Gość: gracz Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 12.12.06, 23:12 O biurze KTBS, czy o mieszkaniach ? bo w biurze pracują lenie i bałaganiarze - te podstarzałe, zmarnowane kobitki, co łaskę robią, że cię obsługują, bo za dwa latka już emeryturka itd, itp i w ogóle w dupie cię mają, to nie zamierzchła historia, jakby ktoś sądził; co do mieszkań - gdyby nie biuro i siedzące tam baby, fundujące np. w sobotę o 8.00 rano wizytę jakiegoś zafajdanego montera - mieszkałoby się całkiem przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: co sądzice o KTBS? 13.12.06, 13:25 czy Ty aby nie przesadzasz? ilekroć załatwiam coś w biurze KTBS-u, to za każdym razem nie mam zastrzeżeń do pracy osób tam zatrudnionych. A jak miałam w ubiegłym roku odbiór mieszkania, to wszelkie terminy wizyt ewentualnych monterów były najpierw ustalane ze mną telefonicznie. I nigdy nie była to sobota 8-ma rano. Aha i żeby uprzedzić ewentualne zarzuty o powiązania rodzinne lub innego rodzaju, zaznaczam, że nikt absolutnie z moje rodziny, ani też żadni znajomi tam nie pracują. To tyle. Ja nie mam zastrzeżeń do KTBS-u. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiniek Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 13.12.06, 13:49 Podobają mi się bloki na Ruczajowej,drogie są tam mieszkania? A jak wygląda przydział mieszkania jest jakieś losowanie czy masz wybór,piętra,układu itp Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: co sądzice o KTBS? 13.12.06, 14:00 odbiór miałam w ubiegłym roku.... i mnie to kosztowało 37 tys. z małą końcówką, 3 pokoje - prawie 65 metrów. A miesięcznie płacę około 600 zł czynszu z kredytem, wodą, ogrzewaniem, domofonem, śmieciami i takimi tam, bez prądu. W moim przypadku nie było losowania, tylko trzeba było wpłacic kasę i potem wybierało się samemu które się chce... ale z tego co wiem, to teraz na te dwa bloki, któe jakoś na dniach mają oddać, to już było losowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktbs_jagiellonki Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 21.12.06, 07:59 nie wiem jak to zrobilas ze placisz 600 zl za 3 pokoje razem z mediami i kredytem... no chyba ze kredyt rozlozylas na 40 lat ;-) i nie uzywasz wody i pradu to sie wtedy zgodze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bi0r Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 21.12.06, 08:27 No właśnie też nie jestem wstanie tego zrozumieć ponieważ jestem po przejściu z KTBSU "na własność kredytową" i płacę z kredytem ok 2-krotnie więćej niż za czynsz w KTBS-ie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktbs_jagiellonki Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 21.12.06, 08:32 dokladnie tyle samo place co ty... tej pani cos sie pomylilo w dodawaniu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bi0r Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 21.12.06, 08:32 Nie przeczytałem wypowiedzi wyżej a jedynie samą odpowiedź, że te 600 zł to o KTBS chodzi :). Tak czy siak w wątku pojawiają się wypowiedzi że kredyt + opłaty=czynsz KTBS jakoś tego nie widzę, przynajmniej tak aby nie mieszkać w mieszkaniu o słabym standardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 13.12.06, 18:46 nie przesadzam... mieszkanie brałem nie z przydziału, ale od kogoś - to był horror, każda moja wizyta w biurze to naprawdę horendalne przeżycie, byłem tam intruzem, bo babki miały przecież inne umowy do przygotowania (było tego ze dwadzieścia, co - materdej - zatkało biuro na trzy miesiące, jeden pokój na pewno) dalej - żadnej wizyty montera ze mną nie umawiano, a wizyty w sobotę o 8.00 rano nie są żartem, ani żadną złośliwością - a ci goście byli do tego na tyle bezczelni, że jakby była tylko moja żona, to by jej wleźli na łóżko, w którym właśnie spała, żeby te swoje kabelki pomontować. Dodam że nie mieszkam na Ruczajowej, co być może ma jakieś tajemnicze dla mnie znaczenie. Co gorsza brnąc dalej w te zwierzenia - rachunki z opłatami dostarczano nam nierzadko na dzień przed terminem zapłaty, nie uwzględniano później opłat za jeden miesiąc przy kwartalnym podliczeniu należności za media... - dwa lub trzy razy z rzędu. To było po prostu tak wkurw..., że tego nie podaruję, bo babka wprost mi powiedziała, że ma dwa lata do emerytury i już jej się tak nie chce nic w tym KTBS-ie robić i poza tym nie ma obowiązku być grzeczną, być może zresztą już nie pracuje (mam taką cichą nadzieję). Być może ktoś już zdążył zrobić z tym porządek, jeśli nie to błagam, aby się przyjrzano jakości pracy zatrudnionych tam osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 13.12.06, 18:50 uzupełniając tę przesyconą baardzo negatywnymi emocjami wypowiedź, podkreślam, że nie bezpodstawnie (jak babcię i dziadusia kocham) - mieszka się tak poza tym przyjemnie, mieszkania ładne, wygodne, sąsiedzi to głównie młodzi, sympatyczni ludzie, z tym żadnych problemów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka 33 Re: co sądzice o KTBS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 21:12 no mlodzi ... i imprezują ... ktbs nigdy nie bedzie twój lepiej zainwestowac i miec cos własnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: co sądzice o KTBS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 21:23 mieszkam na kawalerce i powiem wam masakra problemy z rachunkami niezbyt mile baby w sekret. a jak maja cos przyjsc naprawic to albo nie mozna sie doczekac albo byle jak zrobią. teraz załuje ze nie poczekałem i nie kupiłem wlasnosciowego tylko sie połasiłem na tanioche Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: co sądzice o KTBS? 14.12.06, 09:26 a jaki to problem sprzedać i kupić coś własnosciowego? skoro jesteś taki niezadwowlony. Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: co sądzice o KTBS? 14.12.06, 09:24 a skąd pewność, że nigdy? żaden TBS w kraju nie istnieje tak długo, żeby przesądzać sprawę tak jednoznacznie... zresztą mnie opcja własnosciowego mieszkania nie interesowała i nie interesuje nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbra Re: co sądzice o KTBS? IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.06, 10:17 jeju... naprawde ludzie wolą spłacać czynsz wysoki jak rata kredytu i wiecznie mieszkanie wynajmować? I jeszcze wywalić 30 tysi na mieskzanie, które nie bedzie ich? nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: co sądzice o KTBS? 15.12.06, 10:59 nie miałąm ponad 130 tys., zeby wywalić na taki metraż, jaki mam obecnie. Dlatego zaplaciłam tyle, ile miałam. I nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: co sądzice o KTBS? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.12.06, 16:18 A jak masz kredyt na mieszkanie tez jest twoje!!!!!!!NIE, bo BANKU, dopóki go nie spłacisz nie należy do cibie, a na twoim mieszkaniu reke trzyma bank, więc jak nie będziesz płacić kredytu to bank zjmuje twoje mieszkanie.A KTBS to mieszkanie komunalne , które też będzie można wykupić.I KTBS jest dla tych co nie moga dostac wysokiego kredytu , albo nie chcą brac kredytów po 200 tys.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRKS Re: co sądzice o KTBS? IP: *.internetserviceteam.com 18.12.06, 22:41 A dlaczego pani ADA pisze o czymś, o czym nie ma zielonego pojęcia? Na Boga, ja jak sie na czymś nie znam to o tym nie dyskutuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: co sądzice o KTBS? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.12.06, 17:16 Jest pani taka pewna że pani Ada sie na niczym niezna !!!No to sie pani myli!!!!!Pozdrawiam inteligentnych !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: co sądzice o KTBS? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.12.06, 17:19 o przepraszam masz "akt własności mieszkania" i kredycik do spłacenia na 30 lat, oj może na 25 lat!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: co sądzice o KTBS? 14.12.06, 09:23 no to miałeś przysłowiowego pecha... mnie osobiście i moich znajomych, którzy również mają mieszkania w KTBS-ie nigdy takie nieprzyjemnosci nie spotkały... pozostaje mieć nadzieje, że więcej takei sytuacje nie będą miały miejsca, czego życzę z całego serca... miłego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka26 Re: co sądzice o KTBS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:22 chyba czegos nie doczytales bo ktbsu nie możesz sprzedac ale odstapic i nie ty tylko osoba partycypujaca!ale zorientowany!za chiny nie chce mieszkac na ktbsach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka 33 Re: co sądzice o KTBS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 19:23 a swoja droga to juz kilka osob napisało o niemiłych babkach w tych ktbs to chyba cos w tym jest ( ???? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Re: co sądzice o KTBS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:31 Moze trzeba wyslac maila do prezesa KTBS,zeby zrobil porzadek z personelem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: co sądzice o KTBS? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.12.06, 16:21 Też miałan przykrą sutuacje z paniami w Ktbs, jest jeszcze tam taki pan, młody może, mało atracyjny, z głupim usmieszkiem, bardzo pewny siebie ale może juz niedługo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bi0r Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 15.12.06, 09:01 Niestety to prawda. Miałem okazję tego doświadczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: co sądzice o KTBS? 15.12.06, 07:59 a odstąpienie za pieniądze to nie sprzedaż? praktycznie co trzeci dzień widzę na klatce schodowej ogłoszenia typu: KUPIĘ mieszkanie 2-, 3-pokojowe w KTBS.. KUPIE, a nie NABĘDĘ!!! a w ktbsach na szczęście nie ma obowiazku mieszkać!! człowiek pyta, czy ktoś jest zadowolony, to odpowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bi0r Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 15.12.06, 09:05 To wszystko prawda co piszesz ale w praktyce wygląda to tak, że można odstąpic, odzyskać wkład a najcześciej jeszcze wiele zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bi0r Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 15.12.06, 09:08 A co do orientowania się ... to przecież juz nie ma partycypujących zgodnie z nowymi zasadami wpłaca ten kto mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktbs_jagiellonki Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 21.12.06, 08:09 oczywiscie ale osoba partycypujaca to np. twoj tata lub mama... a mieszkanie nie odstepujesz tylko sprzedajesz prawo do najmu mieszkania wiec mozesz sobie zazyczyc tyle pieniedzy ile ci sie podoba i na ile znajdziesz klienta... Ja wlasnie odkupilem prawo do najmu mieszkania i powiem ci ze zaplacilem o 10 tys. wiecej niz nowe mieszkanie w ktbs - ale nie musialem czekac w kolejkach, a mieszkanie dostalem wykonczone wraz z plytkami, panelami, roletami zewn., olbrzymia szafa wnekowa, nowymi meblami w kuchni... wiec na tym interesie jeszcze zaoszcedzilem... Wiec... mieszkanie zawsze mozna sprzedac... (ty alka26 czytaj: odstapić za kase) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: co sądzice o KTBS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 21:15 Jakie są warunki aby ktbs zgodził sie na wykupienie tego prawa do wynajmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 14.12.06, 22:53 Witam. Mieszkałam w blokach Ktbsu 5 lat. Bardzo dobrze sie mieszkało. Mało mieszkan na klatce ( u nas 6). Na klatce były osoby w tym samym wieku około 30 tatki. Imprezy znośnie. Gorzej z remontami w klatce obok, całe lato naokragło, ludzie nie znali co to cisza nocna potrafili wiercic i pukac po 22. No ale to nie wina KTBs-u. Sasiedzi z drugiego bloku puszcali głosno muzykę w lecie, a kolumne stawiali w oknie. Pod sklepem naprzeciwko ekipa całe wieczory piła piwko,a między blokami się niesie. Sklep w końcu zamkneli. No , ale to sasiedzi. Samo mieszkanie super, blisko przychodnia i sklep. Naokoło markety. Na obsługe techniczną nie nażekam. Udało mi sie kilka razy wywalić korki, również w dni świateczne. Pan przyjeżdżał w czasie od 10-30 minut. To samo było z lejaca się wodą ( od sąsiadów). czynsz dość wysoki, ale wiem , że rózne bloki maja róznie. My za 48 metrów ( 2 pokoje) płacilismy około 500 zł. Poświadczam, że panie w biurze mało kompetentne. Chęć wspólpracy to już inna bajka. Najlepiej jest z cenami odstąpienia mieszkania. Zadzwońce sobie na kilka ogłoszeń z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
magjug Re: co sądzice o KTBS? 15.12.06, 08:05 Z cenami za odstąpienie to faktycznie nieźle.... tydzie po moim odbiorze facet z sąsiedniego bloku wdał ogłoszenie do gazety, ze chce sprzedać mieszkanie, identyczne jak moje.... siostra zadzwoniła i usłyszała cenę o 20 tysiecy wyższą, niż ja zapłaciłam.... wyśmiałą faceta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Re: co sądzice o KTBS? IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.06, 08:27 Czekam, az zaczna budowac nastepny blok na Ruczajowej, podobno maja wyciac kawalek lasu.Ale jak to u nas w kraju czekaja na pozwolenia,zezwolenia itd. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: co sądzice o KTBS? IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.06, 09:59 Ja mieszkam na ruczajowej ponad trzy lata. Obsługa techniczna jest o.k., tym bardziej, że chyba ze dwa razy ich wzywałem. Co innego usuwanie usterek powykonawczych. Nie są wielkie ale ciągle obiecują itd. itp. Najgorzej, że na ruczajowej jest jeden jedyny sklepik. Ale co tam. obiecują niedługo metro, port lotniczy, centra handlowo - usługowe, przedszkola, pływalnie, ruchome chodniki, limuzyny z szoferami, darmową pomoc domową z ameryki łacińskiej, przyjazne patrole policji, pole golfowe, kawiarnie, kino, miejsca pracy i dzielnych radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: co sądzice o KTBS? 15.12.06, 10:29 KTBS nie jest zły, jest to wyjście dla osób, które nie mają kasy ani szans na kredyt, żeby kupić własne mieszkanie. my 2 lata czekaliśmy na tzw. przydział, bywaliśmy w sekretariacie i zawsze mieliśmy do czynienia z przesympatyczną młodą panią, która rzeczowo i kompetentnie nas obsługiwała. nie doczekaliśmy się w końcu, miesiąc przed przydziałem KTBSu szarpneliśmy się jednak na kredyt i kupiliśmy własne M. uważam, że nie ma porównania mieszkać u siebie, czy w KTBSie i bardzo się cieszę, że tak to się u nas skończyło. choć mam wielu znajomych mieszkających w KTBSach, którzy nie narzekają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Re: co sądzice o KTBS? IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.06, 11:24 Czynsz za mieszkanie własnościowe nie jest dużo mniejszy od czynszu w KTBS. Jedyna różnica to, że masz akt notarialny a w KTBS nie. W KTBS za 3 pokoje płacisz 45tys.zł a za własnościowe ok. 190tys.zł i spłacasz do emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka 26 Re: co sądzice o KTBS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:36 ale na swoim to na swoim a tu wynajmujesz do zasr.....ej smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktbs_jagiellonki Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 21.12.06, 08:18 alka26 takich bzdur co ty wypisujesz jeszcze nie czytalem na tym forum... jak masz bogatego tatusia to sie ciesz wlasnosciowym mieszkaniem... a jak go nie masz to wez sobie kredyt i splacaj do emeryturki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bi0r Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 21.12.06, 08:45 No cóż to już prawie, że filozoficzne rozważania czy wynajmować do "zasranej smierci" czy mieć własność do "zasranej smierci". Wybór zalezy od wielu czynników, przecież nie wszyscy przywiązuja taką wagę do tego żeby mieć własność. Przyjrzyjmy się hipotetycznej sytuacji, ktoś nie ma zbyt wiele kasy ale na tyle żeby wziąść KTBS, gdyby wziął kredyt na własnościowe to miałby kasy na tyle aby siedzieć we włqsnościowym mieszkaniu, spać, jeść a w KTBSie np. będzie mógł co roku wyjechać na wyspy Bora Bora bo lubi podróżować. Wybór rozwiązania bardzo zależy od tego ile co miesiąc kasy spływa na konto :). Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: co sądzice o KTBS? 15.12.06, 17:28 > Czynsz za mieszkanie własnościowe nie jest dużo mniejszy od czynszu w KTBS. > Jedyna różnica to, że masz akt notarialny a w KTBS nie. > W KTBS za 3 pokoje płacisz 45tys.zł a za własnościowe ok. 190tys.zł i > spłacasz do emerytury. nie do końca jest jak mówisz. u mnie czynsz w wlasnościowym plus rata kredytu = czynsz w KTBSie, do tego te kilkadziesiąt tysięcy wplacone na początku, więc rachunek jest bardzo prosty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Generał Re: co sądzice o KTBS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 08:08 Przesadzacie mówiąc o ignorancji i nieuprzejmym zachowaniu pracowników KTBS- u.Ja mam odmienne zdanie.Ostatnio załatwiałem sprawę dodatku mieszkaniowego prosząc jedną z pań /P.Róża / o pomoc w wypełnieniu wniosku . Ta Pani bez szemrania , wręcz z sympatycznym uśmiechem na twarzy , pomogła mi w wypełnieniu wniosku pomimo , że mogła tego nie zrobić od ręki . Korzstając z okazji pozdrawiam Panią Różę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: co sądzice o KTBS? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.06, 09:33 To że w nazwie jest Komunalne nie oznacza, że jest to lokal komunalny. Jak niektórzy wspomnieli mieszkanie KTBS moge "odstąpić" za niezłą kwotę. A czy lepiej mieć własnosciowy? Na pewno tak, ale ze wzgledu na koszty kredytu nie stać mnie na nie. Kredyt zaciągnięty na KTBS spłace za 4 lata. Kredyt na własne m spłaciłbym za 34lata. A w akcie własności wpisana by była hipoteka, więc sprzedaż takiego lokalu i tak nie byłaby zbyt dochodowa. Poza tym wolę KTBS niż własne mieszkanie ze ślepą kuchnią na 9 pietrze na Ptasiej. ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka 33 Re: co sądzice o KTBS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 16:05 wiec wynajmuj ktbs bo go nigdy nie wykupisz wg ustawy.ja jednaj bym wolała na 9 pietrze i zawsze moge sprzedac a nieruchomosci ida w góre.a na odstepne w ktbs masz okreslony czas (chyba 6 lub 7lat) i po tym czasie juz nie mozesz wg ustawy go komus odstapic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bi0r Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 18.12.06, 16:44 Według zmodyfikowanej ustawy nie ma juz limitu 7 lat. Prawo odstąpienia mieszkania jest w nieskończoność :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: co sądzice o KTBS? IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.12.06, 10:08 Życzę sukcesów na 9 piętrze przy Ptasiej. Mieszkałem tam kilka lat to wiem oczym mówię a nie wymyślam dyrdymały i koszałki opałki jak Pani Ania33. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bi0r Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 18.12.06, 16:48 Wiele ciekawych rzeczy ogólnie o TBS-ach mozna się dowiedzieć na tym forym www.forumtbs.pl/portal.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka26 Re: co sądzice o KTBS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 20:01 ZASADY OGÓLNE Korzystanie z zasobów mieszkaniowych K.T.B.S. odbywa się wyłącznie na zasadach najmu -bez możliwości wykupu lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matusia3 Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 19.12.06, 00:20 Witam! Mieszkam od roku w K.T.B.S i jestem naprawdę zadowolona z wyboru.Ładna,przyjemna okolica,czysto,wszystko nowe i co najważniejsze większość młodych rodzin lokatorów z małymi dziećmi,nie ma babci zrzędzących i przesiadujących na ławkach:) Czynsz jest dosyć wysoki,ale mam znajomycj,którzy mieszkają w wieżowcu na ostatnim piętrze i płacą może z 50 zł mniej. A jeśli chodzi o panie z KTBS ...........ludzie a czy to jest najważniejsze czy Pani się do Was uśmiechnie,czy nie.....? Bez przesady.....ja się cieszę,że mam normalnych sąsiadów za ścianą,a nie czy ktoś mnie w biurze będzie lepiej obsługiwał,czy tez nie.... Doprawdy nie macie większych problemów? Tak......kiedyś miałam wątpliwości co do KTBS,teraz po roku stwierdzam,że były one bezpodstawne.Brać kredyt na własne M? To głupota....żeby mieć papierek? Na Zachodzie ludzie wynajmują mieszkania,nie opłaca im się kupować....a u nas jak zwykle własność kasa itd. Jeszcze raz jestem za :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka 33 Re: co sądzice o KTBS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 13:10 uwazam ze to ważne mila osługa to wizytówka danej firmy, jeżeli mowisz ze różnica czynszowa wynosi 50 zł. to czy nie lepiej i bezpieczneij miec swoje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bianca Re: co sądzice o KTBS? IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.12.06, 14:25 swoje możesz mieć w wieżowcu na 9 piętrze (tak jak już ktoś wyżej napisał) a w KTBS-ie masz nowe, świeże;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: co sądzice o KTBS? 20.12.06, 14:38 ja mam na 2 piętrze w bloku, całkiem przyjemne, choć nie nowe, mieszkanko, za które płacę z kredytem tyle co za KTBS. i jestem u siebie :) za nic się nie zamienię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: co sądzice o KTBS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 16:39 zgadzam sie! tym bardziej ze stare mieszkanie mozna odmalować wstawic panele itp. a to ze ktbs nowy... ale nie swój...mieszkam na 8 pietrze i ... tez bym sie nie zamienil.. wesołych swiąt! i na własnosciowych i na ktbsach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebek Re: co sądzice o KTBS? IP: *.ztpnet.pl 21.12.06, 08:22 Gość portalu: dominik napisał(a): > zgadzam sie! tym bardziej ze stare mieszkanie mozna odmalować wstawic panele > itp. a to ze ktbs nowy... ale nie swój...mieszkam na 8 pietrze i ... tez bym > sie nie zamienil.. wesołych swiąt! i na własnosciowych i na ktbsach!!! hehe mieszkaj sobie dalej na 8 pietrze i wachaj zapachy z sypu a w wolnych chwilach dobijaj karaluchy biegajace po scianach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: co sądzice o KTBS? IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.12.06, 09:29 i niech z Nowym Rokiem będzie mniej psich szczyn w windach! To była dla mnie zmora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka26 Re: co sądzice o KTBS? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 20:40 wiesz wszystko jest kwestią wychowania ... a z tym chyba krucho u co niektorych... Odpowiedz Link Zgłoś