Dodaj do ulubionych

Manager-Drwal kłamie i tnie AL. Wyspiańskiego

27.03.07, 14:43

Wniosek na wycinkę złozony 13.03.2007, a zgoda wydana już 21.03.2007 !!!

1. Numer wpisu B/125/2007
2. Zakres przedmiotowy wniosku Zezwolenie na usunięcie 38 sosen zwyczajnych,
44 lip drobnolistnych, 8 klonów pospolitych, 2 dębów szypółkowych i 3 buków
pospolitych z terenu pasa drogowego ul. Stanisława Wyspiańskiego w Zielonej
Górze (dz. nr 47/1 i 47/2)
3. Znak sprawy OS.7635-52/07
4. Data wydania 2007-03-21
5. Nazwa organu, który wydał decyzję Prezydent Miasta Zielona Góra
6. Nazwa podmiotu, którego decyzja dotyczy Wydział Inwestycji i Zarządzania
Drogami Urzędu Miasta Zielona Góra
ul.Podgórna 22
65-424 Zielona Góra
REGON:
telefon: 068 456 41 00
7. Numer wpisu wniosku dotyczącego decyzji A/124/2007
8. Miejsce przechowywania (nazwa instytucji, nazwa komórki organizacyjnej,
numer pokoju, numer telefonu kontaktowego) Urząd Miasta Zielona Góra, Wydział
Ochrony Środowiska, pokój 412
www.ekokarty.pl/wykaz/zielonagora/zielonagora/index.php?rob=szczegoly&id=231&id_inst=50&rodzaj=B

Po prostu typowe SLD-owskie kłamstwo i obłuda!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: asd Re: Manager-Drwal kłamie i tnie AL. Wyspiańskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 15:18
      Ale ponac*uj ta wycinka?
    • Gość: vts oszusty IP: *.ztpnet.pl 27.03.07, 15:50
      • Gość: max Re: Kłamał jak to sld-owiec IP: *.ztpnet.pl 27.03.07, 15:59
        jw
      • Gość: PabloXXXX:) Re: VTS miałem wątpliwości, ale chyba jesteś OK:) IP: *.cust.tele2.pl 27.03.07, 17:31
        • Gość: vts Re: VTS miałem wątpliwości, ale chyba jesteś OK:) IP: *.ztpnet.pl 27.03.07, 18:01
          tu mamy do czynienia z bezmyślną wycinką i ordynarnym, beszczelnym kłamstwem
          inna sprawa to wycinka pod nowe, dawno planowane osiedle
          • Gość: paweł Re: VTS miałem wątpliwości, ale chyba jesteś OK:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 21:35
            Gość portalu: vts napisał(a):
            > inna sprawa to wycinka pod nowe, dawno planowane osiedle

jakie osiedle ?
            • Gość: vts Re: VTS miałem wątpliwości, ale chyba jesteś OK:) IP: *.ztpnet.pl 27.03.07, 21:52
              tam gdzie mieszka Listowski z kumotrami
              na Kmicica
              • Gość: paweł Re: VTS miałem wątpliwości, ale chyba jesteś OK:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:20
                serdeczne dzięki :-)
    • Gość: bvc Re: Manager-Drwal kłamie i tnie AL. Wyspiańskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 18:42
      oki
      • Gość: Maraczek Re: Manager-Drwal kłamie i tnie AL. Wyspiańskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.03.07, 20:59
        Powoli wychodzi z Kubickiego SLD-owskie ścier........Pięknie się bez jąkania
        wypowiadał podczas kampanii wyborczej. Ciekawi mnie jak do tej decyzji odniesie
        się młody dobrze zapowiadający się przewodniczący rady miasta pochodzący z PO.
        • Gość: Ja-skra Re: Manager-Drwal kłamie i tnie AL. Wyspiańskiego IP: *.ztpnet.pl 27.03.07, 21:56
          Jak to jak się odniesie? przecież on prawie że współprcuje z sld
          • Gość: mario Re: Manager-Drwal kłamie i tnie AL. Wyspiańskiego IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.03.07, 00:35
            Pomyslcie troche.Skoro ulice maja poszerzyć to niby gdzie w tunelu czy w
            kosmosie.bedzie szersza ale w drugą stronę.wyprowadźcie sie do puszczy z takimi
            kategoriami myslenia.
            • Gość: Zenon wywieźmy ich z urzedu wraz z ich stołkami IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.03.07, 17:01
              A wiesz co zrobili na wyspiańskiego jakies 50 metrów dalej? Wycięli pół ponad
              100-letniej lipowej alei po to by przesunąc o 30 cm chodnik który wczesniej
              biegł środkiem alei, pomiędzy drzewami. To po prostu robią jakies po**eby
              których powinno się wypieprzyć na zbity pysk jak zwykłych oszustów. Niszczą to
              co zrobili Niemcy, a ponadto marnują kasę. Jaka różnica, czy chodnik biednie 30
              cm w lewo czy w prawo? A drzew nie ma! To są po prostu takie debile że brak
              słów, niczego nie szanują tylko swój stołek i własny kwadratowy tyłek, a tym że
              tam mieszkają inni ludzie którzy chca miec ładnie to się nie przejmują. Powinno
              się zrobić akcję demonstracyjną i wywieźć ich taczkami z tego urzędu i wywalić
              na zbity pysk jak prezydent tego miasta ich nie umie wypieprzyć. Ciekawe na
              którym piętrze te clowny mają biura. Jak chcecie zrobić taką akcję i będzie ze
              20 osób to można by to jakoś zaplanować.
    • Gość: Ssdai Po jaka cholerę poszerzać???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 02:01
      dla autobusów tak???
      debile z urzędu z tą psychopatyczna Krzyk na czele
      dla autobusów,kabli,i wygody narody ogołocą nam miasto!!!
      Widziałam ze tną.Ręce opadają.

Urzędasy wsławiają się tylko niszczeniem.
      Czy spotkaliście kiedyś mądrego człowieka na urzędniczym stanowisku???????????/
      ja nigdy:(((((((((((
      debil debila debilem pogania.
      I nie oburzajcie się a spójrzcie wokół.......
      • Gość: mario Poszerzać bo miasto się rozwija. IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.03.07, 02:15
        widziałes jak autobusy sie tam mijaja.jeden czeka az przejedzie drugi,to moze w
        ogóle wywalic busy z wyspianskiego i nie bedzie problemu.Bo póki co droga ta
        nie spełnia zadnych norm jakiejkolwiek szerokosci.wytną kilka drzew i wielka
        tragedia.trzeba sie przyzwyczajac ze miasto sie rozwija.była zadyma o lipy i ok
        nikt ich juz nie ruszy, ale coś kosztem czegoś.nie z jednej strony to z
        drugiej.nad sosnami nikt płakac nie bedzie posadzi sie nowe i po problemie.To
        samo było z poszerzaniem batorego w okolicach ktbs, tez trzeba było wyciac
        drzewa a jednak droga była potrzebna.i nie wyobrazam sobie w tej chwili
        jednopasmowej batorego od energetyków...
        • Gość: Emigrant Re: Mario przeczytaj 1 post IP: *.uz.zgora.pl 28.03.07, 08:07
          W zezwoleniu na wycinkę jest łacznie ujętych 97!!!! drzew, w tym 44 lipy/ o
          które był taki szum/. Prezydent miasta zgodził sie na inny wariant rozbudowy
          tej drogi/ bez masowej wycinki/,oraz skorzystał z ekspertyzy niezależnego
          dendrologa, który potwierdził, iż lipy są zdrowe.
          Szum ustał, a drzewa ida i tak pod topór. Słowo "włodarzy" tego miasta jest
          gó..o warte i taka jest prawda. Miasto bez zieleni rozszerzone, czy nie jest
          tak samo warte co ci włodarze. W normalnych krajach, ceny nieruchomości w
          dzielnicach miast które są otoczone zielenia są co najmniej 0 30% droższe od
          innych. Trzeba pojeździć i pomieszkać trochę w świecie. Wycinki na taka skalę
          tylko szkodzą temu miastu.
          • Gość: mario Re: Mario przeczytaj 1 post IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.03.07, 10:25
            Nie wierze, że to zrobią. Mają poszerzac po drugiej stronie.Z tych wszystkich
            lip miały być wycięte tylko te, które już zostały wycięte.A jeśli faktycznie to
            zrobią to bardzo wiele stracą u swoich wyborców.Za lipami ujęła się przeciez
            GL i na jej łamach obiecywano, że zostanie wyciętych tylko 11 albo 13
            lip.Pożyjemy zobaczymy.Ja jednak wierze, że tych lip nie wytną.
            Drzewka po 2 stronie pewnie tak, bo gdzieś poszerzyć trzeba ale nie lipy.
            • Gość: vts Re: Mario przeczytaj 1 post IP: *.ztpnet.pl 28.03.07, 20:58
              nawet jeżeli autobus musi zaczekać to co ?
              świat się zawali ?
              • Gość: mario Re: Mario przeczytaj 1 post IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.03.07, 07:06
                Starych lip nikt nie ruszy tylko jakieś samosiejki.Więc chyba niepotrzebnie
                zrobiliście zadyme.Miasto się rozwija, wiec jak poszerzyć ulice bez wycinki
                drzew.Lipy uratowane.Sosny chyba nie są aż tak wartościowe, by budować pod nimi
                tunele.
                • Gość: PRACOWITY DRWAL Re: Mario przeczytaj 1 post IP: *.uz.zgora.pl 29.03.07, 09:08
                  Wytnijmy dąb "Bartek", Puszczę Rzepińską, a co tam nalepiej Amazońską TO
                  PRZECIEŻ SĄ SAMOSIEJKI!!!:). TO JEST ZAPEWNE PESTKA DLA WŁADZ ZG z Wydziałem
                  DEWASTACJI ŚRODOWISKA URZEDU MIEJSKIEGO na czele.
        • Gość: Ada Do mario IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 21:32
          hmm...zadziwia mnie twoja beztroska i brak wiedzy:)
          ile lat rośnie sosna żeby miała np jedyne 5 metrów wysokości??
          nie wiesz co??
          15 lat człowieczku!!!
          Wytną stare drzewa i posadzą nowe no problem!!dla ciebie prawda?
          Tylko ze zanim osiągną one wiek lip to ciebie juz dawno nie bedzie na świece..
          A stawianie wyższości autobusu nad drzewem to skonczony kretynizm.
          Dlaczego??
          bo te zielone co tam na drzewkach rośnie- to daje ci tlen żebyś mógł żyć:)
          też pewnie o tym nie wiesz??:(
          podstawówka się kłania:)
          • Gość: mario Re: Do mario IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.03.07, 11:16
            wiem co mi daje tlen.mam wyższe wykształcenie pani mądra istotko.debila ze mnie
            nie musisz robić.to mówiłem juz lepiej nic nie robić, nie poszerzec, zabrac
            stamtad autobusy a ty ludzi będziesz tam na plecach nosiła.dotlenisz sie na
            pewno.
    • Gość: hanno Re: Chłopcy z ferajny. IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.03.07, 17:32
      Chłopiec z ferajny Ken, herbu siekierka i lipa i jego towarzysze postanowili
      skończyć z dualizmem w określaniu nazwy miasta, którego zostali właścicielami
      W ciągu 4- lat postanowili wyciąć całą zieleń by już nigdy więcej ich ukochaną
      Czerwoną Górę nie nazywano Zieloną Górą.
      Drogie chłopaczki, „Siekierezada” Stachury to nie to samo co, siekierezada Kena
      i jego ferajny.
      Inna kategoria.
    • Gość: zielonogórzanin Czerwony Januszu wracaj do Szprotawy!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.03.07, 19:41
      Zostaw Zieloną Górę w spokoju i zieleni!
    • knittel Re: Manager-Drwal kłamie i tnie AL. Wyspiańskiego 30.03.07, 00:05
      Ciekawe co jeszcze muszą pokazać ludzie lewicy ,żeby mieszkańcy naszego pięknego miasta zauważyli z kim mają do czynienia.Jak szło o rospudę to wszytkie czerwone krawaty miały zieloną wstążkę w klapie.CYNIZM ??
      • Gość: kicia Re: Manager-Drwal nie kłamał !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.03.07, 00:14
        Ta nienawiść was zżera.Dajcie sobie na luz , bo w tym mieście i tak nie macie
        czego szukać.I zostawcie porządnego prezydenta w spokoju.Narobiliscie szumu ze
        wytna stare lipy i co gó.. prawda.ale oczywiscie trzeba było narobic
        zadymy.zal mi was.
        • Gość: Maraczek Re: Manager-Drwal nie kłamał !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.03.07, 09:10
          Miła Kiciu. Twój idol prezydent Keyn to tylko chłopiec malowany, (inaczej zwany
          słup) czerwonych braci z LSD-i. Po 100 dniach można tylko powiedzieć co innego
          głosił w kampanii wyborczej co innego realizuje. Jeżeli jesteś z otoczenia Keyna
          to wiesz co można oczekiwać od rad Stabrowskiego byłego sekretarza wojewódzkiego
          PZPR oraz "rycerza" Nestorowicza, żenada.
          • Gość: kicia Re: Manager-Drwal nie kłamał !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.03.07, 10:28
            Nie jestem z jego otoczenia, natomiast uważam, że to dobry Prezydent.Głosowałam
            na niego i ciesze się , że zwyciężył.I będzie jeszcze długo rządził Zieloną
            Górą czy Wam prawicowcom się to podoba czy nie.A na ocene jego pracy przyjdzie
            jeszcze czas.
            Wkurza mnie kiedy piszecie, że wytną stare lipy, kiedy faktycznie nie zostaną
            one tknięte.Więc Prezydent nie kłamał.A wiadomym było, że poszerzając droge coś
            wyciąc będzie trzeba.Kompletny debil to nawet zrozumie.Ciągle była mowa, by nie
            wycinać lip, tylko drzewa z drugiej strony ulicy, więc do kogo macie pretensje.
            Do garbatego, że ma dziecie proste??Dajecie tu upust swoim kompleksom związanym
            z Prezydentem.Ale brakuje Wam na to realnych argumentów.Giertych Was zaślepił??
            Czy może ojciec dyrektor?? Dobrze, że w tym mieście możecie sobie co najwyżej
            na forum popisać.Mądrych ludzi jest jednak w nim więcej.
            • Gość: hanno Re: Manager-Drwal nie kłamał !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.03.07, 14:55
              Jest wielu mądrych i jedna Kicia.
              • Gość: EKO Re: Manager-Czerwony Drwal kłamie!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.03.07, 16:11
                Niestety ten facet Kiciu to totalna porażka i nieporozumienie.On nie ma
                koncepcji na Zielona Górę i robi dla świętego spokoju i z lenistwa to co raz
                podsuwa prawica a raz lewica. To klasyczna chorągiewka sepleniaca ...no właśnie
                nawet nie można zrozumieć o on wyseplenia.
                • Gość: vts Re: Manager-Czerwony Drwal kłamie!!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 31.03.07, 10:44
                  robi ?
                  a co takiego zrobił ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka