Dodaj do ulubionych

Wypożyczalnia dziwnych pojazdów

16.08.06, 22:51
O ile wiem, to po wałach nie wolno jeździć, a w Krępie jest park krajobrazowy
i tam też nie wolno. Może ktoś ze służb się tym zajmie. Niech te hałaśliwe i
śmierdzące maszynki do robienia pieniędzy jeżdżą gdzieś po prywatnym terenie,
a nie w naszych pięknych zakątkach.
Obserwuj wątek
    • croolick Re: Wypożyczalnia dziwnych pojazdów 16.08.06, 23:05
      Artykul sponsorowany?
    • Gość: rowerzysta Re: Wypożyczalnia dziwnych pojazdów IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 17.08.06, 00:55
      Co za pomysł żeby tymi gruchotami zajeżdżać superaśny Las Odrzański. Niech
      sobie jeżdzą po prywatnym terenie właściela wypożyczalni tych "popularnych
      pojazdów". Nie normalnie łapy odpadają. I jeszcze się chwali, że jeżdzą po
      wałach i walą po drzewach i to z prędkością nawet do 90km/h. Musi się ktoś tym
      zająć tymbardziej że szkoda tego zakątka na zbijanie kasy.
    • Gość: rowerzysta Re: Wypożyczalnia dziwnych pojazdów IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 17.08.06, 00:55
      Co za pomysł żeby tymi gruchotami zajeżdżać superaśny Las Odrzański. Niech
      sobie jeżdzą po prywatnym terenie właściela wypożyczalni tych "popularnych
      pojazdów". Nie normalnie łapy odpadają. I jeszcze się chwali, że jeżdzą po
      wałach i walą po drzewach i to z prędkością nawet do 90km/h. Musi się ktoś tym
      zająć tymbardziej że szkoda tego zakątka na zbijanie kasy.
    • chrobry750 Re: Wypożyczalnia dziwnych pojazdów 17.08.06, 10:11
      nieznajomość prawa przez pana Radosława może smucić, ale taka nieznajomość i
      brak reakcji ze strony Pani Mirki Dulat - autorki artykułu- po prostu oburza.
      Ten artykuł można porównać do zachęty do przestępstwa.
      Mam nadzieję że straż leśna, leśnicy i wędkarze zrobią z tym porządek. A gdzie
      są nasi ekolodzy , którzy dbają o przyrodę ? Czekam na opublikowane w GW
      protesty !
      • Gość: Agnieszka Re: Wypożyczalnia dziwnych pojazdów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:32
        Racja! Popieram poprzednich autorów postów. Od razu po przeczytaniu ciśnienie
        krwi rośnie! Na terenie lasu nadoodrzańskiego istnieje ostoja zwierzyny!Jak
        można naruszać tak ciche i urokliwe miejsce hałaśliwymi pojazdami, zbijając na
        tym interes i takie rzeczy bez skrupułów publikuje gazeta!!! Dziennikarz
        powinien mieć nieco szersze pojęcie o pisanych sprawach.
        Proponuję zgłosić to straży leśnej!!!
        • Gość: M Re: Wypożyczalnia dziwnych pojazdów IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.08.06, 15:57
          Czekajcie, czekajcie....
          Nie bronię Pana Radka, ani Jego interesu, ale rybacy podjeżdżający tą samą co
          Oni drogą (miałem okazję jednym z tych quadów się przejechać) jakoś nie burzą
          Waszego sprzeciwu. Przecież samochód znacznie bardziej zanieczyszcza te okolice
          niż quadzik. A jazda w parku krajobrazowym faktycznie powinna być
          niedozwolona...A w tym akurat miejscu Panowie nie pozwalają na żadne
          szaleństwa, tylko na cichy przejazd poza obręb parku....

Ale z drugiej strony fajnie się Was czyta... Jesteście przepięknym przykładem
          tzw. "polskiego piekiełka". :) Każdy krzyczy, nikt nic nie zrobi... :)
          Zobaczyłeś lub wiesz, że ktoś popełnia przestępstwo, masz dowody? No to heja do
          prokuratury, a nie na forum. :) Świat będzie piękniejszy.

Pozdrawiam
          M
          • Gość: a Re: Wypożyczalnia dziwnych pojazdów IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 17.08.06, 20:35
            M nie czytasz dokładnie. Te zabaweczki poruszają się prędkościami do 90km/h a
            jak wiesz nie porusza się toto bezszelestnie. Ponadto szerokie oponki pięknie
            dewastują ściółkę, bo nie wierzę, że ktoś tam "przypadkiem" nie zjedzie z
            drogi. Skoro ktoś kupił quady, niech teraz kupi kawał gruntu i zrobi odpowiedni
            tor z hopkami, błotkiem, slalomem a nie idzie na łatwiznę.Nad naszym morzem już
            dawno zauważyłem, że kłady maja swoje tory i jeździ sie nimi tylko w ich
            obrębie.
            M pamiętaj, że to forum i każdy ma prawo do wyrażania tu swoich słusznych lub
            nie opinii.
            • Gość: Robak Re: Wypożyczalnia dziwnych pojazdów IP: *.nwrk.east.verizon.net 19.08.06, 02:53
              Zgadzam sie z Wami w 100% i to nie tylko dlatego , iz jest to Park Krajobrazowy
              czy cos podobnego ( powiedzmy, ze jestem nietutejszy). W glowie mi sie nie
              miesci , ze w Polsce w dalszym ciagu mozna odstawiac tego typu numery ( miejsce
              uzycia Quad-ow ) i jeszcze szczerzyc z tego powodu zeby do kompletnej
              ignorantki prezentujacej lokalna gazete. Siwy dym i kompletny odjazd....oby nie
              quadem.
    • Gość: rr Wypożyczalnia dziwnych pojazdów IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.06, 09:00
      Witam!
      Po pierwsze to nie ma żadnego zakazu jeżdżenia pomiędzy wałami a Odrą. Po
      drugie wędkarze przyjeżdżający w okolice Krępy zostawiają więcej śmieci i robią
      więcej szkód jak te quady. Sam nie raz jeździłem w te okolice na spacer i aż
      żal patrzeć jak wyrośnie tam drugie śmieciowisko jak nie na brzegu to w wodzie.
      Jeszcze jedno drogi którymi przebiega trasa są drogami którymi jeżdżą również
      samochody, co do pól - są to nieużytki rolne a tam żadnego parku krajobrazowego
      nie ma!!! I "osm" po wałach to oni nie jeżdżą bo po nich naprawdę jest trudno
      się przejechać.
    • Gość: mr Wypożyczalnia dziwnych pojazdów IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.08.06, 09:28
      Jaki park w Krępie???Miałam okazję przejechać się tymi "śmierdzącymi
      maszynkami" i mogę potwierdzić,że nie ma jeżdżenia po żadnym lesie ani nie
      niszczy sie żadnych terenów!!!!Jazda jest po polach i nikomu to nie
      szkodzi.Jeżeli ktoś nie zna tematu a opiera swoję opinie na podstawie jednego
      artykułu to no już inny problem....Proponuje tym osobom najpierw sie upewnić
      jak to w rzeczywistości wygląda a potem wystawiać opinie.A tak apropo jeżeli
      ktoś z tych osób ma tyle kasy ażeby stworzyć tor to proponuje zgłosić się do
      właściciela tych "okropnych maszyn".Niewiedza ludzka jest ogromna!!!
      • Gość: konar Re: Wypożyczalnia dziwnych pojazdów IP: *.ztpnet.pl 21.08.06, 17:50
        A ma ktos moze namiary na tego Pana? Nigdzie nie moge znalezc kontaktu, a
        chetnie bym sprobowal jazdy na quadach.
    • Gość: osm Wypożyczalnia dziwnych pojazdów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 01:14
      "Nasz tor biegnie przez wały, las, łąkę, pola, kręte drogi." - cytat z
      wypowiedzi tego pana. Czyli tor biegnie przez WAŁY, więc jednak. A po wałach da
      się przejechać czymś takim jak quad, ale jest to zabronione. Park jest i jest
      tam rezerwat ptactwa, więc jak ktoś ma w nosie przyrodę, to niech się nie
      wypowiada i dalej sobie pierdzi tymi smrodami, ale mam nadzieję, że dostanie
      mandat za jazdę po wałach i po lesie. To nie jest prywatny teren tego pana, co
      robi na tym kasę. A mi się to ma prawo nie podobać i już. Takie zarabianie
      kaski, to prosze bardzo - na prywatnym torze.
      • Gość: rr Re: Wypożyczalnia dziwnych pojazdów IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.08.06, 14:31
        Widać kolego że żal ci coś pewnego ściska. Chłopak młody więc chce zarobić
        jakos w tym kraju a że miał pomysł a ty nie - twoja strata. Co do wybranego
        cytatu nie łap wszystkiego za słówka chyba że aż tak jesteś szczegółowy.
        Teren prywatny czy nie zakazu tam gdzie oni jeżdżą żadnego nie ma. A co do toru
        bo widzę że jesteś chętny to daj jakiś datek jak to się ktoś wypowiedział bo
        chyba nie masz rozeznania ile to kosztuje i że nie jest to jeśli ktoś
        zainwestował w coś takie proste.
        Pozdrawiam!
        • Gość: kierowca Re: Wypożyczalnia dziwnych pojazdów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 10:35
          Właśnie widziałem jak jakiś kark jechał tym pod-kładem ulicami Jędrzychowa.
    • Gość: Piotr Wypożyczalnia dziwnych pojazdów IP: 213.199.238.* 25.08.06, 15:43
      Przykro slyszec ze Tylu Wam sie to nie podoba, Ale to normalne ze zawsze jest
      jakas grupa narzekaczy i zamiast sie czyms zajac to tylko psiocza. Nie mialem
      czasu napisac jaki fajoski sposob na rozrywke wymyslili chlopaki, bo kazda
      chwile spedzam z nimi na Quadach i nie ma lepszych atrakcji w tym miscie
      • Gość: Kólturalny Re: Wypożyczalnia dziwnych pojazdów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 23:21
        Oczywiście, że nie ma wiekszych atrakcji w tym "miscie". A kiedy ty kładzie w
        teatrze byłaś? Pewnie z raz w życiu z podstawówka na Kopciuszku kukiełkowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka