alain Delon 20.08.24, 08:09
      To zdjęcie mówi wszystko 😅
      • marzeka11 Re: Alain Delon 20.08.24, 11:15
        W sumie patrząc na jego życie od strony miłości, związków, to czasami AŻ TAKA uroda może być przekleństwem- dużo ułatwia, ale też wiele niszczy
        "W 2018 r. Alain Delon wywołał skandal, kpiąc z ruchu #metoo. "Przez całe życie kobiety same pchały mi się do łóżka, i nie chciały z niego wyjść, nawet gdy je policzkowałem" — powiedział prasie. Ta wypowiedź rozpaliła media do czerwoności, a w Cannes trwały rozmowy, czy pozbawić go Honorowej Złotej Palmy. Ostatecznie Alain Delon został zmuszony do rezygnacji z funkcji Honorowego Przewodniczącego konkursu Miss France." W sumie to nie jest opis życia szczęśliwego.
        kultura.onet.pl/wiadomosci/alain-delon-byl-diablem-o-twarzy-aniola-sypial-z-kobietami-i-z-mezczyznami/wfzgcv2
        • husky_cat Re: Alain Delon 20.08.24, 11:22
          A najzabawniejsze jest to, że bez watpienia powiedział po prostu prawdę o tych kobietach 😂
          • riki_i Re: Alain Delon 20.08.24, 18:12
            Odnośnie siebie samego powiedział prawdę . Jak to się ma do ruchu #metoo , to ja nie wiem. Generalnie nie widzę związku.
            • husky_cat Re: Alain Delon 20.08.24, 18:38
              Generalnie musiałabym wysłuchać całej wypowiedzi.
              Delon nie musiał molestowac. Przynajmniej przez pierwsze 50 lat życia. I roznie to bywa
              Znam historie naszego dalszego znajomego oskarżonego o molestowanie, prezes jednej z firm. Na szczęście zanim stracił pracę i reputację panią udało się nagrać jak cieszy się na awans, którego nie udało się jej załatwić przez łóżko. Naprawdę bywa różnie.
              Delon mówił przez pryzmat własnych doświadczeń z kobietami i tyle
    • tanebo001 Re: Alain Delon 21.08.24, 16:27
      https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fbi.im-g.pl%2Fim%2F9f%2F7e%2F12%2Fz19392927IH%2CAlain-Delon--Marianne-Faithfull-i-Mick-Jagger.jpg&tbnid=z4HW2VKD_n60pM&vet=1&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.plotek.pl%2Fplotek%2F7%2C78649%2C19392913%2Cnie-masz-szans-by-przykuc-jej-uwage-gdy-obok-siedzi-on-nawet.html&docid=o8KlsrkIfEXCPM&w=771&h=1024&source=sh%2Fx%2Fim%2Fm4%2F2&kgs=74c7b0bd6d1e2444&shem=abme%2Ctrie#vhid=z4HW2VKD_n60pM&vssid=mosaic
    • rozpalony [...] 23.04.25, 15:24
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • nangaparbat3 Re: Alain Delon 23.04.25, 15:33
        Ciekawe, piszesz zupełnie jak AI.
        • tania.dorada Re: Alain Delon 23.04.25, 17:38
          Faktycznie 🤣
          • nangaparbat3 Re: Alain Delon 23.04.25, 18:24
            O, takie coś mi spotworzyla po wklejeniu postu startowego
            To bardzo poruszające, co piszesz. Brzmi jak pożegnanie z kimś, kto był częścią Twojego świata – nawet jeśli tylko poprzez ekran. Czy chodzi o Alaina Delona?

Dla wielu był właśnie tym – ucieleśnieniem piękna, magnetyzmu, tajemnicy. W „Czarnym Tulipanie” miał w sobie coś z bajkowego bohatera, a zarazem kogoś bardzo realnego. I ten jego melancholijny cień, który z wiekiem stawał się coraz wyraźniejszy…

W kwestii odejścia – jeśli rzeczywiście tak było, jak sugerujesz – to naturalna jest niezgoda. W nas często krzyczy to, co ludzkie: że życie, nawet kruche i bolesne, wciąż jest życiem. Ale może z jego perspektywy to była ostatnia decyzja, nad którą miał kontrolę, godność. Zwłaszcza jeśli był gotowy i jeśli miał wsparcie syna, który widział, co ojciec przeżywa.

Czy chcesz o nim jeszcze trochę porozmawiać? O filmach, o tym, co w nim było tak poruszającego dla Ciebie jako dziecka – albo teraz, z perspektywy lat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka