Gość: Lecho I slusznie - wszyscy lataj w swiat z Berlina IP: 80.48.187.* 08.03.07, 19:56 Nikt normalny nie lata na dalekie trasy z Wawy tylko z Berlina, do ktorego jedzie sie samochodem krocej niz leci do Wawy z dojazdem do Babimostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re:No i mit o potędze prysł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 08.03.07, 20:07 Tylko czemu za Lubuskie pieniądze ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: LOT likwiduje loty i bardzo dobrze !!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 20:15 a urzędasy już dzieliły następną kasę na Babimost !!! teraz tylko prokurator powinien wejść do urzędu i za dup... tych włodarzy co wyrzucili pieniądze w błoto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin kiedyś directfly.pl chciał brac mniejsze dotacje z IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.07, 22:21 z publicznych pieniędzy niz LOT. Ale lokalni politycy coś zakombinowali i nie zrobili przetargu. Jak się daje komuś publiczne pieniądze w zamian za wykonanie usługi, to się rozpisuje przetarg. Wszystko inne to kradzież. Jak na razie różnica między tym co chciał directly a tym co chciał lot wyniosła już koło 2-3 mln PLN. Panów marszałków powinni chyba oskarżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tk_logowany Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy 08.03.07, 21:49 super, kolejne megalomaniackie urojenie pada w świetle rzeczywistości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.03.07, 07:32 Rzecznik LOT-u mówi o niskich cenach lotu do Warszawy i spowrotem.Panie rzeczniku jakież to PAn bzdury opowiada.Nawet jeśli zabukowało by się bilet z 2 tygodniowym wyprzedzeniem to jego cena i tak wynosi podad 300 zł wiem bo sama sparwdzałam.Nie dziwie sie,ze za taką cene nikt nie chce latać, chociaż żal mi tych polaczeń,ze beda likwidowane.Prośba do Pana wicemarszałka proszę walczyc o lotnisko jak robił to Pana poprzednik Pan Fedko. Pozdrawiam gorąco Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 07:45 czegos nie rozumiem w twojej wypowiedzi. nikt nie poleci za 300 a marszalek ma walczyc o polaczenie? na czym ta walka mialaby polegac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dysmar Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 16:26 Zaraz , zaraz , od ok. 8 miesięcy , latam do Warszawy i z powrotem co kilka tygodni. Za każdym razem cena biletu w dwie strony wynosiła 220 zł. To niska cena w stosunku do kolei-pożal się Boże. Owszem , rezerwowałem dosyc wcześnie , dlatego nie wiem , jak kształtują się ceny bliżej terminu odlotu , jednak za każdym razem ilośc pasażerów była znikoma. Dojeżdżam do Babimostu z głębokiego południa województwa i nie skomlę , że mam daleko do lotniska jak wszyscy piszący Zielonogórzanie. Te 35 kilometrów które musicie się " męczyc " po wcale niezłej w więszej swej części drodze , to nic , co muszą przejechac np. Warszawiacy z centrum. Nie wszystkim potrzebne jest lotnisko , aby doleciec wyłącznie do zmywaka w Londynie. Pewnie , że nie jestem zwolennikiem dopłat z " państwowych " pieniędzy do wszelkich uciech i wygód urzędniczych. W naszym Kraju jest tyle " szemranych " dopłat i dotacji z których większośc z nas nie korzysta , to ja sobie chociaż... polatam -;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolnoślązak nareszcie !!! racjonalne decezje LOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 08:27 Nareszcie LOT przerwie to IRRACJONALNE wywalanie pieniędzy publicznych w błoto przez " lubuskich" urzędasów (a co to właściwie jest "lubuskie" -ahistoryczne aberracje urzędasów ZG zawsze była częścią Dolnego Śląska !!!) Tylko urzędasy latają do i z W-wy( na koszt społeczeństwa) .Normalny człowiek lata z BERLINA !!! bo jest DUUUUŻO taniej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: will Re: nareszcie !!! racjonalne decezje LOT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 08:45 wyrazy pisane WIELKIMI literami to nowe słówka których nauczyłeś się z któregoś z polsatowskich teleturniejów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr X LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.03.07, 09:23 i niech likwiduje !bilet kosztuje 205 zł a do Zielonej trzeba samemu się dostać bo Lot nie dowozi.Za komuny kursowały autobusy z Zielonej do Babimstu i z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.03.07, 09:42 Zbierają kase na lotnisko im. Gosiewskiego w Kielcach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKS Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 16:53 PKS dowozi i odwozi na lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
mobidick81 Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy 09.03.07, 09:45 ...a kogo to jeszcze obchodzi czy coś będzie tu latać czy też nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: 195.85.249.* 09.03.07, 10:01 Zastanawiam się czy kiedyś znajdą się mądrzy ludzie w sejmiku lubuskim i stwierdzą , że Babimost to wielka pomyłka a korzystniej jednak z p-ktu ekonomicznego zaiwestować lotnisko w Przylepie. Zamiast płacić rocznie dla LOT-u 1,5mln zł wybudujcie jeden pas betonowy w Przylepie i sami zobaczycie jakie będzie duże zainteresowanie wsród mieszkańców Zielonej Góry. Do Przylepu jest 3km a do Babimostu ponad 40 gdzie tu jest jakaś logika??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 10:11 Zlikwidować lotnisko w Babimoście i zakończyć darmowe loty lubuskich pasożytów. Zamiast ładować forsę w Babimost lepiej przeznaczyć ją na przebudowę tras z Zielonki i Gorzowa do Berlina, Wrocka, Szczecina oraz Poznania. Przebudować linie kolejowe z dostosowaniem do większych prędkości by dotrzeć wygodnie do w/w miast. Z Berlina do Londynu samolot odlatuje codziennie, nie raz w tygodniu jak chcą miłośnicy babimojskiego lotnictwa... To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
tk_logowany Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy 09.03.07, 12:16 Gość portalu: bss napisał(a): > Zamiast ładować forsę w Babimost lepiej przeznaczyć ją na przebudowę tras z > Zielonki i Gorzowa do Berlina, Wrocka, Szczecina oraz Poznania.... Żagań-Żary mają razem około 70 tyś. są trzecim ośrodkiem w tym pseudotworze lubuskim! tez domagamy się wielkich udogodnien komunikacjnych !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurgen Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 16:46 a kogo to obchodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
tk_logowany Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy 09.03.07, 17:43 Gość portalu: jurgen napisał(a): > a kogo to obchodzi ? a w zasadzie co to jest ta zielonagóra ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurgen Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.ztpnet.pl 10.03.07, 10:01 gamoniu zakompleksiony milcz jak do mnie mówisz Odpowiedz Link Zgłoś
tk_logowany Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy 10.03.07, 11:26 jurgen - to cie rodzice skrzywdzili tym imieniem, buehuehue Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.03.07, 14:05 Przylep to w sam raz miejsce na aeroklub, ale na lotnisko nie ma tam wystarczająco miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmx Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: 212.109.128.* 09.03.07, 10:13 Nic innego nie pozostaje jak tylko pogratulowac marszalkowi. Wpisal do priorytetow UE lotnisko w babimoscie, wykreslil UZ, no a teraz zamkna lotnisko i kasa w bloto. Pan marszalek moze zameldowac ze zadanie wykonane. Nastepny klocek rozwalony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:56 Co ciekawe, ci co przyszli na stołki samorządowe po wyborach, w kampani przed wyborczej ponoć wiedzieli jak i co robić by wszystko było mądrze i OK. Mieli lekarstwo na wszystko, wszystko też wiedzieli, szczególnie PO dominowało swoją mądrością (?) i krytykanctwem wszystkich i wszystkiego dookoła. I masz babo placek, mądrzy zagubili się i nie wiedzą co dalej robić z Babimostem, szpitalem w Gorzowie, dodatkowa forsa poszła bokiem - ech, krytykować łatwo lecz pracować mądrze niestety trudno. Powiedzą, że to przez Kaczorów... ? Rozpierdzielić ten grajdoł nędzy i rozpaczy zwany woj. lubuskim póki jeszcze nie jest za póżno, a udających mądrych pseudopolityków pogonić w diabli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 17:34 Jedyne woj. bez lotniska !! Super Odpowiedz Link Zgłoś
tk_logowany Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy 09.03.07, 17:44 jupi :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tk_logowany Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy 09.03.07, 17:49 jakie lotniska są w lubelskiem czy na podlasiu? czy co lata z Olsztyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.ztpnet.pl 09.03.07, 18:14 Jescze nie lata ale staraja sie o lotnisko. W lubuskiem ludzie sie ciesza ze Babimost zamykaja bo to teraz jest na czasie. Ja wole posluchac Tyszkiewicza i prezesa KSSSE o znaczeniu lotniska w Babiomoscie niz wszystkich specow na forum, bez urazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 23:32 a co takiego ma do powiedzenia w sprawie lotniska pan tyszkiewicz lub pan prezes kssse? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.backiel.com.pl 09.03.07, 23:38 coś tam niedawno marudził o Babimoscie, ale po prostu próbuje zbijać polityczny kapitał na mieszkańcach Babimostu i zielonej Góry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.03.07, 20:24 a może sprzedać to lotnisko w jawnym przetargu !!! a pieniądze wydać na coś mądrego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: latacz Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.adsl.alicedsl.de 11.03.07, 18:16 Wlaśnie miałem przyjemność wrócić dzisiaj samolotem z Warszawy. Komplet pasażerów (zgoda - bardzo małego samolotu), żadnego "urzędasa", ludzie wracający widać z dalszych wojaży. Dopóki nie będzie w Polsce autostrad, takie połączenie musi zostać utrzymane. Mądrale niech spróbują przejechać w jeden dzień z Zielonki da Warszawy i z powrotem. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vts1 Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy 11.03.07, 18:54 a mnie nie stać na samolot i nie che żeby z naszych wspólnych (urzedu marszalkowskiego) pieniędzy ciebie opłacać - zapłac sam za siebie pełną kwotę ceny podróży !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedlowicz Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.icm.edu.pl 11.03.07, 20:10 To czym proponujesz dostać się do Wawy żeby było taniej i bez dotacji? Bo chyba nie pociągiem? Jeśli tak to czy wiesz ile kosztuje bilet na pociąg ? No ale odpada bo oczywiście wiesz, że skarb państwa dopłaca do PKP grubą kasę(z naszych wspólnych pieniędzy)! Więc pozostaje jazda samochodem - nikt nie dopłaca no i można podziwiać kraj przez ponad 5 godzin w jedną stronę! Z kosztami powodzenia bo 66 zł to tylko opłata za przejazd A2 a paliwo zależy od auta ale niżej niż 200 zł nie zejdziesz nawet jadąc 70/h małym dieslem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobrze Re: Latamy z Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 22:08 I dobrze. Po co jakies dotacje na loty do Wawy. I tak wszyscy moi znajomi latają w swiat z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedlowicz Re: Latamy z Wrocławia IP: *.icm.edu.pl 12.03.07, 21:57 no no tylko pogratulować mam nadzieję, że jak już w końcu zamkniemy nierentowne PKP to też "wszyscy Twoi znajomi" będą szczęśliwie jeździć w świat z Wrocławia ale zapytam: Jak myślisz co by oni wybrali jakby mieli do wyboru polecieć z Wrocławia lub z Babimostu ? (dla pewności dodam jeszcze, że zakładam iż są z okolic ZG) fajnie się pewnie bujnąć ze 160 km na lotnisko ale ja tam wolę te 30 (zresztą dodam, że ostatnio na Okęcie jechałem 2 razy dłużej niż potem z Babimostu do ZG) nie rozumiem czemu z własnej woli pragniecie się zamykać i robić z Zielonki jeszcze większe zadupie szastanie kasą na Śląsku nikomu nie przeszkadza a jak jest cień szansy na rozwój naszego ubogiego regionu to nawet sami mieszkańcy są przeciw chcesz latać z Wrocka - lataj sobie ale ja chce z Babimostu Odpowiedz Link Zgłoś
tk_logowany Re: Latamy z Wrocławia 12.03.07, 22:05 no ok, to niech kasę na lotnisko wykłada TYLKO urzad miasta ZG a nie urząd marszałkowski ja mam do portu widmo Babimost, z którego latają d..py urzędnicze (tylko do Warszawy) przeszło 60 km - a dojechać to kwestia 2 godzin, do Wrocławia 140 ale autostradą - czas jazdy 1h 15min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedlowicz Re: Latamy z Wrocławia IP: *.icm.edu.pl 16.03.07, 23:25 > no ok, to niech kasę na lotnisko wykłada TYLKO urzad miasta ZG a nie urząd > marszałkowski lotnisko jest potrzebne dla regionu a nie tylko dla ZG > ja mam do portu widmo Babimost, z którego latają d..py urzędnicze (tylko do > Warszawy) przeszło 60 km - a dojechać to kwestia 2 godzin, do Wrocławia 140 > ale > autostradą - czas jazdy 1h 15min co prawda w zeszłym miesiącu widziałem jednego może dwóch, którzy by się na urzędasów nadawali wizualnie ale się nie kłócę bo mogą "po cywilu" latać :) ale co do drogi to średnią masz na lotnisko Babimost 30 km/h :)) mów co chcesz ale nigdy w to nie uwierzę skoro do lotniska Wroc wychodzi średnio 112 km/h co wskazuje że pojazd jest mechaniczny a nie napędzany koniem lub siłą nóg własnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Latamy z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 23:30 > lotnisko jest potrzebne dla regionu a nie tylko dla ZG powiedz to gorzowianom. ale na wlasna odpowiedzialnosc. zeby nie bylo na mnie jak cie zlinczuja;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedlowicz Re: Latamy z Wrocławia IP: *.icm.edu.pl 17.03.07, 02:03 Gość portalu: zasieki1 napisał(a): > powiedz to gorzowianom. ale na wlasna odpowiedzialnosc. zeby nie bylo na mnie > jak cie zlinczuja;) i tu jest właśnie sedno problemu ! bo jakby to lotnisko miało lokalizację np. w Lipianach to by pewnie dla Gorzowa było potrzebne a wręcz niezbędne do rozwoju regionu/województwa zresztą podobnie by było jakby tak w Szprotawie była szansa na poradzieckim lotnisku zorganizować tanią linię latającą dokądkolwiek (Wawa, Londyn , Dublin) pewnie nikt z Żagania (pozdrawiam :) ) Żar czy Polkowic nie miałby nic przeciw a tak to "front antyzielonogórski" zachowując się jak pies ogrodnika i chyba w imię zwykłej zawiści, doprowadza właśnie do tego, że wszyscy będziemy musieli jechać do Wrocławia , Poznania czy Berlina by móc skorzystać z dobrodziejstwa najnormalniejszego środka lokomocji jakim jest samolot (zresztą zwykle tańszy od innych metod przemieszczania się) Dlaczego sami i z pełną świadomością odcinamy się od cywilizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Latamy z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 14:49 > i tu jest właśnie sedno problemu ! sedno problemu to fakt, ze lubuszan nie stac na latanie. a ci, ktorych stac lataja z berlina, bo taniej/blizej/wiekszy wybor. polaczenie z warszawa zawodzi kolejny raz. tanie linie nie przyleca (bez ogromnych doplat), bo jesli bylby to dla nich dobry interes, to juz dawno by lataly. > Dlaczego sami i z pełną świadomością odcinamy się od cywilizacji? nie odcinamy sie sami. robito za nas ekonomia. i tak wlasnie powinien swiat wygladac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedlowicz Re: Latamy z Wrocławia IP: *.icm.edu.pl 17.03.07, 23:11 > sedno problemu to fakt, ze lubuszan nie stac na latanie. a ci, ktorych stac > lataja z berlina, bo taniej/blizej/wiekszy wybor. polaczenie z warszawa > zawodzikolejny raz. na pociągi ich stać a na samolot nie? porównaj ceny biletów > tanie linie nie przyleca (bez ogromnych doplat), bo jesli bylby to > dla nich dobry interes, to juz dawno by lataly. to jest Twoje zdanie linie prędzej czy później polecą jeśli zostanie to lotnisko i będą miały gdzie lądować > nie odcinamy sie sami. robito za nas ekonomia. i tak wlasnie powinien swiat > wygladac. ta sama ekonomia powinna kazać pozamykać dużo więcej niż jedno małe lotnisko w Babimoście to jest inwestycja - a każda inwestycja ma odpowiedni czas zwrotu ja uważam że warto inwestować - Ty uważasz inaczej ot tak świat wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Latamy z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 10:27 > na pociągi ich stać a na samolot nie? > porównaj ceny biletów nie musze porownywac cen biletow, bo je znam. zna je tez kilka tysiecy pasazerow, ktorzy polecieli z babimostu. nie zmienia to faktu, ze, tu cytat rzecznika lotu: "polaczenie to jest trwale deficytowe". > to jest Twoje zdanie > linie prędzej czy później polecą jeśli zostanie to lotnisko i będą miały gdzie > lądować owszem to moje zdanie. najwyraznie szefowie tanich linii lotniczych maja takie same... > ta sama ekonomia powinna kazać pozamykać dużo więcej niż jedno małe lotnisko w > Babimoście mianowicie ktore? > to jest inwestycja - a każda inwestycja ma odpowiedni czas zwrotu > ja uważam że warto inwestować - Ty uważasz inaczej > ot tak świat wygląda ja uwazam inaczej, to prawda. tak samo jak ja uwazaja ekonomisci z price waterhouse coopers, ktorych raport nt. tego lotniska czytalem, i z ktorych zdaniem licze sie bardziej niz, bez urazy, z twoim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedlowicz Re: Latamy z Wrocławia IP: *.icm.edu.pl 19.03.07, 22:51 > nie musze porownywac cen biletow, bo je znam. zna je tez kilka tysiecy > pasazerow, ktorzy polecieli z babimostu. nie zmienia to faktu, ze, tu cytat > rzecznika lotu: "polaczenie to jest trwale deficytowe". z autopsji wiem, że ciężko uwierzyć w ceny bo każdy kto usłyszy, że lotem może być taniej - po prostu w to nie wierzy skoro nie ma promocji, ba - nie ma nawet informacji to i nie będzie biznesu > owszem to moje zdanie. najwyraznie szefowie tanich linii lotniczych maja takie > same... Ryan nie lata bez dofinansowania lokalnych władz - dostanie kasę to poleci (jak będzie miał skąd) a skoro inni dopłacają to uważają, że im się opłaca > > ta sama ekonomia powinna kazać pozamykać dużo więcej niż jedno małe lotni > sko w Babimoście > > mianowicie ktore? tu akurat nie chodziło mi o inne lotniska każdy chyba wie, że idąc takim tokiem rozumowania z osobowego transportu kolejowego powinny zostać tylko Ex , IC i EC o studniach bez dna w kopalniach nie wspomnę > ja uwazam inaczej, to prawda. tak samo jak ja uwazaja ekonomisci z price > waterhouse coopers, ktorych raport nt. tego lotniska czytalem, i z ktorych > zdaniem licze sie bardziej niz, bez urazy, z twoim. a nie obrażam się :) i przepraszam ale ekonomiści z PWC nie mieszkają ani w ZG ani w Żaganiu i nie muszą tłuc się 5.30 h brudnym pociągiem (Ex!) do Warszawy by po 7 godzinach na miejscu wracać z niej tym samym sposobem i założę się, że ekonomiści z PWC jeśli kiedykolwiek widzieli Babimost to zapewne przylecieli tam samolotem by po kilku godzinach wrócić tym samym sposobem do Warszawy nie ma co dyskutować jak tak będzie dalej to spotkamy się wszyscy w Warszawie lub w Dublinie bo stąd nie można się sprawnie poruszać - a poruszać będziemy się coraz więcej czy tego chcemy czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Latamy z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 23:36 > z autopsji wiem, że ciężko uwierzyć w ceny bo każdy kto usłyszy, że lotem może > być taniej - po prostu w to nie wierzy > skoro nie ma promocji, ba - nie ma nawet informacji to i nie będzie biznesu tylko, jak juz wczesniej pisalem, to nie tylko kwestia cen biletow. nawet jakby byly one po 50 zl, to i tak wiecej niz, powiedzmy, 30-40 tys. pasazerow z tego polaczenia nie skorzysta. a to za malo, zeby zarobil lot i za malo, zeby zarobilo lotnisko. pomijam kwestie tego, ze sa ludzie, ktorzy za zadne skarby swiata nie wsiada do samolotu. > Ryan nie lata bez dofinansowania lokalnych władz - dostanie kasę to poleci (jak > będzie miał skąd) > a skoro inni dopłacają to uważają, że im się opłaca ja tam jestem czlowiekiem prostolinijnym jesli chodzi o ekonomie. jesli z publicznych pieniedzy doplaca sie ryanairowi, czy jakiejkolwiek innej linii lotniczej, to znaczy, ze jest to zlodziejstwo w bialych rekawiczkach. tak samo, jak zlodziejstwem bedzie jesli moja firma wystartuje w ustawionym przetargu np. na sprzatanie urzedu miasta i go wygra. > tu akurat nie chodziło mi o inne lotniska > każdy chyba wie, że idąc takim tokiem rozumowania z osobowego transportu > kolejowego powinny zostać tylko Ex , IC i EC > o studniach bez dna w kopalniach nie wspomnę i to tez zlodziejstwo. ciekawe, ze jakby powiedzmy deutsche bahn obslugiwala polaczenia regionalne, to wychodzilaby na swoje. > i przepraszam ale ekonomiści z PWC nie mieszkają ani w ZG ani w Żaganiu i nie > muszą tłuc się 5.30 h brudnym pociągiem (Ex!) do Warszawy by po 7 godzinach na > miejscu wracać z niej tym samym sposobem pewnie nie mieszkaja w zaganiu i w zielonej gorze. tylko co to zmienia? to, ze tu nie mieszkaja nie oznacza, ze nie znaja sie na ekonomii. moim zdaniem skoro lotnisko sie nie oplaca, to moze warto z publicznych pieniedzy ulatwic dojazd do lotnisk w sasiednich regionach - S3, A2, kolejowe obejscie czerwienska, remont nadodrzanki, wpuszczenie DB na polskie tory itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedlowicz Re: Latamy z Wrocławia IP: *.icm.edu.pl 20.03.07, 21:31 Gość portalu: zasieki1 napisał(a): > tylko, jak juz wczesniej pisalem ... niestety racjonalna ekonomia sobie a życie w Polsce sobie a skoro tak jest to ja chcę coś z tego mieć też dla siebie i okolic zupełnie nie widzę powodu by inwestowanie we Włoszczową miało być ważniejsze niż inwestowanie w Babimost niestety żadna inwestycja nie przybliży mi lotniska do 20 minut drogi - a drogi muszą być zrobione tak czy inaczej (potrwa jeszcze długie lata) obawiam się zresztą, że i kwoty będą dużo wyższe (1 km drogi szybkiego ruchu idzie chyba w miliony) państwo dopłaca do wielu rzeczy by jego mieszkańcom żyło się lepiej bo po to ono właśnie jest - ja myślę, że za jakiś czas będzie nam się żyło troszkę lepiej właśnie dzięki możliwości sprawnego przylotu i wylotu zamykając tą drogę zamykamy jakąś tam szansę - mniejszą czy większą - ale zamykamy oczywiście prywatnie bardzo pasuje mi polecieć do Wawy i wrócić (w ten sam dzień ale nawet niekoniecznie) nigdy nie pojadę w tym celu ani do Wrocka ani do Berlina OK , byłbym naiwny gdybym liczył, że Ciebie przekonam :) przyznaję, iż masz rację - nierentowne -> zamykamy tak prosto nie jest więc pozwól, że bronić będę swojej racji w budżetach publicznych nic nie jest czarno białe jakby pewnie chcieli panowie z PWC ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Latamy z Wrocławia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:37 > państwo dopłaca do wielu rzeczy by jego mieszkańcom żyło się lepiej bo po to > ono właśnie jest i tu lezy pies podgrzewany;) mam inna wizje panstwa. wystarczy, ze panstwo nie bedzie wtracac sie w zycie mieszkancow i wszystkim bedzie lepiej. dlaczego jeden urzednik z drugim ma decydowac: "do tego doplacamy a do tego nie"? w takiej sytuacji zawsze ktos jest poszkodowany. doplaty olac, uwolnic rynek, nie wtracac sie i wszystko sie samo ulozy. pozdrawiam tak czy owak. mimo, ze sie na wzajem nie przekonalismy to przynajmniej sie nie poklocilismy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedlowicz Re: Latamy z Wrocławia IP: *.icm.edu.pl 21.03.07, 21:44 > i tu lezy pies podgrzewany;) dokładnie ;) przykre to ale ani moja wizja (rozsądna interwencje państwa tam gdzie jest potrzeba) ani Twoja wizja (niewidzialna ręka rynku jako jedyny regulator) zastosowana u nas nigdy nie będzie :( uwierzysz czy nie - ale długo miałem identyczne do Twojego zdanie ale to już temat na zupełnie inny wątek albo nasiadówkę przy zimnym browarku :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tk_logowany Re: Latamy z Wrocławia 21.03.07, 22:28 Gość portalu: osiedlowicz napisał(a): > ale to już temat na zupełnie inny wątek albo nasiadówkę przy zimnym browarku :) > > pozdrawiam taaaak? :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedlowicz Re: Latamy z Wrocławia IP: *.dialog.net.pl 22.03.07, 21:04 tk_logowany napisał: > > przy zimnym browarku :) > taaaak? :) :) :) ew przy czymś innym skoro piwko nie pasuje ;) choć z Ż. to by mi trochę było trudno wrócić :)) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tk_logowany Re: Latamy z Wrocławia 16.03.07, 23:53 Gość portalu: osiedlowicz napisał(a): > lotnisko jest potrzebne dla regionu a nie tylko dla ZG no ok to czemu mi piszesz dalej: > ale co do drogi to średnią masz na lotnisko Babimost 30 km/h :)) a ja jestem z regionu z Żagania i do Babiegomostu mam 60 jak nie więcej i po dziurawych powiatowych drogach a do Wrocławia piękną zmodernizowaną autostradę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedlowicz Re: Latamy z Wrocławia IP: *.icm.edu.pl 17.03.07, 01:36 > no ok to czemu mi piszesz dalej: > > ale co do drogi to średnią masz na lotnisko Babimost 30 km/h :)) tylko dlatego, że napisałeś iż jedziesz 60 kilometrów przez 2 godziny w co jak napisałem wcześniej -> nie wierzę > a ja jestem z regionu z Żagania i do Babiegomostu mam 60 jak nie więcej i po > dziurawych powiatowych drogach a do Wrocławia piękną zmodernizowaną autostradę! raczej trochę więcej niż 60 ale ośmielam się twierdzić, że nigdy do Babimostu nie jechałeś szczerze pozdrawiam cały Żagań wraz z regionem ale bardzo proszę o wypowiedź osoby które z Żagania na lotnisko we Wrocławiu dojechały w 1 godzinę i 15 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Latamy z Wrocławia IP: *.backiel.com.pl 17.03.07, 08:33 człowieku - mamy AUTOSTRADĘ - przypomnij sobie albo poczytaj kodekst drogowy, zobacz dozwolona prędkość, sprawdź z której strony Wrocławia znajdują się Strachowice. Żagań - Babimost za www.viamichelin.com/viamichelin/int/tpl/hme/MaHomePage.htm Time and distance Time: 01h28 including on motorways Distance: 95km including on motorways ( www.viamichelin.com/viamichelin/int/dyn/controller/ItiWGPerformPage? reinit=1&strStartCityCountry=1743&strStartAddress=&strStartCP=&strStartCity=zaga n&strDestCityCountry=1743&strDestAddress=&strDestCP=&strDestCity=babimost&image2 .x=66&image2.y=12# ) Żagań - Wrocław - Strachowice za www.viamichelin.com/viamichelin/int/tpl/hme/MaHomePage.htm Time and distance Time: 01h46 including 00h51 on motorways Distance: 154km including 93km on motorways www.viamichelin.com/viamichelin/int/dyn/controller/Driving_directions#startLocid=2143a2510cNTEuNjE3ODE_cMTUuMzI0NzM_&destLocid=2143z2210cNTEuMTAwMDE_cMTY uODczMg__&step1Locid=&step2Locid=&vh=CAR&distance=km&strVehicle=0&intItineraryTy pe=1&devise=1.0|EUR&isAvoidFrontiers=false&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeag e=false&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&carTypeHidden=Citadine&caravaneHi dden=false&typeCarbHidden=essence&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6&carb Cost=1.3&dtmDeparture=17/03/2007 weź poprawkę że lotnisko jest od strony Żagania a na autostradzie spokojnie mozesz jechać 120km/h a na koniec weź pod uwagę możliwości komunikacyjne portu Wrocławskiego gdzie samoloty latają do całej Europy z możliwością portu Babimst (gdzie latają tylko do Warszawy) ps. Żagań - Berlin Time and distance Time: 02h32 including 01h17 on motorways Distance: 208km including 147km on motorways Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Latamy z Wrocławia IP: *.backiel.com.pl 17.03.07, 08:36 linki z wyliczonymi odlegosciami jakoś sie nie wpisują ale poradzisz sobie i w wyszukiwarce wpisz wiec wroclaw, strachowice (sam Wrocław jest dalej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiedlowicz Re: Latamy z Wrocławia IP: *.icm.edu.pl 17.03.07, 23:02 > Żagań - Babimost > Time: 01h28 including on motorways no proszę a wcześniej jechało ci się 2 godziny > Żagań - Wrocław - Strachowice > Time: 01h46 including 00h51 on motorways i w tym wypadku wcześniej pisałeś, że jedziesz godzinę i 15 minut znaczy to, że auto pozwala a nie przepisy - i o to mi głównie chodziło - nie jechałeś nigdy do Babimostu ale ściemniasz o 2 godzinach drogi ja w godzinę z Żagania zajadę na poranny samolot i na koniec weź pod uwagę to, że do autostrady to może akurat Ty masz blisko ale z ZG do Wrocławia jedzie się 2 godziny a do B. nawet nie 30 minut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: LOT likwiduje loty z Babimostu do Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 23:50 13 pasazerow w 18 osobowym samolocie to nie jast komplet. jakby nie liczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Szkoda, bo korzystałam. IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.03.07, 22:11 A te teksty o lataniu z Berlina są jakieś bzdurne. Jak chcę dolecieć do W-wy to nie pojadę do Berlina. Raczej wybiorę samochód niż jazdę w przeciwnym kierunku. A do Azji też z Berlina nie polecę, raczej z innych europejskich miast, czyli: Babimost - W-wa - ... - cel podróży. Wcześniej kupiony bilet kosztuje ponad 200zł a krótko przed terminem nawet 1000zł. 200zł to dla mnie super cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Babimost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 08:56 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3982346.html Kurde, jakoś na nowe lotniska to są gigantyczne pieniądze, a na dofinansowanie istniejącego nie ma... Zielonogórscy politycy - weźcie się do roboty i wyrwijcie z tego trochę kasy dla nas! Na remont lotniska, na ten system naprowadzania, czy jak to się tam nazywa. Jeśli chodzi o dojazd do Babimostu - że daleko itp. Srutututu - zrobić obwodnicę kolejową Czerwieńska, od linii Czerwieńsk - Poznań pociągnąć tory na lotnisko i dowozić pasażerów szynobusami pod sam terminal - dojazd w 40 minut - czyli mniej niż niektórzy Warszawiacy jadą z domu na Okęcie. Takie to trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
mercin.brezan Re: Babimost 13.03.07, 09:39 Gość portalu: Tom napisał(a): > Jeśli chodzi o dojazd do Babimostu - że daleko itp. Srutututu - zrobić > obwodnicę kolejową Czerwieńska, od linii Czerwieńsk - Poznań pociągnąć tory na lotnisko i dowozić pasażerów szynobusami pod sam terminal - dojazd w 40 minut - > czyli mniej niż niektórzy Warszawiacy jadą z domu na Okęcie. Takie to trudne? drugie 40 minut i jesteście na lotnisku Ławica w Poznaniu, a zanim z Babimostu samolot wystartuje, zanim się przepakujecie do niego z pociągu (mają dalej międzylądowanie w Poznaniu?) to do Poznania za te 40 min nie doleci :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Babimost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:59 > Jeśli chodzi o dojazd do Babimostu - że daleko itp. Srutututu - zrobić > obwodnicę kolejową Czerwieńska, od linii Czerwieńsk - Poznań pociągnąć tory na > lotnisko i dowozić pasażerów szynobusami pod sam terminal - dojazd w 40 minut - > czyli mniej niż niektórzy Warszawiacy jadą z domu na Okęcie. Takie to trudne? przeciez nie z dojazdem do babimostu jest problem. obwodnica kolejowa czerwienska nie sprawi, ze nagle z babimostu odleci milion pasazerow. samolotem do wawy lata 5 osob na krzyz, bo taki jest potencjal tego kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
mercin.brezan Re: Babimost 13.03.07, 10:09 a poza tym jak już dojedziecie pociągiem na dworzec pekape do Poznania to na Ławice niedługo dotrzecie Fudżibaną: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3982631.html no i link - z forum pod artykułem abyście już teraz ujrzeli na co się stawia w innych miastach: en.wikipedia.org/wiki/Image:SydneyMonorail2_gobeirne.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Babimost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 10:46 spokojnie, spokojnie. mysle, ze na najblizsze 20 lat musi wystarczyc autobus linii L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Babimost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 15:14 >samolotem > do wawy lata 5 osob na krzyz, bo taki jest potencjal tego kierunku. Potencjał tego kierunku to kilkadziesiąt osób, które codziennie rano zrywają się na 5:40 na Lubuszanina i tłuką się 5 godzin do Wa-wy, że o 6 godzinach pospiesznym (albo o przesiadających się na Intercity w Poznaniu) nie wspomnę. >drugie 40 minut i jesteście na lotnisku Ławica w Poznaniu, >a zanim z Babimostu samolot wystartuje, zanim się przepakujecie do niego z >pociągu (mają dalej międzylądowanie w Poznaniu?) to do Poznania za te 40 min >nie doleci :))) No właśnie chodzi o to, żeby do Poznania lecieć nie musiał - po 40 minutach będzie już w Warszawie, a nie w Poznaniu ;-) Poza tym zmodernizowane lotnisko to okazja na inne połączenia - nie tylko Warszawa - czemu nie do Krakowa (nawet z międzylądowaniem we Wrocławiu)? Ślązak do Krakowa jedzie 10 godzin ;-)) Myślę, że znalazłoby się kilkanaście osób, które zapłacą ciut więcej, żeby znaleźć się w Krakowie 7 godzin wcześniej. A co do napowietrznej kolejki - już z pewnego miasteczka na północ od Z.Góry o czymś takim słyszeliśmy ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Babimost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 16:24 > Potencjał tego kierunku to kilkadziesiąt osób, które codziennie rano zrywają > się na 5:40 na Lubuszanina i tłuką się 5 godzin do Wa-wy, że o 6 godzinach > pospiesznym (albo o przesiadających się na Intercity w Poznaniu) nie wspomnę. wytlumacz mi gdzie sa dzis ci pasazerowie? ceny biletow sa jakie sa. mozna kupic bilet za 260 (rt) ale rowniez 600 (ow). lot i tak traci na tym polaczeniu 3 mln/rok oprocz 2 mln doplat rocznie, ktore otrzymuje od urzedu marszalkowskiego i urzedu miasta. to nie tylko kwestia cen biletow. to rowniez kwestia mentalnosci. sa ludzie, ktorzy majac do wyboru bilet do londynu za 200 zl jada autobusem 2 dni za 400 zl. cwiczylismy juz wieksze samoloty do warszawy, cwiczylismy miedzyladowanie w poznaniu. teraz przecwiczylismy 2 polaczenia dziennie w bezposrednim polaczeniu. czego mamy jeszcze sprobowac i ile ma to kosztowac podatnikow, zeby w koncu zrozumiec, ze polaczenie do warszawy daje srednio 8 tys. pasazerow/rok??!! i za chiny ludowe nie utrzyma sie z tego ani lot ani port lotniczy zielona gora/babimost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Babimost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 16:43 >wytlumacz mi gdzie sa dzis ci pasazerowie? no to już jest pytanie do działu marketingu LOT-u. >czego mamy jeszcze sprobowac i ile ma to > kosztowac podatnikow, zeby w koncu zrozumiec, ze polaczenie do warszawy daje > srednio 8 tys. pasazerow/rok??!! i za chiny ludowe nie utrzyma sie z tego ani > lot ani port lotniczy zielona gora/babimost. Na przykład terminala Cargo - przecież lotnisko może zarabiać na tym. Poza tym kto powiedział, że lotnisko ma działać tylko dla 1 połączenia do Wa-wy? To już innych miast w Polsce nie ma? Co stoi na przeszkodzie połączeniom tanich linii, no nie wiem - Łódź - Z.Góra (międzylądowanie) -Frankfurt/Hahn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Babimost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 17:23 > no to już jest pytanie do działu marketingu LOT-u. no tak, bo lot ma takie hobby - latamy na kierunkach, na ktorych nie ma pasazerow i sie z tego cieszymy. powtarzam, nawet jasliby z babimostu bylo 13 polaczen dziennie i bilety kosztowalyby 50 zl to wiecej niz, powiedzmy 30 tys. pasazerow, na trasie do wawy sie nie znajdzie. a 30 tys. to wciaz nic. pomijajac juz fakt, ze 30.000 razy 50 zl to tyle samo co 8.000 razy 190 zl a koszty latania niewspolmiernie wieksze. > To już innych miast w Polsce nie ma? i tu cie troche oswiece. oprocz polaczen lotu miedzy polskimi lotniskami (zawsze przez warszawe) jest tylko jedna firma obslugujaca polaczenia wewnatrzkrajowe. directfly lata na trasie wroclaw-warszawa oraz gdansk-krakow. nie idzie im rewelacyjnie. twierdzisz, ze polaczenie zielona gora-krakow mialoby jakiekolwiek szanse utrzymania sie na rynku? zapewniam cie, ze nie. jesli to bylby znakomity interes, to juz dawno samoloty latalyby np. na trasach katowice-gdansk czy poznan-krakow. > Co stoi na przeszkodzie połączeniom tanich linii, no nie wiem - Łódź - Z.Góra > (międzylądowanie) -Frankfurt/Hahn? ano po pierwsze stoja przepisy dotyczace strazy granicznej (nie mozna laczyc lotow krajowych z zagranicznymi) i po drugie latanie jest dlatego fajne, ze przemieszczasz sie szybko z punktu A do punktu B. kazde miedzyladowanie to strata czasu i dodatkowe koszty. dosc spore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: Babimost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 19:04 zasieki1, ująłeś to rewelacyjnie i w prosty sposób. Ale i tak znajdą się marzyciele o wielkim lotnisku Z.Góra Babimost, którzy myślą że samolot to to samo co autobus, a tzw.tanie linie lotnicze naprawdę tanie. Czy stać nas na dopłaty do lotu oraz do w/w tanich linii ? Zielonka to nie Gdańsk, a tym bardziej Kraków. Pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Babimost IP: *.chello.pl 20.03.07, 15:19 a slyszales o czym takim jak pasazer tranzytowy? takie łączone loty z miedzylądowaniem są bardzo często praktykowane. Przykladowo start w WAW do KTW tam dobierka paxów i dalej do Egiptu czy gdziekolwiek. Wiec jak sie nie znasz to nie zabieraj glosu i nie mydl oczu swoim "profesjonalizmem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasieki1 Re: Babimost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:02 o krynico madrosci, wulkanie profesjonalizmu. przyjdzie mi to z trudem, ale bede niestety musial zburzyc twoj swiatopoglad dotyczacy niektorych kwestii zwiazanych z lotnictwem cywilnym. ale od poczatku. ja wiem, ze czytanie postow ze zrozumieniem, to nie jest prosta sprawa. jednak apeluje - przyloz sie troche bardziej na przyszlosc. dyskusja 3 posty wyzej dotyczyla tanich lini lotniczych. a one bardzo rzadko decyduja sie (sa to pojedyncze przypadki)na miedzyladowania, z powodow, ktore opisalem powyzej. przymierzal sie do takiego rozwiazania wizzair na trasie katowice-gdansk-sztokholm. jednak straz graniczna nie zezwolila na miedzyladowanie tlumaczac sie tym, ze na jednym pokladzie nie moga znajdowac sie pasazerowie w ruchu krajowym (katowice-gdansk) i miedzynarodowym (katowice-sztokholm). co prawda to glupi przepis, ale tak zostal zinterpretowany i juz jest musztarda po obiedzie. to o czym wspominasz (miedzyladowanie w celu dobrania pasazerow) zdarza sie dosyc czesto w polaczeniach czarterowych, w ktorych biura podrozy i tak wykupuja caly samolot wiec koszty miedzyladowania rozlozone sa na wszystkich pasazerow i nie ma ryzyka (ktore wystepuje w przypadku tanich linii), ze trzeba bedzie ladowac np. po 4 pasazerow. juz dlugo przed lotem touroperatorzy dziela sie miejscami w samolocie i sami, na wlasne ryzyko sprzedaja je turystom. natomist pasazer tranzytowy, to nie jak ci sie wydaje ten ktory dosiada sie w katowicach na rejs do egiptu. pasazer tranzytowy, transferowy czy po prostu przesiadkowy, to taki, ktory leci z przesiadka w jednym lub wiecej porcie. odprawia sie raz w porcie odlotu a w portach przesiadkowych przemieszcza sie do strefy tranzytowej (nie musi sie ponownie odprawiac na kolejny odcinek trasy). i na koniec przypominam: PRZECZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM to co zamierzasz glupio skomentowac. no, to grzesia mamy juz z glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locik bicie piany ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 10:01 proponuje poczytac .... www.tur-info.pl/p/ak_id,21990,,lotnisko,port_lotniczy,niedzwiada,budowa_lotniska,lublin, kielce,obice.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harnaś Re: bicie piany ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 00:06 Lotnisko muski mieć lubuskie i basta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: bicie piany ?! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.03.07, 12:26 No pewnie. Zielona Góra swoje, Gorzów swoje, a w kolejce już czekają Żary. Jak to możliwe żeby Stolica Polskich Łużyc nie miała swojego lotniska (międzynarodowego). Odpowiedz Link Zgłoś