kulka129 06.07.07, 11:02 witam ile kosztuje tomograf głowy ?pilne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kulka129 Re: tomograf 06.07.07, 12:32 nikt nie wie ? chodzi mi oczywiśćie prywatnie bo na kase- chorych to termin bardzo odległy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er_ra Re: tomograf IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.07.07, 16:26 Witaj, za tomografie jamy brzusznej płaciłam 300 zł, głowa chyba podobnie, tu masz telefon Lubuskiego centrum Medycznego 329 62 83. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
riki29 Re: tomograf 08.07.07, 09:53 Jesli chodzi Ci o tomograf głowy to musisz pamietac ze po tygodniu czy 2 od wypadku tomograf nic niewykryje, odczekaj miesiac lub 2. wtedy bedzie cos widac jesli faktycznie cos ma tam byc. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka129 Re: tomograf 08.07.07, 12:03 Dzięki riki29 to zrobimy go po miesiącu narazie chodzi w gorsecie i troche go boli głowa dlatego chciałam odrazu zrobić to badanie dzięki ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz przepraszam za krytyke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 21:52 ale jak widze, kolejny pacjent mysli, ze 6 lat studiow da sie zastapic przeczytaniem kilku artykulow w necie :( W Gazecie Lubuskiej jest opisywana sytuacja, ze pacjentka zrobila sobie prywatnie poziom CEA po ktorym (nieznamiennie podwyzszony - a wiec dokladnie NIC nie znaczacy) przeszla przykre badania ktore nic nie wykazaly (tz. nie znalazly choroby a kontrola CEA pokazala, ze wynik jest w normie). No i chce skarzyc lab. Smieszne? Nie: tragiczne! Zamiast uzyskac porade lekarza i skorzystac z jego wiedzy, zrobila cos, co myslala, ze bedzie OK. Podobnie widze, ze mysli Pani 'kulka129', zamiast poradzic sie lekarza, probuje dzialac na wlasna reke. A czy Pani wie, jaka dawke promieniowania zafunduje Pani pacjentowi? Czy zrobilaby Pani sobie w jeden dziec 50 zdjec RTG pluc? Watpie. Proponuje uzyskac porade lekarza stosownej specjalnosci (z tresci sadze, ze neurologa lub neurochirurga) po czym z nim omowic wskazania do badania radiologicznego. Zawsze moze Pani powiedziec lekarzowi, ze jesli trzeba, to zrobi Pani to badanie prywatnie ale niech decyzja o badaniu zapadnie po konsultacji z fachowcem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś