Dodaj do ulubionych

Ludzie marszałka ruszają do Chin

16.02.06, 08:41
A Fic tam po co? Pozyskiwać inwestycje dla lubuskiego, czy uczyć się
zarządzania po chińsku?
Wycieczka za państwowe pieniądze?
Obserwuj wątek
    • Gość: eka Re: po co ?- pochlać z Chińczykami ...to co tutaj IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.02.06, 10:30
      poszaleć - za nasze pieniądze. Chłopcy się bawią. Gospodarka - a co to takiego,
      dla nich to za ciężkostrawne.
      • maxtender nie wrócą z pustymi rękoma...? znaczy..ukradną coś 16.02.06, 10:37
        już to widzę....
        abstrahując od faku, ze to prawdopodobnie ich ostatni wycieczka za nasze
        pieniądze (dzięki ci Panie!!)...to już widze to pozyskiwanie czegokolwiek...

Pańtak sie pewnie spije jak ś..., bo na tym sie zna najlepiej, z tego to ma
        wręcz habilitację...
        Fedko ewentualnie pozyska kotleta podczas obiadu - to i tak będzie jednym z jego
        większych osiagnięć w kończącej się z prędkością światła karierze
        a ten z samoobrony będzie coś bredził o przestrzeganiu praw człowieków...

jak ja patrze na ten skład to sam jestem za ograniczaniem praw człowieków...

bo do normalnych ludzi to wam urzedowe kmioty baaardzo daleko....
        • Gość: KOOL Re: nie wrócą z pustymi rękoma...? znaczy..ukradn IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.02.06, 10:40
          A dlaczego np Vadim nie pojechał? Czyżby promocja i pozyskiwanie inwestorów z
          Chin go nie interesowały?
          • croolick Re: nie wrócą z pustymi rękoma...? znaczy..ukradn 16.02.06, 10:46
            Gość portalu: KOOL napisał(a):

> A dlaczego np Vadim nie pojechał? Czyżby promocja i pozyskiwanie inwestorów z
            > Chin go nie interesowały?

Jego najbardziej teraz interesuje fotel prezydenta Zielonej Gory ;-)
          • maxtender dlaczego Vadim nie pojechał? 16.02.06, 10:49
            bo Vadim wie, co to internet, wideo konferencja, mail i parę innych pojęć, które
            naszej marszałkowskiej ekipie zakrawają na cud...

zresztą... kto sie podejmie wytłumaczyć takiemu Pańtakowi czy innemu
            !@%#%$#%@%$, że z TEGO SAMEGO EKRANU komputerowego, z którego teraz wyłażą mu
            gołe d...py, może sie pojawić twarz Chinńczyka i zacząć gadać po angielsku?!? ;-)
            • Gość: deJAvu Re: dlaczego Vadim nie pojechał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 10:54
              Po co ta Nasza szanowna delagacja jedzie do Kraju Środka?Wypic,pobalować za
              pieniądze podatników,na pewno nic nie załatwia,będą się głupkowato usmiechać
              (nieznajomość języków obcych) szkoda czasu i pieniędzy!!!!!!!!
            • karolekk_lat_9ipol Re: dlaczego Vadim nie pojechał? 16.02.06, 11:00
              nie rozsmieszaj mnie z tymi konferencjami przez komp czy innymi biznesowymi
              nowinkami.
              nie widzisz ,ze chlopaki pod plaszczykiem pozyskiwania inwesttorow zwyczajnie
              pojechali dobrze sie zabawic?

łoj poleje sie morze wódy a panienki beda skakac gole po stolach.
              łoj sie bedzie dzialo.

pzdro
              • maxtender dokarolka- toż widze to i tłumacze... 16.02.06, 13:53
                że to śmierdzi prywatną wycieczką za nasze pieniądze, to ostatni osioł widzi i
                rozumie...no chyba, że nie rozumie ;-)

pogratulować SLDowcow takiej kpiny w żywe oczy z nas, pogratulować tej buty...
                • karolekk_lat_9ipol Re: domaxtender - toż widze to i tłumacze... 16.02.06, 14:11
                  dlaczego piszesz ,ze to kpina i buta wylacznie sld-owcow.
                  zauwaz, ze na wycieczke jedzie rowniez przedstawiciel samoobrony,oferte dostala
                  takze ronowiczka,ale nie skorzystala jak mniemam ze wzgledu na obecnosc
                  Jedrzejczaka ,przedstawiciela miasta ktorego nienawidzi do szpiku kosci.

wszyscy oni siebie warci,niewazne czy z prawa ,zlewa czy ze srodka.

dno !!!!!!

swoja droga,na przykladzie chinskiej eskapady,widac jak na dloni degrengolade
                  lubuskiego i podzial na rownych i rowniejszych.
                  z zg jedzie chyba z autobus kolesiow z Gorzowa doliczyle m sie raptem ....1szt.

badz tu madry i pisz wiersze.

pzdro

• maxtender do karolka 16.02.06, 14:22
                    ano dlatego pisze, ze to sldowska kpina, bo to oni organizują wyjazd.. ostatni
                    wyjazd... potem wylądują na ciepłych posadkach na parę miesięcy, bo jak PiS
                    przejmie władzę to polecą i z tych stanowisk - więc hula szlachta, póki może.

odnośnie Ronowicz - jest za mądra żeby sie pokazywać z takim tałatajstwem w
                    sferach, w których można zrobić biznes - żeby go nie spalić.

Akurat to, że jedzie Jędrzejczak to dla mnie jedyny pozytyw - bo strasznie sie
                    na niego pluje, ale dla Gorzowa wg mnie dużo zrobił - a mi, jako ZDROWEMU NA
                    UMYŚLE i DOROSŁEMU (nie mylić z pełnoletnim) lubuszaninowi - to pasuje i nie
                    przeszkadza

A Samoobrona...? no cóż.... ;-)

przypomina mi sie kawał:
                    pyta pani dzieci w klasie, jakie zawody mają ich rodzice.
                    Wstaje Jasio i mówi: mój ojciec jest męską dziwką i tańczy na rurze w gejowskim
                    barze..
                    Jasiek, zdurniałeś?!? - pyta kolega

A CO?!? Miałem powiedzeć, że mój stary jest w samoobronie?!?
                    • block-buster I przed koncem kadencji wyjazd na Kube... 16.02.06, 18:05
                      Ten sam sklad.Ta sama ekipa.I niechby w tym niebie zostali na zawsze...
                    • karolekk_lat_9ipol Re: do maxtender 16.02.06, 21:45
                      co do organizacji wycieczki przez sld.
                      nie cierpie ich ,ale łone tera przy korycie i to łone organizatory.
                      jak sie dorwie do wladzy samoobrona czy inne pisuary,to wtedy one przejma
                      paleczke.
                      taka kolej rzeczy w RP.

ronowicz i jej "madrosc"....pomine milczeniem.

a tak na marginesie,odpowiedz mi z laski swojej na nurtujace mnie pytanie.
                      dlaczego od was az tylu a od nas tylko tylu sie zalapalo?
                      bo nieodparcie nasuwa mi sie analogia do pieniedzy ,przyznawanych
                      nagrod ,subwencji,stanowisk itp w tym wojewodztwie.

pzdro
                      • maxtender do karolka 17.02.06, 10:59
                        no już ci odpowiadam chłopino błądząca w ciemnościach... ;-)

mądrość Ronowicz -
                        nie jest to znowu jakaś tak Einsteinowska genialność nie wybierać się z takim
                        tałatajstwem za granicę...
                        Odpowiem pytaniem - gdybyś był szanowanym politykiem lub dobrze prosperujacym
                        biznesmenem, człowiekiem z perespektywą na przyszłość - wybrałbyś się gdzieś z
                        Pańtakiem za granicę...?

Odnośnie różnicy w delegacji ludzi z ZG a GW - widać w GW mają więcej rozsądku i
                        uczciwości w stosunku do podatników, więc wysłali jednego przedstawiciela... -
                        bo to przecież z daleka widać, że to wycieczka rekraacyjna za nasze pieniądze -
                        innymi słowy zwykła KRADZIEŻ!

zielonogórskie warcholstwo wysłało ich z 10ciu, bo to w końcu same tuzy polskiej
                        polityki...
          • Gość: eka Re: pewnie abstynent i nie pasuje do paczki IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.02.06, 12:29
            to pewne ,,że to ich ostania wycieczka za naszą kasę. Chyba że naród -
            szczególnie nasz lokalny dopadnie demencja albo jakieś problemy z pamięcią
            i znowu będziemy oglądali podobny skład
    • Gość: spolegliwy Re: Ludzie marszałka ruszają do Chin IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.02.06, 11:41
      " Nie wrócimy z pustymi rękami" -lecz z ręka w nocniku.. To jakiś gruby żart za
      pieniądze podatników. Załatwią tyle co wycieczka pod egidą Wantora i Danielak do
      Stanów Zjednoczonych. Jakoś cicho o korzyściach dla rejonu z tej wycieczki.
      .Żywność powinniśmy sprzedawać do Rosji., bo znacznie bliżej. A inwestycje to
      cały zachodni świat lokuje w Chinach. A na co my liczymy? Panowie Fedko ,Pańtak
      , Frąckowiak i reszta. Już tyle uczyniliście zła dla rejonu, że wystarczy na
      kilka kolejnych lat. Czas wasz minął. SPADAJCIE111
      • Gość: psita Re: Ludzie marszałka ruszają do Chin IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.02.06, 11:47
        bravo dla prezydent ronowicz, za refleks - pojawienie sie gdziekolwiek w takim
        towarzystwie to wielki obciach!!! a swoja droga nie ma jakiegos sposobu, zeby
        tym panom zabronic wyrzucania publicznej kasy w bloto? przeciez to powinno byc
        karalne!!
    • Gość: Czytelnik Re: Dlaczego Vadim nie pojechał? IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.02.06, 12:39
      Gość portalu: KOOL napisał(a):

> A dlaczego np Vadim nie pojechał? Czyżby promocja i pozyskiwanie inwestorów z
      > Chin go nie interesowały?

A jak zawsze przemądrzały croolick napiasał:
      "Jego najbardziej teraz interesuje fotel prezydenta Zielonej Gory ;-)"

Widzisz matołku jakbyś troszkę się wysilił i śledził to co się dzieje dookoła
      ciebie to byś takich głupot nie wypisywał.

Cytat z dnia 8 lutego 2006 z tygodnika Krąg:
      "Pojawiają się spekulacje, że jest pan jednym z głównych kandydatów na fotel
      prezydenta Zielonej Góry. Czy będzie pan kandydował w Zielonej Górze?

Nie, nie będę, choć byłem wielokrotnie kuszony propozycjami przez
      zielonogórskie ugrupowania. Nie jestem tchórzem, żeby uciekać z mojego
      rodzinnego miasta nie kończąc dzieła, którego się podjąłem. Tutaj jest moje
      miejsce".

www.tygodnikkrag.pl/pl/rozmowa.php?action=show&id=116
      Mam nadzieję że teraz przeprosisz Vadima kmiotku
      • croolick Re: Dlaczego Vadim nie pojechał? 16.02.06, 14:09
        Gość portalu: Czytelnik napisał(a):

> Widzisz matołku jakbyś troszkę się wysilił i śledził to co się dzieje dookoła
        > ciebie to byś takich głupot nie wypisywał.

Ot kultura z Zielonej Gory :-) Ty tez rzucales ksiazkami u marszalka?

> Cytat z dnia 8 lutego 2006 z tygodnika Krąg:
        > "Pojawiają się spekulacje, że jest pan jednym z głównych kandydatów na fotel
        > prezydenta Zielonej Góry. Czy będzie pan kandydował w Zielonej Górze?
        >
        > Nie, nie będę, choć byłem wielokrotnie kuszony propozycjami przez
        > zielonogórskie ugrupowania. Nie jestem tchórzem, żeby uciekać z mojego
        > rodzinnego miasta nie kończąc dzieła, którego się podjąłem. Tutaj jest moje
        > miejsce".
        > www.tygodnikkrag.pl/pl/rozmowa.php?action=show&id=116

Az tak jestes naiwny, ze Vadim powie swoim wyborcom tak jak Kaczor warszawiakom
        , ze to stanowisko to tylko trampolina na inne?! Jak widac glupich nie sieja...

> Mam nadzieję że teraz przeprosisz Vadima kmiotku

Kmiotkami to mozesz nazywac czlonkow swojej rodziny, ja na szczescie do niej nie
        naleze.
        A ponadto jak mawiaja Amierikancy: "Pozywiom uwidim Vadim"

p.s.
        Skoro nie bedzie kandydowal to sie marnuje ma tak oddanych fanow w ZG no i jego
        uczestnictwo w happeningu pt. niszczenie ksiazek a la nazis pojdzie na marne :-P
        • Gość: ik Re: Dlaczego Vadim nie pojechał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 20:46
          >> A dlaczego np Vadim nie pojechał? Czyżby promocja i pozyskiwanie inwestorów z
          >> Chin go nie interesowały?

> Jego najbardziej teraz interesuje fotel prezydenta Zielonej Gory ;-)

Skąd wiesz co miał na myśli? Jasnowidz czy co?
          Jakby pojechał też byś go zjechał?
          I tak źle i tak niedobrze i bądź tu mądry.

Co do pana Vadima to wiele razy deklarował że pozostanie w Nowej Soli i wątpię czy zmieni zdanie ale nie miał bym mu tego za złe bo nie widzę innego dobrego kandydata na prezydenta ZG.

> Skoro nie bedzie kandydowal to sie marnuje ma tak oddanych fanow w ZG no i jego
          > uczestnictwo w happeningu pt. niszczenie ksiazek a la nazis pojdzie na marne :-
          Tu już trochę przesadziłeś bo nie palili a przynieśli mu te książki i raczej nie mieli nic przeciwko zawartości tych książek.
          Nie wiem pan Vadim tam był ale w sumie cel akcji był słuszy odebrano dotację ZG i teraz będzie trzeba z budżetu ZG 2,5 bańki wyłożyć a wolałbym aby poszły na inne cele.

PS
          Acha i mam pytanie czy czasem Żary, Żagań (bo nie wiem skąd piszesz) nie otrzymają dotacji? Jeśli tak to nie dziwię się że boisz się weryfikacji
          ofert a i motywy Twojej "bezstronnej" wypowiedzi staną się jaśniejsze.
          • croolick Re: Dlaczego Vadim nie pojechał? 17.02.06, 00:41
            Gość portalu: ik napisał(a):

> Tu już trochę przesadziłeś bo nie palili a przynieśli mu te książki

a ksiazki zostaly rzucone bezceremonialnie na ziemie

> i raczej nie mieli nic przeciwko zawartości tych książek.

bo pewnie ich nawet nie przeczytali

> Nie wiem pan Vadim tam był

byl tam

> ale w sumie cel akcji był słuszy odebrano dotację ZG

Jaka dotacje odebrano? Czy wiesz o czym piszesz?

> i teraz będzie trzeba z budżetu ZG 2,5 bańki wyłożyć a wolałbym aby poszły na
            > inne cele.

To miejski klub a wiec niech sie zwraca do miasta o pieniadze. Jasne?
            Oczywistte? Jak widac nieko9nicznie jest to oczywiste, gdzie wojewodztwo zawsze
            znaczylo Zielona Gora.

> Acha i mam pytanie czy czasem Żary, Żagań (bo nie wiem skąd piszesz)

no problem i tak nie odrozniacie

> nie otrzymają dotacji?

ale jakich dotacji?

> Jeśli tak to nie dziwię się że boisz się weryfikacji
            > ofert a i motywy Twojej "bezstronnej" wypowiedzi staną się jaśniejsze.

A co tu jest do weryfikowania? Ze jakis zielonogorski panel ekspertow przyznal
            zielonogorskiemu stdionowi najwiecej punktow? Jest maly problem, mianowicie
            zdanie tego gremium niewiele znaczy i chwala marszalkowi, ze mysli od czasu
            kategoriami wojewodzkimi a nie zielonogorskimi. Czy malo juz wspolnej kasy
            topione jest w waszej - zielonogorskiej ambicjonalnej utopii pod nazwa
            kuriozalna "Port Lotniczy Zielona Gora"?!
    • Gość: Strateg Re: Ludzie marszałka ruszają do Chin IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.06, 18:43
      Super grupa,szczególnie wyróżnia się w niej Frąckowiak, prezes Agencji Rozwoju
      Regionalnego.Tak rozwinął swoją firmę ARWITO,że padła.Za dużo wydał firmowej
      kasy na kampanie wyborcze kolegów z SLD.Będzie miał prokurator co sprawdzać,a
      przy okazji powinien sprawdzić w jaki sposób wygrywał przetargi.Kto mu
      wystawiał lewe zaświadczenia ZUS, US, a może jeszcze inne.Super spec od
      rozwalania ,a nie od rozwoju regionalnego.Trzeba być ograniczonym w
      rozwoju ,żeby nie wiedzieć ,że chinczcy chcą mieć u nas hurtownie do zbytu
      swego towaru.Super grupa niech im da na hurtownie sowje domy.Ciekawe
      perspektywy rozwoju naszego regionu .Jak towar chiński zaleje nasz rynek to
      padną nasze przedsiębiorstwa, będzie duże bezrobocie,ale chińczycy dadzą nam
      miskę taniego ryżu.A może samolot poleci bez pilota?
      • Gość: zasieki1 Re: Ludzie marszałka ruszają do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 22:27
        > A może samolot poleci bez pilota?

poleci z pilotem. w dodatku lufthansy, a nie jakiegos tam lotu, ktorym co
        najwyzej, mozna poleciec na kawe do warszawki...
      • Gość: chenize Re: Ludzie marszałka ruszają do Chin IP: *.ztpnet.pl 19.02.06, 21:14
        je..iut.. czeroni jada sobie kontrakcki przygruchać,po przegranych
        samorządowych wyborach 2006.Mam nadzieję ,że ich chińscy tłumacze nie wykiwają
    • Gość: Oleś Re: Ludzie marszałka ruszają do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 19:07
      Trudno sobie wyobrazić bardziej absurdalny pomysł jak wyjazd do Chin w
      poszukiwaniu inwestorów. Coś niesamowitego. Kolejny gwóźdź do trumny naszych
      lubuskich komunistów którzy za nasze pieniądze swietnie się bawią udając że
      robią to dla naszego dobra. Żygać się chce
      • budrys77 Re: Ludzie marszałka ruszają do Chin 16.02.06, 20:59
        a może już nie wrócą... ojjjj pomarzyć można:)
        • Gość: nicelus Re: Ludzie marszałka ruszają do Chin IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.06, 15:20
          > W materiałach przygotowanych przez samych organizatorów czytamy , że
          prowincja Hainan to raj: "jako tropikalna prowincja Chin, Hainan cieszy się
          dobrodziejstwem czarującego tropikalnego-wyspiarskiego krajobrazu i miłego
          klimatu oraz unikalnym folklorem i kulturą". <

jadą szukać inwestorów i wytropią inwestora nawet na najdalszej wyspie.
      • maxtender do Olesia 17.02.06, 11:09
        z tym "trudno sobie wyobrazić bardziej absurdalny pomysł".... ;-)

to chyba nie doceniasz obecnej ekipy ;-)
        Oni jeszcze nie powiedzieli ostatniego słowa i póki coś tam w kasie jest - to
        wydadzą 1.5 bańki na loty do Wawy zamiast na stadion, basen, czy cokolwiek
        innego co by sie przydało ludziom...

Ja też nie moge wpaść na bardziej debilny pomysł, niż "poszukiwanie inwestora w
        Ccinach"....

to jeszcze lepiej, niż wysłać Leppera, aby Greenspanowi wykład nt. rezerw
        federalnych ;-)

no ale to Zielona Góra... Gorzów... Lubuskie...
        kilka miasteczek obszczekujących się od lat, zamiast zrobić coś wspólnie
        a jak przyjdą wybory to LSD zamroczy i znowu powie, że to wina prawicy...
        wrócą ci sami, albo ich dzieci z pomysłami swoich starych...

eższszs... aż mi sie smutno zrobiło...
    • Gość: hihihi Re: Ucieczka do Chin IP: *.ztpnet.pl 16.02.06, 21:01
      Kupilam czajnik - gwizdze po chinsku. Na czesc marszalka i jego swity.
      Na pozegnanie. Papapapaaaaaaaa

• budrys77 Re: Ucieczka do Chin 16.02.06, 21:04
        może po wizycie naszej "elyty", przeniosą produkcję czajników do Polski:)))) W
        końcu siła robocza u nas niewiele droższa hehehe.
        Ps. no to mamy pierwsze efekty wizyty - wzrost obrotów handlowych w dziale
        czajników:)
        • Gość: ABC Re: Ucieczka do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 15:55
          Huuurrrrraaaaa będziemy mieli fabrykę trampków - Chinczycy obiecali wybudować a
          P. Pa..k ma to prawnie obstalować, no i czego narzekaćie nie w kamasze a w
          trampki nas teraz ubiorą.Hej.
          • Gość: Mandaryn Re: Ucieczka do Chin IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.02.06, 23:45
            Tym czerwonym cieciom masaże Chinek i saka nie pomogą.Są skończeni.
            ps Fic pojechał bez Ficowej?
    • oh5 Re: Ludzie marszałka ruszają do Chin 18.02.06, 21:29
      Przyswajaja wiedzę na temat medycyny niekonwencjonalnej, bo w poniedziałek na
      sejmiku pewnie zlikwiduja szpital gorzowski i przyjdzie gorzowiaków leczyć żeń-
      szeniem
      • Gość: fox A dlaczego nie jedzie Błochowa Jadwiga? IP: *.ztpnet.pl 19.02.06, 13:36
        Toć ona tam już była i teraz mogła by podnieść na wyższy poziom te kontakty.
        • Gość: eka Re: ciekawe po co? IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.06, 11:10
          chłopczyki szykują się na wycieczkę - będą żółte lale, może masaże , i przy
          okazji popiją i będą żreć ile wlezie.
          • Gość: ? Re: ciekawe po co? IP: *.ztpnet.pl 23.02.06, 15:59
            a może tak tłuste SLD-owskie dupy zajrzą do chińskich obozów pracy,czy nie po
            drodze?
    • kresen Re: Ludzie marszałka ruszają do Chin 23.02.06, 19:13
      W Szczecinie tez marszalek z SLD ze swita byl w Chinach i nic z tego nie mamy
      • Gość: nicelus a na mazowszu samorząd inwestuje w ekologię! IP: *.dip.t-dialin.net 25.02.06, 10:18
        wiadomosci.onet.pl/1267929,11,item.html
        i też nic z tego nie mają.
    • fars Re: Ludzie marszałka ruszają do Chin 23.02.06, 21:03
      są dwie możliwości:
      wzbraniać się przed chińskim
      ekspansjonować po polsku

albo trzecia wersja - bez sensu
    • Gość: Tymka Re: Ludzie marszałka ruszają do Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 11:39
      Liczę na to,że spierd..sie samolot
      i nie wrócą tu te ochlejmordy...
      Naród nic nie straci...
    • ekado Re: Ludzie marszałka szaleją w Hong-Kongu 03.03.06, 10:27
      28 lutego panowie wyruszyli szaleć do Chin , może bnie wrócą - poproszą o azyl
    • Gość: Afera Re: Ludzie marszałka ruszają do Chin IP: *.ztpnet.pl 03.03.06, 10:47
      Czy ktos jeszt zorientowany kto ostatecznie pojechal do Chin
      - prosze o podanie nazwisk
      • ekado Re:tajna misja do Chin 03.03.06, 11:17
        wstepnie mieli jechać fedko, jędrzejczak pańtak ganczar frąckowiak fic jacyś
        oficjele z ARR i urzedów z Gorzowa i Zielonki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka