Dodaj do ulubionych

"Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał

12.10.07, 22:13
Po debacie Tusk-Kaczyński, otrzymałem sms-a od polskiego emigranta, kolegi z
Londynu o następującej treści:
"To była MIAZGA!!! Nie znałem Donalda z tej strony. Jeszcze Polska nie zginęła
- i hope".

p.s.
otrzymałem zgodę na przytoczenie publicznie treści sms-a
Obserwuj wątek
    • Gość: Hiro Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ztpnet.pl 12.10.07, 22:17
      Tusk wygrał? Nie sądzę.Chyba,że w Onecie i innych propowskich
      mediach:)
      • Gość: Mika Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 22:24
        Donald wygrał we wszystkich sondażach! Jeśli dotąd wahałam się, to teraz z całą
        pewnością Tusk mnie przekonał. Głosujcie na PO!
        • Gość: Azja do Ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 22:16
          Aniu ....błąd młodości -wybór pisiorów dwa lata temu czy raczej
          nieuświadomienie....
          No ale chwała ci za to że nie dałas sie wciągnac w ich brudna grę,
          i że "zaledwie' w dwa lata ...zdołałaś pojąc jak straszny zrobiłaś
          błąd...)
          napraw go i agituj na rzecz PO.
          tAKIE MASZ TERAZ OBYWATELSKIE ZADANIE!!
          POZDRAWIAM!!!
      • Gość: A do hiro!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 22:12
        HIro....hahah...pamiętam cie z forum jako totalnego kretyna:))
        te twoje wulgarne wypowiedzi,jad,hamstwo...
        wlasnie tacY ludzie jak ty popierają KACZORÓW!!!!!
        SA TACY SAMI JAK ONI pisiory!!!!

NIE CHCĘ BYC RZADZONA PRZEZ TAK ZŁYCH LUDZI PODOBNYHC DO CIEBIE!!
        DLATEGO PO MUSI DOSTAĆ SZABSE!
        KACZKI JUZ SWOJA STRACIŁY!!!!
    • tram-waj ale ktoś tu mlaszcze 12.10.07, 22:22
      nie liż tak !! człowieku !!
    • Gość: rmf Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ztpnet.pl 12.10.07, 22:48
      Brawo Tusk.
      Na razie jeden kaczeniec wystarczy.
      • Gość: starywyga Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: 213.199.251.* 12.10.07, 22:56
        NO....to teraz poobserwuję co ma do powiedzenia TV "Twam" i radyjo pana Tadeusza
        • Gość: sondaże Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 21:54
          PO ostro w górę w sondażach!
          • Gość: ania Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 22:03
            Przepraszam że głosowałam kiedyś na PiS ale jako młoda osoba mogłam
            popełniać błędy.
            • Gość: Tadzio Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ztpnet.pl 13.10.07, 22:13
              Masz racje aniu.Ja też byłem głupi i młody i głosowałem na
              PO.Niestety
    • Gość: Piotr Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 04:05
      Kolega z Londynu, jeszcze jeden podobny do Hanki G.Waltz który kiedy tylko nadarza się okazja ucieka za granicę zostawiając kraj samemu sobie. Jasne po wyborach został pewnie tak skatowany intelektualnie że nie potrafił wysiedzieć na tyłku i teraz klepie debilne smsy do kolesia (jakiegoś kandydata do sejmu).
      Jeszcze Polska nie zginęła....fakt kiedy jest się potomkiem nazisty, nosząc słowiańskie imię DONALD mozna udawać patriotę.
      Kocham ten kraj, będzie lepiej, będzie mądrzej niech tylko powrócą chłopcy z tamtych lat.
      Emigranci wracajcie Tusk już suszy śliwki na kompot.
      Ma tyle pieniędzy że starczy dla każdego, na pewno za dwa lata jak już przestanie klepać że wszystkiemu winne były rządy PIS-u może zacznie robić coś sam.
      Ktos kto całe dwa lata zamiast wyciągnąć rękę i wspólnie rządzić krajem, wolał podkładać kłody pod nogi, na pewno jest zdolny do wielkich osiągnięć.

• Gość: ziutek Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ztpnet.pl 16.10.07, 12:07
        > Jeszcze Polska nie zginęła....fakt kiedy jest się potomkiem nazisty, nosząc sło
        > wiańskie imię DONALD mozna udawać patriotę.

Ty klamco.
        • Gość: waynegretzky Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ztpnet.pl 16.10.07, 12:45
          Ale on nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, że jest kłamcą. Poczytaj
          inne jego posty, to zrozumiesz :-) Widać, że tytuł inżyniera dostał
          chyba jeszcze na tych 2-letnich "superstudiach" dla komunistycznych
          kacyków, które tuż po wojnie organizował ojciec "małych
          pistolecików".
          • Gość: żenada Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 22:13
            Żenada. Jak się nie ma argumentów na Tuska, to zaczynają sie insynuacje,
            kłamstwa i złośliwości.
            Z drugiej strony to znaczy, że PO wygrywa i stąd te ataki.
            • Gość: Piotr Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 16:29
              Do Waszej całej trójcy > jak to się stało że PO ostatnio przegrało, gdzie byliście Wy i Wam podobni którzy dzien po wyborach już zaczęli mielić ozorami. Skoro to taki wspaniały człowiek to dlaczego Donald nie został prezydentem, czy czegoś jemu brakło, może ludzie boją się otwarcie mówić o tym kogo tak naprawdę popierają. Jak to jest ze kiedy powie się prawdę o Waszym góru to zaraz klepiecie jak na komendę, podczas gdy sami non stop bluzgacie na PIS i Kaczory.
              Wiecznie dostaje emaile od znajomych w których dominuje motyw Kaczy, a przecież każde dziecko wie, że największy kaczor to DONALD
              • Gość: gaalaa Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ztpnet.pl 17.10.07, 18:56
                A'propos "nocnej zmiany" i dzisiejszego wątku o Art-B
                www.matka-kurka.net/post/?p=1066
    • Gość: gosc Re: Tusk w telewizji Trwam IP: *.ztpnet.pl 16.10.07, 22:58
      jak obalał rząd Olszewskiego - to jest prawdziwa żenada!
    • Gość: ziutek Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ztpnet.pl 17.10.07, 17:08
      www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4585035.html

Przez PiSowca dwie osoby stracily prace, bo wykonywaly swoje obowiazki. Brawo
      przydupasy KK :)
    • Gość: Jaro Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ztpnet.pl 17.10.07, 19:03
      Gratuluję kolegi - ma chłopina poczucie humoru:)
    • Gość: katana Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.07, 20:52
      lepkie ręce posłów PO
      • Gość: gaalaa Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ztpnet.pl 17.10.07, 21:21
        Wiesz, co jest najlepsze na takie zadęcia? Espumisan.
        Albo poczytanie czegoś dla odprężenia :-) www.matka-kurka.net/
      • Gość: krystyna z gazowni Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.07, 21:43
        brali, biorą i będą brać
        • Gość: katana Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.07, 22:01
          PO-rupcja
          • Gość: gaalaa Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ztpnet.pl 17.10.07, 22:53
            Małe PiS-toleciki! PO - Sprite, PiS - PRAGNIENIE!!! :-)
            • Gość: Piotr Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 00:04
              Pogadamy za dwa lata, kiedy te kmioty sprowadzą rzeszę nierobów z UK,a Ty wylecisz z własnej roboty bo będziesz nijaki(ka) przy tej "elicie"
              Już gazety piszą że "za chlebem" to pojechały największe ofermy które nie potrafily poradzić sobie z twardą rzeczywistością w której nalezy coś robić aby coś mieć. Poczekaj maso ludowa na drobne posunięcia PO po których za zastrzyk w szpitalu zapłacisz 200 zł bo wszystko będzie prywatne. Już konowały szumią że ich płace są marne, rozochocą się kiedy Donald wyciągnie do nich swoje ojcowskie ręce.
              Zaczną się inwestycje po których będziesz płacić takie podatki że wyjdą Tobie uszami. Jak myslisz skąd Tusk weźmie tyle kasy dla masy nierobów którzy zasmakowali zarobków na miarę UK ?
              Do następnych wyborów

• lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 18.10.07, 08:17
                Gość portalu: Piotr napisał(a):

Jak myslisz skąd Tusk weźmie tyle kasy dla masy nierobów którzy
                zasmakow
                > ali zarobków na miarę UK ?
                > Do następnych wyborów

Sam jesteś nierobem..
                >
                • Gość: lizus Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.07, 08:28
                  lizun co sie spinasz? czyżbyś ganiał w londynie ze szmatą i sprzątał
                  latryny bogatym anglikom?
                  • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 18.10.07, 08:40
                    Gość portalu: lizus napisał(a):

> lizun co sie spinasz? czyżbyś ganiał w londynie ze szmatą i
                    sprzątał
                    > latryny bogatym anglikom?

Ja po prostu tez wyjechałem:P Zdarzyło mi sie chodzić głodnym,
                    zdarzyło mi sie spać w parku i wiem, ze złamas, który gó.. wie nie
                    ma chyba prawa do uproszczających ocen...
                    • Gość: lizus Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.07, 08:47
                      najpierw dowiedz sie ile on wie, pozniej oceniaj.
                      • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 18.10.07, 08:52
                        Gość portalu: lizus napisał(a):

> najpierw dowiedz sie ile on wie, pozniej oceniaj.

No przecież widać ze niewiele...Co sie spinasz, jestes drugim
                        wcieleniem tego pana?
                • Gość: Piotr Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 14:31
                  Jasne, tylko z tytułem inzyniera zapierd... na rusztowaniu i nie wkręcam sobie ze w tym kraju nie ma pracy. Polowa roboli uciekła bo wydaje im się że są lepsi do innych. Czlowieku mam paluszku elektronike samochodową, budownictwo, AutoCAd, jezyk angielski, znam się na instalacjach c.o. na motoryzacji. Wiesz co to jest DIS, CIM, VAG, ??? w tym kraju jest praca i jest jej duzo. Tylko NIEROBY wolą leżec na kanapie bo po cholerę maja się "zrywać" o 6 rano za 1000 zł skoro od państwa dostają 500 za fricko ????
                  Mógłbym cały dzień siedziec przy kompie i wpinać spinki w mankiety ale tyram aby coś mieć, słucham fanaberii od inwestrów którzy myślą że wszystko jest możliwe.
                  Tak więc jeżeli pojechałeś do UK to jeste lewatywa i totalny nierób.
                  TYLKo po wała wróciłeś ? co tam również odkryli Twoje kompetencje ???
                  Mozesz mi skoczyc w 100 dziedzinach i branżach
                  • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 19.10.07, 15:00
                    Gość portalu: Piotr napisał(a):

Czlowieku mam paluszku elektronike samochodową, budownictwo, AutoCA
                    > d, jezyk angielski, znam się na instalacjach c.o. na motoryzacji.
                    Wiesz co to j
                    > est DIS, CIM, VAG, ??? w tym kraju jest praca i jest jej duzo.

Nie nerwuj sie ociec, bo ci cisnienie skoczy...Dlaczego siedzisz
                    na tym rusztowaniu, skoro taki wybitny gosc z ciebie i skoro tak
                    dużo tej pracy?

> Tak więc jeżeli pojechałeś do UK to jeste lewatywa i totalny
                    nierób.

?? Nie wyjechałem do UK - jestem w Polsce, choć poza domem..

> TYLKo po wała wróciłeś ? co tam również odkryli Twoje
                    kompetencje ???

Nie wróciłem, są tu ze mnie bardzo zadowoleni:)
                    A tak na marginesie, to bzdury pleciesz - no ale Twoja brocha.
                    Jesli uwazasz ze za pracę osła dostaniesz jakis medal - bo nie kasę -
                    i ze to cie nobilituje to jestes rzeczywiście naiwny...
                    • Gość: do sprzedawczyka Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 15:07
                      jak sprzedałeś sie za kilka funtow to siedz cicho i licz te swoje
                      srebrniki. w ile osob tam mieszkacie na jednym pokoju? 5 czy wiecej?
                    • Gość: do klamczucha Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 15:09
                      przecież gdzieś tu pisałeś że ci podnieśli czynsz i że to wina
                      kaczorów, czyżby w GB kaczory też byli winni podwyzkom?
                      • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 19.10.07, 15:11
                        Gość portalu: do klamczucha napisał(a):

> przecież gdzieś tu pisałeś że ci podnieśli czynsz i że to wina
                        > kaczorów, czyżby w GB kaczory też byli winni podwyzkom?

Przeczytaj mój post raz jeszcze - i zdecyduj sie czy jestes
                        sprzedawczykiem, czy kłamczuchem..
              • Gość: ziutek Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ztpnet.pl 18.10.07, 14:46
                > mieć. Poczekaj maso ludowa na drobne posunięcia PO po których za zastrzyk w szp
                > italu zapłacisz 200 zł bo wszystko będzie prywatne. Już konowały szumią że ich

Ty tak na serio czy tylko siejesz propagande PiSu?
                Juz niektore szpitale sa sprywatyzowane. Leczenie w nich jest nieodplatne.
                Szpitale te wychodza z dlugow.
                • Gość: katana Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.07, 16:50
                  Tacy mądrzy jesteście, daję wam przykład prywatnej kliniki Blitka w Zarach,
                  na operacje na oczy na kasę z NFZ czeka się 509 dni, a gdy zapłacisz 1 miesiąc-
                  ale kasa ogromna - tak będzie wyglądała Polska pod rządami
                  PO-rupcji.
                  • Gość: lalo Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 19:56
                    > Tacy mądrzy jesteście, daję wam przykład prywatnej kliniki Blitka w Zarach,
                    > na operacje na oczy na kasę z NFZ czeka się 509 dni, a gdy zapłacisz 1 miesiąc
                    > -
                    > ale kasa ogromna - tak będzie wyglądała Polska pod rządami
                    > PO-rupcji.

No to katana sam sobie zaprzeczasz :-) Tak właśnie źle wygląda to teraz pod
                    rządami PiS-u, bo opisujesz sytuację, która ma obecnie miejsce.
                    O PO piszesz, że "tak będzie" jak PO będzie rządzić. Logiki uczyli Cię w szkole?
                    • Gość: ??? Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.10.07, 21:49
                      Niczemu nie zaprzecza. Kto rządzi w samorządach i w czyjej gestii są
                      szpitale? Rządowej czy samorządowej?
                      • Gość: lalo Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.07, 23:37
                        > Niczemu nie zaprzecza. Kto rządzi w samorządach i w czyjej gestii są
                        > szpitale? Rządowej czy samorządowej?

Szpitale są w gestii samorządowej (powiatowe, wojewódzkie), ale są też specjalne
                        lecznice rządowe czy podlegające pod MON.
                        Jakiekolwiek przekształcenia np. utworzenie spółki prawa handlowego zależą więc
                        od decyzji radnych Rad powiatowych i sejmików.
                        Myślenie katany jednak nie jest logiczne nawet po tym wyjaśnieniu. Wynika
                        prawdopodobnie z braku wiedzy, a obwinianie PO o to co teraz ma miejsce pod
                        rządami PiSu jest w kontekście tego wyjaśnienia całkiem śmieszne.
                      • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 19.10.07, 08:26
                        Gość portalu: ??? napisał(a):

> Niczemu nie zaprzecza. Kto rządzi w samorządach i w czyjej gestii

> szpitale? Rządowej czy samorządowej?

A mnie sie zawsze wydawało ze klinika Blitka jest w gestii Blitka -
                        no ale może czegoś nie wiem. A ze się czeka? - to prosta
                        konsekwencja sposobu finansowania takich usług. W tej chwili
                        szpitale - WSZYSTKIE- mają do wyboru NFZ, który ma węza w kieszeni i
                        arbitralnie wymysla ile to chorób oczu może sie ludziom przydarzyć -
                        i tylko tyle pieniędzy zakontraktowuje, albo prywatnego
                        indywidualnego płatnika, którego można obsłużyć od ręki. Te bajki o
                        prywatyzacji dowodzą, ze PIS chce ludzi w populistyczny sposób
                        przestraszyć - a PO nie umie sie odgryź. I tyle...
                        • Gość: do klamczucha Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 15:04
                          tee polytykier z koziej wolki, a kto mu ją sprzedał może kaczory?
                          • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 19.10.07, 15:09

> tee polytykier z koziej wolki, a kto mu ją sprzedał może kaczory?

Uuu tak sobie myślę ze to chyba do mnie, nie?
                            Kto sprzedał co?
                            • Gość: do klamczucha Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 15:12
                              a o czym piszesz , czy piszesz aby sobie popisać?
                              • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 19.10.07, 15:17

> a o czym piszesz , czy piszesz aby sobie popisać?

O proszę, kolejny sfrustrowany;) Przychodnię można nie tylko
                                kupić - można ją także założyć...
                                • Gość: do kłamczucha Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 15:22
                                  od kiedy założyć to to samo co sprywatyzować?
                                  • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 19.10.07, 15:24
                                    Gość portalu: do kłamczucha napisał(a):

> od kiedy założyć to to samo co sprywatyzować?

No właśnie, od kiedy?
                                    • Gość: do klamczucha Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 15:33
                                      a ty jestes za zakladaniem czy prywatyzowaniem? bo chyba nie jak PO
                                      za rozkradaniem?
                                      • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 19.10.07, 15:35

> a ty jestes za zakladaniem czy prywatyzowaniem? bo chyba nie jak
                                        PO
                                        > za rozkradaniem?

A skąd wiesz, za czym jest PO?
                                        • Gość: do klamczucha Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 15:37
                                          widzialem co mowila ich poslanka. pytalem konkretnie - za czym ty
                                          jestes?
                                          • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 19.10.07, 15:40

> widzialem co mowila ich poslanka.

Ich posłanka mówiła o prywatyzacji prywatnego szpitala - czyli
                                            bzdury, powtarzane nastepnie przez CBA i PIS. Po drugie ona juz nie
                                            jest posłanką..

pytalem konkretnie - za czym ty jestes?

Moje zdanie na temat zmian w służbie zdrowia juz wyraziłem.
                                            Znalazłeś info o moim czynszu to sobie znajdz też o szpitalach...
                                            • Gość: do klamczucha Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 15:43
                                              ale byla , lapowke brala jako poslanka

wstydzisz sie powiedziec czy nie masz zdania?
                                              • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 19.10.07, 15:46

> ale byla , lapowke brala jako poslanka

To chyba zmiana tematu - łapówkę brała za ustawienie przetargu na
                                                działkę na Helu, której nikt nie wystawiał do przetargu.
                                                >
                                                > wstydzisz sie powiedziec czy nie masz zdania?

Ja je juz wyraziłem. Ono sie mija z wizją rządzących...
                                                • Gość: do klamczucha Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 15:49
                                                  z czyją wizja sie zbiega?
                                                  • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 19.10.07, 15:51

> z czyją wizja sie zbiega?

:) Nie siadaj synku po pijaku do klawiatury, bo nam dyskusja
                                                    zjeżdza do rowu..
                                                  • Gość: do klamczucha Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 15:52
                                                    nie rozumiesz pytan czy ci nie narękę odpowiadać na nie?
                                                  • Gość: taaa Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 15:55
                                                    Przestan z nim konwersować. Gość wybiera ludzi do sejmu wg wzrostu.
                                                    Normalny to on nie jest.
                                                  • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 19.10.07, 16:00
                                                    Gość portalu: taaa napisał(a):

> Przestan z nim konwersować. Gość wybiera ludzi do sejmu wg
                                                    wzrostu.
                                                    > Normalny to on nie jest.

Oooo chyba z tym gościem o szpitalach gadałem - powinien pamiętać
                                                    co pisałem..chyba ze nadają się do prywatyzacji tylko te placówki, w
                                                    których ordynator ma mniej niz metr sześcdziesiąt...Tak, to jakoś
                                                    tak było...
                                                  • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 19.10.07, 15:56

> nie rozumiesz pytan czy ci nie narękę odpowiadać na nie?

No rozumiem, tylko nie bardzo chwytam do czego zmierzasz - kto
                                                    identyfikuje sie z moimi poglądami na słuzbę zdrowia? Nikt nie robił
                                                    takich badań, więc niby co mam napisać???

• Gość: do klamczucha Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 15:58
                                                    megalomania z ciebie wylazi, pytam czyje poglady w tym temacie sa
                                                    tobie najbliższe. to takie trudne pytanie, ze musisz sie wykrecac?
                                                    wstydzisz sie?
                                                  • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 19.10.07, 16:07

> megalomania z ciebie wylazi, pytam czyje poglady w tym temacie sa
                                                    > tobie najbliższe. to takie trudne pytanie, ze musisz sie wykrecac?
                                                    > wstydzisz sie?

A tak na poważnie - ja uwazam, ze to czy szpital jest samorządowy,
                                                    czy ministerialny, czy prywatny - to jeden pies. Wazne jest to jak
                                                    się go finansuje - potrzebna jest przebudowa systemu ubezpieczeń, by
                                                    zróżnicować zródła srodków które do szpitali płyną - kto tak
                                                    twierdzi?? kuźwa, chyba nikt - wszyscy pitolą bez sensu.. To tak w
                                                    dużym skrócie..
                                                  • Gość: do klamczucha Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 16:15
                                                    jak ma wygladac ten system? tak jak OFE czy inaczej?
                                                  • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 19.10.07, 16:22

> jak ma wygladac ten system? tak jak OFE czy inaczej?

Uwazam, ze powinno być jak w niektórych krajach Zachodu, gdzie
                                                    usługi medyczne sa refundowane w ramach polisy zawartej z
                                                    ubezpieczycielem - wiesz jaką umowę zawierasz, wiesz co w ramach
                                                    składki dostajesz - uwazasz, ze to za mało, płacisz więcej i tyle -
                                                    a leczysz się tam gdzie chcesz i nikt nie kontraktuje z góry usług,
                                                    powodując ogromne kolejki i tworząc korupcjogenne sytuacje..
                                                  • Gość: do klamczucha Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 16:28
                                                    no a to ubezpieczenie ma być obowiązkowe czy dobrowolne i co z
                                                    obecnymi skladkami?
                                                  • Gość: do klamczuszka Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.07, 19:03
                                                    klamczuszek nie wie? a taki mądrala z niego w krytyce, zupelnie jak
                                                    Tusk zapytany o podatki w Irlandii,
                                                  • lizun9 Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał 22.10.07, 08:03
                                                    Gość portalu: do klamczuszka napisał(a):

> klamczuszek nie wie? a taki mądrala z niego w krytyce, zupelnie
                                                    jak
                                                    > Tusk zapytany o podatki w Irlandii,

No cóż, nie wszyscy siedzą w necie 24h - niektórzy mają jeszcze
                                                    zycie towarzyskie na żywo:P A tak poza tym nie bardzo rozumiem, coś
                                                    sie tak przyczepił tego przepytywania - ja w wyborach nie
                                                    startowałem:P
                  • Gość: waynegretzky Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.ztpnet.pl 18.10.07, 22:18
                    Akurat tą klinikę Blitka mogłeś sobie darować. Delikatnie mówiąc
                    mocno przereklamowana. Jeździłem tam na badania z synem. Kasy kupę a
                    efektów zero. Wystarczyła jedna wizyta u superkompetentnej Pani
                    doktor w Zielonej Górze i pół roku noszenia świetnie dobranych
                    okularów i po sprawie. Nota bene, w Zielonej Górze to też nie było
                    na kasę chorych.
    • Gość: AW Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 23:15
      Tak prawdziwa twarz Tuska mozna poznac tutaj:
      www.youtube.com/watch?v=vQRjGq7RtLQ
      • Gość: henry Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 15:46
        P.O straszy Polaków rządami PIS-u i wraz z mediami przypuszcza
        niebywały atak na Kaczorów, no to ja ten fakt
        ujmę we fraszkę Staudyngera:
        Starcy ujrzeli Zuzannę w kąpieli
        Chcieli ją nastraszyć, ale czym nie mieli
        • Gość: rudi Re: "Jeszcze Polska nie zginęła"! Tusk wygrał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 16:00
          Pan być może momentami nudny, ale czy nie ma racji? Posłuchajcie.

youtube.com/watch?v=hOKzjQZry3Q&mode=related&search=
          • Gość: AW Czy zdrajce kara sie smiercią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.07, 18:59
            Czy Polacy maja prawo sądzic i skazać na smierc Prezydenta ...
            Czy Polacy maja prawo sądzic i skazać na smierc Prezydenta -zdrajce?
            Moim zadaniem nie tylko ale o obowiazek. Winni jestesmy to tym wszystkin co
            zycie swoje oddali za najcenniejszy skarb SUWERENNĄ POLSKE!.
            ten co zlamal siwte prawo najwyzsze w polsce naszej winien jest smierci

Rozdział V
            PREZYDENT RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ

Art. 126.

Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej jest najwyższym przedstawicielem
            Rzeczypospolitej Polskiej i gwarantem ciągłości władzy państwowej.

Prezydent Rzeczypospolitej czuwa nad przestrzeganiem Konstytucji, stoi na straży
            suwerenności i bezpieczeństwa państwa oraz nienaruszalności i niepodzielności
            jego terytorium.
            • Gość: Z Re: Czy zdrajce kara sie smiercią? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 20:52
              Choć gosuję na P.O to po tym co napisałeś mogę tylko dać ci radę:
              nie oddalaj się za bardzo od rozumu, bo potem będą kłopoty z
              powrotem.
              • Gość: Marta Różnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 23:17
                BŁAGAM WAS!!!WSKAŻCIE CHOĆ JEDNĄ RÓŻNICĘ POMIĘDZY TUSKIEM A
                ŁYŻWIŃSKIM-POZA TYM, ŻE ŁYŻWIŃSKI NIE BIJE ŻONY.
                • Gość: gaalaa Re: Różnicę IP: *.ztpnet.pl 19.10.07, 23:36
                  Na miejscu Tuska namierzyłabm cię z przyjemnością i pojechała po
                  całości. Jesteś dokładnie taka jak cały PiSuar.
                  • Gość: Marta Re: Różnicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.07, 23:48
                    No co ty myślisz, że pobił żonę łyżwy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka