Dodaj do ulubionych

Komentują wyniki OKE

08.02.07, 20:07
Pan Budniak z gimnazjum katolickiego powiedział:
"A dla nas rozwój oznacza to, że kształcący się u nas uczniowie z problemami
w nauce kończą szkołę z wzorowymi wynikami."
Przykro mi, panie Budniak, ale jako nauczyciel i rodzic byłego ucznia, nie
zgadzam sie z panem! Uczniowie z problemami w ogóle nie otrzymują od waszej
szkoły żadnej pomocy! Przykładem jest mój syn i jego problemy z matematyką.
Ratunkiem były drogie korepetycje, dzieki którym jakoś się wyciągnął.
Nauczyciel matematyki nie miał czasu ani na konsultacje, ani na przyjście na
zebranie! Obietnice były wielkie, ale niestety, możliwości małe, więc
musieliśmy się rozstać. W poziomie kształcenia nie odbiega ta szkoła od
innych, na jej sukces pracują zdolni uczniowie, ot co!
Mimo to pozdrawiam serdecznie i życzę dalszego błyskotliwego rozwoju.
Obserwuj wątek
    • er_ra Komentują wyniki OKE 08.02.07, 20:07

• Gość: rodzic Komentują wyniki OKE IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.02.07, 11:01
      Nie zgadzam sie z Panią. Moje dziecko chodzi do Gimnazjum Katolickiego i bardzo
      jesteśmy z tej szkoły zadowoleni. Nieprawdą jest, że wyniki szkoła zawdzięcza
      zdolnym uczniom, a nie pracy nauczycieli. W klasie naszej córki jak i w innych
      w większej mierze są uczniowie przeciętni i są też tacy, ktorzy naprawdę mają
      kłopoty z nauką, mają liczne dysfunkcje i dzieki pracy nauczycieli (która
      naprawde jest bardzo duża)dobrze sobie poradzą na egzaminie gim.
      Myślę więc, ze problem Pani syna na pewno nie polegał jedynie na matematyce i
      to nie był powód zabrania go z tej szkoły.
      Gimnazjum Katolickie jako rodzic polecam wszystkim!!! Po pierwsze małe klasy
      (max 15 os), które umożliwiają nauczycielom poświecanie uwagi każdemu
      uczniowi,a na bardzo częstych zebraniach z rodzicami informowani jesteśmy na
      bieżąco o postępach w nauce lub ich braku,a co najważniejsze o zachowaniu
      naszego dziecka. Nic nie umknie uwadze nauczycieli, co daje nam i naszej córce
      ogromne poczucie bezpieczeństwa,a jest to bardzo wazne, patrząc na to, co się
      dzieje w innych gimnazjach. W zadnej innej szkole nie spotkałem takiego
      zainteresowania i pochylania się nad każdym uczniem, w "katoliku" nikt nie jest
      tylko nazwiskiem w dzienniku.
      Nasza córka otrzymuje ciągłą pomoc zarówno w nauce jak i w problemach
      osobistych, bardzo lubi chodzic do szkoły. To o czymś świadczy!!!
      • er_ra Re: Komentują wyniki OKE 09.02.07, 21:15
        Drogi Rodzicu!Wątpię, abyś lepiej ode mnie, matki i pedagoga, znał problem
        mojego dziecka, nie masz też pojęcia, ile ja włożyłam pracy w to, żeby w miarę
        dobrze radziło sobie z nauką, co zostało potwierdzone przez psychologa. Syn
        chodził do dobrej podstawówki, radził sobie naprawdę dobrze. Zapisując go do
        gimnazjum katolickiego liczyłam właśnie na to, że zostanie objęty opieką, nie
        będzie jedynie numerkiem w dzienniku, a dzieckiem z problemami, którym trzeba
        się szczególnie zająć. Niestety, nic takiego się nie stało, a obietnice okazały
        się pustymi frazesami. Oprócz opłat za szkołę, doszły koszty nietanich przecież
        korepetycji, po podliczeniu całych kosztów wychodziła niezła sumka. Pan od
        matematki zdziwił się nagłą poprawą. Znał problemy syna, zresztą wszyscy
        rodzice po cichu narzekali, że dzieciaki nie bardzo rozumieją, cóż z tego,
        skoro każdy z nich bał się odezwać... Typowe, prawda? Mało tego, matematyk
        wiedział o korepetycjach i w ogóle go to nie ruszyło. Nastepna sprawa, to
        godziny konsultacji, które odbywały się podczas innych lekcji. Paranoja! To się
        podobno dalej nie zmieniło. Kontynuując moją i tak długą wypowiedź dodam, że na
        korepetycje z matematyki musiało chodzic dużo więcej uczniów.
        Pan matematyk już podobno nie uczy w tej szkole, cóż, nie może być dobrym
        nauczycielem ktoś, kto ciągnie tzw. dwie sroki za ogon. Nie da sie z doskoku
        dobrze pracować w kilku szkołach, bo tracą na tym dzieciaki...
        Kończąc moją wypowiedź, dodam, że syn teraz bardzo dobrze funkcjonuje w
        państwowej szkole. Spotkaliśmy się tam z wielka troską ze strony dyrekcji i
        grona pedagogicznego, fakt, w klasie jest 30 uczniów, ale nie uwazam, żeby moje
        dziecko było anonimowe. Oczywiście nadal chodzi na korepetycje, tylko tym razem
        wiem, za co płacę!
        Nadal dobrze zyczę szkole katolickiej, jeśli są zadowoleni z niej, to dobrze,
        każdy ma inne priorytety i wymagania! Ale każdy też ma prawo do swojego zdania,
        którego ja nie zmienię!
    • Gość: Mama ucznia Komentują wyniki OKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:38
      Zgadzam się w zupełności z Panem Budniakiem i z opinią, że Gimnazjum Katolickie
      to dobra szkoła. Jak może rozwijać się jeszcze bardziej szkoła, która ma cały
      czas najlepsze wyniki w mieście!To niedorzeczne stwierdzenie! Najważniejsze, że
      utrzymuje bardzo dobre wyniki. Mój syn też jest uczniem tej szkoły i tak samo
      uważam jak ten Pan/Pani, który poleca to gimnazjum. Gdy moje dziecko jest w
      szkole, mogę być o nie spokojna, ze jest w dobrych rękach!
      Pozdrawiam Pana Dyrektora Marka Budniaka i całe grono pedagogiczne Gimnazjum
      Katolickiego:)
      • Gość: CELINA Re: Komentują wyniki OKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 17:20
        Jak może rozwijać się jeszcze bardziej szkoła, która ma cały
        czas najlepsze wyniki w mieście!

CIEKAWE, JA MAM INNE DANE, W CZOŁÓWCE NIE MA TEJ SZKOŁY
        • czekoladka90 Re: Komentują wyniki OKE 09.02.07, 20:09
          nie dziwne ze najlepsze jak klasy licza 15 osob ... chodzi mi o srednia :)
          wiadomo jak bedzie w klasie 30 uczniow to bedzie ona mniejsza ...
          nie mozna tego porownywac do normalnego gimnazjum
    • Gość: ciekawy OKE?! a co to jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 18:24
      nie wiem co to jest OKE? jest ten skrot wyjasniony w artykule?
      nie dostrzeglem go czy go nie ma?
      • Gość: filona Re: OKE?! a co to jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 18:27
        jak to co to jest OKE - przeciez dziecko to wie, a dziennikarze nie musza o tym
        informowac...
        przeciez wiadomo ŻMWDC i do tego GWOSR i aby bylo jasne - wszystkie szkoly MSD

pozdrawiam Was BSWDD i zycze MW i DS w ciagu dnia
    • Gość: ciekawy OKE?! co to jest? powie ktos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 20:52
      OKE?! co to jest? powie ktos?
      Lubie czytac i wiedziec co czytam i o czym - co to jest to OKE?
      • lucybis Re: OKE?! co to jest? powie ktos? 11.02.07, 00:55
        Okręgowa Komisja Egzaminacyjna
        • Gość: ciekawy Re: OKE?! co to jest? powie ktos? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 08:25
          dzieki

juz sie pogubile - czy wajsnili ten skrot w artykule?
          przeoczylem czy tez dziennikarz "zapomniał" ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka