Dodaj do ulubionych

Drgnęło?

28.07.06, 09:56
Piszą o żagańskim Tesco. Hipermarkety mają swoich przeciwników i zwolenników.
Ja należę do tych drugich. Uważam jedynie, ze marnie wybrano miejsce dla
pierwszego żagańskiego megasklepu.
miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,3502791.html
Ciekawe, czy oprócz hali głównej powstanie także galeria z butkiami, sklepami,
lokalami usługowymi, czyli czymś nie przymierzając na wzór wrocławskiej Korony?
Obserwuj wątek
    • dj_dlugi Re: Drgnęło? 28.07.06, 11:41
      według zapowiedzi mają być. ma też ponoć być stacja paliw. cóż sklep nie będzie
      wielki do 2000 m kw.
      • cancro Re: Drgnęło? 28.07.06, 13:56
        dj_dlugi napisał:

> cóż sklep nie będzie wielki do 2000 m kw.

Ha! To jest nadzieja, ze nie będzie to jedyny porządny sklep w Żaganiu.
        Przydałby się taki w okolicach obwodnicy, choćby na Rzeźnickiej, tak jak
        planowano Inter Marche.
        • dj_dlugi Re: Drgnęło? 29.07.06, 00:13
          hmm cóż plany się chyba zmieniły bo domki jednrodzinne am zaczeli stawiać :D
          a tak na matrginesie to wiedzieliście że tam jest "plac Targowy"??? bo ja sie
          niedawno dowiedzialem ze znaków zainstalowanych na tym terenie :D węsze aferę ze
          zmianą przeznaczenia terenu... ale węszenie to moja słabość zwłazcze jeżeli
          węszę coś w Żaganiu :D
    • chwilowy5 nie chce narzekać 29.07.06, 09:48
      ale ciągle brakuje mi miejsc pracy w żaganiu, w tym dla ludzi z wyższym - wiem zawsze mozemy pracowac w miastach typu Poznań/Wrocław/Szczecin lub zagranica.
      • cancro Re: nie chce narzekać 29.07.06, 10:08
        Niedawno poczytałem sobie sobotnie wydanie "Regionalnej". Na jednej ze stron PUP
        zamieścił ok. 50 oferyt pracy. Ja sam (gdybym potrzebował) mógłbym podjąć pracę
        w większości z nich (tez legitymuję się dyplomem, a nawet dwoma).
        Chodząc ostatnio po wrocławskich marketach zauważyłem, że na większości witryn
        widszą ogłoszenia w stylu: "potrzebny pracownik...". Chetnych brak. Przyczyna
        jest prosta. U nas każdy chce zarabiać od razu "godne pieniądze" tzn. conajmniej
        3000 PLN. Niemal każdy absolwent ZSZ od razu oczekuje posady dyrektora. Takie
        czasy...
        • dj_dlugi Re: nie chce narzekać 29.07.06, 11:20
          apropo pracy i wyższego - 1 sierpnia zaczynam prace w Zielonej :D a
          najfajniejsze jest to za w mojej obencej zostaje na pół etatu... więc żegnaj tak
          zwany czasie wolny :D ale wiecie co , to tylko dowód na to ze jak ktoś chce to
          może .
          • cancro Re: nie chce narzekać 29.07.06, 11:44
            dj_dlugi napisał:

> jak ktoś chce to może .

No święte słowa! Zauważyłem, że ostatnio coraz częściej się zgadzamy. Jak tak
            dalej pójdzie, to nie będzie o czym dyskutować! :-D
            Prawdą jest, że trudno dostać robotę na 8h, wolne weekendy, socjal i 3 tysiaki
            na łapę co miesiąc. Mozna jednak wziąć dwie roboty za tysiaka. No ale jak pisze
            długi - coś za coś. Albo dużo pracy i "sałaty", albo zero roboty, za to mnóstwo
            czasu wolnego. Każdy musi sam wiedzieć, czego chce. Pozdrawiam wszystkich,
            którym się chce!
        • chwilowy5 taaa , spawaczem,żołnierzem, pielęgniarką... 29.07.06, 14:17
          murarzem, magazynierem z uprawnieniami na wózki widłowe...50 ofert moze i jest (nie zaglądałem) ale nawet w takeij prostej za 1000 zł pracy trzeba mieć tzw. kwalifikacje - ja nigdy spawarki ani kielni w ręku nie miałem i na pewno bez takowego dośwaidczenia pracy nie dostanę, więc troszkę no nie pamietamkomu (królik, kancer czy to pisał długi?) analizy proponuję, pza tym dj długi pisze o ukochanej zielonogórze a nie żaganiu :(. nieistotne ja też zaczynam prace w jednym z wymienionych wceśniej przeze mnie miast więc cieszę się, że nie będę musiał oglądać juz ciągle tych samych żagańskich "twarzy", pozdrawiam :).
          • cancro Re: taaa , spawaczem,żołnierzem, pielęgniarką... 29.07.06, 14:46
            chwilowy5 napisał:

> murarzem, magazynierem z uprawnieniami na wózki widłowe...50 ofert moze i jest
            > (nie zaglądałem) ale nawet w takeij prostej za 1000 zł pracy trzeba mieć tzw. k
            > walifikacje - ja nigdy spawarki ani kielni w ręku nie miałem i na pewno bez tak
            > owego dośwaidczenia pracy nie dostanę,

Masz rację, ale oferty były naprawdę różne.

więc troszkę no nie pamietamkomu (królik
            > , kancer czy to pisał długi?) analizy proponuję,

To ja.

> pza tym dj długi pisze o ukoch
            > anej zielonogórze a nie żaganiu :(.

Może coś przeoczyłem, ale na hymny pochwalne wobec "lubuskiej stolycy" autorstwa
            Długiego nie natrafiłem. Poza tym forum jest o Żaganiu. Rozumiem, że trudno
            oddzielić ci zachwyty nad pięknem miasta od sytuacji gospodarczej, ale nie miej
            o to pretensji do miasta - do ulic, placów, budynków, do wspomnień, do parków i
            do przyjaciół. Po to właśnie jest to forum i mimo wszystko fajnie, że nas
            odwiedzasz, choć troszkę "na smutno".

> nieistotne ja też zaczynam prace w jednym
            > z wymienionych wceśniej przeze mnie miast więc cieszę się, że nie będę musiał
            > oglądać juz ciągle tych samych żagańskich "twarzy", pozdrawiam :).

Gratuluję sukesu! Mam nadzieję, że dalej będziesz tu zaglądał i czasem coś
            "skrobniesz". PZDR!
            • dj_dlugi Re: taaa , spawaczem,żołnierzem, pielęgniarką... 29.07.06, 22:58
              wiecie z tą moją pracą w zielonej to jest tak ze mi ją sami zaproponowali... ja
              bym chętnie został w żaganiu:) bo nie muszę dojerzdzaź :(, ale cóż. Powim tak w
              żagniu pracuje na stanowisku kierowniczym - udało mi się, ale nie mam ochoty
              dłuej oglądać moich szefów i tyle. Ale wrcając do pracy z wyższymi - w UP nie ma
              szans na znalezienie oferty z wyzszym. niestety nie ma w żaganiu zakładu, w
              którym są takie potrzeby i jeszcze długo potrzeb nie będzie - bo Żagań jest mały
              i małym pozostanie (i niech tk będzie bo to sprawia że żagań jest żaganiem)
              fakt niedługo niemcy coś zaczną budować, ale zanim toto ruszy to jeszcze jakiś
              czas minie. a ja moze za kilka lat wrócę do żagania z firmą i będe spokojnie
              projektował oczyszczalnie ścieków :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka