Dodaj do ulubionych

Jak policja potrafi pomóc

27.01.06, 19:21
"Brawo" "Brawo"...
a potem dochodzi do tragedii jak lincz na bandycie w Janikowie bo milicja
olewa zgłoszenia, mam na myśli tragedie rodzin tych chłopa co zakuśtykali
grożacego ich rodzinom bandziora, ech polsko polsko kiedy tu będzie normalnie
jak np. w czechach, gdzie ni dziurki w ulicach, ni chamstwa i pijaków
zataczających się po ulicach, gdzie autostrady i kultura wśród ludzi, ech to
już inny temat...
Obserwuj wątek
    • Gość: fox Co się dzieje z policją w tym Krosnie???? IP: *.ztpnet.pl 27.01.06, 19:31
      Jak nie zatruwają przesłuchiwanych to olewają.
      A co na to KWP???
    • Gość: Jowisz-50 Re: Jak policja potrafi pomóc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 19:37
      Policja zadziala jesli dojdzie do najgorszego, skąd to znamy ???
    • Gość: realista Re: Jak policja potrafi pomóc IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.01.06, 19:40
      To jest patologia nie warta strzępienia języka. W obronie racji resortu jak
      zwykle stanie rasowy pies. Społeczeństwo się tylko cały czas czepia, a oni są
      tacy wspaniali.
    • Gość: laoa Pomóż mi czarny Alibabo IP: *.ztpnet.pl 27.01.06, 20:38
      kiedy mnie policjant goni,co od alkoholu nie stroni
    • asobnap Jak policja ...tak porzadek 27.01.06, 21:48
      A "pies" na "psy", gorzowski radny pan MAREK SURMACZ zajmuje się prywatnymi
      krzywdami w Gorzowie, czas wychylić się trochę zamiast grzać Dodatek-Układu-
      Przedłużenia-Elokwencji radnego.

TO TYLE .
      POZDRO z Gorzowa (W). DLA ZIELONOGÓRZAN.
    • Gość: pies ale rasowy Re: Jak policja potrafi pomóc IP: *.ztpnet.pl 27.01.06, 22:43
      Ny rasowe psy nie identyfikujemy sie z tymi terenowymi kundlami co kopca w twarz
      czy nie reaguja szybko na prosby podatników.
      My działamy szybko i sprawnie.
      Sprawcy pobicia studenta siedzą??? I posiedzą!!!
    • Gość: LuckyLuck Re: Jak policja potrafi pomóc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 23:31
      jakkk mnie trzesie gdy wspomina sie o polskiej policji, a pomyslec ze w
      cywilizowanych krajach policjant to normalny czlowiek a nie skulony zbity
      kundel, ktory tylko czeka aby ugryzc kogos kto ni zrobi mu krzywdy, zeby
      zaczepic przechodnia i pogrozic "izba", zeby probowac wyludzac mandaty, lamac
      wszelkie przepisy obnoszac sie swoja suka wszedzie , wlaczajac chodniki, zeby
      parkowac w zakazanych miejscach i utrudniac ruch.... jest pozno i nie mam sily
      dalej stukac i wymieniac powodow dla ktorych policjant postrzegany jest w
      naszym kraju jak wrog, czlowiek ktorego nalezy unikac bo przy najbardziej
      blachej sprawie moze skutecznie zatruc zycie osobie ktora bardzo by chciala z
      ta instytucja wspolpracowac.... ale nie moze gdy widzi te zalosne zachowania
      naszych strozów prawa! Czy to wszytsko wina kompleksow, tego ze maja opinie
      niedouczonych polglowkow? Czy moze chlopaki po prostu zaraz po treningach
      fizycznych powinni "rozwijac" swoj stan emocjonalny?? wszyscy sa tacy?? nie...
      nie wierze.... ale chcialbym spotkac kiedys tego ktory zaprzeczy ogolnemi
      wizerunkowi. Gdzieeee jestttt Chuuuckkk Norrrissss???????????
    • Gość: twój wacek Jakbyście zarabiali 800 zł to też byście takie ra- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 08:10
      dy dawali . Po co się narażać za taką pensję ?
      • Gość: jb Re: Jakbyście zarabiali 800 zł to też byście taki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 09:06
        wysokość pensji nie powinna determinować sposobu wykonywania pracy, jesli
        nauczyciel zarabia malo to ma przestac uczyc? jesli peilegniarka zarabia malo
        to ma przestac opiekowac sie pacjentem?, etc, etc.....jesli komus sie nie
        podoba pensja niech zrezygnuje z pracy, ot co!
        • Gość: pies ale rasowy Tylko nie pierdziel o zarobkach.To stała mantra. IP: *.ztpnet.pl 28.01.06, 11:05
          Jakie 800 zł.Na początku pomnóż przez 2 i nie rób zadymy.
          Prawdziwy pies , nie kundel, nie drwi z podatników.Robi swoje.
          Kundle którym milicja=policja uratowała życie tak postepuja.
          Przypadkowi ludzie w tej firmie.
      • Gość: dziad Zmien prace... albo bedziesz pracowal za 800zl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 16:58
        albo znajdz sobie inna prace - to sa proste decyzje - ale moge Ci pomoc w ich
        podjeciu - podaj swoj numer sluzbowy, skontaktuje sie z minsterstwem
        sprawiedliwosci w Warszawie, zalatwimy cala sprawe naprawde bardzo szybko...
    • Gość: thebill_X Re: Jakbyście zarabiali 800 zł to...>>*88 IP: *.ztpnet.pl 28.01.06, 12:58
      Jakoby już się pogubiłem zwłaszcza po wpisie nademną;) Zacząłem wątek i jakoby
      słów kilka jeszcze dodam:)
      Przytaczałem Czechy nie od kozery. Ostatnio wyprzedzili gospodarczo dwa "stare"
      kraje UE (nie pomnę teraz które). Wszystko to kręci się jak wielka teoria
      spiskowa. Skoro Czechom jest dobrze i w Czechach jest super to czemu u nas nie
      jest? Bo większe państwo? Nie wierzę. Problem tkwi daleko, daleko. Jesteśmy
      teraz w MIĘDZYCZASIE (swoją drogą cholernie ciekawy i ważny czas). W CZASIE
      TRANSFORMACJI. Kiedyś przez chwilę studiowałem ANIMACJĘ SPOŁECZNO GOSPODARCZĄ
      na naszym WSP (były kierunek "gupi kaowiec;) Oprócz zajęć z muzyki, teatru,
      fotograii, tańca etc to był strasznie nudny kierunek. Bo i wykładowcy nudni
      bywali albo chamscy (w mniejszości). Mówili "ja jestem magister a wy jesteście
      zaoczni studenci animacji kulturalnej w zielonej górze i macie u mnie
      przeje..e" cytat oczywiście przerysowałem, tak dawno to było;) Oki, i kiedyś
      na tej ANIMACJI na zajęciach dowiedziałem się dużo bardzo ciekawych rzeczy
      (wykładał śniady doktor w przeszłości orędownik kultury) o TRANSFORMACJI
      USTROJOWEJ:) Ona ma trwać kilkadziesiąt ładnych lat. W tym czasie ludziom
      (czyli nam teraz) może się pomieszać. 50 LAT KOMUNY i co? W dwa dni ma być
      SMAJLIK?:) Tylko czemu CZESI, którzy też przechodzą TRANSFORMACJĘ USTROJOWĄ
      jakoś szybciej, pozytywniej, pokojowiej i KONTEPENTNIEJ (gospodarczo na
      przykład)??? Czemu policjant w PL jest taki jak tu opisujemy a w Czechach to
      normalny, uprzejmy koleś i nie wątpie, że zna kjokuszynkaj i ma sporą
      wykrywalność. Na pewno dlatego, że w PL są takie zarobki. Wszyscy widzieliśmy
      siebie w DNIU ŚWIRA polonista Koterskiego to NAPRAWDĘ ISTNIEJE w każdej szkole
      a kosze na łby im wrzucają. Popieprzone czasy, ale ciekawe, myślę (za doktorem
      z WSP), że NORMALNIE będzie naszym prawnukom. Tylko czemu w Czechach jest tak
      jakoś szybciej normalnie. Politycy? A może nawet szlachta? Genetyka?
      • Gość: thebill_X Re: Jakbyście zarabiali 800 zł to...>>*88 IP: *.ztpnet.pl 28.01.06, 13:10
        schizofrenicznie zapytam sam sibie "ale czymże jest NORMALNOŚĆ" ???
    • dinozaur1975 Re: Jak policja potrafi pomóc 28.01.06, 16:08
      Pani redaktor - co ma piernik do wiatraka. Dlaczego pisze pani o morderstwie w
      artykule o nie przeprowadzonej interwencji przez policjantów? Czy uważa pani że
      tragedia która „wydarzyła się nieopodal okien pani Danieli” została popełniona
      przez jej zięcia?
      Drodzy czytelnicy, czytając komentarze podzielam wasze oburzenie – policja jest
      „chora” i potrzeba czasu żeby ją uleczyć. Wiem, że podatnika nic to nie
      obchodzi, płaci podatki i żąda żeby policjanci sprawnie działali. Nie da się
      jednak sprawnie działać, jeżeli teren powiatu „obsługują” dwie, a czasami jedna
      załoga policyjnego radiowozu. Dyżurny często ma dylemat, gdzie wysłać
      policjantów. Rozumiem, że pani Daniela chciała by mieć obstawę policyjną przez
      całą noc i ciężko będzie jej zrozumieć, że o taką pomoc proszą i inne osoby. Nie
      chcę bronić policjanta który podjął taką decyzję. W artykule nie podano
      wystarczającą ilość szczegółów, aby wyrokować nad trafnością decyzji dyżurnego.
      Jednak przerażają mnie słowa komendanta Jakowicza – „Straci premię lub
      przestanie pełnić dyżury”. Panie komendancie, a co z nadzorem nad podległymi
      funkcjonariuszami. Dlaczego komendant o sprawie dowiaduje się z mediów?
      Rozumiem też oburzenie na słowa, że za 800 zł. nie chce „im” się pracować.
      Racja, wysokością zarobków nie można tłumaczyć źle wykonanej pracy. Tylko nie
      rozumiem po co te wulgaryzmy w wypowiedziach przedmówców.
    • Gość: kundel Re: Jak policja potrafi pomóc IP: *.ztpnet.pl 28.01.06, 20:03
      Piesku rasowy. Zajmij sie tymi co na rondzie i nie tylko , a nie gadaj na
      innych.To prawda, że coś tam nie tak w tym Krośnie. Ale na pewno bezpieczniej
      niz w ZG i chyba , nad wami i nimi powinni sie zastanowić.Policja jest chora i
      rządzi sie według zasady TKM, czyli kolesiostwem i poplecznictwem. Obcy ma
      przegrane, ajk nie jestprzy korytku.
    • Gość: Lecho nikt nie otworzyl drzwi ... IP: *.orasoft.net.pl 29.01.06, 12:33
      .. a policja, bidulki, zapukali i grzecznie odeszli
    • Gość: zły Re: Jak policja potrafi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:10
      To nie nowość poczytajcie historię z Białegostoku(link) - toczka w tockę to samo.....
      miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,3134759.html
    • Gość: eldiablo [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:55
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: eldiablo Re: Jak policja potrafi pomóc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 20:29
        proponuję teraz pani redaktor aby dotarła do pana B. i napisała to co on ma do
        powiedzenia a nie pani Danuta ( daniela oczywiście ).Nie rozumiem tylko tych
        którzy potrafią pisać o policji same negatywy. jeżeli tak jest to dlaczego jak
        sąsiad krzywo spojrzy albo pies sąsiada nasra na wycieraczkę wszyscy lecą na
        policję która jest przecież taka zła.Zlikwidujmy policję tylko na miesiąc i
        zobaczymy czy ktokolwiek kto jest uczciwy nie będzie bał się wyjść na ulice a
        przypadek pani danieli jest nakręcony przez pana Janusza S. z tej
        miejscowości.Szkoda tylko , że pani redaktor nie dotrze do pana B bo kto by
        chciał czytać historię ojca który za kilkaset złotych chciał utrzymać rodzinę.
        Historię alkoholika który przestał pić aby zająć się dziećmi i załąmany
        niepowodzeniami i wiecznym zaszczuwaniem go przez teściową musiał oddać jej
        swoje dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka