Dodaj do ulubionych

Kapelan z Zagania

05.10.06, 13:33
Diało się to kilka lat temu.Byłem chory na schizofrenie a ponieważ nie miałem
pieniędzy na łapówki to trafiłem do wojska.Czułem się fatalnie jak tylko
człowiek z psychozą może się czuć.Postanowiłem wysłać list do bp.Głodzia
który wuwczas był generałem żeby mnie wypuścił bo oszaleje (co było kłamstwem
ponieważ już dawno oszalałem).Odzew był taki że do mojej jednostki (Żagań Las
2423)przybył ks.Kapelan przysłany przez biskupa z pytaniem czy jest żołnież
Waligórski (po stwierdzeniu żołnierz już wiedziałem że z wypuszczenia mnie z
wojska nic nie wyjdzie).Wzioł mnie na osobność do pokoju i powiedział że ma
kawałek mojego listu.Stwierdził że to że oszaleje to jest szantaż i wogóle
list został wysłany z pominięciem drogi służbowej ale mi wyświadczy tą łaske
że nie powiadomi o tym moich przełożonych (a szkoda bo przełożeni dowiedzieli
by się co za z niego anans).Poza ty wypuszczenie z wojska byłoby nie w
porządku do moich kolegów (fajni mi koledzy przez rok służby wyżywali się na
mnie, biednym schizofreniku),no i sobie poszedł.No to dawaj piszę list do
innego księdza żeby mnie odwiewdził a był nim nie kto inny jak słynny
przyjaciel papieża i pisarz ks.Miczysław Maliński.Otóż ten ksiądz zamiast
zainteresować się moją sprawą przypuszczalnie zadzwonił do ks.Kapelana i
naopowiadał mu że jestem człowiekiem przetrąconym który nigdy sam nic nie
zrobił.To więc ks.kapelan powiedział otwarcie na spotaniu wielkanocnym i po
za tym dożucił porównanie że jestem teki jak szatan.
Obserwuj wątek
    • sliders Re: Kapelan z Zagania 05.10.06, 15:06
      Kapelan jest znany nie tylko tobie, o jego specyficznym (zeby nie powiedziec
      chorym) charakterze i podejściu do wielu spraw krążą po mieście legendy.
      Pozdrawiam
      • r770619 Re: Kapelan z Zagania 09.10.06, 13:04
        A co takiego ten księżulo wyprawia.
    • cancro Re: Kapelan z Zagania 05.10.06, 16:19
      No dobra, ale po co napisałeś tego posta? Co chciałbyś dzięki temu uzyskać?
      • r770619 Re: Kapelan z Zagania 09.10.06, 12:56
        Chciałbym znać imie i nazwisko tego kapelana oraz adres ażeby napisć do niego
        list
    • wooytoos Re: Kapelan z Zagania 09.10.06, 10:20
      no wlasnie po co ?? zeby sie pochwalic ze masz schizofrenie ?? i z tym sie idzie do lekarza a nie do ksiedza. ksiadz to moze ci szatana wypedzic ;]
      • r770619 Re: Kapelan z Zagania 09.10.06, 12:57
        wooytoos napisał:

> no wlasnie po co ?? zeby sie pochwalic ze masz schizofrenie ?? i z tym sie
        idzi
        > e do lekarza a nie do ksiedza. ksiadz to moze ci szatana wypedzic ;]
        A znacie jego imie i nazwisko i adres bo chciałbym do niego napisać liscik
      • r770619 Re: Kapelan z Zagania 10.10.06, 10:31
        Czy ten klecha to nie przypadkiem Stanisław Szymański?
        • wooytoos Re: Kapelan z Zagania 11.10.06, 12:22
          moje zdanie jest takie (nie zxebym go bronil) ale jak masz cos do niego to idz
          i mu to powiedz, a nie listy bedziesz pisal - badz mezczyzna ;]
          • dj_dlugi Re: Kapelan z Zagania 12.10.06, 08:10
            dziekan ma wiele na sumieniu, ale jest tylko człowiekiem! że jest soecyficzny -
            cóż nie każdy może być tak idealny jak Ty kolego ukrywający się pod dziwnym
            kodem :) jeżeli czujesz, że jesteś na tyle chory że nie możesz dłużej "we
            wojsku" siedzieć to napisz wniosek o komisję lekarską. no chyba że konasz -
            wtedy to faktycznie do księdza... nie wiem może po prostu ty chcesz wyjść z
            monu? przeciez skoro jesteś naprawdę chory to komisja lekarska zwolni cię z
            wojska, a przy odrobinie szczęścia może nawet rente dostaniesz? - no chyba że
            symulujesz...
            • r770619 Re: Kapelan z Zagania 17.10.06, 13:10
              Z wojska już dawno wyszedłem a pujść do niego nie pujdę ponieważ mieszkam w
              Krakowie, zresztą jeszcze by mnie poniosło i dałbym mu w morde.Rente też mam a
              co do komisji wojskowej to stawałem przed nią ale lekarz uznał że
              ściemniam.Takie są szwejowskie komisje u nas w Polsce.
              • marcintheforgiving Re: Kapelan z Zagania 18.10.06, 14:33
                oke oke
                wszystko jest gites ale...
                tutaj uwaga ! moze "powiac" chłodem i ironią.
                czy żeby dostac dane kapelana musilismy wyczytywc historii twojego zycia ?
                nie wystarczylo poprosic o adres ?
                Kapelan jest osoba niejako publiczna i jego dane nie sa jakas specjalna tajemnica ?
                • r770619 Re: Kapelan z Zagania 27.10.06, 12:08
                  No to może ktoś będzie tak uprzejmy i mi poda ten adres ;)
                  • wooytoos Re: Kapelan z Zagania 27.10.06, 13:15
                    nikt nie moze podac bo nikt nie zna adresu.
                    prawdopodobnie mieszka na plebani "nowego" kościoła
                    a jego adres pewnie znajduje sie na www.pkt.pl wkońcu kościół to instytucja
                    publiczna więc jej adres powinien sie tam znajdowac
                    • r770619 Re: Kapelan z Zagania 02.11.06, 12:23
                      Ale imie i nazwisko by mi się przydało :(
                      • mercin.brezan Re: Kapelan z Zagania 02.11.06, 15:41
                        spadaj, i nie myśl nawet tego forum wykorzystać przy wułudzeniu ewentualnego odszkodowania.
                        • dj_dlugi Re: Kapelan z Zagania 03.11.06, 10:23
                          no dokładnie :D

a kolega o pseudonimie niczym tajny kod nie wie z kim wtedy rozmawiał? a i w
                          dodatku nie ma na piśmie... łe czyli nie ma nic ;D
                          • r770619 Re: Kapelan z Zagania 07.11.06, 12:55
                            Gdybyś był kumaty to byś się zorientował że te liczby to data moich urodzin a
                            jeśli chodzi o tego klechę to nie chcę od niego odszkodaowania tylko chcę dać
                            mu w mordę zresztą z tego co czytam to ogół żagańczyków to psy do uśpienia.
                            • cancro Re: Kapelan z Zagania 07.11.06, 18:21
                              r770619 napisał:

> z tego co czytam to ogół żagańczyków to psy do uśpienia.

Nie wiem na jakiej podstawie to wywnioskowałeś i mógłbym sparować twój atak w
                              równie "elegancki" sposób, ale "z tego co czytam" to na to nie zasługujesz.
                              Jednocześnie jako administrator forum upominam cię, ze naruszasz dobre obyczaje
                              i netykietę, a to grozi kasowaniem twoich wpisów.
                              • dj_dlugi Re: Kapelan z Zagania 07.11.06, 19:26
                                w takim razie drogi r770619 jestem tępy... tak po wielu latach stwierdzam, iż
                                masz rację...należy mi się kara za me grzech...

a na serio to czy naprawdę nie możesz nie pałać rządzą zemsty w aż taki sposób?
                                to takie trudne naprawdę zerknąć do książki adresowej? albo jeszcze prościej -
                                przyjść w niedziele na msze do kościoła garnizonowego? no ale cóż wpaść na ten
                                pomysł ciężko i lepiej bluzgać ludzi na forum... cóż tak to już jest...

Nie dyskutuj z d e b i l e m. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem
                                pokona doświadczeniem.
                                gg 2681285
                                • r770619 Re: Kapelan z Zagania 08.11.06, 16:14
                                  Do jakiego garnizonowego.Człowieku ja mieszkam w Krakowie i już z Żaganiem
                                  dawno skończyłem i całe szczęście (zapchlona dziura z bandą zabużan i ich
                                  nieudanych potomków)
                                  • cancro Re: Kapelan z Zagania 08.11.06, 16:54
                                    r770619 napisał:

> i całe szczęście (zapchlona dziura z bandą zabużan i ich
                                    > nieudanych potomków)
                                    ... za to bez czubków :-)
                        • r770619 Re: Kapelan z Zagania 08.11.06, 16:15
                          Sam spadaj na drzewo liście papusiać
                          • mercin.brezan Re: Kapelan z Zagania 08.11.06, 16:27
                            idź smoka karmić
                            • wooytoos Re: Kapelan z Zagania 09.11.06, 21:18
                              chłopaki (tu do stałych forumowiczów) to jest prowokacje bądźmy mądrzejsi i po
                              prostu nie odpowiadajmy na posty tajemniczego r urodoznego 770619
                              • dj_dlugi Re: Kapelan z Zagania 11.11.06, 17:25
                                dokładnie - nie karmić trola!
    • r770619 Re: Kapelan z Zagania 21.11.06, 13:57
      Znacie może niejakiego Matuszewskiego?
      • cancro Re: Kapelan z Zagania 21.11.06, 18:53
        Człowieku! Czego znowu chcesz od bandy zabużan i bandy ich nieudanych potomków?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15718&w=49823883&a=51783986
      • wooytoos Re: Kapelan z Zagania 22.11.06, 11:32
        niee, ale jak sie gościu nie uspokoisz to zadzwonie po chłopaków z Buczkowic i
        sie skończy sielanka ;]
        • r770619 Re: Kapelan z Zagania 04.02.07, 19:10
          No i ten klecha nazywa się Stanisław Szymański.PIrat drogowy i złodziej protestanckiego krzyża.
          • cancro Re:Człowieku! Jeszcze ci nie przeszło? 05.02.07, 09:13
            Nie znam osobiście, ani nawet z widzenia X. Kapelana. Jako miłośnika mojego
            rodzinnego miasta tez drażni mnie fakt, ze krzyż z Kościoła Łaski został
            zatknięty na czymś, co tylko przy dużej dozie dobrej woli można nazwać
            kościołem. Irytują mnie jednak twoje wpisy, które działają niczym uszkodzona
            płyta gramofonowa. Jeśli masz podejrzenia lub dowody przestępczej działalności
            księdza złóż zażalenie do Prokuratury. Jeśli uważasz, ze postąpił wobec ciebie w
            sposób niegodny kapłana - złóż zażalenie do władz kościelnych. Siedziba dekanatu
            wojskowego, któremu podlega Kościół Garnizonowy w Żaganiu mieści się we
            Wrocławiu przy ul. Św. Elżbiety 2.
            • r770619 Re:Człowieku! Jeszcze ci nie przeszło? 07.02.07, 18:07
              Moje zażalenie raczej nic nie da.Nie znasz chyba czarnych od tej złej strony.
    • cancro Banuję! 01.03.07, 08:28
      Przez 3 lata istnienia tego forum nigdy nie skorzystyałem z uprawnień
      administartora. Ciesz się,jesteś pierwszy!
      • mercin.brezan Re: Banuję! 02.03.07, 16:14
        a takie ładne tesksty pan r7 coś tam popełnił ostatnio, szkoda - dodatkowo
        licznik tykał :P
        • r770619 Re: Banuję! 03.03.07, 08:24
          Proszę tylko nie to!Co ja biedny pocznę gdy mnie zabanujesz, gdzie się podzieję.Gdze będe mógł wylać wiadro pomyj na tego klechę.Już wiem , chyba wszędzie :P
          • cancro Re: Banuję! 04.03.07, 17:06
            Napiszę to ostatni raz: rozumiem, ze jesteś zły na księdza. Za co jednak
            obrzucasz obelgami pozostałych mieszkańców Żagania nie wie, ale nie zamierzam
            tego tolerować!
            Rozpacz z powodu "bana" też rozumiem. chyba żadne forum nie będzie tolerowało
            twoich wygłupów dłużej niż ja.
            Żegnam!
            • r770619 Re: Banuję! 26.05.07, 18:30
              cancro napisał:

> Napiszę to ostatni raz: rozumiem, ze jesteś zły na księdza. Za co jednak
              > obrzucasz obelgami pozostałych mieszkańców Żagania nie wie, ale nie zamierzam
              > tego tolerować!
              > Rozpacz z powodu "bana" też rozumiem. chyba żadne forum nie będzie tolerowało
              > twoich wygłupów dłużej niż ja.
              > Żegnam!

Coś mało się dzieje na tym forum a do księdza dziekana Stanisława Szymańskiego
              przedzwoniłem.Darł na mnie twarz jak opętany.Co za okaz.Niezły z niego ananas,
              podobno wam ulicę zablokował.POnadto jego pies zjadł na śniadanie jakiegoś
              kundelka emerytki.Jeszcze do tego to pirat drogowy i złodziej protestanckiego
              krzyża który spadał z dachu.Jaja jak berety.On jest taki wyjątkowy czy to u was
              przeciętność.
              • cancro Re: Banuję! 26.05.07, 18:43
                Co do krzyża protestanckiego - pełna zgoda - to draństwo, albo "ekumenizm" w
                wydaniu żagańskiego katabasa. Pisałem już, że mogę zrozumieć twoją niechęć do
                księdza, ale co co zawiniła reszta żaganian? To przecież nie ich wina, że do
                służby skierowano cię do tego akurat miasta! Bądź uprzejmy zastanowić się choć
                chwilkę, zanim zasiądziesz przed klawiaturą.
                Forum żagańskie nigdy do "burzliwych" nie należało. Nie znaczy to jednak, ze
                zależy mi na podbijaniu licznika za wszelką cenę. Jeśli masz coś do powiedzenia,
                to powiedz, przy tym nie obrażaj nikogo kto na to nie zasługuje.
                Pozdrawiam!
                • r770619 Re: Banuję! 26.05.07, 19:31
                  Dobra, przepraszam wszystkich za tego Ruska.Zresztą podczas słuzby miałem w
                  miarę dobre stosunki z pewnym jegomościem który uważał się za Ukraińczyka.A
                  samo miasto jest bardzo ładne tylko to wojsko je zapaskudza.Ciekawe z kąd ten
                  ksiądz pochodzi.
                  • dj_dlugi Re: Banuję! 26.05.07, 20:56
                    jaaa a Ten dalej swoje ;|

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka