Gość: Miłosz IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.02.03, 00:17 Ja państwu podam namiary takiej stacji. Otóż silnik mojego samochodu ksztusi się, gdy zatankuję na stacji obok Lidla (początek Zacisza). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzeeej Re: PIH nie chce ujawniać danych oszustów IP: *.kronopol.com.pl 25.02.03, 07:14 A gdzie moje prawa? Chcę mieć możliwość wyboru stacji pod kontem właśnie jakości sprzedawanego na niej paliwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldboy Re: PIH nie chce ujawniać danych oszustów IP: 195.117.82.* 25.02.03, 08:35 Kiedyś tankowałem w ZG na Sulechowskiej. Jako nowy użytkownik samochodu nie bardzo wiedziałem, dlaczego auto nie ma zrywu, a silnik prawie się dławi. Aż kiedyś musiałem wyjechać w trasę, i z konieczności zatankowałem na stacji "Shella" k. Nowego Miasteczka. Po zatankowaniu auto dostało takiego kopa, stało się raźne i szybkie, że nie mogłem się nadziwić. Od tego czasu wiem, że w ZG na Sulechowskiej nie wolno tankować. Tankuję tylko w zagranicznych stacjach (głównie u Shella), chociaż Ci w ZG na Konstytucji też czasami chyba coś dolewają, bo kilka razy samochód poruszał się jak objuczony muł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: PIH nie chce ujawniać danych oszustów IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 09:07 Po przeczytaniu powyższego artykułu należy stwierdzić, że taka instytucja jak PIH jest NIEPOTRZEBNA bo to tylko zbędne wydatki skarbu państwa czyli nas wszystkich podatników. Używanie argumentów typu ochrona danych osobowych w stosunku do nazwy nieuczciwej firmy jest poprostu śmieszna i żenująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis Re: PIH nie chce ujawniać danych oszustów IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 21:53 To proste: powinna byc jakas procedura ujawniania takich informacji. Jako kierowca powinienem mieć prawo wiedzieć kto mnie oszukuje. A jak wprowadzą biopaliwa to za chwilę się okaże, że dolewali nam margaryne ramę i znowu nie ma winnych. Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: PIH nie chce ujawniać danych oszustów 26.02.03, 22:03 oczywiście, robi się rankingi firm, szkół itp. Nie widzę powodów , dla których miałoby się ochraniac przed osądem publicznym stacje benzynowe. Wystarczy podać zawartośc paliwa w paliwie ! Resztę sobie dopowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: PIH nie chce ujawniać danych oszustów IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.03, 13:09 Nawet NIK ujawnia wyniki swoich kontroli. Robi to również w internecie. Publiczne podanie do wiadomości jest bardziej skuteczne niż kary pieniężne które są wkalkulowane w przewidywany zysk z oszustwa. Jest to skandal. PIH robi za podatnika, czyli za moje pieniądze badania i o wynikach nie chcę mnie poinformować. Jakieś drobne nieskuteczne kary pieniężnene to tak jakby dzielić się zyskiem z oszustwa. Jeżeli PIH rzetelnie przeprowadza kontrolę to powinna się nie wstydzić i wyniki ujawnić. Fraus est celare fraudem - ukrywanie oszustwa jest oszustwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkj Re: PIH nie chce ujawniać danych oszustów IP: 212.160.123.* 28.02.03, 13:16 Pójdę dalej w swym poparciu dla Waszych konkluzji... Co powiedzielibyście na publikowanie w internecie również wyników kontroli sanitarnych prowadzonych przez Sanepid?? Może fajnie byłoby wiedzieć jak utrzymuje czystość restauracja X, czy prywatny gabinet doktora Y?? Bez wątpienia byłby to "bat" lepszy niż, iluzoryczne często, mandaty nakładane przez instytucje kontrolujące!! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: PIH nie chce ujawniać danych oszustów 28.02.03, 17:14 jestem za, moją pracę ocenia się ciągle, muszę cyklicznie się badać i szkolić , nie widzę powodu, dla którego PIH ma chronić tyłek innym, w dodatku oszukującym !!! Odpowiedz Link Zgłoś