pawelmaksymiuk2 11.04.06, 09:42 Powinien zostac taki czlowiek zaszczelony!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: majka Re: Sadysta, katował psa IP: *.ztpnet.pl 11.04.06, 09:52 przed odstrzałem, możnaby go wsadzić do beczki z gównem./na rok zamiast więzienia,bo niby dlaczego mielibyśmy go jeszcze utrzymywać za nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k4k Re: Sadysta, katował psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 10:03 Miejmy nadzieję, że wreszcie ktoś ukarze karą bez zawieszenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Sadysta, katował psa 11.04.06, 10:13 jak słyszę takie rzeczy to coś się we mnie gotuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Sadysta, katował psa IP: *.ztpnet.pl 11.04.06, 10:54 Niestety tacy ludzie sadysci ktorzy jak maja nad kims czy czyms wladze istnieja. Tym zwyrodnialcem niech sie juz zajmie prokurator. Apeluje do wszystkich ludzi dobrej woli aby przygladali sie takim jak on, aby informowali gdy zauwaza podobne przypadki. Trzeba chronic bezbronnych a katow karac PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: Sadysta, katował psa 11.04.06, 10:56 Ciekawi mnie jaki zapadnie wyrok ? Odpowiedz Link Zgłoś
wegeplus Nadchodzi Wielkanoc. 11.04.06, 14:13 Szanować trzeba życie każdej czującej istoty :) Będziecie świętować Święta Wielkiej Nocy przy stołach zastawionych zwłokami zamęczonych istot? ---------- ---------- www.godsdirectcontact.us/com/vegetarian/alternativeliving/htm/AL-polish-2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nadchodzi Wielkanoc. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 17:31 Kto nie szanuje zwierząt, ten nie szanuje ludzi i nie szanuje siebie samego. A Święta można oczywiście spędzać bez mięcha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia tak samo powinien cierpiec!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:08 jestem oburzona,po pierwsze bestialstwem tego goscia,jakiegoś marginesu spolecznego,a po rdugie oburzzona jestem wyrokiem sądu,bo co to jest rok za takie bestialstwa?gosc ma w sobie takie zlo,ze zaraz jak wyjdzie zabije albo skatuje niewinnego czlowieka(bo pies tez nicze,mu nie byl winien). a moze zamiast wiezienia,które i tak są przepelnione,dawać takic ludzi do lopaty?niech budują autostrady i drogi,których w Polsce nie ma?moze niech popracuja w kamieniolomach a nie będą się "byczyc" za nasze podatki w cieplym więzieniu z 3 posilkami dziennie? a poza tym tak samo bym go skatowala,a więzienie zastąpila kontenerem nieocieplonym i tak samo krótki łańcuch do tego przyczepila. moze to i brutalne,ale ja nie mam litości do takich ludzi absolutnie,ten pies tak jak i czlowiek do konca zycia(o ile w ogóle przezyje) bedzie mial uraz i skrzywiona psychikę. Wielkie podziękowania stokroć wielkie dzięki,dla sąsiada-człowieka ktory zareagował!!powinien zostac nagrodzony,zeby wiecej ludzi milao otwarte oczy i zaczęło mowic w koncu jakie hamstwo nas otacza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Zwierż nie jest rzeczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 16:55 USTAWA z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt. (Dz. U. z dnia 23 września 1997 r.) Rozdział 1 Przepisy ogólne Art. 1. 1. Zwierzę, jako istota żyjąca, zdolna do odczuwania cierpienia, nie jest rzeczą. Człowiek jest mu winien poszanowanie, ochronę i opiekę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bERT Re: Sadysta, katował psa IP: 212.160.159.* 11.04.06, 17:15 ROK WIĘZNIENIA -TO SMIECH!!! DAĆ MU 10 LAT I NIECH SIEDZI W BECZCE NA ŁAŃCUCHU MOŻE MU SIĘ ODECHCE KATOWAĆ NIEWINNE ZWIRZĘ!!! JESTEM ZBULWERSOWANY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts Re: Sadysta, katował psa IP: *.ztpnet.pl 11.04.06, 17:52 za jaja łańcuchem do beczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja P. Re: Sadysta, katował psa IP: *.ztpnet.pl 11.04.06, 19:22 Skąd sie biorą takie potwory?!!!!!!!Powinni mu to samo zrobić,co on robił temu zwierzakowi!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Sadysta, katował psa IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.04.06, 20:38 policja interesuje się psami a gdzie ludzie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
dina2 Do baby 11.04.06, 23:54 Gość portalu: baba napisał(a): > policja interesuje się psami a gdzie ludzie ???? Nie mogę się powstrzymać przed zapytaniem, czy uważasz takie postepowanie ze zwierzęciem za normalne? Nie tylko człowiek istnieje na tym świecie, nie bądźmy takimi egoistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Sadysta, katował psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 00:25 Niestety takich zwyrodnialców na wsiach jest na pęczki. Wystarczy pojechac na pierwsza lepszą wichurę aby natknąć sie na psy w koszmarnych warunkach. Ten pies miał szczęście,bo ktoś się nim zainteresował i doniósł gdzie trzeba. Ale ile setek wisi z wrośniętymi łańcuchami w szyję przy pseudo budach...SETKI!!!!!!!!!! a sąsiedzi wola nie widzieć:(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
wegeplus Nie myślmy tylko o sobie 12.04.06, 07:56 Jeżeli nie będziemy reagować na los maltretowanych zwierząt albo krzywdzonych ludzi, jeżeli będziemy myśleli tylko o swoich tyłkach żeby się nie narazić nikomu i o swoich brzuchach żeby się napchać zamęczonymi zwłokami, to świat będzie wypełniony naszą podłością. Co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
wegeplus Do be.em Re: Nie myślmy tylko o sobie 12.04.06, 09:10 Tak, niemniej możemy minimalizować tę podłość, dając dobre przykłady i konsekwentnie domagając się respektowania prawa. Chociaż tyle możemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.cz Bronimy zwierząt.Przyłącz się do nas. 12.04.06, 12:18 Przyłącz się do nas! Stowarzyszenie Inicjatywa Dla Zwierząt zaprasza wszystkich zielonogórzan (i nie tylko) do wstąpienia w jej szeregi! Więcej informacji pod adresem: ***** www.idz.zgora.pl 14ruda@gazeta.pl andre@idz.zgora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WielkiCzwartek Wesołych Świąt Wielkiej Nocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 12:23 Na świecie na mięso zabijanych jest około 24 mld zwierząt rocznie. Przeciętnie człowiek zjada w ciągu życia blisko 2000 zwierząt: świnie, krowy, kurczaki, indyki, kaczki, gęsi, owce. Wiekszość z tych zwierząt hoduje się w specialnych "fabrykach", gdzie są pozbawione świeżego powietrza, ruchu. Zwierzęta są przetrzymywane na małej przestrzeni, zazwyczaj matki oddziela się od potomstwa, co uniemożliwia im wykonywanie naturalnych odruchów. Mają one nienaturalnie krótkie życie. Najważniejsze jest to, by szybko urosły, by było z nich jak najwięcej mięsa. W tym celu podaje im się hormony wzrostu i tuczące jedzenie. Wszystko jest obliczone na maksymalny zysk hodowców zwierząt na mięso. Wiele z tych zwierząt umiera z powodu strachu i koszmarnych warunków, gdy są transportowane setki kilometrów, w tłoku, bez jedzenia i wody. Te, które przeżyją czeka brutalny, krwawy koniec. W rzeźniach podrzyna się im gardła, obdziera ze skóry i zanurza we wrzątku - często, gdy jeszcze żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Re: Wesołych Świąt Wielkiej Nocy IP: *.ztpnet.pl 13.04.06, 15:30 To po kiego ja kupowałem te szynki? Znalazłeś sobie porę aby obrzydzić SWIETA oparte na żarciu. Ale z ciebie katolik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Skąd pochodzą wielkanocne pisanki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:16 Czy wiecie skąd pochodzą wasze wielkanocne pisanki? Chów klatkowy – tak właśnie nazywa się sposób, w jaki m.in. hoduje się kury i kurczaki. Przeważająca większości jajek, jakie można kupić w sklepach, pochodzi właśnie z takiej hodowli. Wrażliwe ptaki są stłoczone w bardzo małych klatkach, bez wygodnego podłoża. Powoduje to u nich wzrost agresji, więc zaczynają się dziobać i kaleczyć nawzajem. Zamiast zadbać o większą przestrzeń hodowcy obcinają młodym ptakom dzioby – najwrażliwszą część ich ciał. Kury żyjące jedynie po to żeby znieść jajka, swoje smutne życie spędzają w zatłoczonym, dusznym, ciasnym pomieszczeniu, bez dostępu powietrza czy Słońca… Czy jajka, którymi większość z was dzieli się podczas świątecznego śniadania pochodzą od szczęśliwych kur? Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowa_chmurka Psy 13.04.06, 16:30 "Mistrzami bezwarunkowej miłości są psy. Pewien niedoświadczony katecheta powiedział dzieciom: człowiek jest mądry, a pies głupi. Dzieciaki od razu go zakrzyczały, że to nieprawda. A ja myślę, że z psami jest jak z ludźmi. Jeden wyczuje złego człowieka na odległość, inny lezie do każdego. Znaczy się głupi. Zupełnie jak człowiek". - o. Leone Knabit Odpowiedz Link Zgłoś