Dodaj do ulubionych

Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego

20.03.07, 19:59
widzę, że szambo to ostatnio modne słowo.
pierwsze słyszę żeby związek zawodowy domagał się wyrzucenia kogoś z pracy - niezależnie od oceny wyczyny p. Trojanowskiego, to ZZ nie są od oceny moralnej, tylko obrony praw pracowniczych. ale w tym kraju wszyscy są lekarzami, to czemu nie folozofami, księżmi, itepe?
Obserwuj wątek
    • Gość: guma Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:08
      zenujaca postawa zwiazkowcow...co to za uczelnia? niech ktos mi to powie. W
      calym kraju kadra naukowa buntuje sie przeciwko lustrascji, w obronie
      profesorow staja wrecz rektorzy (patrz Gdansk) a u nas wszyscy albo maja to w
      d. alboboja sie ruszyc i glosno powiedziec co to tym mysla. Zamiast tego
      wypowiadaja sie w takiej sprawie i w takim tonie? zgadzam sie, ze powinni
      bronic trojanowskiego a nie go rugac. No tylko, ze inaczej rektorowi sie by
      narazili a nie podlizali. Takie mamy wlasnie elity intelektualne tego miasta. I
      jak mamy stawiac na Uniwerek pod katem rozwoju Zielonej Gory? po co? zeby
      produkowac takich gostkow?
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 21.03.07, 01:01
        Dla tej obecnej "Solidarnosci" to - chyba - ojciec Rydzyk
        i jego radyjo to najwyzsze "autorytety moralne"!
    • Gość: simon Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:12
      jak na kilkanaście stron publikacji, które popełnił p.Chrzanowski w ciągu swojej pracy naukowej, taka opinia, to absolutny szczyt intelektualny
      • Gość: spokojny czlowiek Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:48
        Studenci to lenie - zdarza sie. Ktos od nich wymaga wiecej niz inni - w
        porzadku. Ten ktos jest w szerszym odczuciu osoba o kulturze wlasnej niezbyt
        wysokich lotow, ekstrawagancki delikatnie mowiac - w srodowisku akademickim to
        sie zdarza. Studenci maja dosyc jego zagrywek i pisza petycje - maja prawo.
        Wladze uczelni zawieszaja doktora na pol roku, powody poddal sam na tacy - to
        nie jest najwyzsza kara z mozliwych. Doktor robi afere w prasie, broni sie,
        uzywa nedznych zagrywek - zaczeli go szczuc, wiec robi co moze - to zrozumiale.
        To co on robi nie wywoluje mojej sympatii, ale pismo solidarnosciowych
        [OCENZUROWANO], ktorzy wznosza szable wartosci i jezusa chrystusa przeciw
        czlowiekowi, ktory ich ani ziebi ani grzeje, to juz jest zbyt wiele nawet dla
        mnie, spokojnego czlowieka!
        Ja nawet jestem w stanie zrozumiec, ze nie beda go bronic, bo np. nie jest
        czlonkiem tego zwiazku wysokiej moralnosci.
        A ogolnie przeciez wiadomo, ze we wladzach zwiazkowych (nie tylko na UZ, ale i
        na innych uczelniach) chetnie gniezdza sie ludzie bez dorobku, bez ambicji (nie
        wszyscy jednak sa tacy - niektorzy sa), ale nie mozna ich zwolnic, bo to
        dzialacze! Czy przywolany tutaj pan to tez taki przyklad?
        Warto sprawdzic:
        publikacje.uz.zgora.pl:7777/skep/show.publications_author?wp_pracownik_id=436&wp_jezyk=1
        • Gość: Tomasz Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.ztpnet.pl 21.03.07, 09:06
          Szczególnie ten "Lubuski Dzień Bazaltu Drogowego" mi zaimponował. Ja się dziwię,
          że tego czasopisma na liście filadelfijskiej nie umieścili.
    • Gość: agta Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.ztpnet.pl 20.03.07, 21:56
      Zgadzam się ze wszystkimi opiniami. Aktywiści związkowi niech się zajmą
      kupnem ziemniaków i marchewki jak kiedys bywało.
      W końcu zajęli w mieście opuszczoną przez KWPZPR przestrzeń ideologiczną
      i ich metody: siła złego na jednego!
      Współczuję P. Trojanowskiemu. Chociaż tyle!
    • Gość: wojownik Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.03.07, 21:56
      PAN CHRZANOWSKI LUBI WLADZE, W KONCU PRZEGRAL START DO SEJMU, MUSI SIE NA KIMS
      WYRZYC I ZAISTNIEC, WYRABIAC SOBIE POZYCJE DO NASTEPNYCH. POJECIE "OBRAZANIA
      UCZUC RELIGIJNYCH" MOZNA DOLACZYC DO CALOSCI NASZEGO ZYCIA JESLI NIE JEST ONO
      ZGODNE Z DEKALOGIEM. FAKT, ZE WIERSZ JEST NAPRAWDE NIESMACZNY I DLA MLODYCH
      NIEDOSWIADCZONYCH W CZYTANIU TEKSTOWO STUDENTOW FAKTYCZNIE MOG WYWOLAC NIE ZLY
      BALAGAN MORALNY...TUTAJ POPIERAM, ALE ZEBY ZWIAZEK WYRZUCAL Z PRACY ZA SPRAWY
      ETYCZNO-MORALNE TO JAKIES NIEPOROZUMIENIE.TO SMIERDZI KOMUNA ...
      • Gość: stokrotka Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.icpnet.pl 20.03.07, 22:23
        ...to nie śmierdzi ani komuną, ani nie jest działalnościa związkową. To jest
        wbrew statutowej racji bytu związku zawodowego w zakładzie pracy. Żałosne...
    • prawdai [...] 20.03.07, 22:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • prawdai [...] 20.03.07, 22:51
    • Gość: zainteresowana Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.ztpnet.pl 21.03.07, 00:17
      po pierwsze, zacy dr Trojanowski KŁAMIE!!! na zajeciach nie
      omawialiśmy "Metafizyki" Arystotelesa ( wtedy rzecz jasna, jego wiersz miałby
      jakies uzasadnienie ), tylko "Polityke", gdzie pojęcie ruchu nie wystepuje,
      ponadto wogóle o ruchu nie rozmawialiśmy!!! zaznacze jeszcze, iż w PDSTAWIE
      PROGRAMOWEJ PRZEDMIOTU MYŚL POLITYCZNA NIE MA LEKTURY
      ARYSTOLESA "METAFIZYKA"!!!!dlaczego nikt nie rozmawia z osobami, które ta
      petycje napisały, dlaczego tylko jednej strony argumenty sa podawane?mam
      pytanie, czy ktoś czytał druga czesc tego wiersza?wszystkie media podaja
      jedynie poczatek, a prawdziwa obraza i obrzydzenie jest w czesci kolejnej!
      • Gość: chętny Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.07, 00:45
        to przepisz na forum cały tekst, chętnie poczytamy drugą część wierszA
      • prawdai [...] 21.03.07, 00:47
      • prawdai [...] 21.03.07, 01:00
      • prawdai [...] 21.03.07, 01:22
    • Gość: no tak Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.07, 00:39
      Zwłaszcza jak przewodniczący to były ZCHNowiec...Niestety żyjemy w
      społeczeńśwtei zamkniętym.CIEMNOTA I ZABOBONY!
    • Gość: Dochtór nieuk Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: 81.15.171.* 21.03.07, 07:23
      I jeszcze niech Senat UZ zlikwiduje wydział gejografii, bo się się bardzo źle
      kojarzy. A na rozpoczęcie roku akademickiego zamias Gaude coś tam to będziemy
      śpiewać: Hej szable w dłoń, pedałów goń goń goń ... pod Romka przewodem,
      rozdzielim pedałów z narodem. Żałosne, choć wydawało by się, że na UZ pracują
      wykształciuchy. Okazuje się, że nie tylko. Ciemnogród jest wszędzie,
    • Gość: Bartek Super związki zawodow!!! IP: 62.148.79.* 21.03.07, 07:55
      Nie no tylko pogratulować postawy związków, obym nigdy takich nie miał w swojej
      pracy. Ale co by nie mówić to nasz Uniwersytet nie od parad nazywany jest przez
      studentów Socjologii "Umiwersytetem Kaczora Donalda".
      Można ludzi uczyć jak w podstawówce: z ksiązki i jednej interpretacji np. pani
      od j.polskiego lub uczyć kreatywnego myślenia do czego widzę, władze uczelni
      nie dorosły.
      Pozdrawiam zeszłorocznych absolwentów Socjologii
      P.S. Jak ma być lepiej w tym kraju jak mamy takie władze i takie związki
      zawodowe??? I dziwią się, że ludzie uciekają z tego "kaczogrodu"!!
    • Gość: ggg Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.uz.zgora.pl 21.03.07, 08:03
      1. tez pracuje na UZ i uwazam ze cala ta sprawa to straszna glupota
      docelowo spowoduje ze uczelnia przeksztalci sie na cos w postaci KULu dla
      ubogich intelektem
      jesli chcemy byc UNIWERSYTETEM to musimy pozwalac na eksperymenty tego rodzaju
      2.dodatkowo drugie dno sprawy jest takie ze dr Trojanowski ma zalegly zatarg z
      milosciwie JM
      3. oprocz tego trzeba pamietac ze studenci mieli pretensje o to ze ten Pan nie
      tolerowal spoznien i (lewych) zwolnien lekarskich
      4. a juz to ze zwiazek zawodowy wnioskuje o wyrzucenie z pracy - to paranoja
      • Gość: Tomasz Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.ztpnet.pl 21.03.07, 09:36
        > 1. tez pracuje na UZ i uwazam ze cala ta sprawa to straszna glupota
        > docelowo spowoduje ze uczelnia przeksztalci sie na cos w postaci KULu dla
        > ubogich intelektem

CZŁOWIEKU, z ust mi to wyjąłeś. Chciałem to napisać w odpowiedzi kilka postów
        wyżej, ale dobrze, że doczytałem do końca. Dokładne: "Katolicki" Uniwersytet
        Lubuski. Celowo "katolicki", bo obraza uczuć to tylko pretekst, żeby osiągnąć
        przyziemne korzyści. Moherowe dzieci obrażają się na wszystkich i o wszystko.
        Szczególnie, jak się okaże, że nie są tacy zdolni i mądrzy, jak im to całe życie
        rodzice wmawiali. Jak nie przyjdziesz do pracy w swój wolny dzień po skończeniu
        semestru, żeby odebrać projekty, które ONI zawalili, to nazwą Cię chamem. Jak
        nie obniżysz, i tak żenująco niskiej, punktacji na kolokwium, żeby "zdolni"
        dostali zaliczenie, to nazwą Cię sku.... Jak postawisz negatywną recenzję za
        pracę przepisaną z Internetu, to jesteś (tego, to nawet cenzura nie łyka). Chyba
        trzeba będzie oceniać uczucia religijne, bo wiedzy ciężko znaleźć.

Dr Trojanowski postąpił naiwnie i płaci za to. Ja również poniosłem konsekwencje
        naiwnej wiary w to, że mam do czynienia z dojrzałymi ludźmi. Wprawdzie nie takie
        jak dr Trojanowski, jednak się sparzyłem. Kiedyś z radością poświęcałem swój
        wolny czas studentom, którzy potrzebowali mojej pomocy, czy porady. Teraz mam to
        gdzieś. Ci zdolni, którzy na tym stracą niech podziękują swoim moherowym
        kolegom. Niedługo na tej uczelni zostaną tylko profesorowie, którzy zdobyli
        "edukację" w ZSRR i niezbyt rozgarnięci asystenci (bo mądrzy ludzie już nie będą
        zostawać na uczelni).
    • antoni1934.pl [...] 21.03.07, 08:04
      • Gość: zdziwiony Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: 156.17.201.* 21.03.07, 08:30
        Najdziwniejsze w tym wszystkim są obrazliwe słowa w kierunku dr.Michalaka.Ja
        naprawde tego nie rozumiem.Konczyłem politologie w 2004 r i nie pamiętam żeby
        ktokolwiek z mojego roku nie szanował go.Dla mnie był autorytetem,podobnie jak
        panowie Miszewski ( "mega łebski facet" )i Macała (ach te jego żarciki :) ) o
        Karwacie nie wspominając.
        • Gość: były student [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 04:00
    • Gość: jeezus Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.uz.zgora.pl 21.03.07, 09:23
      panie, kup pan jezusa
      świeży, prosto z betlejem
      czysty biznes pan zrobisz,
      my tu wódy nie lejem.
      jedna stówa mój złoty -
      tanio jest - jak dla brata.
      kup pan, panie jezusa
      nie rżnij pan tu wariata.
      towar prosto z importu,
      no to pięć dych kochany ?
      piłat trochę go obił
      ale mało - jak rany !
      grunt to handel, mój panie
      nie ma co się przejmować,
      jezus jest naszym chlebem,
      chlebem wolno handlować
      wciąż pan jojczysz na towar,
      że zniszczony i stary...
      to już daj pan trzy dychy
      żeby było do ćwiary.
      • Gość: em Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 09:41
        Największy wygrany tej (trwającej) bitwy: Trojanowski z wizerunkiem
        poszkodowanego przez system.

Największy przegrany: Zielonogórska Gazeta "Wybiórcza", która sama jeszcze nie
        wie w co się wpakowła...
      • Gość: ciekawe prawdai - oj koleżko! IP: *.ztpnet.pl 21.03.07, 09:44
        Ciekawe prawdai czy zdajesz sobie sprawę z tego,że dopuściłeś się nadużycia
        wobec wielu pracowników instytutu politologii...że obraziłeś ludzi i zarzucałeś
        im rzeczy,co do której nie masz żadnej pewności,że uraziłeś też rodziny tych
        osób...możesz być pewny,że te osoby już się zajęły tym,aby Twoje posty nie
        zostały bez wyciągnęcia konsekwencji wobec Ciebie,zatem spodziewaj się,że zapuka
        listonosz z pozwem do sądu za pomówienia:)pozdrawiam

ps.nie jestem ani studentem politologii ani też nie jestem w jakikolwiek sposób
        związany z tym instytutem,po prostu wolność słowa to jedno,a jechanie po
        ludziach bez umiaru,to drugie.
        • Gość: Komisarz Sowa Re: prawdai - oj koleżko! IP: *.uz.zgora.pl 22.03.07, 21:48
          Ciekawy człowiek ten "ciekawe". Nie-student politologiczny, z nikim
          zainteresowanym nie zaprzyjażniony, ani nie skoligacony, a wie o zamiarach tych
          ludzi (oraz lubuskich listonoszach noszących pozwy) niemal wszystko...
          Jasnowidz, czy agent służb specjalnych? No, no...
    • Gość: pro państwo A kogo obchodzą kato związki zawodowe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 14:22
      Facet nie broni pracownika, tylko go pietnuje! Warte zapamietania.
    • Gość: Grzegorz Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 09:01
      Zanim go wyrzucą, powinien zgłosić się do psychiatry /dobrowolnie/
    • Gość: dyzio prpaganda, agentura IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.03.07, 09:01
      Andrzej Chrzanowski podlewa oliwę do ognia. Nie wierzę temu zadymiarzowi.
      Raczej chodzi mu o jałową dyskusje tylko, że na całą Polskę. Zasługi Posła
      Chrzanowskiego nadają się do szamba. Przypomnę Pan Poseł wraz z SLD-owcami
      wprowadził ustawoami szereg korporacji, np izbę inż budownictwam, która rocznie
      zbiera haracz za prawo wykonywania zawodu w wysokości prawie 100 mil zł.
      Polskie korporacje okazały się zadziwiająco korzystne dla naszych sąsiadów
      dzięki nim polscy absolwenci w odróżnieniu od ich zagranicznych kolegów nie
      mogą podejmować zaraz po studiach pracy w zawodzie inżyniera. Powstanie izb w
      Polsce wyglada na robote agenturalną. Nie dajmy się prowokować Prof Osękowski
      wzawiesił chama Trojanowskiego i na tym należy zakończyć dyskusję.
      • Gość: leo wywiadówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 10:32
        Dr Trojanowski znajdzie napewno pracę na jakiejś innej uczelni w której szanuje
        się wiedzę. Podejrzewam, że może to być jakaś uczelnia zagraniczna. Ja mam
        wrażenie, że niektórzy traktują Uniwersytet jak gimnazjum, a studentów
        traktować jak rozkapryszone dzieciaki. - plose pana rektora a pan dr
        Trojanowski nie pozwala się spóźniać, i zadużo zadaje do domu - Mówi mały Jasio
        z grupką kolegów. - i jesce jest nie miły i uzywa słów co my ich nie lozumiemy.
        Tak własnie zachowują się studenci drugiego roku. Pracować wam się nie chce
        lenie śmierdzące. Za dobrze macie i taka jest prawda. Wiem jaki jest dr
        Trojanowski i rzeczywiście Misiem Jogi to on nie jest. To facet z jajami i
        charakterem. Do czego my chcemy doprowadzić. Czy naprawdę chcemy, żeby
        Uniwersytet był przedłużeniem liceum, gdzie pani nie może zadawać prac domowych
        na weekend, a na kartkówkę musi się umawiać z dwutygodniowym wyprzedzeniem. I
        co może jeszcze wywiadówki dla rodziców wprowadzimy. Koledzy studenci! Szanujmy
        ludzi mądrych choćby i ekscentrycznych. A co do obrazy uczuć. Gdyby ktoś
        obraził moje uczucia religijne to najpierw dostałby w pysk, a na drugi dzień o
        wszystkim wiedziałby prokurator. A tu koledzy i koleżanki petycje napisali. No
        i teraz są szczęśliwi. Już nie trzeba się przygotowywać na zajęcia, a
        ewentualną wejścióweczkę teraz każdy nauczyciel zapowiada z wyprzedzeniem, żeby
        przypadkiem nie narazić się studentom. KOńcze bo mądry zrozumie o co mi chodzi,
        a dla głupich szkoda słów.........
        • Gość: zadra10 Re: wywiadówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 11:29
          Święte słowa. Ale czego wymagać od studentów po CKU? niestety ta uczelnia na
          takich bazuje. Są oczywiście wyjątki, ale trend jest oczywisty. Tu mozna
          zdobyć "mgra" bez wiekszego wysiłku.
        • Gość: dyzio Marks satanistą IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.03.07, 22:49
          Jeżeli facet przeczytał taki kabotyński wiersz i na dodatek był jego autorem to
          facet ten jest mało inteligentny i nie powinien uczyć studentów. Może go
          przyjmą w jakiejś marksistowskiej uczelni. Marks pisał podobne wiersze, był
          satanistą. Polecam lekturę poezji Marksa to się Leo dowiesz skąd Twój idol
          Trojanowski czerpał wzorce.
          • Gość: dyzia Re: Marks satanistą IP: *.wimbp.zgora.pl 29.08.07, 15:35
            dyzio madrze napisales, jesli ktos uwaza takie wiersze za godne przeczytania, to
            inteligentny nie jest, nieobyty bo nie wie, ze takie tzw. prowokacje nikogo nie
            wstrzasaja ani nie daja do myslenia. jestem srednio zainteresowana poezja, ale
            tworczosc pana t. jest wczorajsza, nieudana, poniewaz nic nie wnosi, skojarzenia
            proste i banalne. cala sprawa bazuje na tym, ze jesli ktos sie oburzy z powodow
            religijnych, znaczy ciemny. sprytne, bo w takim razie jest to sposob na sztuke
            udana... natomiast mysle ze jeszcze mozna oburzyc sie na bele co, co nam
            prezentuja..., mysle, ze jeszcze mozna...
    • Gość: akim. tanika Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.eranet.pl 28.08.07, 20:41
      Ja sądzę, iż nie nalezy być tak szczerym radykalnym, w końcu świat idzie do przodu, dzieki takim małym krokom innowacji. Wrazliwośc estetyczno- literacka niektórych odbiorców może była zbyt mała, poneiważ poezji nie da raczej się ując w jakiekolwiek ramy - np. obrazy uczuc- niektórych słuchaczy, zaznaczonych w petycji. Prawdą jest, iż należy wyczuć granicę, ale trzeba zuważac różnicę między czymś a czymś;)
      Konkludując nie powninni go zawieszać ani tym bardziej wyrzucać, jest inny ale mądry i to wlasciwość naukowca, prawda?
      • Gość: max Re: Niech rektor wyrzuci doktora Trojanowskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.08.07, 21:52
        Mądry inaczej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka