Dodaj do ulubionych

Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety

21.02.06, 23:43
Słowa Markiewicza-czasy się zmieniają-czyzby teraz Panie M.proponowali więcej
niż poprzednio? O co tu k... chodzi,kolejny hipermarket w Naszym 120tys
mieście?Po co?Pytam po co???
Obserwuj wątek
    • kajus Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety 22.02.06, 00:02
      o co chodzi? ktoś chce wydać kilka milionów, stworzyć kilkaset miejsc pracy i
      już. czy to jest za dużo dla 120 tyś miasta? jak ktoś widzi senes w takim
      wydawaniu kasy to co mu bronić?
      a przeciwników trzeba pytać ile im dała Castorama za takie bronienie lolalnego
      zdzierstwa!
      naprawdę wole kupić w cenach normalnych niż dopłacać bo wspieram tym lokalną
      kulawą przedsiębiorczość (ta nie kulawa odnajdzie się na rynku)
      • Gość: nick Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 17:41
        Castorama to 30 - 40% marży.
        Chodziłem i sprawdzałem.
        Na budowę kupowałem już nie w Castoramie.
        Czasem tam kupię jak nie chce mi sie szukać - ale za 2 dni mnie szlak trafia
        jak znajdę coś o kilkanaście % taniej.
        Piszą,że oddadzą ale jask sie pojdzie to albo w typie 1 litera inna albo nie
        ten producent /chociaż wyrób jest identyczny/.
    • tezgucio Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety 22.02.06, 02:49
      Teraz w Zg jest miejsce nawet na 30 nowych hipermarketów. Niczego to już nie
      zmieni, co małego miało paść już padło. Kolej na dużych.
    • Gość: IIIks Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.ztpnet.pl 22.02.06, 05:52
      Nie czasy Panie Markiewicz, ale ceny się zmieniają;)))
      • Gość: 44 Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 13:42
        W radiu Zielona Górac Listowski wszystkiego się wypiera,a już od dawna po
        mieście krążą plotki,że Bąbelek i Łodyga spotkali się z nim.Łodyga był też
        przez pewien czas udziałowcem promowanej przez Listowskiego Aquareny.Castoramę
        też wprowadził od kuchni do centrum miasta.
    • Gość: ZIELONKA Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 07:05
      a ja mam nadzieje, że zbudują kolejny market. Po co mam kupować drożej skoro
      moge za pół ceny:)
      • Gość: wyrocznia Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.ztpnet.pl 22.02.06, 19:14
        to sie przeprowadz, jak Ci postawia 5 supermarketow wokol domu to male sklepy
        padna=ludzie bez pracy=nikt nie bedzie kupowal bo nie bedzie mial za co ! i do
        Twojego UM tez nikt nie pojdzie, wiec i Ciebie wyrzuca !
    • Gość: Andy Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: 195.136.12.* 22.02.06, 07:26
      Niech stawiają, nie mam nic przeciwko, mnie interesuje żeby tanio kupić
      materiały budowlane, może wtedy Gaja, PSB i inni zejda z cenami na ziemię, a
      jak nie to niech spierd.......ją
    • oczapowski i dobrze,bo za swoja to robia, a nie za moja kase! 22.02.06, 07:49
      Bez przesady. W koncu mozna sie przekonac ze konkurencja sluzy w koncu ludziom.
      Jakos nie slychac o spektakularnych klapaach firm (oprocz oczywiscie tych ktore
      sami szefowie-zlodzieje polozyli). A niech sobie buduja. Przynajmniej bedzie
      ostra konkurencja cenowa - mam taka nadzieje! Oby tylko nie bylo zmowy. Ale juz
      przy takiej ilosci marketow musi byc konkurencja. W koncu buduja za swoje. Ja
      do tego "byznesa" nie musze dokladac i dlatego tez mam to gdzies. A z dugiej
      strony mam dosc "bysnesmenow" co chca na puszce farby zrabiac 30-40%!!! Niech
      spuszcza z cen to i sie utrzymaja. Co to, ze kazdy bubek ktory ma kawalek
      sklepu ma jezdzic ekstra fura?! A do roboty sie wziac i poczytac o wolnym rynku
      i konkurencji...!
    • Gość: x Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: 212.109.128.* 22.02.06, 07:53
      Taa niech otwieraja a za jakis czas wpisza nas do ksiegi teleekspresu no i moze
      do ksiegi ginesa - bedziemy mieli tyyyle marketow ....
      Co do miejsc pracy to bez przesady!!! W tej chwili firmy rekrutujace do pracy w
      marketach maja trudnosci ze znalezieniem pracownikow w zg - no i ja sie nie
      dziwie za taka kase pracowac to trzeba byc zdesperowanym. A jak bedzi4e
      jeszvcze 1 market to chyba sprowadzimy sobie sprzedawcow zza zachodniej
      granicy!!! Ale beda mowic ile to oni biby w zg otworzyli miejsc pracy ...
    • Gość: x Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: 212.109.128.* 22.02.06, 07:56
      Taa niech otwieraja a za jakis czas wpisza nas do ksiegi teleekspresu no i moze
      do ksiegi ginesa - bedziemy mieli tyyyle marketow ....
      Co do miejsc pracy to bez przesady!!! W tej chwili firmy rekrutujace do pracy w
      marketach maja trudnosci ze znalezieniem pracownikow w zg - no i ja sie nie
      dziwie za taka kase pracowac to trzeba byc zdesperowanym. A jak bedzi4e
      jeszvcze 1 market to chyba sprowadzimy sobie sprzedawcow zza wschodniej
      granicy!!! Ale beda mowic ile to oni biby w zg otworzyli miejsc pracy ...
    • be.em Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety 22.02.06, 08:06
      i bardzo dobrze. bo tu są takie ceny, że głowa boli. i pół swojej chaty
      urządziłam taszcząc zakupy z LM z Poznania. I się opłaciło. Czekam z
      niecierpliwością.
    • Gość: naskret Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:15
      - Trzy lata temu głosował pan przeciwko wejściu Leroy Merlin, teraz zmienił Pan
      zdanie

- Czasy się zmieniają - odpowiada Markiewicz.

takie mam wrazenie ze nie ma reszty tego wywiadziq czasy sie zmieniaja bo?? ile
      kosztuje zmiana czasu?? i czy moze ceny sie zmieniaja jak napisal IIIKS

uwielbiam sluchac specjaliste od sprzedazy wody czy tam ciepla. trzeba
      miec leb co??
      • oczapowski Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety 22.02.06, 08:20
        No trzy lata temu to jeszcze nie bylo wiadomo jak bedzie z tyloma marketami w
        miescie. A tu wychodzi ze jakos sie kula interes...No ale teraz, po mrocznych
        czasach listkow i bochenskich, skoro tak sie bedzie zielonka rozwijala to i
        moze jest czas i miejsce na nastepny...?! W koncu tyle "bysnesa" buduje dookola
        chaty to moze byc interes...A dac sie na luz i wrocic do sprawy basenow...Moze
        tez co poniektorzy zmiekna i zmienia zdanie...
        • Gość: ppp Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: 62.87.177.* 22.02.06, 08:40
          czesc ty pajacu palem robiony
          ci ty znow pie..sz?
      • Gość: karolek Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 11:31
        Dokładnie takie samo wrażenie odniosłem!A może szefostwo LM zwróciło sie od
        razu do czerwonego ugrupowania,które ma większość w radzie MiejskieJ?Spryciarze
        co?A miejskiej gawiedzi się powie,że to słuszna decyzja(pozytywna of course),a
        do kieszonki parę fifty centów wpadnie:)
    • Gość: Łukaszek Budować i tyle IP: *.ztpnet.pl 22.02.06, 08:57
      A ja jestem za w Niemczech do których zmierzamy już dawno takie instytucje jak
      sklepy małe z budowlanką wyleciały z obiegu (ludzie kto dziś kupując płytki,
      panele i inne wyposarzenie remontowe lata po różnych sklepach dobierając np.
      farbę? komuna się skończyła w 89) po drugie małej przedsiębiorczości w Zielonej
      Górze już nie ma dawno. Tu chodzi o lobbing takich marketów jak Castorama,
      Bricomarche, Nomi które z oczywistego powodu boją się tego marketu bo w Zielonej
      Górze materiały budowlane i tak są za drogie w porównaniu np. z Poznaniem a to
      oznacza nie tylko podział klientów ale i kolejny spadek cen szczególnie w
      Castoramie która jest monopolistą na rynku.
    • Gość: ALI Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 09:39
      Hipermarkety maja duzo wad ,ale i duzo zalet- BUDOWAĆ ,bo spadna ceny .....a
      przy tej ilosci marketów jeden w tą czy dwa to już nie ma znaczenia......
    • Gość: hanno Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 09:54
      Wszystkie wypowiedzi odnoszą się do taniej, więcej szybciej, tzn. taniej kupię,
      więcej miejsc pracy itd. czyli jałowe ględzenie.
      A co z nierównym traktowaniem podmiotów ? co z nieformalną grupą ludzi która
      zawłaszczyła to miasteczko ?.
      Jeśli dobrze kojarzę tereny te to miał być basen w wykonaniu duetu Solska –
      Kuśnierz, teraz jest własnością duetu Bąbelek – Łodyga. Ani jedni ani drudzy
      nic na nim nie zrobili, ale zarobili nie kiwając palcem. Czysta spekulacja,
      możliwa tylko dzięki temu iż miasto posiadało dotychczas na stanowiskach
      prezydentów wybitnych fachowców związanych z tematyką gruntów.
      Doganowski – bodajże geodeta.
      Masternak – geolog.
      Listowski – kursant handlu nieruchomościami (zrobił go na koszt miasta).
      To dzięki nim jest tak iż miasto nie posiada terenów pod inwestycję, totalny
      bałagan w gruntach. Na to się nakłada brak wizji rozwoju miasta obecnej ekipy,
      której to jedynym pomysłem jest wycięcie reszty lasów komunalnych by zyskać
      nowe tereny. Pytanie tylko dla kogo i po co ?. By zbyć drewno ?, zyskać nowe
      tereny pod spekulację ?.
      I niech mi ktoś wytłumaczy jak to się dzieje iż jeden petent pstryka palcami i
      cały urząd chodzi na palcach, a inny z prostą sprawą przechodzi tzw. drogę
      krzyżową.
      Kto rządzi w tym miasteczku ?
      • Gość: piter Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.02.06, 10:13
        I to jest dobre pytanie! To co się tutaj wyrabia woła o pomstę do nieba.
        Ostatnie wolne tereny, nie ważne czy to prawie w centrum miasta czy na
        obrzeżach przeznacza sie pod handel. Przecież to jest chore! A gdzie zarabiać?!
        Gdzie mieszkać?! Miasto się dusi we własnym sosie! Czy naprawdę każdego dnia
        coś remontujemy by piać z zachwytu, że powstanie kolejny market z "budowlanką"?
        Agenci typu Łodyga czy bąbelek kpią sobie ze wszystkich! Czuję, że Spalony Las
        zobaczy fabrykę Bąbelka jak świnia niebo.
      • Gość: John F. Kennedy Dobre pytania : jak Łodyga i Bąbelek weszli w posi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 11:46
        Dobre pytania zadałeś. Nasuwają się kolejne :
        - kiedy i za jakiego prezydenta Łodyga i Bąbelek weszli w posiadanie w/w gruntów?
        - za ile te grunty kupili?
        - kto je wyceniał do sprzedaży?
        - ile czasu trwał proces sprzedaży ziemi w Urzędzie Miasta?
        - jaka jest obecnie cena w/w gruntów?
        - ile miasto straciło, wyprzedając grunty - dopuszczając do spekulacji gruntami?

Co na to Jaśnie Pani Prezydentowa (i jej doradca osobisty mąż Prezydencik
        Sławek), gdzie jest jej Sprawiedliwość i Prawość ?

Jaką rolę spełnia w tym układzie Grupa Urzędników pod wodzą Lewickiego tj.
        Szczepański, Łowejkowa, Makarska itd. ?
        Co oznacza milczenie praworządnych niekonstytucyjnych organów ścigania w
        Zielonej Górze (prokuratura) ? Milczenie owiec ?
        Czy jest to praca dla Centralnego Biura Antykorupcyjnego ?

• Gość: MAXX Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 10:38
      Lepszy wróbel w garsci niż.....skoro nie chcą przyjśc do zielonki inni
      inwestorzy to i tacy dobrzy ,oby tylko coś zaczelo się dziac , a markety o
      pow .40 ooo mkw. to duza inwestycja która nakreci koniunkture w wielu innych
      firmach......
      • Gość: piter Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.02.06, 10:51
        40 tys.? Chyba zwariowałeś. A co taki "inwestor" miastu da?
        • Gość: MAXX Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 11:38
          GW podaje 40 000 mkw. -a co da taki inwestor?????? Na pewno mniej niż gdyby
          powstal tam zaklad porównywalny z GM Poland w Gliwicach ale.......ktos to
          zaprojektuje,ktos wybuduje,ktos wyleje parkingi,ktos bedzie dostarczal tam
          chocby papier do drukarek i inne drobiazgi,ktos bedzie tego pilnowal,ktos to
          bedzie sprzątal itd.itp.( wazne aby tym "ktos "byly firmy z zielonki),rozwinie
          sie siec MPK w okolicy ,wiecej ludzi z okolicznych wiosek i miasteczek
          przyjedzie do zielonki na zakupy,bedzie placony PODATEK OD NIERUCHOMOSCI do
          kasy miasta ( a od 40 000 mkw to bedzie z milion rocznie)... -wez też pod
          uwage chocby jak wyglądaly stare opuszczone hale na energetyków -a jak wyglada
          pobudowany na ich miejscu kompleks tesco.....ja widze dużą różnice....
          • Gość: piter Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.02.06, 12:41
            > wazne aby tym "ktos "byly firmy z zielonki

I tu jest pies pogrzebany, bo wystarczy spojrzeć na poprzednie tego typu
            inwestycje. Konkretnie na to ile było udziału zielonogórzan przy ich budowie.

> rozwinie sie siec MPK w okolicy

Żartujesz?

> uwage chocby jak wyglądaly stare opuszczone hale na energetyków -a jak
            > wyglada pobudowany na ich miejscu kompleks tesco.....ja widze dużą różnice....

Ja też. Szare guano zastąpiło biało-niebieskie guano.
          • lewy_bez_druzyny Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety 22.02.06, 13:12
            "...PODATEK OD NIERUCHOMOSCI do
            kasy miasta ( a od 40 000 mkw to bedzie z milion rocznie)..."

no to rzeczywiście warto...na nową fontannę przynajmniej będzie :)))
          • Gość: DARCO Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:07
            MYŚLĘ ŻE TEN MILION NIE ZRÓWNOWAŻY STRAT WPŁYWU PODATKU OD FIRM KTÓRE UPADNĄ, A
            KTÓRE PŁACĄ PODATEK W ZGÓRZE. POZA TYM JAK WSZYSTKIE HIPERY - LM BĘDZIE
            PRZYNOSIŁ STRATY, POZA TYM ZWONIENIE Z PODATKU NA ILEŚ TAM LAT. BZDURA. JASNE
            CENY SPADNĄ A KASA POPŁYNIE DO TYCH SK..SYNÓW FRANCUZÓW. BUDOWAĆ BĘDĄ GŁÓWNIE
            FIRMY SPAZA MASTA, CO NAJWYŻEJ JAKO PODWYKONAWCY KTÓRYM SIE W KOŃCU NIE
            ZAPŁĄCI. PRACOWAŁEM PRZY OTWARCIU 2 HIPERÓW I WIEM JAK TO JEST. NIE DAJCIE SIĘ
            BUJAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • fars Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety 22.02.06, 10:47
      temu miastu potrzeba dobrych gospodarzy, ten teren już ma swe przeznaczenie i
      tego wystarczy się trzymać, następne markety proponuję przy trasie na Sulechów,
      w dowolnej ilości i na Nową Sól w podobnej ilości. Wycieczki klientów z Niemiec
      i tubylczych zapewnione.
      Dyskusja o tym, że ten market to już be a poprzedni to jeszcze cacy zakrawa na
      kpinę. Nikt nie wyliczał ile marketów nam przysługuje, zatem wolna konkurencja.
      Problem pozostaje jeden - czy zmienią przeznaczenie gruntu i o tym można
      dyskutować.
    • lewy_bez_druzyny Rewelacja!!! 22.02.06, 11:20
      To ile już w sumie będzie przepadało metrów2 na jednego mieszkańca ZG!?

...Srutututu... i obiecuje, że nie będzie więcej budowanych marketów, będą
      uczciwe konkury na wszystkie stanowiska, uczciwe przetargi...:)
      • Gość: piter Re: Rewelacja!!! IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.02.06, 11:32
        Czyli co? Skoro PiS jest przeciw to wynika z tego, że Kiepska trzyma z SLD (co
        jest niemożliwe) albo bardzo lubi $$$ co jest już bardziej prawdopodobne ;)
      • Gość: xx Re: Rewelacja!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 11:47
        <Niech zdecydują o tym radni - mówi Janusz Lewicki, wiceprezydent Zielonej
        Góry. Jakie jest stanowisko prezydenta w tej sprawie? - Powiedzmy, że nie ma
        stanowiska - mówi Lewicki.

- W tak ważnej dla miasta sprawie? - pytamy.

- Decyzja przecież należy do radnych - mówi Lewicki>

Lewicki i Ronowicz kończcie już.Nie tak dawo mówiono że rada masta tylko
        przeszkadza pani prezydent.
        Jak otwierano pierwszy w mieście market Mini-Mal przy Wyszyńskiego też mówiono
        że upadną firmy i zwiększy się bezrobocie .Pamiętam pikiete przed ratuszem
        przeciwników tego marketu.Teraz te wspomnienia wywołują uśmiech na twarzy i tak
        samo będzie za pare lat z tymi marketami które dziś powstają.
    • maxtender market ostatnią szansą dla LSD - genialny termin!! 22.02.06, 11:37
      to ostatnia szansa, żeby coś jeszcze hapnąć w tym mieście i w tej radzie i sie
      obłowić - bo wiadomo, że LSDcjanie za pare miesięcy pójdą do politycznego piachu.

Bombelek i Łodyga bardzo inteligentnie to wymyślili - pod SLD.

SLD pewnie jest teraz "tańsze", niż 3 lata temu ;-)
      więc Markiewicz i jemu podobnie zmieniają zdanie, bo jak zauważyli - zmieniły
      się czasy...

A jak SLD będzie chciało za dużą łapówę i nie przejdzie - to i tak zrzucą to na
      Ronowicz, że blokuje rozwój zdrowego handlu w mieście, powstawanie nowych miejsc
      pracy.. i co tam jeszcze powiedział Markiewicz...?

aaa, prestiż miasta buahahahahahahahah
      • lewy_bez_druzyny Re: market ostatnią szansą dla LSD - genialny ter 22.02.06, 11:47
        a co z budowlanymi towarzyszo -sponsorami, skapitulowali już przed castoramą,
        kiepska kurnik postawiła i faktur już chyba nie potrzebuje...jedno jest tylko
        pewne, że w mieście trzeba poprawić zaopatrzenie w koperty przed upływem tej
        kadencji :)
        • Gość: ? Re: market ostatnią szansą dla LSD - genialny ter IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 12:05
          Czyli dwie koperty.Jedna dla Listka,a druga dla Babki?
          • Gość: Jan Szulgo Re: market ostatnią szansą dla LSD - genialny ter IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 12:39
            E-mail: jsz34_1934@o2.pl
          • lewy_bez_druzyny Re: market ostatnią szansą dla LSD - genialny ter 22.02.06, 12:59
            Nie zapominaj o pordzewiałych szabelkach, które trzeba posmarować nim przyjdą
            jesienne chłody...
    • Gość: Jan Szulgo Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 12:20
      W atmosferze skandali była budowana większość supermarketów i stacji benzynowych
      w tym mieście, nie wspomnę już o basenach, Może ktoś zechce wyjaśnić w jaki
      sposób Łodyga i Bąbelek. Zostali właścicielami 17 ha gruntów miejskich w centrum
      miasta? Już raz w ekspresowym trybie był zmieniany plan zagospodarowania
      przestrzennego pod Castoramę i skandaliczne wejście na plac budowy na który było
      wydane pozwolenie na budowę całkiem innego obiektu. Jak mnie pamięć nie myli,
      właścicielem gruntów i w tym przypadku był również niejaki pan Łodyga. Może
      zarząd miasta wyjaśni ile jeszcze działek w mieści należy do tego pana i w jaki
      sposób wszedł w ich posiadanie? Miejscowe władz PiS powinny w trybie pilnym
      powołać komisję do wyjaśnienia genezy powstania wspomnianych i innych
      inwestycji, w centrum miasta a nie na jego peryferiach oraz zbywania miejskich
      terenów prywatnym osobom. O ile zostanę zaproszony, zapewniam aktywny udział w
      tej komisji.
      Kontakt: Emil jsz34_1934@o2.pl
    • Gość: rojber Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 17:49
      Czy miasto ma popierać hanlarzy gruntami /a jest nim Łodyga/ czy też setki
      zielonogórzan pracujących na swoim. Łodyga ma miliony zarobione na poprzednich
      transakcjach to każdemu krzykasczowi gębę może zatkać.
      Może by się wziął sam za robotę i pokazał co potrafi zrobić swoimi łapkami.

Generalnie ci panowie to V kolumna.
      Zielonogórzanie obudzą się gdy ceny polecą na poziom francuski, a wszyscy
      będziemy ekspedientami w sklepach zafundowanych nam przez panów B. i Ł.

Kto za nimi stoi!
      Co to za goście!
      • Gość: niki Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.ztpnet.pl 22.02.06, 21:10
        kto za tym stoi? sld za tym stoi
    • Gość: Irazowiec Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.02.06, 17:59
      Kochani kupujący - za te hiprmarkety to wy zapłacicie.

I to jeszcze francuzom.

Prywaciarze nasi już je mają - nie muszą budować.

Ale po co się o nich martwić - mój brat pracuje w Tesco w Anglii za 250 funtów
      na tydzień.
      Może wróci - mówi, żeby chociaż za pól tej kasy to będzie spowrotem w ZG.
    • Gość: halkucz Re: Łodyga i Bąbelek otwierają hipermarkety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:16
      A ja jestem za. Podoba mi sie pomysł i oby takich więcej.
      • Gość: vts budować, jak są chętni to jeszcze 3 s.markety IP: *.ztpnet.pl 22.02.06, 19:21
        niech wreszcie klient decyduje
        a nie kolejne lobby ratuszowe
        • Gość: as Re: budować, jak są chętni to jeszcze 3 s.markety IP: *.ztpnet.pl 22.02.06, 23:08
          kto ma wątpliwości to niech porówna ceny np nomi, castorama, bico oraz w małych
          lub trochę większych sklepikach a od razu będzie wiedział czy warto budować
          ttakie markety. Jeśli ktoś się decyduje zainwestować potężną kasę to czemu mu
          bronić rynek (klienci ) sami to zweryfikują. Dlaczego przedkładać interes 120
          tyś mieszkańców + przyjezdni nad interes kilkunastu, kilkudziesięciu
          sklepikarzy/ A w te zarobki nieporównywalnie większe niż te w marketach to
          chyba nie należy zbyt wierzyć.
          • Gość: piter Re: budować, jak są chętni to jeszcze 3 s.markety IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.02.06, 23:35
            > Dlaczego przedkładać interes 120 tyś mieszkańców + przyjezdni nad interes
            > kilkunastu, kilkudziesięciu sklepikarzy

ROTFL. No tak, bo 120 tys. mieszkańców bedzie wpierniczało kafelki, panele i
            inne dooperele i każdego dnia będzie zaopatrywało się w LM. Większość do tego
            typu sklepów zagląda góra kilka razy w roku.
            Sklepikarze choć płacą podatki a hipermarkety od nich uciekają.
            Miasto się dusi a my na ostatnich wolnych terenach chcemy stawiać blaszane
            świątynie mamony.
            • Gość: IIIks Re: budować, jak są chętni to jeszcze 3 s.markety IP: *.ztpnet.pl 23.02.06, 09:14
              Rzadko mi się to zdarza,ale popieram pitera:)))Kolejny hipermarket budowlany
              dobije resztki małych i średnich przedsiebiorstw z tej branży.
              • Gość: MAXX Re: budować, jak są chętni to jeszcze 3 s.markety IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.02.06, 09:42
                Przeciwnikom hipermarktów proponuje pojechac do dużych wiosek oddalonych o
                20,25 kilometrów od wiekszych miast i hipermarketów i zobaczyc ceny w sklepach
                spożywczych -sa o 20-30 % wyzsze niż w dużych sklepach w zielonce -bylem
                ostatnio u rodziny co mieszka na takim koncu swiata i widzialem na wlasne
                oczy ,a wioska biedna i większosc bezrobotnych,emerytów i rencistów.......
          • Gość: as Re: budować, jak są chętni to jeszcze 3 s.markety IP: *.uz.zgora.pl 23.02.06, 08:21
            Niezły z ciebie as, ale z przyrody to pewnie masz piątkę prawda?
    • Gość: monia Wszystkim zwolennikom życzę takich zarobków... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:08
      jakie oferują wszelkiej marki hipermarkety. Zamiast zachęcić do inwestycji
      producentów, pozwalają na stawianie kolejnych hal. Bardzo to przyszłościowe. A
      ten gość który podawał przykład Niemiec coś mało się zna w tym temacie. W
      Niemczech i W. Brytani już otwartcie się mówi (mówią tak już nawet członkowie
      rządu), że markety to wrzód na d.... gospodarki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka