dziarskidziadunio 21.02.06, 23:43 Słowa Markiewicza-czasy się zmieniają-czyzby teraz Panie M.proponowali więcej niż poprzednio? O co tu k... chodzi,kolejny hipermarket w Naszym 120tys mieście?Po co?Pytam po co??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajus Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety 22.02.06, 00:02 o co chodzi? ktoś chce wydać kilka milionów, stworzyć kilkaset miejsc pracy i już. czy to jest za dużo dla 120 tyś miasta? jak ktoś widzi senes w takim wydawaniu kasy to co mu bronić? a przeciwników trzeba pytać ile im dała Castorama za takie bronienie lolalnego zdzierstwa! naprawdę wole kupić w cenach normalnych niż dopłacać bo wspieram tym lokalną kulawą przedsiębiorczość (ta nie kulawa odnajdzie się na rynku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 17:41 Castorama to 30 - 40% marży. Chodziłem i sprawdzałem. Na budowę kupowałem już nie w Castoramie. Czasem tam kupię jak nie chce mi sie szukać - ale za 2 dni mnie szlak trafia jak znajdę coś o kilkanaście % taniej. Piszą,że oddadzą ale jask sie pojdzie to albo w typie 1 litera inna albo nie ten producent /chociaż wyrób jest identyczny/. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety 22.02.06, 02:49 Teraz w Zg jest miejsce nawet na 30 nowych hipermarketów. Niczego to już nie zmieni, co małego miało paść już padło. Kolej na dużych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.ztpnet.pl 22.02.06, 05:52 Nie czasy Panie Markiewicz, ale ceny się zmieniają;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 13:42 W radiu Zielona Górac Listowski wszystkiego się wypiera,a już od dawna po mieście krążą plotki,że Bąbelek i Łodyga spotkali się z nim.Łodyga był też przez pewien czas udziałowcem promowanej przez Listowskiego Aquareny.Castoramę też wprowadził od kuchni do centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELONKA Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 07:05 a ja mam nadzieje, że zbudują kolejny market. Po co mam kupować drożej skoro moge za pół ceny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrocznia Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.ztpnet.pl 22.02.06, 19:14 to sie przeprowadz, jak Ci postawia 5 supermarketow wokol domu to male sklepy padna=ludzie bez pracy=nikt nie bedzie kupowal bo nie bedzie mial za co ! i do Twojego UM tez nikt nie pojdzie, wiec i Ciebie wyrzuca ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: 195.136.12.* 22.02.06, 07:26 Niech stawiają, nie mam nic przeciwko, mnie interesuje żeby tanio kupić materiały budowlane, może wtedy Gaja, PSB i inni zejda z cenami na ziemię, a jak nie to niech spierd.......ją Odpowiedz Link Zgłoś
oczapowski i dobrze,bo za swoja to robia, a nie za moja kase! 22.02.06, 07:49 Bez przesady. W koncu mozna sie przekonac ze konkurencja sluzy w koncu ludziom. Jakos nie slychac o spektakularnych klapaach firm (oprocz oczywiscie tych ktore sami szefowie-zlodzieje polozyli). A niech sobie buduja. Przynajmniej bedzie ostra konkurencja cenowa - mam taka nadzieje! Oby tylko nie bylo zmowy. Ale juz przy takiej ilosci marketow musi byc konkurencja. W koncu buduja za swoje. Ja do tego "byznesa" nie musze dokladac i dlatego tez mam to gdzies. A z dugiej strony mam dosc "bysnesmenow" co chca na puszce farby zrabiac 30-40%!!! Niech spuszcza z cen to i sie utrzymaja. Co to, ze kazdy bubek ktory ma kawalek sklepu ma jezdzic ekstra fura?! A do roboty sie wziac i poczytac o wolnym rynku i konkurencji...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: 212.109.128.* 22.02.06, 07:53 Taa niech otwieraja a za jakis czas wpisza nas do ksiegi teleekspresu no i moze do ksiegi ginesa - bedziemy mieli tyyyle marketow .... Co do miejsc pracy to bez przesady!!! W tej chwili firmy rekrutujace do pracy w marketach maja trudnosci ze znalezieniem pracownikow w zg - no i ja sie nie dziwie za taka kase pracowac to trzeba byc zdesperowanym. A jak bedzi4e jeszvcze 1 market to chyba sprowadzimy sobie sprzedawcow zza zachodniej granicy!!! Ale beda mowic ile to oni biby w zg otworzyli miejsc pracy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: 212.109.128.* 22.02.06, 07:56 Taa niech otwieraja a za jakis czas wpisza nas do ksiegi teleekspresu no i moze do ksiegi ginesa - bedziemy mieli tyyyle marketow .... Co do miejsc pracy to bez przesady!!! W tej chwili firmy rekrutujace do pracy w marketach maja trudnosci ze znalezieniem pracownikow w zg - no i ja sie nie dziwie za taka kase pracowac to trzeba byc zdesperowanym. A jak bedzi4e jeszvcze 1 market to chyba sprowadzimy sobie sprzedawcow zza wschodniej granicy!!! Ale beda mowic ile to oni biby w zg otworzyli miejsc pracy ... Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety 22.02.06, 08:06 i bardzo dobrze. bo tu są takie ceny, że głowa boli. i pół swojej chaty urządziłam taszcząc zakupy z LM z Poznania. I się opłaciło. Czekam z niecierpliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naskret Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:15 - Trzy lata temu głosował pan przeciwko wejściu Leroy Merlin, teraz zmienił Pan zdanie - Czasy się zmieniają - odpowiada Markiewicz. takie mam wrazenie ze nie ma reszty tego wywiadziq czasy sie zmieniaja bo?? ile kosztuje zmiana czasu?? i czy moze ceny sie zmieniaja jak napisal IIIKS uwielbiam sluchac specjaliste od sprzedazy wody czy tam ciepla. trzeba miec leb co?? Odpowiedz Link Zgłoś
oczapowski Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety 22.02.06, 08:20 No trzy lata temu to jeszcze nie bylo wiadomo jak bedzie z tyloma marketami w miescie. A tu wychodzi ze jakos sie kula interes...No ale teraz, po mrocznych czasach listkow i bochenskich, skoro tak sie bedzie zielonka rozwijala to i moze jest czas i miejsce na nastepny...?! W koncu tyle "bysnesa" buduje dookola chaty to moze byc interes...A dac sie na luz i wrocic do sprawy basenow...Moze tez co poniektorzy zmiekna i zmienia zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: 62.87.177.* 22.02.06, 08:40 czesc ty pajacu palem robiony ci ty znow pie..sz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolek Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 11:31 Dokładnie takie samo wrażenie odniosłem!A może szefostwo LM zwróciło sie od razu do czerwonego ugrupowania,które ma większość w radzie MiejskieJ?Spryciarze co?A miejskiej gawiedzi się powie,że to słuszna decyzja(pozytywna of course),a do kieszonki parę fifty centów wpadnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukaszek Budować i tyle IP: *.ztpnet.pl 22.02.06, 08:57 A ja jestem za w Niemczech do których zmierzamy już dawno takie instytucje jak sklepy małe z budowlanką wyleciały z obiegu (ludzie kto dziś kupując płytki, panele i inne wyposarzenie remontowe lata po różnych sklepach dobierając np. farbę? komuna się skończyła w 89) po drugie małej przedsiębiorczości w Zielonej Górze już nie ma dawno. Tu chodzi o lobbing takich marketów jak Castorama, Bricomarche, Nomi które z oczywistego powodu boją się tego marketu bo w Zielonej Górze materiały budowlane i tak są za drogie w porównaniu np. z Poznaniem a to oznacza nie tylko podział klientów ale i kolejny spadek cen szczególnie w Castoramie która jest monopolistą na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALI Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 09:39 Hipermarkety maja duzo wad ,ale i duzo zalet- BUDOWAĆ ,bo spadna ceny .....a przy tej ilosci marketów jeden w tą czy dwa to już nie ma znaczenia...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanno Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 09:54 Wszystkie wypowiedzi odnoszą się do taniej, więcej szybciej, tzn. taniej kupię, więcej miejsc pracy itd. czyli jałowe ględzenie. A co z nierównym traktowaniem podmiotów ? co z nieformalną grupą ludzi która zawłaszczyła to miasteczko ?. Jeśli dobrze kojarzę tereny te to miał być basen w wykonaniu duetu Solska – Kuśnierz, teraz jest własnością duetu Bąbelek – Łodyga. Ani jedni ani drudzy nic na nim nie zrobili, ale zarobili nie kiwając palcem. Czysta spekulacja, możliwa tylko dzięki temu iż miasto posiadało dotychczas na stanowiskach prezydentów wybitnych fachowców związanych z tematyką gruntów. Doganowski – bodajże geodeta. Masternak – geolog. Listowski – kursant handlu nieruchomościami (zrobił go na koszt miasta). To dzięki nim jest tak iż miasto nie posiada terenów pod inwestycję, totalny bałagan w gruntach. Na to się nakłada brak wizji rozwoju miasta obecnej ekipy, której to jedynym pomysłem jest wycięcie reszty lasów komunalnych by zyskać nowe tereny. Pytanie tylko dla kogo i po co ?. By zbyć drewno ?, zyskać nowe tereny pod spekulację ?. I niech mi ktoś wytłumaczy jak to się dzieje iż jeden petent pstryka palcami i cały urząd chodzi na palcach, a inny z prostą sprawą przechodzi tzw. drogę krzyżową. Kto rządzi w tym miasteczku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.02.06, 10:13 I to jest dobre pytanie! To co się tutaj wyrabia woła o pomstę do nieba. Ostatnie wolne tereny, nie ważne czy to prawie w centrum miasta czy na obrzeżach przeznacza sie pod handel. Przecież to jest chore! A gdzie zarabiać?! Gdzie mieszkać?! Miasto się dusi we własnym sosie! Czy naprawdę każdego dnia coś remontujemy by piać z zachwytu, że powstanie kolejny market z "budowlanką"? Agenci typu Łodyga czy bąbelek kpią sobie ze wszystkich! Czuję, że Spalony Las zobaczy fabrykę Bąbelka jak świnia niebo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John F. Kennedy Dobre pytania : jak Łodyga i Bąbelek weszli w posi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 11:46 Dobre pytania zadałeś. Nasuwają się kolejne : - kiedy i za jakiego prezydenta Łodyga i Bąbelek weszli w posiadanie w/w gruntów? - za ile te grunty kupili? - kto je wyceniał do sprzedaży? - ile czasu trwał proces sprzedaży ziemi w Urzędzie Miasta? - jaka jest obecnie cena w/w gruntów? - ile miasto straciło, wyprzedając grunty - dopuszczając do spekulacji gruntami? Co na to Jaśnie Pani Prezydentowa (i jej doradca osobisty mąż Prezydencik Sławek), gdzie jest jej Sprawiedliwość i Prawość ? Jaką rolę spełnia w tym układzie Grupa Urzędników pod wodzą Lewickiego tj. Szczepański, Łowejkowa, Makarska itd. ? Co oznacza milczenie praworządnych niekonstytucyjnych organów ścigania w Zielonej Górze (prokuratura) ? Milczenie owiec ? Czy jest to praca dla Centralnego Biura Antykorupcyjnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 10:38 Lepszy wróbel w garsci niż.....skoro nie chcą przyjśc do zielonki inni inwestorzy to i tacy dobrzy ,oby tylko coś zaczelo się dziac , a markety o pow .40 ooo mkw. to duza inwestycja która nakreci koniunkture w wielu innych firmach...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.02.06, 10:51 40 tys.? Chyba zwariowałeś. A co taki "inwestor" miastu da? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 11:38 GW podaje 40 000 mkw. -a co da taki inwestor?????? Na pewno mniej niż gdyby powstal tam zaklad porównywalny z GM Poland w Gliwicach ale.......ktos to zaprojektuje,ktos wybuduje,ktos wyleje parkingi,ktos bedzie dostarczal tam chocby papier do drukarek i inne drobiazgi,ktos bedzie tego pilnowal,ktos to bedzie sprzątal itd.itp.( wazne aby tym "ktos "byly firmy z zielonki),rozwinie sie siec MPK w okolicy ,wiecej ludzi z okolicznych wiosek i miasteczek przyjedzie do zielonki na zakupy,bedzie placony PODATEK OD NIERUCHOMOSCI do kasy miasta ( a od 40 000 mkw to bedzie z milion rocznie)... -wez też pod uwage chocby jak wyglądaly stare opuszczone hale na energetyków -a jak wyglada pobudowany na ich miejscu kompleks tesco.....ja widze dużą różnice.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.02.06, 12:41 > wazne aby tym "ktos "byly firmy z zielonki I tu jest pies pogrzebany, bo wystarczy spojrzeć na poprzednie tego typu inwestycje. Konkretnie na to ile było udziału zielonogórzan przy ich budowie. > rozwinie sie siec MPK w okolicy Żartujesz? > uwage chocby jak wyglądaly stare opuszczone hale na energetyków -a jak > wyglada pobudowany na ich miejscu kompleks tesco.....ja widze dużą różnice.... Ja też. Szare guano zastąpiło biało-niebieskie guano. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_bez_druzyny Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety 22.02.06, 13:12 "...PODATEK OD NIERUCHOMOSCI do kasy miasta ( a od 40 000 mkw to bedzie z milion rocznie)..." no to rzeczywiście warto...na nową fontannę przynajmniej będzie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DARCO Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:07 MYŚLĘ ŻE TEN MILION NIE ZRÓWNOWAŻY STRAT WPŁYWU PODATKU OD FIRM KTÓRE UPADNĄ, A KTÓRE PŁACĄ PODATEK W ZGÓRZE. POZA TYM JAK WSZYSTKIE HIPERY - LM BĘDZIE PRZYNOSIŁ STRATY, POZA TYM ZWONIENIE Z PODATKU NA ILEŚ TAM LAT. BZDURA. JASNE CENY SPADNĄ A KASA POPŁYNIE DO TYCH SK..SYNÓW FRANCUZÓW. BUDOWAĆ BĘDĄ GŁÓWNIE FIRMY SPAZA MASTA, CO NAJWYŻEJ JAKO PODWYKONAWCY KTÓRYM SIE W KOŃCU NIE ZAPŁĄCI. PRACOWAŁEM PRZY OTWARCIU 2 HIPERÓW I WIEM JAK TO JEST. NIE DAJCIE SIĘ BUJAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fars Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety 22.02.06, 10:47 temu miastu potrzeba dobrych gospodarzy, ten teren już ma swe przeznaczenie i tego wystarczy się trzymać, następne markety proponuję przy trasie na Sulechów, w dowolnej ilości i na Nową Sól w podobnej ilości. Wycieczki klientów z Niemiec i tubylczych zapewnione. Dyskusja o tym, że ten market to już be a poprzedni to jeszcze cacy zakrawa na kpinę. Nikt nie wyliczał ile marketów nam przysługuje, zatem wolna konkurencja. Problem pozostaje jeden - czy zmienią przeznaczenie gruntu i o tym można dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_bez_druzyny Rewelacja!!! 22.02.06, 11:20 To ile już w sumie będzie przepadało metrów2 na jednego mieszkańca ZG!? ...Srutututu... i obiecuje, że nie będzie więcej budowanych marketów, będą uczciwe konkury na wszystkie stanowiska, uczciwe przetargi...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: Rewelacja!!! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.02.06, 11:32 Czyli co? Skoro PiS jest przeciw to wynika z tego, że Kiepska trzyma z SLD (co jest niemożliwe) albo bardzo lubi $$$ co jest już bardziej prawdopodobne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Rewelacja!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 11:47 <Niech zdecydują o tym radni - mówi Janusz Lewicki, wiceprezydent Zielonej Góry. Jakie jest stanowisko prezydenta w tej sprawie? - Powiedzmy, że nie ma stanowiska - mówi Lewicki. - W tak ważnej dla miasta sprawie? - pytamy. - Decyzja przecież należy do radnych - mówi Lewicki> Lewicki i Ronowicz kończcie już.Nie tak dawo mówiono że rada masta tylko przeszkadza pani prezydent. Jak otwierano pierwszy w mieście market Mini-Mal przy Wyszyńskiego też mówiono że upadną firmy i zwiększy się bezrobocie .Pamiętam pikiete przed ratuszem przeciwników tego marketu.Teraz te wspomnienia wywołują uśmiech na twarzy i tak samo będzie za pare lat z tymi marketami które dziś powstają. Odpowiedz Link Zgłoś
maxtender market ostatnią szansą dla LSD - genialny termin!! 22.02.06, 11:37 to ostatnia szansa, żeby coś jeszcze hapnąć w tym mieście i w tej radzie i sie obłowić - bo wiadomo, że LSDcjanie za pare miesięcy pójdą do politycznego piachu. Bombelek i Łodyga bardzo inteligentnie to wymyślili - pod SLD. SLD pewnie jest teraz "tańsze", niż 3 lata temu ;-) więc Markiewicz i jemu podobnie zmieniają zdanie, bo jak zauważyli - zmieniły się czasy... A jak SLD będzie chciało za dużą łapówę i nie przejdzie - to i tak zrzucą to na Ronowicz, że blokuje rozwój zdrowego handlu w mieście, powstawanie nowych miejsc pracy.. i co tam jeszcze powiedział Markiewicz...? aaa, prestiż miasta buahahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_bez_druzyny Re: market ostatnią szansą dla LSD - genialny ter 22.02.06, 11:47 a co z budowlanymi towarzyszo -sponsorami, skapitulowali już przed castoramą, kiepska kurnik postawiła i faktur już chyba nie potrzebuje...jedno jest tylko pewne, że w mieście trzeba poprawić zaopatrzenie w koperty przed upływem tej kadencji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: market ostatnią szansą dla LSD - genialny ter IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 12:05 Czyli dwie koperty.Jedna dla Listka,a druga dla Babki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Szulgo Re: market ostatnią szansą dla LSD - genialny ter IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 12:39 E-mail: jsz34_1934@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_bez_druzyny Re: market ostatnią szansą dla LSD - genialny ter 22.02.06, 12:59 Nie zapominaj o pordzewiałych szabelkach, które trzeba posmarować nim przyjdą jesienne chłody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Szulgo Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 12:20 W atmosferze skandali była budowana większość supermarketów i stacji benzynowych w tym mieście, nie wspomnę już o basenach, Może ktoś zechce wyjaśnić w jaki sposób Łodyga i Bąbelek. Zostali właścicielami 17 ha gruntów miejskich w centrum miasta? Już raz w ekspresowym trybie był zmieniany plan zagospodarowania przestrzennego pod Castoramę i skandaliczne wejście na plac budowy na który było wydane pozwolenie na budowę całkiem innego obiektu. Jak mnie pamięć nie myli, właścicielem gruntów i w tym przypadku był również niejaki pan Łodyga. Może zarząd miasta wyjaśni ile jeszcze działek w mieści należy do tego pana i w jaki sposób wszedł w ich posiadanie? Miejscowe władz PiS powinny w trybie pilnym powołać komisję do wyjaśnienia genezy powstania wspomnianych i innych inwestycji, w centrum miasta a nie na jego peryferiach oraz zbywania miejskich terenów prywatnym osobom. O ile zostanę zaproszony, zapewniam aktywny udział w tej komisji. Kontakt: Emil jsz34_1934@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rojber Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 17:49 Czy miasto ma popierać hanlarzy gruntami /a jest nim Łodyga/ czy też setki zielonogórzan pracujących na swoim. Łodyga ma miliony zarobione na poprzednich transakcjach to każdemu krzykasczowi gębę może zatkać. Może by się wziął sam za robotę i pokazał co potrafi zrobić swoimi łapkami. Generalnie ci panowie to V kolumna. Zielonogórzanie obudzą się gdy ceny polecą na poziom francuski, a wszyscy będziemy ekspedientami w sklepach zafundowanych nam przez panów B. i Ł. Kto za nimi stoi! Co to za goście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.ztpnet.pl 22.02.06, 21:10 kto za tym stoi? sld za tym stoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irazowiec Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 17:59 Kochani kupujący - za te hiprmarkety to wy zapłacicie. I to jeszcze francuzom. Prywaciarze nasi już je mają - nie muszą budować. Ale po co się o nich martwić - mój brat pracuje w Tesco w Anglii za 250 funtów na tydzień. Może wróci - mówi, żeby chociaż za pól tej kasy to będzie spowrotem w ZG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halkucz Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:16 A ja jestem za. Podoba mi sie pomysł i oby takich więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts budować, jak są chętni to jeszcze 3 s.markety IP: *.ztpnet.pl 22.02.06, 19:21 niech wreszcie klient decyduje a nie kolejne lobby ratuszowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: budować, jak są chętni to jeszcze 3 s.markety IP: *.ztpnet.pl 22.02.06, 23:08 kto ma wątpliwości to niech porówna ceny np nomi, castorama, bico oraz w małych lub trochę większych sklepikach a od razu będzie wiedział czy warto budować ttakie markety. Jeśli ktoś się decyduje zainwestować potężną kasę to czemu mu bronić rynek (klienci ) sami to zweryfikują. Dlaczego przedkładać interes 120 tyś mieszkańców + przyjezdni nad interes kilkunastu, kilkudziesięciu sklepikarzy/ A w te zarobki nieporównywalnie większe niż te w marketach to chyba nie należy zbyt wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: budować, jak są chętni to jeszcze 3 s.markety IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.02.06, 23:35 > Dlaczego przedkładać interes 120 tyś mieszkańców + przyjezdni nad interes > kilkunastu, kilkudziesięciu sklepikarzy ROTFL. No tak, bo 120 tys. mieszkańców bedzie wpierniczało kafelki, panele i inne dooperele i każdego dnia będzie zaopatrywało się w LM. Większość do tego typu sklepów zagląda góra kilka razy w roku. Sklepikarze choć płacą podatki a hipermarkety od nich uciekają. Miasto się dusi a my na ostatnich wolnych terenach chcemy stawiać blaszane świątynie mamony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: budować, jak są chętni to jeszcze 3 s.markety IP: *.ztpnet.pl 23.02.06, 09:14 Rzadko mi się to zdarza,ale popieram pitera:)))Kolejny hipermarket budowlany dobije resztki małych i średnich przedsiebiorstw z tej branży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: budować, jak są chętni to jeszcze 3 s.markety IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.06, 09:42 Przeciwnikom hipermarktów proponuje pojechac do dużych wiosek oddalonych o 20,25 kilometrów od wiekszych miast i hipermarketów i zobaczyc ceny w sklepach spożywczych -sa o 20-30 % wyzsze niż w dużych sklepach w zielonce -bylem ostatnio u rodziny co mieszka na takim koncu swiata i widzialem na wlasne oczy ,a wioska biedna i większosc bezrobotnych,emerytów i rencistów....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: budować, jak są chętni to jeszcze 3 s.markety IP: *.uz.zgora.pl 23.02.06, 08:21 Niezły z ciebie as, ale z przyrody to pewnie masz piątkę prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Wszystkim zwolennikom życzę takich zarobków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:08 jakie oferują wszelkiej marki hipermarkety. Zamiast zachęcić do inwestycji producentów, pozwalają na stawianie kolejnych hal. Bardzo to przyszłościowe. A ten gość który podawał przykład Niemiec coś mało się zna w tym temacie. W Niemczech i W. Brytani już otwartcie się mówi (mówią tak już nawet członkowie rządu), że markety to wrzód na d.... gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś